• Daffe

    Zdar nazdar sokolové, vybírám batoh ±30L. použití na vyjížďky na traily, denní výlety a občas výlet s přespáním v přírodě. Na takový základní bikepacking, hydrovak není nutností. Zatím mám následující favority:

    https://www.mall.cz/…ack-graphite

    https://batohy.heureka.cz/…specifikace/#…

    https://www.kupkolo.cz/…rna_z104456/ (ten už je teda hodně mastnej)

    https://www.kupkolo.cz/…r-24_z96397/

    https://www.kupkolo.cz/…-25_z101070/ (zatím jsem nejvíc nakloněný k tomuto)

    Máte s těmito nějaké zkušenosti? Nebo jaký používáte a jste spokojeni? BTW jak je na tom třeba Decathlon s batohoma? V pohodě? Třeba https://www.decathlon.cz/…8382981.html

    Díky za odpovědi

    0 0
    • Zaire  

      Zkušenosti sice nemám, ale můžu ještě doporučit tento . Jsem s ním naprosto spokojený a jako plus má certifikovaný páteřák. Jinak je to český výrobek od Pinguina, takže kvalita tam je.

      0 0
    • zdenek  

      Před dovolenou jsem vybíral batohy 15 a 20 l, takže můžu poradit jen obecně.

      1. Ujasni si zádový systém. Jsou různá řešení a výrobci je mají různě pojmenovaná. Já konkrétně upřednostňuji to, co vypadá jako trampolína (a také se tomu v diskusích tak říká).
      2. Ujasni si, jestli budeš batoh používat i na turistiku. Pak se hodí třeba úchyty na hůlky. Naopak na kole může překážet kapsa na bederním popruhu.
      3. Pročti hodnocení a diskuse. Na jejich základě jsem třeba ze svého výběru vyřadil Camelbak. Sice jeden mám a jsem s ním spokojený, ale od té doby proběhl nějaký redesign hydrovaku a našel jsem na to dost negativních názorů. Naopak dost chvály jsem našel na batohy Osprey…
      0 0
    • Petulda  

      Já za sebe můžu jedině doporučit Osprey. Používám mnoho let jak na lehkej (9 l), střední (20 l) i težkej (70 l) backpacking. Batohy jsou skvěle řešený, hodně toho vydržej, mají skvělou podporu (výměna v případě poškození). Patří k dražším, podle mě ale právem.

      0 0
    • mattew1  

      Já kupoval nedávno tenhle, ale 22+3. 25+3 už mi připadal docela velkej. Můžeš zahrnout do výběru pokud nechceš utratit raketu.

      Recenze

      Obchod

      0 0
    • scota  

      za mne tedy Deuter Trans Alpine 30 poud chceš menší tak Trans Alpine 24.

      0 0
    • Jenda  

      Mám TransApline 25l, vozím ho 5 let téměř denně do práce a stále mě fascinuje, jak je při tomto používání minimálně jetej. Všechny zipy fungujou (teda ty málo používaný hůř díky nánosům potní soli), nikde se nic nepárá, barva je sice vyšisovaná ale zase na počet nosnohodin celkem rozumně. Švagr má tu 30, myslím že je taky spokojenej, akorát ta 30 je vyšší a je dobrý si otestovat, jestli ti nebude na kole mlátit do helmy. Pokud srovnám kvalitu s camelem tak mi přijde výrazně lepší, s osprey zkušenosti nemám.

      Ve výběru máš i s páteřákem – je otázka jestli ho na to co píšeš využiješ nebo ne. Je jasný že je lepší páteřák mít než nemít, ale vždycky to je na úkor pohodlí a hmotnosti.

      0 0
      • Czupqa  

        Taky mam Deuter TransAlpine 30 a je super. Mam ho asi 10 let, prosli jsme spolu Jeseniky, Tatry.. Denne nakupy, vozim ho do prace(na kole). At je teplo, zima, prsi snezi, mrzne… Ma dost kapes a vejde se do nej i vak s vodou, ma tam dirku na hadicku. Po tech x letech se sem tam sedrelo logo a zacina se prodirat zip na male kapsicce na penezenku, jinak jako novy.

        0 0
    • Daffe  

      Díky všem za reakce, shodou náhod jsem dneska šel kolem Hervisu, dostal chuť na nějakou tyčku a u stojanu byl v akci Axon LOBO 38L za 1299,– i s hydrovakem. S počáteční skepsí jsem jej začal zkoumat a za ty prachy teda jasná volba. Záda typu „trampolína“, skrytá pláštěnka, bederní pás s kapsama, přední kapsa na nářadí a hlavní kapsa s dvojitým dnem na mokré věci. Někdo u toho přemýšlel a udělal na dně skrytý zip, kterým se dá otevřít ta část na mokré prádlo, takže nemusíte přeskládat celý batoh pro vyndání mokrý mikiny.Design je pěkný (černá barva) a s možností spousty úchytu na spacák/karimatku apod… Tak jsem to pojal jako osud a hned koupil. I kdyby se měl za pár let roztrhat, tak potom vezmu Transalpine 25, to byl jeden z mých horkých favoritů.Kdyby někdo chtěl, Axon mu nafotím

      0 0
      • Jenda  

        Tak snad budeš spokojenej. Já jsem podonej Axon vozil dlouho, ta síťky na zádech celkem slušně větrá ale ten batoh drží o něco hůř. Nejvetší negativum pro mě bylo, že díky předepnutým a vybouleným zádům byl reálnej objem batohu výrazně menší než udávanej – tipuju že ta 38 bude srovnatelná nebo menší než TransAlpine 25.

        No a pro mě velká nevýhoda je černá barva – batoh vozím do práce na kole a chci být vidět, takže veselý výrazný barvy u mě vedou ;-)

        0 0
    • atty  

      Koukni na Ergon BX4 (už je jen ve výprodejích, o to příznivější cena, proti původní cca 3700,– co jsem kupoval)

      Mám ho několik let, tahám ho na kolo, cpu do něj nákupy, občas výlet nebo přeprava někam, velká spokojenost s kvalitou, možnostmi nastavení zad – za mne super batoh.

      http://www.fotoprofik.cz/…-p-3801.html

      0 0
    • atty  

      Koukni na Ergon BX4 (už je jen ve výprodejích, o to příznivější cena, proti původní cca 3700,– co jsem kupoval)

      Mám ho několik let, tahám ho na kolo, cpu do něj nákupy, občas výlet nebo přeprava někam, velká spokojenost s kvalitou, možnostmi nastavení zad – za mne super batoh.

      http://www.fotoprofik.cz/…-p-3801.html

      0 0
    • pocestny  

      Osprey Escapist 25 je dobrý batoh na bike. Po třech letech pořád bez vad, 2–3denní bikepacking se s ním realizovat dá, ale normálně ho využívám na 1denní vyjížďky s chráničema nebo oblečením pro děti. Kdybych ho chtěl vylepšit, přidal bych stahování na spodku, a prodloužil přesky na bocích. Není totiž moc možností, jak na něj navěsit věci zvnějšku. Nemám rád Osprey vodní vaky.

      0 0
    •  

      Za me batohy od Evoc :) A delaji se i ve vice velikostech plus muzes mit paterak ktery se da i sundavat :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.