Deuter Compact EXP12 vs Camelbak MULE NV

45 nepřečtených
  • Alphasonik

    Zdravím,

    vím že tu bylo hodně témat v poslední době ohledně batohů nicméně je to samý MULE nebo když už Deuter tak nad 20l.

    Dnes jsem si prohlížel Deuter COMPACT EXP 12 a první dojem super!!! Nemám ale možnost porovnat s MULE a tak nevím jak a pro co se rozhodnout. Zajímal by mě teda názor někoho kdo ví víc a byl by schopen porovnat tyto batohy jak co se velikosti týče, tak celkovou koncepci.

    A současně jak je na tom systém vaku u Deuteru Source WIDEPAC???

    Odkaz Deuter COMPACT EXP 12:

    http://www.deuter.com/…-details.php?…

    Odkaz na vak Source Widepac:

    http://pitne-vaky.heureka.cz/…widepac-3-l/

    Anketa: Jaký batoh respektive vak vybrat???

    0 0
    • MirosPikos  

      Ještě bych přidal jako další možnost Osprey Raptor, jinak jsem hlasoval pro Mule NV

      0 0
      • Lister  

        Osprey by mě zajímal, jestli to tu někdo vozí.

        0 0
        • MirosPikos  

          Kdysi jsem tu o něm něco psal a posílal fotky

          Hledej Osprey Raptor 14 a najdeš i takovou minirecenzi.

          0 0
          • Lister  

            Jo, díky, na tyhle fotky už jsme narazil.

            Raptor 14 je přesně ten model, o kterém bych uvažoval. Proti stavím Mule NW.

            0 0
            • MirosPikos  

              Jestli jezdíš někde víc v terénu nebo lesem, kde bys to mohl někde o strom trhnout, volil bych Mule NV, kterej je dělanej z houževnatějšího materiálu. Jinak jestli jezdíš něco pohodovýho, kde moc nepadáš, pak bych volil Raptor.

              Ale ideálně vidět oba dva a srovnat si to.

              0 0
              • Lister  

                Hmm, právě čučím na své podřené ruce a nohy od větví z poslední vyjíždky :-)

                Už jsem dohledal i ty tvoje zkušenosti. Celkem mě překvapilo, kolik lidí ten batohu tady vozí. Raptor se mi líbí, je tam dost vychytávek, které by mi vyhovovali, jako třeba šikovný držák helmy a 3 samostané kapsy a ještě k tomu i prostor před tou přední.

                0 0
                • terkad  

                  Raptor 14 vozím cca rok a jsme naprosto spokojená. Hlavně ten hydrovak, co k němu dívají, má jednu stranu pevnou, takže i když do něj naleju celé tři litry vody, nevyboulí se mi do zad. Hadičku to má k hrudnímu popruhu připevněnou magnetem, zatím nejlepší systém, co jsem poznala (dřív jsem vozila camelbak).

                  Pokud se nepletu, tak k menší litráži dostaneš 2l, od 14tky nahoru už 3l.

                  Vevnitř šikovné kapsičky na nářadí a vše možné, jak mívám v kabelce vždycky čurbes, v Raptorovi kupodivu ne :)

                  Látka je sice trochu tenčí, ale zatím drží pěkně.

                  Co trochu chybí, je pláštěnka, ale bez toho se dá žít, případně lze dokoupit.

                  Ta záda vypadají, že nic moc nevětrají, ale zdání klame, funguje to.

                  0 0
    • Aspean  

      Pokud vis, ze do toho Deuteru nacpes vsechno co potrebujes a sedi ti, tak bych to neresil a sel do nej.

      Ja mam cerstve NVcko Mula a musim rict, ze me celkove mile prekvapil. Jak zpracovani tak reseni kapes, zad apod.

      Nicmene Deutera sem si neosahal, takze nemam srovnani.

      0 0
    • Blunderbuss  

      Mám přesně kombinaci, o které uvažuješ. Deuter Compact Exp 12 + Source Widepack 3,0, a jsem maximálně spokojen. Batoh používám běžně i na normální nošení (bez chyby) a vak jsem dokupoval, resp. dostal, teprve loni. S mulou ale srovnávat nemohu. Od Camelů znám jen cigára… a to ještě z hodně dávné temné minulosti.

