• Lister

    Po dobré zkušenosti s loňským Raptorem 14 (bohužel ve špatné délce) jsme se pro letošek rozhodl pro upgrade na verzi 2013 s úplně jiným designem. Takže tady jsou moje první dojmy a srovnání se starším modelem.

    Batoh jsem volil ve velikosti 14, zelená barva. Pro letošek už nejsou dvě délky, ale je jen jedna, která odpovídá té větší délce z loňského roku. Na první pohled mi batoh připomíná spíš loňskou desítku než čtrnáctku, ale zdání asi klame, vleze se do něj docela dost.

    Pro začátek začnu vakem, protože z něj mám smíšení pocity.

    Má mnohem větší půdorys, už na první pohled je objemnější, což jsme potvrdil měřením – pojme cca 3,3 litru, což starý nedokázal – tam se nevešly ani litry tři. Výztuha je součástí zadní stěny (starší model měl zadní stěnu zdvojenou – výztuha na siťovině a pod ní samotná záda vaku), ale je mnohem měkčí než u loňského, takže po naplnění se vak boulí – starší držel tvar dokonale, protože výztuha byla opravdu velmi tvrdá.

    Lepší je plnící otvor – závit má strmější stoupání, takže k uzavření stačí přesně půlotočka, je o něco širší, což pro mne znamená, že do něj konečně dám ruku. Ale mám ji malou – pro průměrného chlapa bude stále úzký. Náústek je totožný. Z vaku tedy rozporuplné pocity – něco zlepšeno, něco zase horší.

    0 0
    • Lister  

      Záda a kapsa vaku: u nového batohu je jiný zádový systém, už to není jednolitá plocha, ale zády jsou pod krycí síťkou tvarovaná, zároveň jsou taky mnohem měkčí. Navíc zmizela tvrdá plastová výztuha mezi prostorem pro vak a hlavní komorou, takže celkově batoh bez vaku už není tak bytelný. Starší model měl na bocích kolem komory pro vak elastický materiál, který se po vsunutí vaku napnul, pokud se vak vyprázdnil, tak se zase smrštil a komoru vaku tak zmenšil.

      Tyto všechny rozdíly mají jasný následek – u staršího modelu měla záda stále stejný jasně definovaný prohnutý tvar – i s plným vakem dosedal batoh na záda celou plochou, nový batoh se lehce boulí. Naopak po vyprázdnění vaku se ten nový dokáže více přizpůsobit – tedy něco za něco.

      U nového je více omezen prostor v hlavní komoře plným vakem, starší model má zase mnohem vyšší stavbu při pohledu z boku (hlavně díky tomu výše popsanému elastickému pruhu), takže na zádech při plné tak dobře nesedí. Těžiště nového batohu bude mnohem blíže zad jezdce, takže by měl sedět lépe i při maximálním naplnění.

      Přístup k vaku je zcela přepracovaný – je tam je zip přecházející z boku batohu přes vrch komory pro vak až na popruh – velmi jednoduché a rychlé. Starší vak byl krytý zipem a překlopným uchem, které se zajišťovalo dvěma popruhy s přezkou – přitažením se daly popruhy více stabilizovat, zase za jízdy přezky povrzávaly, takže jsem rád, že jsem se jih zbavil.

      Batohy na fotkách mají v sobě identický plný vak a stejnou náplň – dres, kalhoty, lehká bunda(vesta)

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Lister  

        A teď celková konstrukce nového batohu.

        V dolní části je kapsa s vloženým rolovacím organizérem na nářadí – ten lze jednoduše a rychle odepnout a kapsu tak využít na něco jiného (třeba na pláštěnku, která ale není součástí ani jednoho modelu) nebo naopak tento organizér vložit do jiného batohu a nemusíte složitě přehazovat každá kus nářadí či jiných věcí, které na vyjížďce potřebujete

        Nad touto kapsou je přední kapsa s bočním přístupem a na ni ještě pružná kapsa zajištěná přezkou. Mezi těmito kapsami a hlavní komorou batohu je volný prostor, kam se dají nacpat další věci, tento prostor je zajištěn horním párem kopresních popruhů – podobné řešení měl starý, úplně původní Mule a za to jsem ho miloval, jsem rád, že tento batoh má něco podobného. Tento prostor plynule přecházi na boky batohu a supluje tak vlastně i boční kapsy, které měl model starší, ale zatím nedokážu posoudit jak moc dobře tam věci budou držet – jestli se nebudou přesouvat.

