Přilby pro malé děti.Názory/zkušenosti.

34 nepřečtených
  • Potřebuji poradit, jakou přilbu koupit pro cca 2-letý dítka.Chci vozit děti ve vozejku,loni to bylo pouze tak 10–15 km po zpevněnej cestách a letos bych je rád bral i na delší výlety a bezpečnost především.Existuje nějaká univerzálnější přilba s štelováním, abych nemusel kupovat každý rok novou, případně jaký máte zkušenosti se zvykáním dítka na přilbu? Dík za rady a názory. Ahoj

    0 0
    • miche  

      dneska uz nastesti plati, ze to co se dela pro dospele, se dela i pro mrnata, nastaveni se u helem do 500,– resi vetsinou vyndavacima vycpavkama a samozrejme otocnym koleckem na tylu), jo a nejdulezitejsi je podle me aby ta helma mela integrovany stitek (http://www.solidosport.cz/detail.asp?…), to kdyz dite pada na hubu, aby si nerozbilo ksichtik .....

      0 0
    • BH  

      Uplne universalni aby vydrzela do dospeleho veku neni. velikost se urcuje obvodem hlavy. vyrabi se ve velikostech (u deti)vetsinou 48–54 a 50–56 cm.Urcite bych doporucil radeji si priplatit a koupit s kvalitnim serizovanim (kolecko)a tedy drazsi. tady jsou cenove relace od cca 400 do 800 Kc.Rozhodne chce prilbu vyzkouset,a by sedela, nema cenu kupovat moc velkou, sice se da dotahnou koleckem,ale i tak blimba, nebot jeji obvod je prilis velky.To byva nejcastejsi nesvar rodicu,kteri zastavaji nazor „sak do toho Pepicek- Marenka doroste“,Jo doroste ,ale kdy? Dulezity je i tvar prilby, vhodne pro deti jsou ty, ktere kryji i tylo hlavy. urcite bych si vybarl prilbu se sitkou a co nevice odvetranou.Ne­doporucuji levne prilby s vycpavkami(ve­likost se reguluje ruznou velikosti vycpavek) vetsinou nesednou na hlavu a dite tak ziska odpor k prilbam.Ovsem bez prilby bych dite na kolo – vozik a pod. nepodsadil

      0 0
      • Medi  

        Upřednostnil bych větrání a pevný kšilt – ten malému několikrát zachránil ksichtík, když po jednom zvláš? vydařeném pádu přímo na obličej zvedal hlavu tak jsem nevěřil, že na mu nic není, ten kšilt to všechno sebral. Větrání je taky důležité. Naše „darovaná“ přilba je málo odvětraná a míval hodně zpocenou hlavu, ale on jezdil sám a má delší vlasy, kdyby seděl tak by to možná tak nevadilo. Letos jsem mu už objednal KEDKU Alien – Junior a tu starou dostane mladší borec ( rok a čtvrt ) ten ji ale nechce nosit. To bych zase já potřeboval poradit jak ho přesvědčit:-))

        0 0
        • Dumbo  

          ak si myslis ze to psychicky unesie ukaz mu toto… www.scottmtb.cz/ na hlavnej stranke su zauimave fotky :-)

          mna teda tie polamane sanky presvedcili… aj ked helmu nosim… pol kilova integrala nieje boh vie co… vdaka tym fotkam idem do motokrosovej :-)

          0 0
    • RomanH  

      No, ja vozil vloni svoji tehda jeden rok starou dcerku taky ve voziku (Croozer 737), skoro vetsina cest byla po lese a prilbu jsem ji do voziku nedaval a ani letos nehodlam. To dite je tam uchyceno 3-bodovym pasem, okolo voziku je hlinikovy ram, ktery ho ochrani v pripade prevrhnuti voziku. Diteti tam predevsim klimba hlavicka, ale to vylepsis polstari okolo hlavy. Prijde mi, ze s prilbou musi dite dost trpet – je tam vetsi teplo a Ty mu chces dat jeste helmu. Navic si myslim, ze tim docela zatizis jeho krcni pater. Prilbu rozhodne ano, ale jen na sedacce nebo na kole, nikoliv ve voziku – to je muj nazor.

