Vyber kol: Orbea nebo Superior ?

16 nepřečtených
  • stepz

    Prosim poradte mi s vyberem  MTB, mam mensi dilema mezi Superiorem XC840 disk a Orbeou Satellite. oba jsou to modely 2009 , Supa mohu mit za 18tis (puvodni 21,5tis) a Obreu za 17,5 (puvodni 26,5tis) Vybavy:

    Orbea Satellite

    Rám:ORBEA MTB SPORT Vidlice:ROCK SHOX DART 3 100 mm Kliky / převodníky:FSA ALPHA DRIVE Hlavové složení:1 1/8 SEMIINTEGRATED BLACK Řidítka:MTB RAISED ALU Představec:ORBEA BLACK Páky:SHIMANO DEORE Brzdy:ORO 18K DISC Řazení:SHIMANO SLX Přesmykač:SHIMANO DEORE Kola:ORBEA DPNE DISC/BLACK Převody:SRAM PG950 11–32 9S Pneumatiky:HUT­CHINSON PYTHON ASIA 26×2 Sedlovka:ORBEA BLACK Sedlo:SR VIPER Pedály:SHIMANO PDM 520 Gripy:MTB ORBEA

    Foto: http://www.orbea.cz/galerie.php?… Odkaz vyrobce: http://www.orbea.cz/mtb-sport.php (cca uprostred stranky)

    Superior XC840 disc

    Rám Aluminium 6061 hydroforming Vidlice Suntour SF-XCM H-D-LO 100mm Řazení Sram X-7 trigger system Přesmykač Sram X-7 Přehazovačka Sram X-7 Kazeta Sram PG 950 11–32T Řetěz SRAM CN-951 Hlavové složení Kliky FSA Gamma Drive 44–32–22 Mega Pedály  FP 975 sealed bearings Ráfky Mach MX disc Double wall Nába přední KT disc alloy Nába zadní KT disc alloy Dráty Stainless Pláště Schwalbe Smart Sam 26×2.1 Brzda přední Hayes Stroker Ryde 160mm Brzda zadní Hayes Stroker Ryde 160mm Brzdové páky Hayes Stroker Ryde Řídítka One AL Představec FSA OS-190LX Sedlo     Fizik Nisene Sedlovka FSA SL-280–6 Hmotnost: 13,3 kg

    Odkaz vyrobce foto: http://www.superior.cz/…TB/bike.html?…

    Jsem spise naklonen Orbee, chtel bych vedet vas nazor,tolik tomu nerozumim,  hlavne asi na brzdy vidlice techto modelu. Samozrejem to je kategorie 18tis tak s tim pocitejte. Zadne jine kolo mi nebylo sympaticek nebo jsem ho prehledl :) TU Orbeu mohu mit tak trochu od kamarada. Ani jsem tu znacku pomalu neznal :)

    0 0
    • Marccoo  

      vzal bych tu orbeu,jinak vidle nestojí za nic v obouch případech

      0 0
    • michals1  

      Bral bych Orbeu. Vypada podle me lepe. Na vybavu bych moc nehledel. Tyto komponenty stejne moc dlouho nevydrzi.

      0 0
      • stepz  

        mate urcite  pravdu, verim vam to, obe vidlice jsou asi takove cenove dno,to mi odpovi kazdy jak tak koukam :(.Ale co ma clovek delat kdyz nema hnedka 50a vice tisic na kolo :) Jste jiste uz pokrocili bikeri :)  Ja jsem spise hobby cyklista. asi bych si nemohl ani koupit kolo pod dvacet tisit jak tak koukam :)

        0 0
    • jonti  

      Ani jedno z nich nie je vyrazne lepsie, zobral by som to na ktorom sa ti lepsie sedi, teda ti viac sedi geometria.

      Trochu viac by som sa priklonil Superioru.

      0 0
      • stepz  

        skoda ze prave nemam moznost vyzkouset obe dve heh :) Vzhledove barevne se mi libi SUP,ale zas u Orbey se mi libi vlastovky, vidlice je stribrna, a celkove se mi zda propracovanejsi ten ram! zadni stavba a ale zac je takovy cely tmavy.

         
        0 0
    • Stanislav__1  

      Orbea jako znacka ma lepsi renome. Na Superior se vetsina lidi diva skze prsty. Podle toho bych se take rozhodoval.

      0 0
      • stepz  

        Jinak nechapu ze za Orbea je za cenu 26tis, to na to nema ta vybava co to tak sleduji ted, aleasi se plati bud za ram nebo za znacku. Orbea taky dava celozivotni zaruku na ram tak tim to asi bude.

        0 0
    • Biker.Inf^  

      Bral bych tu Orbeu.. lepší brzdy, nepatrně lepší vidlice a určitě hezčí vzhledově.

      0 0
    • MirkoCarver  

      Doporučoval bych v této cenové relaci kolo s TOROu nebo Epiconem. V kameném obchodě si můžeš dohodnout výměnu vidle za doplatek ceny, nebo si dej do vyhledávyče název TORA nebo EPICON a cenu nastav od 10000kč a vypadnou ti příslušná kola. Vidlice je na kole to nejdůležitější a nejdražší, ostatní komponenty budeš stejně časem inovovat…

      0 0
      • stepz  

        nejsi prvni kdo mi rika a haní ty dve vidlice, jsemsi toho vedom, kazdy radi lepsi vidlici,ale ta moznost u orbey neni vymenit,ale vidim to klasicky tak ze  odjezdim tuto a pak poridim lepsi,ale to je pak se vsim pomalu :D ale jase rika ta vidlice je fakt stezejsi na tom kole ehm.

         
        0 0
    • Ruprt2  

      Nevím jestli jsi ta kola zkoušel, ale geometrií už rozdílnější ani být nemůžou. Aspoň mi to tak přijde, Sup je dlouhán, Orbea typický kraťas.

      0 0
      • MlokCZ  

        840tka není až tak dlouhá (jako třeba 920tka), v nejmenší velikosti sice pořád ano (16,5ka 585mm), ale v těch větších už ne (19tka 600mm) a ve 21,5čce (615mm) bych řekl že je už ten rám docela krátký.

        geometrie pro tu Orbeu. V nejmenší velikosti je jasně kratší, 18tka ještě nepatrně kratší (582mm, tedy o 2cm kratší než ta 19tka Sup), 20tka (610mm) a 22tka (636mm) jasně delší než ten Sup.

        Tedy tak jak si to napsal to tedy moc neplatí.

        0 0
        • Ruprt2  

          OK, nestudoval jsem konkrétně geometrii a asi jsem před takovým příspěvkem měl. Obecně si myslím, že to u těchto značek tak je, ale s tím se můžu jít vycpat :-)

          Omlouvám se za takové zaspamování. Příště to aspoň skouknu.

          0 0
      • prvniodkonce  

        Sup v téhle kategorii se mi rozhodně nezdá jako dlouhán

        0 0
      • stepz  

        nene nezkousel ani jedno, jen jsem na jedny orbee chvilku jezdil, a to Lanza Popr 20" (merim 183cm) a pohoda klidek. Superiora jsem nezkousel vubec

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.