        0 0
    • Lister  

      Vylepšený je bederák, které má mnohem větší kapsy, které jsou konečně kryté zipem (pro ilustraci z té mojí čouhá Galaxy SII a ještě je tam místa habaděj, do těch starších se nevešlo nic)

      Před hlavní komorou je další drobná kapsa vhodná k uložení mobilního telefonu a podobné. U staršího modelu byla tato kapsa až za zipem komory hlavní, zde je to přehozené. pak je již zip pro vstup do hlavní komory. Tam se moc nezměnilo, na zadní straně je středová pružná síťovaná kapsa a na bocích dva tunely na pumpy – na jedné straně tak můžete mít pumpu na pláště a na druhé tlumičovou (ano, jsou blázni, kteří ji vozí na švih – třeba já).

      0 0
      • KubaBajk  

        To je nemoc :))

        Měl by ses recenzování věnovat naplno, fakt dobrý…ona je tu na recenze vlastně i rubrika, tak spíš tam.

        0 0
        • Lister  

          Jasně, ale ona to není recenze, ale spíš takové první dojmy. A navíc do recenze nedáš tolik obrázků, nikdo je nečte a kdyby se chtěl někdo na něco náhodou zeptat, tak má možnost.

          0 0
          • KubaBajk  

            Tak je pravda, že vzbudil poměrně zájem, tak snad si vlákno i zaslouží.

            Já dotaz nemám, ale výběr ti pochválím. Můj nový Talon je perfektní a u tohoto to nebude jinak.

            0 0
            • Lister  

              Dívám se na ten Talon 22 a říkám si, jak je možné, že jsem ho přehlídl, protože na tento rok ještě plánuju i nějakou hezkou pětadvacítku. Zatím se mi nejvíce líbil Deuter Transapline. Ale tohle vypadá hodně zajímavě, jdu si dohledat nějaká videa a podrobné fotky.

              0 0
    • bruco  

      Super recenzia.

      0 0
    • Coffin Corner  

      Pěkně shrnuté dojmy, díky. Minulý čtvrtek jsem ho okukoval v Rockpointu a dlouho se drbal za uchem, jestli jej nekoupit. Ten odepínací organizér je super, ale vak se moc nepovedl a je podle mě krokem zpět. Taky mi vadí, že se dá hadička vyvést jen na pravý popruh.

      0 0
      • Lister  

        S tím pravým popruhem moc nenaděláš, ale u starého to bylo podobně – pokud jsi chtěl používat ten zip, který kryl vak a nechtěl otáčet hrudní pás (kvůli pozici magnetu), tak to na levý popruh taky nešlo.

        Osobně jsem to vozil už všelijak – Hydrapak vrchem z obou stran a křížem chytnou sucháčem na protilehlý popruh, stejně tak zespoda a křížem přes tělo na protější popruh, Camel plandal vrchem taky na obě strany a teď tenhle Osprey vrchem zprava a křížem na magnet na druhou stranu.

        0 0
    • Martin  

      hezky napsané :)

      ale jak to vidím, zůstanu u starého modelu

      0 0
      • Lister  

        Právě proto jsme to tak srovnával s tím starším, aby si člověk mohl rozmyslet, jestli chce upgradovat.

        Mě k tomu přiměly dvě věci – jednak jsme si koupil batoh krátký a pak mám prasklý vak.