      0 0
      • Alphasonik  

        jj…diky to jsem potreboval slyset…batoh se mi libi to uz vicemene ani neresim…ale jde mi v tuto chvili o vak… jak funguje saci ventil? jestli prutok ventilem je dostatecny a taky jestli neprosakuje…chapu ze vak od camelbaku je nejspis vpohode…ale moc komentaru k source widepac jsem tu nevidel

        0 0
        • jezevec2  

          Mam trochu jiný Deuter Hydro EXP 8 cca. 8 let. Ma ale ± stejny ramenni a brisni popruhy ze sitoviny a zpracovani bude asi taky stejny. Za mne spokojenost.

          Vak mam Source 3l, ale sel bych do Camelu nebo do ventilku Camel. Source ventilek bud nejak netesni nebo se snadno prokousne a pri plny ,,nadrzi,, kape. Cca pred 5 lety jsem zkousel nasadit Camel ventilek a nepasovali prumery. Takze zkusim znovu.

          0 0
          • nobody  

            teď průměr pasuje

            0 0
          • Blunderbuss  

            Mně se na source widepacku ventilek zatím prokousnout nepodařilo a ani s jeho těsností/netěsností nemám problém. Nekape mi ani při plném vaku a to ani v pohotovostní poloze (tzn. neuzavřený pootočením)… dokud jej neskousnu, tak z něj ani nejde „sosat“. Pokud jde o následné čištění, přijde mi řešení source lepší než to od camelu.

            0 0
        • Blunderbuss  

          Průtok ventilkem je dle mého názoru dostatečný. Ventilek musí být skousnut zuby, aby bylo možné „sosákovat“. Pokud ti nebude jejich ventil vyhovovat, můžeš zkusit ten od konkurence…

          0 0
    • Ivan  

      Batohy od Deutera vozím asi 15 let, loňský model toho, který zvažuješ, mám pár měsíců a je výborný. Chtěl jsem něco menšího k mýmu Deuter Superbiku. Srovnávat můžu jen s Hydrapakem Laguna, a Deuter je lepší kvalitou zpracování a i mi líp sedí. Batoh jiný firmy bych už si nekoupil, není důvod. Jen vak Source jsem vybavil náústkem od Camelu, ten jejich bite valve je fakt dobrej.

      0 0
      • Alphasonik  

        a to jsi vymenil jen toto http://pitne-vaky.heureka.cz/…-bite-valve/ a nebo bylo treba vymenit i ventil???

        0 0
        • Ivan  

          Náústek jsem vyměnil včetně kolínka (ventilu) od Camelu, na ventil Source by ten bite valve asi nešel narazit (mám to ve sklepě, teď tam nepůjdu, ale ten Source bazmek mi přijde o dost větší než aby se na to dal nasadit bite valve). Možná ten systém od Source funguje taky dobře, ale protože jsem léta zvyklej na bite valve od Camelu, ani jsem Source náústek nezkoušel a rovnou to vyměnil.

          0 0
        • nobody  

          jo, tenhle náustek pasuje na hadici Source. Vaky pro Deuter dělá Source.

          0 0
    • nobody  

      mám Deuter EXP 12 a jsem s ním spokojený, jde ještě o 2 litry zvětšit. Používám v něm Source vak s Camel náustkem.

      0 0
    • Meluzina  

      Máme Camel celá rodina a jsme spokojení, já tedy konkrétně MULE, ale přiznávám, že nejsem nijak náročná, hlavně že mne nebolí záda…

      0 0
    • Alphasonik  

      Tak jsem dnes byl omrknout MULE i Hawg a mam jasno…Deuter COMPACT EXP12!!! …sice by MULE melo mit 12l stejne jako ten Deuter ale spise bych rekl ze Deuter je objemove na urovni Hawg. A pokud ne tak ma vice kapes a moznost zvetseni objemu a rozhodne je vetsi a variabilnejsi nez MULE…

      nejde ale jen o objem…deuter mi proste prisel sympatictejsi a lepe reseny pro ruzny vyuziti i mimo kolo

      Vak Source Widepac mi ale prijde zpracovanim na horsi urovni nez Camelbak…ale i presto ho zkusim a uvidim…

      0 0
      • Chiron  

        Tak o Deuterech se říká, že mají podhodnocený objem. Každopádně tenhle se mi taky hodně líbí, akorát bych si ho rád zkusil a abych viděl co do něj nacpu. Zatím sem měl možnost si zkusit jen tu starší verzi. Ale ta nová je imho propracovanější a zvlášť kapsa pro vak je taky fajn. Možná bych i zvážil verzi Air, i když ta už je zas o pár litrů menší.

