• kraken4

    Zdravim nemate nekdo zkusenost s oblecenim od Kalase konkretne s temato kalhotama a bundou?

    http://eshop.kalas.cz/default.asp?…

     

    http://eshop.kalas.cz/default.asp?…

     

    Diky za rady

    0 0
    • Lacker  

      S tou bundou asi moc zkušeností nebude – je to novinka.

      Osobně vlastně vozím jenom věci od Kalaše a jsem naprosto spokojen – dobře mi to sedí, je to pohodlné a kvalitní. Takže podle mě super volba.

      0 0
    • Luke  

      gatě kup rozhodně bez vložky. Já jsem k membránovým čapákům od kalaše koupil trenky s vložkou a je to ideální kombinace. Prát takové gatě po každé vyjíždce je blbost, za chvilku je zničíš. Jinak mám ještě bundu Tagete a je to perfektní kombinace. Bundu vozím i na běžky.

      0 0
      • Sobi  

        Souhlas :-) mám tu bundu taky a sakra pomohla i na VHT tůře na jaře v tatrách :-) Doporučuji

        0 0
    • raceman  

      s tou bundou nevim… predek bude nejaky „tenky“ neprofuk a zadek je klasicke picolo, tj teplejší, ale profoukne..  a čapaky rozhodně bez vložky..

      0 0
      • kraken4  

        Ok mrknu teda potech capakoch bez vlozky a k tomu dokoupim sortky s vlozkou.

        No pocitam s tim ze v tm budu jezdit tak kolem 5 stupnu a vys. Tu bundu prave pocitam i na leto po odepnuti rukavu. V chladnejsim pocasi bych pod to dal rolak plus triko kdyby to bylomalo a byla me zima. Musim zkusit no.

        0 0
        • raceman  

          ja treba zimni bundu pouzivam nejen na kolo, ale i na behani.. a tam by mi byl neprofuk jen ze predu na nic… pro me tudiz celkem zbytecne, ale jako mezistupen proc ne…

          0 0
          • kraken4  

            Ja to prave chci jen na kolo ciste takze by me to melo stacit

            0 0
            • MlokCZ  

              Jak vysvětluju níže, tu bundu bych nebral ani jen na kolo, maximálně pokud už máš třeba dvě různě teplé bundy, tak jako doplnění, ale asi ani na tohle už bych ji znovu nevzal.

              Pokud chceš jen něco tenkého adekvátího té bundě, na kterou se ptáš, tak raději vezmi dlouhý dres z toho materiálu, co má záda a k němu vestičku. Dohromady to účel splní stejný, ale navíc obojí lze použít samostatně. Tyhle dva kusy také mám (ty už dlouho) a používám hodně, narozdíl od té budny, u té pořád nevím, kde a jak ji vlastně použiju.

              A pokud chceš bundu, tak viz níže, jednu z těch opravdu bund, co Kalas nabízí.

              0 0
    • pavelr  

      Čapáky určitě bez vložky. Bunda je nová, snad bude lepší než tahle. Při teplotách nad 10°C se v ní nedá jezdit. Podívej se do recenzí, ať neuděláš stejnou chybu jako já. A nauč se vkládat odkazy.

      0 0
    • MlokCZ  

      Oboje mám.

      Tu bundu jsme zkusili jeden kus na test pro více lidí a je taková rozporuplná. Zadní část je ze stejného materiálu jako tento dlouhý dres (ten dres v odkazu není moc teplý) Předek je z neprofuku a je opravdu tenoučký, žádná nebo téměř žádná podvrstva. Zpracování je dobré jako je u Kalase zvykem, ale je otázka, jak moc praktická ta bunda bude. Mně se nakonec dle reálu moc nezdá. Čekal jsem to celé nepatrně teplejší, trošku bližší téhle celomebránové bundě. Ta je ale výrazně teplejší. A tu celomebránovou vozím s jednou vrstvou funčkního prádla pod ní do cca 10st. Takže ta Mission bude do výrazně větší teploty, kde už nebude třeba tolik membrány. Jako jedinou bundu bych ji tedy nebral ani náhodou a jako doplněk, když už bundy mám dvě (ještě mám tu teplejší Kalas) do o něco větší teploty, tak i to je na pováženou a asi bych ji znovu nevzal.