      0 0
      • Koala  

        Mám stejnou zkušenost. Dokud jsme jezdili na sedačce, přilba byla samozřejmě bez diskuse, ale Ježíšek nám přinesl Croozera 737 (a taky další miminko) a tam mi ta přilba připadá tak troch navíc. Kromě toho se nám pod ní teď už nevejde čepice. Mimochodem, když už je tu řeč u těch vozících, co takhle uspořádat někdy z jara nějakou hromadnou vozíkovou vyjížďku? Děti by to určitě bavilo a nás nejspíš taky.

        0 0
        • RomanH  

          Jsem pro. Treba se sejdeme ve vetsim poctu nez v loni – to jel jen MartinXC a ja. Jenze koukam, ze Ty jsi z Prahy – to se asi s vozikem potkame leda tak o dovolene nekde na horach :o)

          0 0
          • Koala  

            Zas až tak nepřekonatelná vzdálenost to není. No a nebo se dá uspořádat něco na půli cesty – třeba někde na Vysočině. Dneska je to otázka hodinky a půl autem a pár korun za benzín. V porovnání s náklady třeba na Krále je to za hubičku a ještě nás manželky pochválej, že budou mít klid. Pak v létě se dá určitě na víkend dojet i dál a třeba zorganizovat něco většího. Taková kolona třeba deseti vozíků – pan Seifert z Dvě plus dvě by z nás měl určitě radost.

            0 0
            • MartinXC  

              Co třeba dát s vozíkem Drtiče ? :-)

              0 0
              • RomanH  

                Ja to vidim na Drasala. Beztak se tam asi budu letos zase trapit, tak co uz :o)

                0 0
                • MartinXC  

                  Ale já to vloni myslel na 50% vážně – trasa Drtiče byla až na pár místeček dobře jetelná i s vozíkem (tedy kdyby to nohy utáhly), resp. jsme si to vyzkoušeli při dovolené v Javorníkách a občasných návštěvách Beskyd. Akorát by se musel vymyslet nějaký handicap (pytel s pískem) pro lidi s menšíma dětma :-)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Jen at si kazdej udela dite na zavod co nejlehci :)

                    0 0
                  • RomanH  

                    Ja si ted taky promital v hlave trasu Drasala a nevzpominam si na misto, ktere bych s vozikem neprojel – snad jen kouser pred Jarcovou Gulou – takova strasne uzka pesina s drny okolo. Jinak by to slo, ale musel by jsi vyjet za poslednimi, protoze jinak by jsi je v nekterych sjezdech blokoval (Kelcak je misty tak na sirku voziku a je docela dlouhej).

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Pro info. Ten Drasal to je nejaky zavod horskych kol?

                      0 0
                    • Koala  

                      No, když si vzpomenu, jak jsem loni dorazil do cile asi půl hodiny před limitem, na pokraji vyčerpání a s blátivou koulí místo kola – nevim nevim :-) Ale takovej Novacup by se na konci poslední vlny určitě projet dal.

                      0 0
                      • MartinXC  

                        Do blata bych vozík netahal, to je jasné. Výhled na 10kg kolo +5kg bláta na něm +30kg vozík s cestujícím + dalších 5kg bláta je lákavý jen pro bikové masochisty…

                        0 0
                        • homat  

                          Jak hodně je znát připojenej vozík? Myslím do kopce i z kopce. Připravuji upgrade kola před připojením vozíku, zatím určitě vyměním brzdy, ale je lepší dát i jinou kazetu s jiným převodovým poměrem?

