Názor nebo zkušenosti s AUTHOR BASIC ASL

15 nepřečtených
  • imrwear

    Ahoj lidičky, chci si koupit horský kolo tak kolem 10tis. a zatím jsem si vyhlídla Authora – Basic ASL. Měřím 163cm a vážim 50kg takže asi rám 16", ale potíž je, že vůbec nerozumím těm technickým parametrům. Bude tu někdo tak hodnej a poradí mi jestli je moje volba dobrá. Budu jezdit jen tak rekreačně a hlavně to bude můj jediný dopravní prostředek. Předem moc děkuju za názory.

    MODEL BASIC ASLAuthor sport lady – 2004, velikost: 16", 18", 20" rám: dural 26" (ASL) přední vidlice: RST Capa T4 (76 mm) hlavové složení: RITCHEY 1–1/8" (ahead) převodník: SUNTOUR XCC-30042–32–22 170mm kliky středové složení: VP Comp.zapouzdřené přesmykač: SHIMANO Acera(34.9) měnič: SHIMANO Alivio řazení: SHIMANO Alivio(24) vícekolečko: SHIMANO HG-30–8I11–32 řetěz: SHIMANO IG-31 náboje: QUANDO36 děr brzdy: TEKTRO 29AL brzdové páky: SHIMANO Alivio přední ráfek: ALEX DM-18 dvoustěnný 36 děr zadní ráfek: ALEX DM-18 dvoustěnný 36 děr paprsky: ocel přední pneu: RITCHEY SpeedMax Alfa26"x 1.90" zadní pneu: RITCHEY SpeedMax Omega26"x 1.90" pedály: AUTHOR dural / plast řídítka: ZOOM dural nástavce: – držátka: AUTHORtvrzená pěna představec: ZOOM dural sedlovka: ZOOM dural (30.4) objímka: AUTHOR (34.9) podsedlový šroub: AUTHOR dural RU sedlo: AUTHORAuthor Sport Lady počet rychlostí: 24 hmotnost (kg): 13.25

    0 0
    • Volf  

      Já bych spíš volil Kinetika, protože má lepší náby, pláště, má rám z profilovaných trubek, je tam lepší přehazka, nerezový dráty, lepší středový složení a taky má rohy. S tou velikostí. Kinetika má moje dcera, ale normální 17 palcový rám a měří kolem 167 cm. Mě ty dámský geometrie připadaj takový trochu sražený, ale těch modelů přibývá, takže mají asi něco do sebe. Jinak je nutný si to kole projet a vyzkoušet.

      0 0
    • Luka  

      Ahoj! Tohle kolecko, ale rok 2002, ma manzelka myho kolegy. Na popojizdeni to staci. Je to super kolo na semtam pole semtam les. Ja sama mam doma mimo hlavni stroj i Kinetica a to je supervozidlo, jen ta vidlice je na prd. Prvni mesic i pruzila, pak ztvrdla tak, ze jsem ji vyhodila a dala tam jinaci, lepshi. No, preju hezky kilometry :)

      0 0
    • lenka1  

      ahoj, presne toto kolo mam, merim 162 a vazim 48, takze asi tak jako ty a jsem s nim moc spokojena. je jasny, ze Kinectic bude asi lepsi (taky asi o 2500,– drazsi), ale mne Basic bohate staci, jezdim tak do 100 km tydne. jo mam velikost 18". 16" se mi zdala moc mala. pokud se postavis pres ram a obe chodidla mas na zemi, mela bys mit aspon 2cm misto od ramu k rozkroku. ma taky pohodlne mekke sedlo, an po delsich cestam z nej neboli zadek a druhy den muzu bez problemu zase vyrazit.

      0 0
      • Luka  

        No… velikost je ciste individualni. Ja bych za 15tku dala zivot, ale nevypada to dobre (400 sedlovka je skoro delshi nez sedlova trubka :) a 16" author je ASL (damske) a jeho geometrie mi nevyhovuje, takze mam 17" a spokojenost (170cm/50kg).

        P.S.: k tem 2 centimetrum k rozkroku: me zbyva mnohem vic, a nekdy jsem sakra rada, ze v inkriminovanem miste jeshte horni trobka nebyla. O vikendu jsem si zvladla natlouct moooc pekne prave o tu horni trubku. A melo by byt na pameti, ze menshi ram je tuzsi, delshi sedlovka vic pruzi, a podle myho je lip ovladatelny. Ja bych vic jakk 17" nebrala, ale to je na kazdym. Chce to VYZKOUSHET!

        0 0
        • lenka1  

          to je jasny, ale 17 je pansky ram a ASL je rám damsky a jsou jinak konstruovane

          0 0
          • Luka  

            No.. ja rikam z vlastni zkushenosti tohle: PANSKY a DAMSKY ram je blbost. Jde jen a jen o to, co TI sedi. Authori maji geometrii docela divnou (mam doma dva). Damsky ram je sudopalcove pocitany a trochu jinak zprohybany, ale v zasade je kratshi. A ASL seriove kolo ma vcelku damske doplnky (kratsi predstavec, shirshi sedlo). Radim jen jednu vec: at si to kolo devce pujci a aspon se trochu projede. Nez aby zjistila, ze kdyz si koupila asl kolo a at nastavuje sedlo/predsta­vec/posed jak chce, ze ji neskutecne boli zada jako me v pripade asl 16" author. Toliko tolik. Ja jezdim krome damskych letnich rukavic, sedla a kalhot s damskyma cyklovlozkama uplne vshechno pansky. Za a/cena je lepshi, za b/ lip to sedi, za c/vyhovuje mi to vic. :) Dulezity je se dobre citit a netrapit se.

            0 0
    • Luka  

      Hele ale fakt to neni shpatnej stroj. Jestli jezdish malo, opravdu ti staci a budesh spokojena. Vyzkoushej si ho nekde a jdi do nej.

      0 0
      • imrwear  

        Díky všem za názory a rady,

        souhlasím, že dva cen?áky od rozkroku jsou málo, taky mě děsí dopad na horní trubku :o(

        Jdu ho vyzkoušet, uvidim jak velkej ten rám a asi ho koupim, už se rozhoduju zbytečně dlouho.

        Ještě jednou dík, myslím, že na to moje ježdění to bude akorát.

        0 0
      • imrwear  

        Tak uz ho mam 18" ram a jsem silene nadsena, doufam ze mi to nadseni dlouho vydrzi.

        0 0
        • Volf  

          Vítej do klubu. Jakej máš, ten červenobílej. Myslím si, že spokojená budeš, tak a? ti to jezdí.

          0 0
    • alinceb  

      Trošku oživení. Na Aukru mě zaujal rám od Authoru Basic ASL '09 . Nemáte někdo ponětí, v čem se liší ASL geometrie od klasiké? Vím, že pánské rámy jsou v lichých palcích a dámské v sudých. Nevíte, kolik tyhle rámy váží v různých velikostech? Cena mi přijde celkem zajímavá…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.