      Pokud chceš bundu od Kalase, tak vem dle potřeby jednu z těch celomebránových. Tedy buď tu, co jsem odkaz už dal nebo bell Denim. Ta Denim je výrazně teplejší. A obě mají teď navíc zlevněné, takže jsou i za velmi pěknou cenu (normálně stojí obě už blízko ke 3tis. Kč).

      A ty čapáky s membránou jsou dobré. Co se týká vložky, tak mám jiný názor a osobně mám s vložkou a zase bych s vložkou vzal. Varianta čapáky bez vložky + trenky s vložkou je samozřejmě také dobrá, ale mě se nelíbí ze dvou důvodů. Potřeboval bych více kusů trenek s vložkou (jako mám letních dresů) kvůli praní a to se mi pořizovat nechce. Vozím pod vložku bezešvé trenky progress micro liht, kterých více kusů mám a tak mi to vyhovuje nejvíce. Mám takhle v zimě lepší tepelný komfort, protože ty trenky lépe odvádějí pot než vložka. A řešení vozit pod čapáky bez vložky letní kraťasy s vložkou se mi taky nelíbí. Tam navíc nemám rád ty dvě vrstvy na části stehen, kde ta spodní vrstva není vhodná jako spodní vrstva.

      0 0
      • kraken4  

        Diky za vycerpavajici odpoved. Zatim sem jezdil jen ve 3/4 kalhotach s vlozkou a vyhovovali me(capaky sem jeste na sobe nemel tak nevim). Kombinace kratasy s vlozkou a na to obyc lycrove 3/4 se dala ale nebyla tak pohodlna jak si psal 2 vrstvy na stehnech.

        0 0
      • zdenek  

        Tak s celomembránovou bundou od Kalaše mám tu zkušenost, že je pro mne nepoužitelná nad 0°C. A to pod ní můžu mít jen tričko. Zpotím se v prvním kopci a pak už je mi zima.

        Naopak tenká membrána jen zepředu a zateplená záda se mi osvědčila pro teploty od 0 do 15°C. Preferuji slabší vrstvu, protože se to pak lépe doladí kombinací funkčního prádla (mono+duo nebo mono+plyš).

        0 0
        • Madrid  

          Pro mě jsou zateplené membránovky taky nepoužitelné. Použil bych je tak od –5 níž, ale to už nejezdím kvůli mrznutí noh a xichtu. V 0 až +5 vozím nezateplenou membránovku a moiru duo, v 0 až –5 stejnou bundu a přidám druhu miru duo. A do té bundy jsem si musel nechat vešít dlouhé zipy pod rukávy, abych se ve větších kopcích neuvařil.

          Je to prostě hodně individuální a beze ztrát za netrefené oblečení to skoro nejde vyladit…

          0 0
          • kraken4  

            No prave se taky dost potim takze moc teplou bundu nechcu :/ asi nejlepsi bude si nejaku pijcit a projet se v tom.

            0 0
            • zdenek  

              To je vždycky nejlepší, pokud je taková možnost.

              Raději bych volil slabší vrstvy (membránu bez zateplení). Vždycky se dá pod ni přiobléci. Když koupíš moc teplou, nic s tím neuděláš.

              0 0
              • raceman  

                a ja zas z jineho pohledu, nez klepat kosu pred cyklokrosem, tak radsi fest teplou bundu :-)

                0 0
              • pavelr  

                To co píšeš je rozumný, ale já mám s bundama od kalaše jinou zkušenost. Se zimní bundou s membránou jsem maximálně spokojený. Když se trochu zpotím, tak vnitřní zateplení pot pobere (vsákne) a nestudí. Naproti tomu slabší celomembránová bunda (loňský model) bez zateplení se mi neosvědčila. Když se zpotíš, tak se pot vysráží na vnitřní vrstvě a pak studí. Takže u těhlech bund nepozoruju velký rozdíl v použití z pohledu max. teplot. V teplejší bundě se samozřejmě zpotím dřív a víc, ale tepelný komfort je zhruba srovnatelný. Obě bundy používám do nějakých 12°C. Tím chci říct, že pořízení slabší celomembránové bundy byly vyhozený peníze a že právě letošní model s odlehčenými zády by mohl být lepší.

                0 0
                • zdenek  

                  Chtěl jsem tím říci, že pod slabší bundu si můžeš vzít vrstvu zateplení podle aktuálních podmínek. Třeba ten Plyš od Moiry má také vlastnosti, že udržuje vlhkost dál od těla.