        V podstatě kdybych to měl shrnout, tak samotný batoh se mi líbí mnohem víc, vak mi přišel u staršího modelu lepší. U nového je rozhodně lepší ten větší objem (občas jsme vypil veškerou tekutinu dřív, než jsem byl zvyklý) a je tam lepší uzávěr. Ale celková konstrukce staršího vaku byla lepší – čekal jsem ten vyztužený plát mnohem tužší.

        Kombinace nového batohu a lehce zvětšeného vaku původní konstrukce by byla ultimátní záležitost, ale takhle je to napůl cesty.

        Kdybych měl původní vak vpořádku, tak ho strčím do nového batohu a jsem maximálně spokojený.

        0 0
        • Martin  

          to ti věřím :)

          je fakt, že raptor 14 M/L je spíš malý batoh… v poslední době dost bojuju s místem uvnitř – pořád jsem nějak zvyklý na Lagunu 12l, kam se toho subjektivně vlezlo víc, ovšem za cenu vyboulených zad.

          čtením tvých informací jsem dospěl ke stejnému závěru – starý vak a nový batoh by tvořily ultimátní kombo :)

          0 0
          • Lister  

            Počkej, mě nepřišel malý objemově, naopak mám pocit, že se tam toho vleze opravdu hodně a ten nový v tomhle nebude lepší, možní spíš naopak.

            Ale koupil jsme velikost S/M a záda pro mě byly krátké, takže jsem ten batoh musel vozit hodně nízko spuštěný, aby mi to bederní vyboulení netlačilo na hrudní páteř. Pak jsem vyzkoušel bráchovu desítku ve velikosti M/L a hned bylo jasné, že jsem udělal chybu, protože ten mi seděl výborně – zase mi byly velké všechny popruhy, ale tam není problém si je všechny lehce pozkracovat.

            0 0
            • Martin  

              když jedu na celý den, mám problém narvat tam náhradní mikinu, kdyby se ochladilo (lehkou moiru), svačinu a nějaké drobnosti… musím to tam rvát obouvákem a když narvu hlavní komoru, tak do přední už taky nic moc nedostanu

              0 0
              • jIrI___  

                Přesně kvůli těm objemnějším věcem na oblečení jsem kupoval 25 l Mantu. Vleze se do ní pohodlně normální bavlněná mikina nebo 6 lahváčů. Ale většinu času ji vozím staženou bočními popruhy a ten „zbytečný“ objem ničemu nevadí.

                0 0
                • KubaBajk  

                  Přesně tak, radši větší. Co kdybych našel políčko pravých hřibů :)..

                  0 0
                • volodaj  

                  Tak tak, vozil som pôvodný Camelbak Mule, ktorý mi bol na dlhšie výlety malý. Prikúpil som kvôli nim Deuter Bike One (20 litrov) a ten teraz nosím všade, len ho stiahnem popruhmi keď nie je plný.

                  0 0
              • Lister  

                S objemem opravdu nemám problém, v naprosté většině případů mí stačí a dokonce jsme ho jednou použil na nenáročný celodenní výlet po horách a sbalil jsme tam náhradní oblečení pro dvě osoby, malou svačinu, zrcadlovku a 2 litry vody v malých petkách – komoru pro vak jsem využil k umístění dvou tenkých softshel bund.

                Plánuju nákup něčeho většího, ale teď jsme chtěl dořešit tohle a pak teprve batoh kolem 20–25litrů.

                0 0
    • jIrI___  

      Té poddajné stěny u vaku je škoda, ztratil tím myslím celkem velkou konkurenční výhodu. Zipy na bederáku jasné plus (jeden z důvodů, proč jsem loni nekoupil Raptora). Celkově jsem z toho popisu nového batohu nějaký rozpačitý. Kdybych se měl rozhodovat, asi sáhnu po starším modelu.

      Ale líbí se mi ten organizér. Nevíte jestli se dá koupit třeba jako náhradní díl samostatně?

