• Dzordano_Bruno1

    Pánové, rád bych zase něco pořídil na kolo. Chci pomalu, ale jistě snižovat hmotnost mého Tractiona na co možná nejmenší váhu:)

    Chci se s vámi poradit, zda se vyplatí investovat prozatím peníze do brzdových pák LX – Véčka. Nyní tam mám tektro 530: Přijde mi, že jejich hmotnost je asi tak 10kg. Kvalitní jsou, ale ani se nedivím s takovou tunou materiálu. Tento měsíc třeba koupím páky, pak i samotné brzdy..

     

    Anketa: Vyplatí se investovat do pák LX?

    NE
    12x
    100%
    ANO
    0x
    0%
    0 0
    • Vilém  

      No nevim, ale napada me spousta jinych mist na kole, kde usetrit vahu, nez zrovna brzdovy paky:)

      0 0
    • siafu  

      nevyplatí… víc ušetříš pomalu na čemkoli jiném, třeba vypletená kola, rám, vidle… z „levnějších“ věcí pak pláště, duše, dál asi sedlo (alá SLR), sedlovka (WCS Carbon), kliky (Shi XT), řidítka, představec, šaltr atd.

      Jinak než páky od Shimana na mě pocitově líp působí Avid – aspoň Avid SD 7, zkušenost mám s páky Avid SL a čelistmi Avid SD Mag Ti, spokojenost

      0 0
    • Jarda  

      Chtel bych se zeptat uzivatelu grip shiftu. Ma cenu resit brzdove paky urcene pro grip shift nebo je to jedno? (Popravde jsem paky specialne pro grip shift videl jen u Tektra.)

      0 0
      • Mamut  

        Iba ak mas podpriemerne kratke prsty. Alebo si holka. Ja mam nadpriemerne dlhe a vyhovovala mi prave kombinacia LX pak (V-cka) s gripshiftom. Pretoze, ked som brzdil 2. a 3. prstom, tak mi to aspon netlacilo do klbu 4. Tym, ze to nie su okay oficialne pre GS, tak boli od neho dalej na riaditkach a netrcali aspon ku 4. prstu.

        0 0
    • JakeF  

      Váhu bych neřešil, ale prevence je to dobrá, hodně Tractionů, co jsem viděl, mělo právě dodatečně měněný brzdy, můj nevyjímaje… Přinejmenšim ty starší modely chytaly dost nepěknej vakl…

      0 0
    • šlapatko  

      Nevím jestli chápu otázku,ale ke grypshiftu jsem vozil páky avid sd 7.Jo a jestli chceš koupit nové páky,šáhni po avid fr 5.Jsou lehčí než 7.Vozil jsem obě a nemaj chybu.Na 5kách chybí jen ladění kroku páky.Mě sedla tak že jsem to ani nevyužil.

      0 0
    • Kublaj  

      jestli máš na tractionovi ještě Gilu tak tam by jsi shodil pěkných pár gramů ;D

      0 0
    • Hejdik  

      Kdysi jsem měl páčky Tektro a na nynějším kole mám LX a pokud je srovnám co do funkčnosti,tak ty tektra na tom byly celkem slušně,takže důvod ke změně moc nevidím.A gramů tady moc nenahoníš.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.