                          0 0
                          • Koala  

                            Až tak bych to neřešil. Takový stojky, který bys vyjel bez vozíku, s vozíkem stejně nedáš a co se týče brzd, chce to jen trochu předvídat a asi začít brzdit o něco dřív. No a při razantnějším šlapání ti to holt bude asi trochu pérovat v upínacím mechanismu, ale s tím stejně nic neuděláš. Já jsem našeho Croozera tahal za obyč Authorem s véčkama a ubrzdit se to dalo. Teď jsem provedl upgrade na Giant NRS3 (poté, co mi Authora ukradli – všechno špatný je pro něco dobrý :o)), tak jsem zvědav, co tomu budou říkat čepy v zadní stavbě.

                            0 0
        • Medi  

          O vozíku jsem taky přemýšlel, ale připadá mně moc široký. Kde s tím jezdíš a kolik vlastně stojí?

          0 0
          • Koala  

            Máme dvoumístného Croozera a ten je širokej asi 80cm (neměřil jsem to, ale myslim, že to tak nějak bude). Zatím máme najeto teprve asi 40 km, ale podle prvních zkušeností se s ním dá s určitou dávkou opatrnosti projet docela dost. Chce to jenom dávat pozor na díry a šutry a moc se nehonit (Croozer nemá odpružení). Max. udávaná rychlost je 25km/h, ale to je spíš sichr výrobce. Osobně si myslím, že 40 po rovným asfaltu není problém. Pokud jde o poloměr otáčení, to je taky docela v pohodě. Doleva cokoli, doprava to chce trochu přemýšlet, ale obecně každá zatáčka, když to není vyloženě za roh, se taky dá projet. Výhoda oproti sedačce, kterou jsme vozili předtím je, že se dají ssebou vozit i hračky a svačina, aniž by hrozilo, že se něco cestou poztrácí a pak když dítě usne, protstě si opře hlavu a nemusím mít strach, že mu jí o nejbližší strom urazim.

            0 0
            • MartinXC  

              Jsem nezodpovědný rodič (jak mi vytkla manželka) a proto jsme z Kohůtky naměřili maximálku s vozíkem 57kmh. Ale dole to ubrzdit byla opravdu fuška, hrozil jsem se toho, že mě vozík nadzdvihne zadní kolo a smotáme se všichni. Těch 20–25kmh jezdíme v terénu bez obav, Martínkovi se to vždycky líbilo :-)

              0 0
    • MartinXC  

      Martínkovi jsme dětskou helmu koupili v cca 14 měsících, ale ve vozíku se s ní trápil – posed ve vozíku s helmou moc nepočítá, tlačí dítku hlavu bradou dolů a omezuje ho ve výhledu. Moc ji do vozíku nechce. Jinak s ní nemá problém.

      0 0
    • munro  

      Já se jen připojuju k těm, kteří dětem do vozíku (máme dvoumístnýho Croozera) helmu nedávají. Zprvu jsem si připadal jako dost nezodpovědný rodič, ale je to fakt pro dítě nepohodlný. Ty jako pilot potřebuješ klid a ne řvaní zezadu, že je tlačí přílba. Jak už zaznělo výše, samotná konstrukce vozíku a pásy podle mne snižují riziko úrazu na přijatelnou míru.

      0 0
    • homat  

      http://web.quick.cz/…o/follow.jpg

      BTW, jaký to je s vozíkem? V uplynulým roce jsem si pořídil vozík i sviště, ale premiérová vyjížďka mne teprve čeká. Od kolika měsíců se dají děti vozit?

      0 0
      • munro  

        Začali jsme v 6 měsících, ale vyžádalo si to upgrade posezu. Zakoupili jsme special sedačku (v podstatě polystyrenový výlisek) a tu jsem ještě vypodložil polonafouknutým cvičebním balónem, kvůli chytání nárazů.

        0 0
        • homat  

          V návodu je, že můžu používat dětskou autosedačku, používáte jí někdo?

          0 0
          • munro  

            Do dvoumístné verze se asi nevleze, ale v jednomístným Croozeru jsem ji tuším u někoho viděl – nevím ovšem jakou a jak tam byla chycená.

            0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.