        Jinak s Camelbakem souhlas, když sem jej v obchodě zkoumal, tak mi přišel vevnitř hrozně malý na to jaký by měl mít objem. A ten zádový systém mi taky nepřišel nijak zázračný, ale na zádech seděl výborně, to zas jo.

        0 0
        • Alphasonik  

          prave jsem ho objednal…tak uvidim…mozna sem pak dam i nejaky fotky co se do nej vleze…ale jak uz jsem rekl Deuter Compact 12 mi hned padl do oka a MULE potom naopak spise zklamani…ale na par drobnosti taky staci…

          COMPACT Air EXP 10 jsem nemel moznost prohlidnout…ale Race EXP Air ktery ma obdobny zada jsem porovnaval s COMPACTEM 12 a pripadne mi proste mensi…to prohnuti zad kvuli te sitce je docela velky a potom ten vnitrni objem vypada hodne omezene a urcite bude hur pristupny obzvlast pokud budes potrebovat neco zespod batohu …

          0 0
          • MirosPikos  

            Paráda, tak sem pak hod odkaz na tu galerku až to nafotíš ;) Jsme na to zvědavi.

            0 0
    • MirosPikos  

      Když na to tak koukám, vypadá fakt dobře. Líbí se mi kapsička na zip na bederáku. Ale co se mi nelíbí je použitá síťovina na boční kapsy – zatím se mi na každým báglu co jsem kdy měl roztrhla. Pravda nikdy to nebylo Deuter, ale od té doby už prostě bágl s touto síťovinou nemůžu a když ho náhodou mám, musím si dávat pozor, abych do něj nedal klíče nebo něco podobně ostrého.

      0 0
    • romachain  

      Já jsem si byl COMPACTa prohlídnout, protože se mi podle popisu, fotek a recenzí líbil, ale ač jsem fanda Deutera a mám od něj jiné dva batohy, se kterými jsem spokojen, tenhle se mi nelíbí. Mám MULE, kterej je teda podstatně menší (prtot taky jsem toho deutera chtěl), ale mnohem líp sedí na mých zádech a pak mi hrozně vyhovuje, jak se tam dává vak přes záda, čili je to úplně oddělený od zbytku, zatímco do Compacta se to dává normálně jen do oddělené části hlavního prostoru. Nějak bych si na to zvyknul, ale na zádech fakt neseděl, vůbec. Asi si do sbírky pořídím MULE NW, prvně ho ale někde omrknu…

      0 0
      • Alphasonik  

        letosni model Compactu ma uz taky oddeleny prostor pro vak…coz je lepsi reseni pravda :-)

        0 0
        • romachain  

          Ano, jenže ten zas má ty vypouklý záda se síťkou. Sice to skvěle sedí a i dobře větrá, ale zas se do toho cokoliv blbě dává a vytahuje. Navíc to otvírání kapsy na vak maj nějaký špatně vyřešený, v jednom místě se zasekává zip (zkoušeno u více kusů).

          0 0
      • Aspean  

        A toho MULA mas kterej rocnik? Nepocitej stim, ze MULE NV bude velkej bagl, ale tak to posoudis sam az si ho omrknes. Ja teda do nej nacpu vpohode veci kterej uvadi na webu a to bylo rozhodujici. Vetsi nepotrebuji

        0 0
        • romachain  

          Moje Mula už je stařičká, ale opotřebení na ní není znát… Uveze toho taky nemálo, jen některý věci nemůžou jezdit zavřený uvnitř, ale jenom připopruhovaný zvenku :-)

          0 0
    • Alphasonik  

      Tak batoh Deuter COMPACT EXP 12 mi dorazil a už jsem jej byl i testnout. Pravda je, že když jsem ho doma zkoušel tak sem si řikal že nesedí na zádech nějak exkluzivně, ale při jízdě jsem o něm nevěděl…takže spokojenost. Zpracování, rozmístění kapes a výbava vše podle mých představ. Velikost je taky naprosto dostačující pro moje potřeby a velikostí má podlě mě blíže Camelbaku Hawg než Mule. Nadruhou stranu když by bylo potřeba převést něco víc tak popruhy na batohu vyřeší i tohle.