                  0 0
                • mirage  

                  chlapi, jaké mate zkušenosti s funkčními triky od Kalase. Vyrovnají se Castelli? Chci Castelli Prosecco, ale není nikde za dobrou cenu a ve velikost M, taky není. Tak se dívam na ten Kalas.

                  0 0
                  • nomecz  

                    Ne nevyrovna ani omylem, kup si toho Crafta kteryho sem nejen ja doporucoval a da se aktualne sehnat do 25 erokreditu

                    0 0
        • MlokCZ  

          To je pak lepší a univerzálnější použít jak jsem psal ten jejich dlouhý dres + vestičku. To je ohledně pocení ještě lepší a navíc je to mnohem univerzálnější.

          A ta bunda od Kalase o které je řeč podle mě už vůbec není moc vhodná na to, abys pod ni cpal mono + duo. Je střihu spíše obtaženějšího, podle mě cílená pro vyšší teploty s pouze jednou vrstvou typu mono pod to.

          Jinak v 15st. bych se v té membránové samozřejmě uvařil (i s jedinou vrstvou pod). Je tak max do 10–11st. Od těch cca 11–12st. výše vozím různé kombinace s vestičkou a právě sem je cílená ta diskutovaná bunda od Kalase a tam bude stejně horší než ta vestička + dlouhý dres.

          V celomebránové bundě když pojedu velkou intenzitu do kopce, tak se spotím taky. V chladu jezdím kopce pokud možno s menší intenzitou.

          A pokud jsme byli třeba na horách a byla kosa, tak to praktikuju tak, že do dlouhého výjezdu mám tu celomembránovou bundu v camelu (ta tenčí Kalaska je velmi skladná), výjezd jedu bez jakékoliv membrány jen v tenkém dlouhém dresu a pak na kopci si vezmu celomembránovku a jak jsem vždy pak hrozně rád, že má membránu všude (když je pod 10st.).

          Pokud se totiž jedná o výjezd ve větší intenzitě, tak bych měl problém i s tou s mebránou jen zepředu, sice by to bylo trošku lepší, ale stejně špatné. Na takové delší intenzivnější výjezdy si i vestičku rozepínám (nebo pokud je dlouhý a není pod nějakých 7–8st., tak i vestičku sundám a jedu bez jakékoliv membrány).

          Jinak já se na těle potím extrémně hodně (zase se mi málo potí ruce a nohy) a funguje u mě o hodně lépe méně vrstev. Mono (tedy já vozím progress micro, ale to je fuk, prostě takový typ první vrstvy) + moira duo, to nosím třeba na pěší pod bundu, kde je nízká intenzita. Na kole tohle u mě funguje už hůře i když přes to mám třetí vrstvu prodyšnou, tedy bez membrány.

          Tyhle niance jsou ale určitě hodně individuální a každému to bude vyhovovat jinak a je třeba si to vyzkoušet.

          0 0
          • MlokCZ  

            A s těmi Kalas bundami jezdím vždy jen s jednou vrstvou pod a to tím progressem micro light. Takhle když se vyhýbám velké intenzitě (což se v zimě vyhýbám), tak v pohodě. Třetí vrstvu (typu moira duo) vozím jen jako rezervní navíc, kdyby se ochladilo.

            A takhle to mám akorát, že tu tenčí Kalas bundu mám tak do 8–12st. Tu teplejší do cca 3–8st. Kolem nuly už musím vzít třetí vrstvu, ale to už jezdím minimálně do těchto teplot, bohužel mi to kolem nuly a v mrazu nedělá zdravotně dobře na dýchací cesty, takže to vynechávám.

            0 0
            • Madrid  

              Bohužel, člověk ne vždy určuje intenzitu jízdy do kopce – při společné vyjížďce jsou to ti chrti vepředu:) To se pak spotí chtě nechtě. Ale ono se to s membránovkou ve zdraví přežije – pod ní neprofoukne, takže jde „jen“ o ten nepříjemný pocit.

              0 0
              • MlokCZ  

                Njn, tady jsou chybou ti chrti v zimě, těm je třeba se vyhýbat :-)

                0 0
                • zdenek  

                  Přesně tak. V zimě se nechrtí, ale jezdí se na pohodu neboli základní vytrvalost. Jezdit vyšší intenzity není vhodné i kvůli dýchání studeného vzduchu.

                  0 0
    • RGB  

      Nevíte někdo kdo prodává oblečení od Kalase v Praze?

