• MaroshCZ

    Ahoj, už delší dobu bych rád kromě mtb taky okusil silnici. Doma máme asi dva favority a tak váhám jestli něco investovat do nich anebo raději koupit ojeté kolo. Dnes jsem narazil na tento inzerát a chtěl bych se zeptat zkušenějších jestli to kolo za to stojí nebo pro mé účely bude lepší investovat pár tisíc do favoritu. https://www.cyklobazar.cz/…ra-6700-6800

    Díky, Honza

    0 0
    • deekay  

      Asi me tu nekteri sezerou, ale na favoritu si silnicku neokusis :)

      Idealne bych investoval par stovek a silnicni kolo si na vikend pujcil. Nejake slusne. Alespon pro me je diametralni rozdil v zabave mezi starou pleckou a funkcnim relativne lehkym silnicnim kolem.

      0 0
    • plzakj  

      Silnici bych neokusoval. Znicis si zuby.

      0 0
    • novas752  

      Jestli chceš ušetřit, zkusi si silnici na favoritu a s klidem v duši se vrať na mtb. Jestli se chceš na té silnici i projet :-) Tak bych si nejprve nějakou půjčil (testovací kolo) a pak podle toho vybíral. Neni silnice jako silnice – jsou lehké klasické „vrchařské“, tuhé aerosilnice, pohodlné endurance.

      0 0
    • Datel Stepní  

      Ahoj Honzo,

      Nevím čím je ten favorit vybaven, ale pokud je to ta nejobycejnejsi klasika s klinkovymi středy, tak s tím bych se nezabýval a koupil něco jiného. U kola co zvazujes je karbonová zadní stavba na hliníkovém rámu, Nevím, zda to fungovalo v pořádku, osobně z toho mám respekt. Uvádí tam kombinaci 6700 a 6800. To není pravda. Pokud je to vše Ultegra, tak je to 6600, ty daly určitě. Asi bych kouknul ještě na toto:

      https://www.cyklobazar.cz/…31/giant-tcr

      Sice nižší, ale novější sada a hlavně normální hliníkový rám

      0 0
      • UHU  

        sada 6600 a 6700, rám jak je nastaven na 187 malý a nebude to moc tlumit otřesy

        0 0
      • MaroshCZ  

        Ahoj,

        díky za odpověď. Jaký přesně problém může nastat u kombinace hliník karbon na zadní stavbě? Může rám prasknout na spoji?

        Favorit vypadá asi takto: https://www.bike-forum.cz/…adici-packou

        Kliky vypadají docela dobře, páčky na řazení a přední přehazka budiš. Ale vzadu byla stará favoriťácká, která tam neseděla co se týká rychlostí.. páčky jsou totiž aretované na 7 převodů vzadu.. tak jsem z nějakého staršího kola přemontoval 7 rychlostní hazku ale problém je, že zase nemám kazetu se 7 převody.. nebo na to kolo co mám nejde taková kazeta asi namontovat.

        Chápu, že taková otevírací hobby silnička je na sadě shimano 105 a rád bych takovou bral. Problém je, že mám momentálně hardtrail asi za 22k a kdybych chtěl takovou silničky tak už je to cenově skoro nastejno.. Takže bych ideálně bral něco třeba do 10k co by rozumně jelo.. ale nevím jestli se to dá sehnat… Nebo je lepší koupit dražší a případně pak prodat, s tím, že silničky si cenu drží? (nevím jak to je, nemám s tím zkušenost)

        Díky, Honza

        0 0
        • t29  

          Jestli jsi na tom favu za rok nevyměnil ani to sedmikolo, tak ho nech být a bazaru se radši taky vyhni. Místo 105 poslouží i Tiagra 4700.

          0 0
    • jIrI___  

      Favorit není dobrý ani na dojíždění do města, kroutí se to jako had. Takže pokud chceš silnici zkusit, ale hned si ji znechutit a vrátit se na MTB, pak se na tom fáčku klidně projeď :). Pokud ale chceš aby tě silnička bavila, bude to bohužel chtít pustit ze šrajtofle několik desítek tisíc Kč. Ale jak píšou ostatní, vyloženě na vyzkoušení je ideální si kolo někde půjčit.

      0 0
    • jeniiiik  

      Kup klidně nějaký rozumný bazar. Pokud tě to chytne hodně necháš si ho, časem prodáš a koupíš lepší. A když tě to nechytne, pošleš ho rovnou dál…a nebudeš nic tratit.

      0 0
    • adam1  

      Pozor je to silně návykové:))muže se stát že mtb bude v koutě :),tak jak píše většina chtělo by to něco lepšího s ok geo než favorit ,ten giant nevypadá špatně (velikost?).Já jsem zastánce funglovky :)nedávno byl mmr grip na 105 na bohemce za 27k dnes již 33k:(

      Silnička je dobrá investice a kdyby náhodou tak to vždy prodáš .

      0 0
    • INSP.TRACHTA  

      Favorit ne! Já to zkusil přes favorit před třemi roky a jen se na něj prášilo, žádné potěšení z jízdy. Před rokem jsem to znovu zkusil na soudobém pojetí kola (Triban) a je to hned o něčem jiným, i když kolo není žádný zazrak a prášilo se pro změnu na bika. Dojem z jízdy na favoritu je něco jiného, než to, co nabídnou současné silnicky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.