• slch

    O nastavení optimálního posedu i ve vzahu k řidítkám se toho tady už popsalo dost. Mě by ale zajímalo, jaké vysunutí sedlovky

    na MTB biku v centimetrech je podle Vás esteticky nejlepší. A kdy si už řeknete, že to kolo vypadá divně a měl by mít větší/menší rám. Díky. S.

    0 0
    • jIrI___  

      LOL, esteticky nejlepší…

      0 0
    • kali222  

      myslis to vazne-esteticky? je dulezity aby to kolo sedelo jezdci. kazdy ma jinak dlouhohy trup X koncetiny…

      to je tady na BF zabehle, ze se otacej predstavce jen pro lepsi hodnoceni a napovel hodnoticich…

      me se tohle trosku smrdi :)

      0 0
    • Flegmatik  

      Délka vysunuté sedlovky by měla být přibližně stejná jako délka vercajku mezi nohama. Jakýkoliv nepoměr, nadsazování či podceňování je nepřípustné! :)

      0 0
    • Hunt  

      20–25 cm, mno kazdopadne by to nemelo klesnout pod 15cm, pak uz to fakt nevypada dobre :DD

      0 0
    • slch  

      Jiri, že zrovna Ty, který rád opticky /esteticky/ hodnotíš biky jiných se tomu dotazu hlasitě směješ /LOL/ je směšné. Když už nikdo jiný, tak právě Ty bys měl napsat Tvoje optické kriterium hodnocení biků. Jenom Ti připomenu: 3.7.09 jsi na bike od kali222, který se taky zapojil do diskuze na můj dotaz, napsal: Připadá mi dost krátký rám, možná ale opticky klame ta dost vysunutá sedlovka. http://www.bike-forum.cz/…il-7230.html Jiri, nezdá se Ti, že jseš nějaký divný? S.

      0 0
      • jIrI___  

        Ne, nezdá se mi že jsem divný. Rozeberu ti do podrobna svoji metodiku hodnocení. Takže na B-F hodnotím zásadně podle vzhledu, podle čeho asi jiného taky, že? Kdybych hodnotil podle komponentů, musel bych dávat jen super (což dávám většinou i tak), ale musíš uznat sám, že takhle to nejde. A ne vždy v tom má vinu jen pro mě nesympatická geometrie biku a tím pádem hodně nebo málo vysunutá sedlovka.

        Moje reakce na zakladatele threadu je v tom smyslu, že chce vyřešit optimální posed, ale dává přednost estetice. Příjde ti to logický postup? A i kdyby, jak moc vytažená sedlovka se mu líbí ví snad jen on sám a v tomhle mu B-F neporadí (je to stejný případ jako někteří exoti, kteří se na B-F obracejí s prosbou „jakou barvu na rám vybrat“ apod.). Takový postup jsem prostě nikdy nechápal a asi ani nikdy nepochopím.

        Velice mě mrzí, že nemůžu ohodnotit tvého bika. Že by se ozvala postřelená husa?

        btw. nejseš nějaký divný, že řadíš svůj příspěvek mířený očividně jen na moji osobu úplně pod někoho jiného?

        0 0
        • slch  

          Vlákno jsem založil já. Posed mám vyřešený dávno, navíc v první větě jsem psal, že informací o správném posedu na B-F je dostatek. Zajímalo mě jenom, jaké mají estetická kritéria lidé z B-F, při posouzování délky vysunutí sedlovky ke geometrii kola. Často se totiž tady hodnotí kolo, např. že máš hodně vysunutou sedlovku, měl bys mít větší rám, nebo naopak.

          0 0
    • Chaingang  

      21,64 cm vypadá rozhodně nejlíp,takže to dodržuju na všech rámech…

      0 0
    • Oakey  

      Na svym Monsteru mám vysunutou 400mm sedlovku na max. a divný mi to furt nepřijde…

      Měl bys radší víc jezdit, pak by tě nenapadali takový chujoviny :)

      0 0
    • siafu  

      za min. považuji tak těch 20 cm, ale dost záleží na tom, jak to kolo jako celek působí, viz třeba tady ten Rotwild…, více vysunuté sedlovky k jejich maximu mi „esteticky“ nijak nevadí

      0 0
    • Nikola  

      Řekla bych, že z logiky věci vyplývá závěr, že příliš vytažená sedlovka je kompenzací nevhodné geometrie rámu, a tudíž neestetická.

      0 0
      • jose  

        Dovolím si nesouhlasit, záleží na tělesných proporcích těla, viz můj spark zmíněný výše, mám sedlovku vysunutou 23cm, kdybych měl o číslo větší rám, tak sice sedlovku budu mít vytaženou níž, ale budu muset mít tak 70mm představec abych měl optimální posed…ale stím, že je to neestetické souhlasím:-)

        0 0
        • Lister  

          Psal jsi předtím 80mm představec, s tím že teď máš 100mm, přitom rozdíl v délce mezi sousedními velikostmi rámu bývají často i méně než ty dva cm. V tvé případě dle mého názoru by vetší velikost rámu byla jen k užitku.

          80mm představce se zcela běžně na kola montují, na silničce mám třeba 90mm a žádný problém.

          0 0
          • Lister  

            Tak dobrá Spark má rozdíl 3cm, ale přesto by ses na M měl bez problémů vlézt.

            PS: ta pozice sedla úplně vzadu je z důvodu polohy vůči pedálům nebo kvůli natáhnutí posedu. Protože jestli jen dotahuješ posed, tak opět bod pro větší velikost…

            0 0
        • Nikola  

          Ano, měla jsem správně napsat, že příliš vytažená sedlovka je kompenzací nevhodně zvolené geometrie rámu vzhledem k tělu cyklisty.

          0 0
          • DaSnail  

            pekné foto v profile. keď je autentické, tak vyhoď tie odrazky. ostatné vyzerá dobre. 8o)

            0 0
            • Nikola  

              …povinná výbava kola zahrnuje oranžové odrazky na kolech, …

              0 0
              • jIrI___  

                Reflexní samolepky jsou vkusnější a zastanou stejnou úlohu jako odrazky ;-)

                0 0
      • Snowball  

        Nikola-neobvykle zrele stanovisko! :o)

        Myslim ze by sa to vysunutie sedlovky mohlo posudzovat ako podiel na celkovej vzdialenosti od sedla po stredove zlozenie, a mne pripada optimum od 1/4 po 1/3, max 2/5.

        0 0
    • Hornet  

      Paci sa mi, ked je sedlovka vysunuta viac, ale nie do extremu, ja mam „len“ necelych 17cm, kratke nohy…dlhsie ruky, o cislo mensi ram by mi bol uz kratky, teraz mam predstavec 110 a je to akurat. Skusal som aj vyssi posed, ale kolena povedali ze nie :-)

      0 0
    • Havy  

      Tak to by mě zajmalo jak zhodnotíte toto fajnšmekři!

      0 0
    • Havy  

      Tak jinak moje předchozí :-)

      Takhle jsem natom fakt jezdil

      0 0
      • JakeF  

        To máš asi dost dlouhý nohy, tohle používat jako odrážedlo… Já bych na tom takhle teda nejezdil, alespoň ten řetěz bych si tam dal.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.