      Ty velikosti na netu na mě nějak nepasují, chtělo by to před koupí vyzkoušet.

      Díky

      0 0
      • Sobi  

        V Oraze mají sem tam kus, chce to výlet do Tábora :-)

        0 0
        • zdenek  

          Do Tábora stačí zavolat a zeptat se na obchody v Pze. V případě výletu do Tábora se raději předem dohodnout. Nemají tam až takový výběr, jak by člověk u výrobce čekal.

          0 0
          • Sobi  

            Teď jsem napsal do Kalaše, ať mi pošlou seznam prodejen v Praze kam dodávají, tak uvidíme jak to dopadne. Pak to sem hodím :-)

            0 0
            • RGB  

              Tak to z nás budou mít radost, udělal jsem ráno to samé a tady je odpověď

              v Praze odebírají tyto prodejny:

              Prodejna Thermoprádla MOIRA , Sokolovská 16 ,  18600 , Praha 8

              Kola Smíchov , Ostrovského 7 , 15000 , Praha 5 – Smíchov

              BIL – SPORT s.r.o. , Pod Dvorem 13 , 16000 , Praha 6 – Veleslavín

              0 0
              • Sobi  

                <span style=„font-size: 11pt; font-family: "Calibri“,„sans-serif“; color: #1f497d;">27.2­.2009 12:26

                <span style=„font-size: 11pt; font-family: "Calibri“,„sans-serif“; color: #1f497d;">Dobrý den,

                <span style=„font-size: 11pt; font-family: "Calibri“,„sans-serif“; color: #1f497d;">Jsme rádi, že Vám naše oblečení sedí  a jste s ním spokojen.

                <span style=„font-size: 11pt; font-family: "Calibri“,„sans-serif“; color: #1f497d;">Odkázal bych Vás na jednu prodejnu,kde mají téměř celou kolekci….zkuste prodejnu Moira na stanici Florenc,tuším ulice Sokolovská 16,Praha 8.

                <span style=„font-size: 11pt; font-family: "Calibri“,„sans-serif“; color: #1f497d;"> 

                0 0
    • kraken4  

      Jeste bych se chtel zeptat zda sou lepsi ty capaky nez golfky? Na to chladnejsi pocasi jsou asi lepsi ty capaky kvuli kryti zad ne.

      0 0
      • Svět videa  

        pro chlapy jsou rozhodně lepší čapáky

        0 0
        • MlokCZ  

          Proč by měly být čapáky rozhodně lepší než golfky? Vždyť je to každé do jiné teploty a na jiné použití.

          Já tedy vozím jak čapáky do zimy až maximálně cca do 12st. ty bez membrány. A golfky vozím taky a to zase nad 12st. teplejší roubaix a až tak skoro do 20st. vozím tenké golfky. Tedy v golfkách toho za rok najezdím mnohem více než v čapákách, protože přes zimu moc nejezdím.

          0 0
          • Svět videa  

            tak jsem to špatně napsal, myslel jsem s kšandami vs. bez kšand… lepší s kšan­dami a je jedno jestli u letních nebo zimních…

            0 0
      • MlokCZ  

        Nemyslel si náhodou s kšandami nebo kšand?

        Protože jinak jak jsem reagoval na Svět videa, ani jedno není lepší, každý je do jiných teplto a na jiné použití. čapáky = dlouhé a mohou být s kšandami, tak bez golfky = tříčtvrteční a opět mohou být s kšandami i bez

        A pokud chceš vědět zda s kšandami nebo bez, tak je to individuální záležitost, funguje dobře obojí. Pokud jsou vhodně zvolené bez kšanda, tak všechny vrchní vrstvy je přesahují, takže kvůli zádům rozhodně třeba s kšandami nejsou. Naopak když jsou s kšandami, tak je třeba s nějakými prodyšnými, když jsou kšandy ze stejného materiálu jako spedek, tak je to zcela nevhodná spodní vrstva a narušuje to funčnost ostatních vrstev.

        Osobně mám úplně všechny spodní kusy obleční (tedy čapáky, golfky i kraťasy) s kšandami (všechny mám síťované, takže to jde), protože mi to tak přijde pohodlnější, že nemám žádnou gumu v pase. Ale někdo zas nerad kšandy, takže je to na každém co si vybere.