      0 0
    • Smazaný účet  

      mne naopak príde ten starší rezervoár menej podarený, hlavne preto, že je prešitý…čistil som ho rukou vnútri s hubkou a asi to povolilo alebo čo a začal tiecť…používam Camel rezervoár a som spokojný…v Raptor 6-tke 3 liter…pôvodne tam bol 2 litrový rezervoár, ktorý sa dal naplniť tak do 1,5 litra kvôli tej pevnej stene…na novom sa mi páči aj to vedenie hadice, na mojom už mám tie pútka na popruhu úplne vyťahané…

      0 0
      • singl-trip  

        No mě příjde tenhle nový model výrazně lepší než loňská verze(Ten mě byl odcizen), a to jsem ho vynášel do nebes:-D. V rezervoáru takový problém nevidím. Pravda málokdy ho naplním celý.Velikostně bych řekl, že je srovnatelný ale nový má velkou výhodu v tom předním díle, který se dá stáhnout popruhama a díky tomu se tam vejde daleko více věcí¨, takže jedině můžu doporučit.

        0 0
        • singl-trip  

          Navíc ta fotka rezervoárů z profilu je trochu mimo už proto, že starý ti teče a není naplněný, kdežto nový máš plný, takže logicky se vypoukl. Starý stále mám a není to takový rozdíl.(podle mého názoru)

          0 0
          • Lister  

            A nechtěl by ses toho starého rezervoáru zbavit? Klidně bez náústku, stačí jen vak.

            Máš pravdu, že jsem ten starý vak nemohl naplnit, ale i kdyby naplněný byl, tak si jeho zádová část prostě stále udrží to profilování, protože ta výztuha je dostatečně tuhá, aby nepovolila tlaku vody. Tím pádem když ho pak strčíš do batohu tak i u něj si jeho záda udrží to příjemná prohnutí v oblasti hrudní páteře a to se u nového vaku bohužel říct nedá – batoh dorazil včera a tak samozřejmě nemám otestováno za jízdy, tak uvidím, jak se to bude chovat v reálném nasazení a po určitém odčerpání vody.

            Když ten původní vak strčíš do jakéhokoliv jiného batohu, tak mu opět udělí tento prohnutý tvar, takže najednou moje stará dobrá Mula seděla na zádech naprosto perfektně a nekolíbala se ze strany na stranu jako s originálním vakem od Camelu.

            0 0
            • singl-trip  

              Starý vak do světa zatím posílat nebudu ;-) Jak jsem psal, málokdy vak plním celý. Až otestuju, tak uvidím. Podle prvních dojmů za jízdy s cca2l vody seděl batoh perfektně!

              0 0
              • Lister  

                Věřím, že s tak malou náplní sedí dobře – viz změření reálný objem níže, který je fakt skoro 4 litry. Takže stačí tam jen necpat tolik tekutiny a mělo by to být OK. Zase na druhou stranu se mi ten objem bude hodit, protože jsem docela slušní pijavec a 3 litry dokážu vypít velmi rychle a často se pohybuju v terénu, kde i několik hodin není možnost vodu dotankovat.

                0 0
                • Ruprt2  

                  Výrobce říká, že se tam mají vlézt „jenom“ 3 litry. Není to teda záměr?

                  0 0
    • mr.antik  

      Mám novýho Zealota (bez vaku) a přemšlím, do jakého vaku případně jít (mám starý Camel, který dělá bouli) a ideální by asi bylo kombinace Hydrapak pytel s hadičkou od Camelu :-)

      Tohle řešení s pevnou deskou mi přijde dost divné, dva buřtíky jsou lepší.

      0 0
    • Lister  

      Dnešní test přepravní kapacity.

      Pro upřesněn zleva: návleky na ruce, návleky na nohy, neskladná vesta, velmi skladná větrovka, mikrofleesová mikina, teplé podkolenky, zbytek asi každý vidí sám.

      Do velká komory jsme dal mikinu, návleky, podkolenky, pumpu, zbytek nářadí šel u starého Raptora do přední kapsy a u nového do organizéru, vesta a bunda do přední kapsy, rukavice jak je vidět do přední elastické kapsy.