      Na zádech mi sedí stejně dobře poloprázdnej a stahnutej páskama a nebo plnej i s vakem. Neříkám že by se záda trošku neboulila, ale na zádech to nepoznám protože mi to stejně sedí vždy na těch bočních výstélkách.

      Vak Source Widepac 3l je taky vpohodě, ani při otevřeném ventilu z něj neukápne ani kapka dokud slabě nezkousnu a když už zkousnu tak mám plnou pusu vody bez nutnosti nějakýho silnýho sání. Hadička jde k vaku připojit i odpojit a voda nikde neutíká bokem…takže pokud takhle vydrží nějakou dobu tak budu spokojenej :-)

      0 0
      • nobody  

        můžeš vyfotit, jak vypadá uvnitř (rozmístění kapes,..)? Mám Compact 12 model 2010 a vypadá to, že ho dost přepracovali. Dík

        0 0
      • Chiron  

        Docela by mě zajímalo, jestli je ta kapsa na vak nějak zaizolovaná?. Už sem se rozhodl, že ho beru, jen mě napadlo k němu vzít i ten thermo bag. Předpokládám, že trocha místa navíc okolo samotného vaku bude. Díky

        0 0
    • zoltan84  

      zdravím, co si myslíte o použítí tohoto batohu na kolo ?

      http://www.hudy.cz/…-pro-30.html#…

      potřebuji totiž zároveň zimní batoh (uchycení sněžnic, snb), a nechce se mi kupovat dva..

      0 0
      • nobodyx  

        na zimne pouzitie uplne super (tiez ho mam na snb a sneznice) na bike by som povedal ze je dost tazky (1800g je dost citit oproti napr. mojmu deuter bike one ktory ma 900g) a ma vacsiu plochu ktorou sa opiera o chrbat, cize sa clovek viac pod nim poti. ale zase ma clovek taky dobry pocit ako keby mal na chrbte korytnacku :). raz za cas sa na bike asi da, ale na castejsie vozenie by som si kupil este daky iny.

        0 0
      • tonik666  

        Je to velký a jak píše kolega výše i těžký. Pohodlný to nebude. Nechápu ani lidi, co jezdí s Deuter Transalpine, to mi taky už přijde velký.

        0 0
    • pantauleo  

      Já mám tento:

      http://www.deuter.com/…P%20Air.html

      a k tomu vak source 3l a spokojenost. Kupoval jsem ho kvůli lepšímu zádovému systému Aircomfort, který lépe větrá.

      0 0
    • honzour  

      Zdarec, nějaký nový, pokud možno pozitivní zkušenosti s Compakt EXP 12 od Deuteru ? Začínám vybírat batoh na bike a zatím je to favorit.

      Díky

      0 0
      • honzour  

        Takže nikdo, jo ? Tak já ho objednám a kdyžtak ho pošlu zpět.

        0 0
      • l.smetana  

        Podíval bych se ještě na Dakine Apex. Přišel mi nedávno,takže jsem ještě ani neotestoval,ale zatím vypadá hodně slušně.

        0 0
        • honzour  

          Mě se ten Deuter líbí designově i barevně (objednána modro bílá kombinace) a názory na něj jsou dobrý. Navíc z Kupkola za 1359 Kč + 100 Kč poštovný. V Hudy koupím třílitrovej vodní vak Source a konečnš na biku neuschnu. Jen asi budu pořád občůrávat cyklostezky :).

          0 0
          • _Zbynek_2  

            Na jaře jsem kupoval nový batoh a nakonec jsem shodou okolností skončil u toho, co pan tau několik příspěvků výše –

            Deuter Race Exp Air + source 3l.

            V Hudy sportu jsem si dvacet minut zkoušel jeden Deuter vedle druhého a i když se mi designově Race Exp Air až tak úplně moc nelíbil, tak ten zádový systém je úžasný !!!

            Teď, po pár měsících ježdění, jsem se svou volbou absolutně spokojen.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.