        0 0
        • kraken4  

          Jj myslel jsem zda s ksandami nebo bez. Zacal jsme jezdit v srpnu teprve a to sem si koupil kratasy do pasu (s ksandama to pro me bylo nepohodlne) s vlozkou. Ted chci prave zacat i z jara a to potrebuju neco teplejsiho :) a prave kvuli chladnejsimu pocasi sem premyslel o ksandach jelikoz jsem myslel ze me jeste vic ty zada ochrani.

          0 0
    • nobody  

      máte někdo tyhle návleky na kolena? Kde je umístěna ta část z Lycry, vpředu nebo vzadu?

      0 0
      • melton.z  

        Ta část z lycry je umístěna vzadu na zadní straně nohy.Ve předu je materiál roubaix aby to hřálo.Ještě je tam v zadní části v místě kolen sítovina aby to odvětrávalo.

        0 0
        • nobody  

          jak jsi s nima spokojený, drží dobře?

          0 0
          • MlokCZ  

            Taky je mám, sedí a drží dobře, síťka jak už bylo uvedeno je na zadní části. Až tak moc je ale nepoužívám, v postatě jen jako rezervu v teplé části roku, když se ochladí. Pokud je celou dobu pod 20st., tak vozím rovnou tříčtvrteční, to je mnohem pohodlnější (a dle teploty buď tenké nebo teplejsí z roubaix).

            0 0
    • HarryTP  

      Ahoj všem , včera jsem udělal větší objednávku na eshopu kalas vsechno bylo psaný jako skladem s expedicí do 24hod ale nedělám si iluzi ,že to dnes poslali.Chodí nákej info email ze to poslali nebo to jen tak nebude?

      0 0
      • michals1  

        E-mail o odeslání zboží mně od nich žádný nepřišel. Pouze automaticky vygenerovaná zpráva o objednávce a za několik dní jsem již zboží obdržel.

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Od Kalaše už nechci nikdy nic. To je snad největší šmejd na trhu. Vozil jsem je pár let zpátky a byla to hrůza, vložka se z kraťas vypárala po několika švihách, gumička u nohavic navíc slušně řezala do stehen. Teď je bohužel vozím zase, gumičky jsou už lepší, takové silikonové, ale vložka se opět vypárala.

      0 0
      • Kaco  

        mam od nich kratasy asi 4 roky a bez problemu, otec od nich vozi dresy uz 10 let a nikdy s vlozkou nebyl problem. Zvlastni.

        0 0
      • Zdenda CUBE  

        Taky od nich vozím celou sadu kraťasy, dres, bundu, návleky, pláštěnku – všechno mi upravovali na míru, vše po telefonu a meilu, velká ochota, žádný problém, do týdne doma a naprostá spokojenost, asi máš smůlu, nebo s tou vložkou děláš něco moc podezřelého :-D

        0 0
      • Evilcleaner  

        to chce dát na tu sedlovku ještě sedlo a bude to ok;)

        0 0
      • camlost  

        jj, taky se paraji svy na kalhotach. ta Kalasova leskla loga postupne opadavaji, celkove kvalita nic moc. ale je pravda, ze to srovnavam s vyrobky za dvojnasobnou cenu.

        co se tyce pristupu pri vyrizovani objednavky, taky bych si umel predstavit lepsi praci. (cekal bych, ze kdyz uz tam clovek objednava obleceni za 60 – 80 tisic, bude na druhe strane aspon naznak snahy. njn.)

        0 0
      • Nainen  

        Mě se vložka v gatích od Kalaše taky začala párat, tak jsem zkusil reklamaci. Vložku mi znovu přišili a od té doby drží. Jiné firmy (např. Craft) ji ovšem mají přišitou o poznání lépe (dvojité či trojité švy atd.).

        0 0
    • kupi  

      Ahoj, nebudu zakládat nové téma, tak to napíši sem. Řeším jakou velikost kraťas a dresu vzít. Jsem vysoký 186cm(podle tabulek XXL), obvod hrudníku 99cm (podle tabulek XL), obvod břicha 84cm(podle tabulek L)Myslíte, že bude velikost Xl dobrá? A u kraťas nevím, jestli L nebo XL. Obvod stehna cca uprostřed mám 56cm

      0 0
      • redbed  

        Mám stejnou výšku jako ty ,hrudník 107 cm,břicho 92 cm a stehno stejné. Co se týká dresu ( série titan) mám vel.XXL/7 a sedí opravdu akorát.Kraťasy od nich mám XXL,ale není to skladovka – vyrobeno na zakázku pro tým.Ty zakázkové mají bohužel velikosti posunuté oproti skladovce.V tvém i mém případě bych volil kalhoty XL a to hlavně z důvodu výšky – šle by tě ve vel.L,byť jsou pružné, škrtily.