      Do obou se to bez potíží vešlo, a ještě nějaké místo zbylo. Novější model má o něco těsnější hlavní komoru a hůř se to tam cpalo – ale nějaké místo zbylo i tam. Nutno ještě poznamenat, že starší Raptor je v kratší velikosti a má o cca 4cm kratší záda, takže srovnatelně dlouhý model bude rozhodně větší stěhovák. Po nasazení na záda u obou srovnatelný pocit.

      Ještě k tomu vyboulení – stačí upít velmi malé množství a pocit z batohu na zádech se rychle mění, po vypuštění cca 0,5litru (což odpovídá náplni asi 2,8l) už není žádné vyboulení cítit a batoh hezky sedí na zádech.

      A to by asi mohlo být všechno. Pokud to někoho zaujalo, případně to někomu pomůže, tak budu rád, ti ostatní si to v klidu bloknou. Dneska jsem stihl ještě trochu světla, tak jsou snad lepší fotky.

      0 0
      • MirosPikos  

        To už by zasloužilo nějakej webík na takovou recenzi :) Dobrá práce!

        0 0
      • RomanH  

        Parada, diky za takovou recenzi. Podtrzeno secteno : co by jsi volil radsi ? Starsi model M/L, starsi model 18, nebo novou 14tku ? Merim stejne jak Ty, pozadavky na max.prepravni prostor mam jako u Tveho testu (na vetsi veci mam 28l batoh) a chystam se nahradit staricky Mule, u kterehomi vadi ten valec + opravdu mala prepravni kapacita. Vak na plne 3 litry plnim parkrat do roka, vetsinou mi staci mene vody, kterou doplnuji.

        0 0
        • Lister  

          Batoh jako takový u mne jednoznačně vede ten nový – je lehký, má nižší boční profil a přitom je stejně skladný a ten nový přístup k rezervoáru je výborný – navíc jsem zjistil že i v tomto místě – tedy mezi horní hranou rezervoáru a tím zipem – je docela dost místa, které se dá bez potíží využít k nacpání malé větrovky nebo by se tam dala dát pláštěnka na batoh. Líbí se mi ta obrovská vnější kapsa, kam se toho v případě nouze vleze určitě hodně, organizér na nářadí je taky šikovný – nemusí tam být, pokud ho vyndáš získáš víc místa v hlavní komoře – pokud jej naplníš, tak vyplní malou část spodku komory a přijdeš tak o část její využitelné výšky.

          K vaku – dneska jsme ho doplnil na úplné maximum a docela se divil – protože se do něj vleze 3,9l! Měřeno 2× – jak na váze, tak do odměrné nádoby. Takže pokud ho nebudeš plnit moc do plna nebo maximálně do tří litrů, tak záda budou rovná – ale tohle ještě musím ověřit pořádným testem.

          Loňskou 18 bych nebral – už ten 14 má vysoký boční profil a 18 bude ještě vyšší. Sice má taky tu venkovní velkou kapsu mezi hlavní komorou a přední kapsou, ale to je tak jediné, co se mi na něm líbí.

          Takže kdybych se měl rozhodnout znovu, tak bych vybral stejně.

          0 0
      • jIrI___  

        Tak z fotek se mi pro změnu zas víc zamlouvá ten nový :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mě se z fotek nezamlouvá ani jeden, ta vyboulená záda bych asi nesnesl. Celkově mi není jasné v čem je to lepší než například Hawg NV (soudím jenom z fotek!, tedy naživo by mě možná přesvědčil líp).

          To že je vak pevný vidím jako plus, ale celkově mi (z fotek) přijde, že jako batoh je camelbak lepší – zádový systém, „odpružené“ popruhy. Jen bederák je zde asi lepší.

