Dost dobrý portál pro výměnu GPS tras

16 nepřečtených
  • BB

    Na základě dredu url:www.bike-forum.cz/…8/forum.html#… jsem zavítal na GPS portál url:www.gps-routes.info/ a našel to, co jsem dlouho hledal. Perfektně fungující admin, který během jednoho dne odstranil pár problémů a naprosto jednoduché rozhraní pro upload a download tras v plt a gpx formátu. Mohl by to být prostředek pro výměnu tras mezi bike-foristy gepeskáři.

    0 0
    • MlokCZ  

      To vypadá slušně, opravdu rychlé a jednoduché, bez nutnosti jakýchkoliv popisů, to se mi líbí.

      0 0
      • MlokCZ  

        Akorát už jsem přišel na první závažný problém. Jak najít více tras z jedné oblasti. až toho tam bude víc, tak jen podle názvu to nepůjde. Tohle je asi jediná funcionalita, kterou bude třeba dodělat, tedy filtr dle krajů a třeba pohoří.

        0 0
        • BB  

          napiš to adminovi, se mnou řešil problémy s GPX formátem okamžitě. Potřeba nějakých kategorií mě taky napadla. Jinak pro info, po počátečních problémech jsem z Edge 705 úplně hotový. Nejdříve strašný průšvih, týden po tom, co jsem to koupil aktualizovali firmware a všechny chyby odstranili.

          0 0
          • MaPa  

            A nechceš zkusit napsat recenzi? Ten pseudoblábol na navigovat.cz podle mýho názoru Edge jen škodí :-).

            0 0
        • Milenius  

          Diky za poklonu, pripominky beru v potaz :)

          A par poznamek k nim:

          1. Vsechno to delam kvuli tomu, ze jsem potreboval jak uchovavat me zaznamy tras, tak i logy vyjizdek. Ne vzdy sebou vezu GPSku, ale casto jezdim jednu a tu samou trasu a chtel jsem mit moznost vsechny vyjizdky a treningy mezi sebou porovnat – takze nejaky vypocet a porovnani
          2. kdyz uz neco delam, tak to vzdy delam co nejvic univerzalne, protoze se to jednou muze hodit, treba ted to neni treba, ale treba se to nekomu bude hodit
          3. Jeste to neni hotovo, coz je videt a postupne to dodelavam podle mych potreb, pokud mate cokoliv k tomu, tak piste, rad to vezmu v uvahu
          4. jako prvni na radu prijde editace logu, protoze v nich mam chyby, kdyz jsem delal automaticky import
          5. jako dalsi prijde na radu vyhledavani tras, zatim to mam jen podle statu, pricemz se prirazuje sam, ale zatim jsou tam naklikany jen cechy, oblasti pribudou a zatim to mam vymysleny tak, ze kazda oblast bude mit svuj stred a vzdalenost od ni a hledat se budou vsechny trasy, ktere spadnou do teto oblasti, popripade pujde i hledat trasy v okoli. Hlavne chci, aby se trasa nahravala jak je a vse se delalo automaticky – tzn. zadne prirazeni statu, oblasti nebo cehokoliv jinyho, jen nahrani z GPS a popripade popis a fotky, taky z hlediska administrace chci zajistit, aby se nechala pridat dalsi oblast nebo upravit  a vsechny trasy se k ni automaticky priradili, coz prave zminene zajisti. Nevyhoda je to, ze oblast je vzdy kruhova, jinak to ale asi nepujde, stejne to uz funguje u seznamu nejblizsich tras pod kazdou trasou a myslim, ze to pujde, vas nazor?
          6. chci i graficke znazorneni polohy tras na mape, podobne jako je cela trasa, akorat tam bude vlajecka stredu te trasy
          7. vlozit data – staty, oblasti atd.

          1000. zmenit vzhled – to co tam je, neni zase az tak pekny, ale nejsem grafik, takze i tohle co jsem zplodil je pro mne vykon :) ale zase az to bude po funkcni strance hotovy, tak snad bude cas a treba neco vymyslim nebo nekdo pomuze

          Toz tak

          0 0
        • Milenius  

          Přidáno vyhledávání tras podle států, lokalit a podle názvu, pro ČR jsou vložené všechny lokality podle zajímavostí – táborsko, třeboňsko, brdy atd.

          Stále sháním záznamy MTB maratónů, takže pokud nějaký máte a ještě není vložený, tak prosím o zaslání ;)

          0 0
        • Milenius  

          Tak další vylepšení – malé náhledy map, vylepšené vyhledávání a komplet propojené databáze tras, galerií a tréninkových logů. Pokud má trasa záznam mezi logy, tak se u trasy také ty poslední zobrazí, u každé trasy jsou i trasy v okolí a poslední trasy uživatele.

          http://www.gps-routes.info/

          0 0
          • Svět videa  

            … ještě to pozadí bys mohl změnit… na funkčnost to sice nemá vliv, ale ta zelená tráva se moc dobře nečte…

            0 0
            • Milenius  

              To je další na řadě – komplet změna vzhledu, už teď ale jde po přihlášení změnit vzhled světle modrou.

              0 0
              • BB  

                a co třídění podle krajů v rámci ČR. Aby bylo možno omezit výběr, nešlo by ? Úplně ideální by bylo přiřadit to automaticky podle souřasnic.

                0 0
                • Milenius  

                  Trideni podle oblasti je hotovo, nejsou tam kraje, coz mi prislo ne moc idealni, protoze se to casto prekryva, takze je to spis podle hor atd.

                  0 0
    • Pablo  

      Mě to naopak moc nezaujalo a ani nebudu psát adminovi, protože mu nechci kazit projekt mojí zcela odlišnou představou. Dost dlouho mi trvalo se zorientovat, 80% věcí bych vyházel, tuna psaní a podstata webu schovaná. Autor asi chce mít web tak trochu o všem, ale já si myslím, že by bylo lepší mít spc.: tzn. rovnou výpis tras, hned nad nima možnost hledání a filtrů, ideálně možnost zadání polohy a vyhledání tras v okruhu X zadaných km atd.

      0 0
    • stan.zak  

      Mám tento web v záložkách od 8. srpna 2007, 21:54:22, od té doby koukám zlepšení… ncm používám jak k ukládání tak k sosání tracklogů jiný web :-)

      0 0
      • BB  

        který ? tenhle ? url:www.gps-tour.info/

        0 0
        • stan.zak  

          Hmm, mám ho v profilu jako www; nechtěl jsem ti ho sem do vlákna cpát… Ale vybral jsem si ho jako nejlepší z těch, které jsem nějaký čas sledoval, takový třeba počet tracklogů a nebo šíři rozpětí (nejen MTB) jsem jinde nenašel. A když si někdo vyhraje s popisem a i s body např kde se najíst nebo nabrat vodu nebo zaparkovat, dá se použít i pro ty, co GPS nemají. Tomu, kdo GPS používá, stačí stáhnout track včetně profilu, a může vyrazit. Sice se ochudí o radost plánování trasy, ale dá se použít i jen jako inspirace. No a přibývá to tam :- )

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.