        0 0
      • Adin  

        Být tebou zvolil bych XL. Mám Titan Red XL a L by pro mě bylo lepší, ověřeno z čapáky téže značky. Vložka je volnější, ze začátku to bylo ok, jinak sedí. Výšku mám 179, v pase 80, hrudník 97, stehno nevím. Akorát teda vložka Kalase mi přijde dost slabá, teď mám nový set od Eleven a na delší cesty je pohodlnější.

        0 0
    • kupi  

      Já budu taky objednávat z oblečení na zakázku. Jak tam jsou posunuté velikosti? Takže to zatím vypadá na dres i kraťasy v Xlku?

      0 0
      • redbed  

        Pokud budeš od Kalase objednávat na zakázku,tak u nás to probíhalo tak,že nám na požádání poslali dresové a kalhotové zkušební sady velikostí.Každý si vyzkoušel která velikost, jak dresů tak kalhot, mu vyhovuje, a tu si objednal.To bylo ideální.Z tohoto období si porovnáním pamatuji,že oproti skladovce to číslování velikostí bylo jiné – neodpovídalo.

        Třeba jejich zakázkový dres mám ve velikosti 4-XL a skladový loni kupovaný Titan – XXL/7.Kalhoty i čapáky mám zakázkově ve velikosti XXL.Porovnáním s velikostí dresů mi vychází skladové kalhoty ve vel.XL. Když to shrnu obecně – skladové velikosti odpovídá o jedno číslo větší zakázková velikost.

        Mám to po včerejšku ověřeno i u kolegů, co v té době brali jiné zakázkové velikosti.

        0 0
        • redbed  

          Ještě upřesním,že u dresů je to u zakázkových dvě čísla navíc oproti skladovce. :-)

          0 0
          • kupi  

            Díky za radu. Fakt jsou ty velikosti o tolik posunuté? Koukal jsem na jejich stránky( http://www.kalas.cz/…roba/panske/ ) A velikosti se liší jen minimálně. Tak opravdu nevim jakou velikost zvolit :-D Podle odkazu by to bylo nejdpíš Xlko, ale jistý se fakt nejsem.

            0 0
            • redbed  

              nevím, jakou rozměrovou zkušební sadu zasílají nyní ( my to objednávali před 4 lety ) ale rozdíl tam určitě byl.Třeba to ale od té doby narovnali – porovnání tabulek zakázka x sklad tomu teoreticky odpovídá.Každopádně při výběru kraťas se držet největší shody – pas a výška. Při volbě dresu – hrudník a výška.Mám takový pocit,že tu tabulku pro zakázkové velikosti v té době ještě neměli ( tedy alespoň si na ni nevzpomínám).Pokud si nechceš nechat zaslat zkušební sadu velikostí, tak s ohledem na uvedenou tabulku a níže uvedené poznámky bych volil jak dres vel.XL a kratasy ve velikosti L.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravím, nemá někdo dlouhodobější zkušenosti s kraťasy vybavené vložkou ZOOM X nebo endurance plus? Vozím oblečení Kalas, nicméně doteď jsem měl pouze kraťasy se sedlem Speed man, tak by mne zajímalo, jak jsou na tom ty dva vyšší levely pohodlím a výdrží, než se vysedí.

      0 0
      • mr.ricardo  

        Mam troje kratasy, jedny Ambition asi 5 let stary, druhy novejsi Ambition asi 3 roky a ted jedny novy Pure, a dvoje zatepleny 3/4 Ambition. Vsude by melo byt Zoom x sedlo, i kdyz ruzny verze, nejdriv sedivy, pak zeleny a ted modry. Ani ty nejstarsi nejsou prosezeny neno prodreny, naopak, jezdi se mi na nich lip, nez na novych Pure, asi to sedlo potrebuje zajet :) Jsem spokojenej, ale nejdelsi jizdy mam cca 6 hodin a takovy moje turisticky tempo cca 27–28 kmh. Nevim, jak by to vypadalo na delsi jizdy.

        0 0
      • nomecz  

        Mam jak zoomX tak speedMana a je pravda ze ten rozdil je fakt poznat a speedMana uz kupovat nebudu.