          0 0
          • jIrI___  

            Když jsem loni vybíral svůj batoh, tak jsem měl ve finálním výběru Deuter (na model si už nevzpomínám), Hawg NV a Osprey (buď Manta nebo Raptor). Deuter jsem vyloučil rovnou, nelíbil se mi zádový systém. Mezi Hawg a Osprey jsem dlouho váhal, ale Hawg nakonec prohrál kvůli horšímu zpracování a především kapsám – na ty obrovské vyčnívající boční vaky jsem neměl mentálně :). A z Manty a Raptora byla po prohlídce na živo jedoduchá volba. Vyhrála Manta kvůli univerzálnosti (mám jeden batoh na všechno), většímu objemu a především kvůli zádovému systému, který se mi zalíbil hned na první pohled. A taky má Osprey doživotní záruku.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jasně, sto lidí sto chutí, mě třeba boční kapsy maximálně vyhovují (mám tam duši, lepení, pumpu a nářadí (tedy to co nechci aby se mi válelo po batohu). Pokud jsi měl možnost porovnat naživo tak pak ten rozdíl zpracování chápu, i když mi není jasné, kde by se dalo zpracování Hawgu ještě zlepšit :0)

              0 0
    • Danikklotz  

      Osprey Manta v rockpointu se slevou 30 %

      http://www.rockpoint.cz/…5–10160.html

      :)

      0 0
      • l.smetana  

        I tak je to celkem dost..nevozí někdo Dakine Apex? Na živo nevypadal špatně, záda má tvrdé tak by se to ani boulit nemuselo a kapsy vypadají ok.

        0 0
        • nitraq  

          Naopak, 2090,– je za ten batoh moc dobrá cena. Sám mám Mantu 20 a jsem nadmíru spokojen.

          0 0
          • Lister  

            Manta mi až na zádový systém hodně připomíná Raptora. Obecně jsou ceny Osprey batohů docela vysoké, nemít na ně dobrý zdroj, tak bych si nákup vždy hodně rozmýšlel.

            0 0
            • nitraq  

              Je to tak, Osprey není levná záležitost. Ty řady si jsou dost podobné jen s tím rozdílem, že Raptor je trochu víc dělán pro cyklisty. Já batoh kupoval na konci první sezóny, kdy byly Manty na českém trhu a byl jsem rád, že jsem ji sehnal za necelých 2500.

              0 0
            • l.smetana  

              No mám nabídku na nový Apex za 1800, což je hodně pěkná cena a už to stojí za to to zvážit :)

              0 0
      • frbiker  

        Docela o tý Mantě 25 přemýšlím ale našel jsem v Rockpointu jště tohohle Vaude – vaše názory? Předesílám, že mám téměř novej vak, takže z tý Manty by šel na prodej a jsme na stejný ceně…

        0 0
        • Lister  

          Kup si Mantu a prodej mi ten vak :-)

          Ten druhý se mi takhle od pohledu moc nelíbí.

          0 0
    • Pan.Fazole  

      Nevíte pls nějakou alternativu k téhle pláštěnce přímo na raptora 14, která by seděla?

      Dávat přes 500 s dopravou za lapač bahna mi přijde trochu ústřel…

      0 0
    • Brdko  

      Zdravim,

      začínám trošku víc jezdit a můj 1,5l CB Chaos mi už tak nějak přestává stačit. Dneska mi došla voda asi 20 km před domovem (mtb 50km/900m climb), 1,5l v rezervoaru + 1l v lahvi v hlavní části, holt bylo docela teplo a už se mi nechtělo zdržovat hledáním obchodu, tak jsem dojel na sucho. A po maximální spokojenosti s Matnou 20, kterou mam na cestování chi pořídit Raptora 10. Původně jsem chtěl počkat až na Vánoce, ale léto bude ještě dlouhý, jezdit budu asi dost, tak si řikám, že bych ho koupil dřív. Jen řešim otázku, zda tohle léto nějak nepřekousnout a nepočkat na novější model. Nevíte kdy Osprey uvádí na trh novou kolekci? Teda jestli to vůbec dělá pravidelně/každej rok. Objednat můžu klidně ze zahraniční/od­kudkoliv z Evropy. Díky.

      0 0
    • madcat  

      Přátelé, majitelé Raptora 14, pokud možno nějakýho z těch posledních ročníků, mám dotaz: včera jsem si jej prohlížel v RockPointu, a jako dobrý, vymyšlený je to celý velmi chytře, a asi bych i skousnul tu dost vysokou cenu, ale trochu mně vrtá hlavou jedna věc: ten batoh má v té přední části takovou z boku přístupnou kapsu na zip, uvnitř je několik kapsiček na různý drobnosti, a celý to vypadá že u návrhu té kapsičky někdo přemýšlel, ale já teda zaboha nemůžu přijít na to na co by ta kapsa asi tak mohla být zamýšlena. Přijde mi, že nic moc objemnýho tam člověk stejně nedostane, protože je to celý dost placatý, a navíc tím zipem z boku se dovnitř imho dost blbě dostává. Co do toho majitelé prosím pěkně dáváte? Napadají mě nějaký tyčinky/gely/co­koliv na ten způsob, prostě drobný placatý věci, ale rád bych si napřed tu domněnku potvrdil. Nic moc dalšího mě nenapadá, co by se tam vešlo.

      0 0
      • mirek dusin  

        Penezenku a klice :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Koukni ještě na Zealot. Když jsem vybíral batoh, tak vyhrál nad raptorem.

        0 0
        • madcat  

          Díval jsem se na něj samozřejmě taky, když už jsem tam byl, a jak se mi na internetu líbil, tak v reálu už tolik ne.

          Ještě se musím někde mrknout na Camelbak MULE, případně verzi LR, a možná ještě Ferrino Zephyr 12+3 nebo Dakine Drafter/Session 12, jestli je teda vůbec někde seženu k osobnímu nahlídnutí, a pak to nějak rozhodnu…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já měl starý Mule, nový se mi nelíbil, Raptora jsem chtěl i vzít a pak mi tu někdo doporučil Zealot. Objemově je větší, má míň kapes, ale mě nejvíc vyhovuje to plnění. (Což každému nesedne). Trochu plus je prodej bez vaku, koupíš si ten co ti vyhovuje.

            0 0
            • krabica  

              Jj, nebo použiješ vak ze starého báglu, ale na druhou stranu, nové vaky Osprey (Hadrapak) už jsou super.

              0 0
              • madcat  

                Ještě s dovolením ohledně toho vaku: jak moc košer nebo nekošer je dávat do toho ionťák místo čisté vody? Teď do bidonu si připravuju nějakej ten Enervit G-sport nebo jak se to jmenuje – jednak mi to chutná, a druhak se po jízdě cítím trochu míň vyšťavenej a bolavej, takže to možná trochu funguje. Nicméně údržba bidonu, případně jeho vyhození a nahrazení novým je sranda, kdežto v případě zahnilýho vaku už to bude asi trochu větší šlamastyka… Pominu-li teda ještě navíc skutečnost, že to trochu šumí, když použiju tablety a ne prášek, takže prvních pár upití je vždy doprovázeno „špric in majn gezicht“ scénou z německýho monotematickýho filmu nevalné úrovně. Jak toto snáší vak?

                0 0
                • Martin  

                  pokud ho budeš poctivě čistit, tak dobře… můj ospreyácký vak mám od roku cca 2012, občas v něm je ionťák, občas voda…

                  čas od času vak vyčistím octem, čas od času tabletkami na čištění zubních protéz. vyloženě plíseň jsem v něm zatím neměl.

                  trochu trpí náústek, gumový cumel mám už druhý, ten první byl po třech letech eklhaft.

                  a to jsem prosím pěkně čuně, co občas vak zapomene vylít i 2–3 dny po vyjetí.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Dobrý je, že se dá snadno koupit za pár korun, včetně hadičky. (myslím ten náústek). Jinak mě trochu nevyhovuje vak, že je zbytečně težký. Na druhou stranu, zase spolehlivý. Takže babo raď.

                    0 0
                    • Martin  

                      plasty a hadice jsou čistit krásně, ale z prvního cumlu jsem ten humus nedostal :)

                      0 0
                      • Slavoš  

                        Málo chemie.