        Na dlouhejch vyjizdkach mnohem min boli pozadi.

        0 0
      • kotew CZE JIHLAVA  

        speed je dobrý fakt na rychlý jízdy kde nesedíš tolik na zadku,ZOOM je fakt super na 8 + hodin na silnici a jako by nic,za me určitě ANO

        0 0
      • Smazaný účet  

        Chlapi díky, za rady. Má někdo ještě zkušenost s Endurance plus? Vyplatí se koupit dražší kraťasy s nejlepší vložkou nebo už to není citelné?

        0 0
        • Autumnbiker  

          Letos jsem pořídil passion x7 a jsem maximálně spokojenej. Nemám ale srovnání s nižšími modely, předtím jsem vozil Craft a kalasky mi vyhovují víc, na delší trasy jsou opravdu super.

          0 0
          • Smazaný účet  

            A můžu se tě zeptat jakou máš velikost a kolik měříš? Passion ( bez „X“ ) jsem už jednou měl (kraťasy 3 a dres 2), ale Jak měly kraťasy vpředu nižší lacl a dres byl taky kratší, tak při mých 176cm mi už chvilkama vykukovalo břicho. Právě po tom X7 příp. X5 taky pokukuju, ale aby mi to zas nebylo krátké.

            0 0
            • scota  

              No nevím, ale mám 174 cm a vozím na biku velikost 4.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Taky ale záleží na obvodu hrudníku, pasu a boků. Vážím 64–66kg, takže jsem celkem štíhlý a mám rád oblečení akorát na tělo – ani škrtidlo, ani vlající :-)

                0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Adept na jejich velikost značenou 1+, tj užší 4.

              0 0
            • Autumnbiker  

              vršek vozím 6, mám 108 cm přes hrudník a spodek mám 5, bo mám 87 pas.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                To je celkem normální, uvádějí to i na příkladech pod velikostní tabulkou. Já mám zase trochu větší stehna a hýždě, takže to mívám opačně.

                Synové mají od Kalase komplet Titan12 (kraťasy, krátký dres, dlouhý dres, návleky na ruce), já mám kraťasy TitanX4 a ještě jedny starší kraťasy RacingTeam X3. Dresy výborné, kraťasy by mohly být o trochu lepší, X4 jsou lepší než X3.

                Ale když porovnám s kompletem Sweep Race v podobné cenové hladině, tak ten je zvlášť po propocení za jízdy, o 100% lepší, speciálně kraťasy. (Sweep mám kraťasy XXL, dres XL – vešel bych se i do kraťasů L, ale při zkoušení mi bylo vysvětleno, že kraťasy jsou víceméně stejné a liší se hlavně délkou kšand, tak jsem dal na obsluhu a bylo to dobře.)

                0 0
              • žvejk  

                tak to na tobě musí pěkně vlát ne? Přes hrudník mám 105 a vozím vršky s krátkým rukávem 3+

                v pase 85 ale širší stehna… a vozím kratasy vel. 4.

                0 0
                • nomecz  

                  ono je to hodne individualni , mam hrudnik 94 a taky vozim 4ku a i tak mám rukávy dost těsné, a nemám pocit že by to na mě vlálo …, trojka byla krátká a malé rukávy

                  0 0
                • Autumnbiker  

                  tak nějaký vršek mám i v pětce, ale to mám jen tak tak, chce si to hold vyzkoušet

                  0 0
              • danis7  

                Taky to tak vozím, vrch 6 a spodek 5, míry mám 184, hrudník 110 a pas 88

                0 0
    • Tencovozikmin  

      http://www.kalas.cz/…tke-x6-modre?…

      Tyhle rukavice stoji za prd,rozjizdi se svy a dlan prodrena po par vyjizdkach.

      0 0
    • Autumnbiker  

      Limitovaná edice k 1. účasti na TdF http://www.kalas.cz/katalog?…

      0 0
      • snas89  

        poslední dobou mají pěkný design

        0 0
        • 01carbon  

          „Aktivní švy poskytují lepší elasticitu dresu a umožní dokonalé padnutí“

          :-)

          0 0
    • Jezevec70  

      Využiji tohle starší vlákno.

      Máte někdo zkušenosti s bundou W&W PURE? https://www.kalas.cz/…-w-pure-fluo?…

      Kalas ji má teď ve výprodeji, protože začal dětat nový model.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.