                        :-)

                        0 0
                        • Martin  

                          asi jo, čistím octem :)

                          ale ten cumel byl už i prokousaný :)

                          0 0
                          • MirosPikos  

                            Já to z toho cumlu nedostal ani savem, tak šel do koše :) Ten další nemá problémy. Ale pravda je, že dávám jen vodu.

                            0 0
                  • alinceb  

                    Já odčas i 2–3 týdny, když je zrovna větší pauza…:D Ale vozím teda čistou vodu, takže to není taková trága. Spíš než ve vaku mi začal růst bordel v hadici…

                    0 0
      • krabica  

        Peněženku, klíče, světla.

        0 0
      • alinceb  

        Klíče, občas mobil, odpadky, drobnosti. Je fakt, že tuhle kapsu moc nevyužívám. Většinu krámů vozím v kapsičkách na bederáku (multiklíč, „peněženku“, občas mobil) nebo v horní kapsičce na brýle (blikačky, tyčky, mobil).Kdyby ta kapsa šle rozepínat shora celá (jako třeba hlavní prostor batohu), tak by to bylo o něčem jiném, to je fakt…

        Co se týká vaku, tak batoh mám od Vánoc 2013. Od začátku vozím jen vodu, ale jak jsem psa výše, občas ji zapomenu vylít. V zimě jsem musel vyměnit „kousátko“, protože už bylo eckelhaft. Jinak po vylití z batohu odsaju brčkem veškerou vodu, hadici zkroutím dovnitř, aby byl vak rozevřený a větral. Občas čistím Coregou.

        0 0
    • zarkow  

      Ahoj, na Raptoru 14 mi praskla spona, co drží přední velkou kapsu. „samice“ je zašita do batohu. Stačil by tedy „samec“, jen jsem zatím nesehnal odpovídající rozměr. Neřešil někdo z vás náhradu? Diky

      0 0
      • MirosPikos  

        Jednu sponu mi žena přešila, zkusím zapátrat, kde jsem sháněl. Ale když to vezmeš někam do galanterky, tak něco vybereš.

        0 0
      • jIrI___  

        Osprey má doživotní záruku, ale nevím jestli konkrétně toto do ní spadá. Nicméně za kontaktování českého zastoupení či přímo výrobce nic nedáš, tipuju že náhradní díl by byli schopni zajistit.

        0 0
        • Forester  

          Není doživotní záruka podmíněna registrací při koupi? Jako u kola jsem se to již naučil, po jedné nemilé zkušenosti, ale u batohu jsem to tedy ještě nedělal.

          0 0
    • zarkow  

      Zkoušel jsem českého dovozce, ale bez odezvy. Napíšu ještě amíkům, zda by šel sehnat originál, jinak opravdu jen obíhat galanterky. Jen u nás v Hradišti jsem zatím vhodnou náhradu nenašel.

      0 0
    • zarkow  

      Uspěl jsem přímo u Osprey, po registraci zákazníka jsem přes podporu zadal dotaz na náhradní díl a měl by dorazit zdarma. Dám pak vědět.

      1 0
    • zarkow  

      Žádný doklad nebyl potřeba, jen jsem se registroval jako „do eshopu“ a pak mě to pustilo zadat požadavek na opravu či náhradní díl. Přiložil jsem ještě foto. Jsem zvědavý, kdy co dorazí, každopádně takto zatim působí zákaznický servis velmi sympaticky.

      0 0
    • LaMark  

      Řešil jsem podobný problém, spona přišla myslím do týdne. Mailem přišlo i potvrzení že posílají. Velká spokojenost.

      0 0
      • zarkow  

        Tak konečně náhradní spona dorazila, dokonce 2 ks. Jen to teda trvalo, protože zásilka šla z UK, pošta to stopla a trvalo 3 týdny než mi poslali avízo a výzvu k celnimu řízení. Prohlášení jsem udělal přes aplikaci eCep, abych neplatil zbytečně poštu a konečně je doma.

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.