• Svět videa

    Mám od Kalaše zimní bundu Denim a přemýšlím co pod ní (nejlíp od Moiry), zatím se mi nejlíp jeví Duplex rolák, co vy na to? Nebo doporučíte od Moiry něco jiného? Chci tuhle kombinaci pro teploty 5–10 °C.

    0 0
    • MlokCZ  

      Volil bych něco ne moc extra teplého a co je čiště vhodná první vrstva.

      Pod tu samou bundu vozím progress micro s dlouhým rukávem a při 10st. už se v tom vařím. Také ale do 10st. tuhle bundu nevozím, to vozím tu tenčí od Kalase. Ideálně to mám tak do 3–7st. Do větší zimy se přidá prostřední vrstva.

      U Moiry těžko říci, tam možná klidně mono, po funční stránce by to bylo dobré. Osobně ale nemám moiru mono rád, oproti tomu progressu micro je hrozně nepříjemná.

      To z odkazu by určitě taky šlo. Mně by se to ale nelíbilo, také kvůli těm koncům rukávů. To je sice dobré, že se to nezhrnuje, ale do těchto teplot vozím pořádné rukavice a nepotřebuju tak dlouhý rukáv spodní vrstvy, tam hřejou už rukavice dost.

      0 0
    • Sobi  

      Mám tuhle Taget . Můžu ti říct že jednou v -něco°C Jsem zkusil pod ní moiru ultralight a trio, můžu ti říct, že jsem se málem upekla a usmažil! :-)

      Doporučuji víc tenčíš vrstev aby jsi mohl vnitřní klima regulovat sundaváním jednotlivých vrstev. Moc teplýho si pod to neber! :-)

      0 0
      • Dalas  

        Jaký je rozdíl mezi Kalasem Denim a Taget kromě toho že Denim je modrý a Taget oranžový a malinko jiný střih?

        0 0
        • MlokCZ  

          Neměl jsem v ruce Tagete, ale skoro si myslím, že rozdíl je dokonce pouze ta barva, jinak je to totožná bunda včetně střihu. 100% to ale bez přímého porování říct nemůžu.

          0 0
          • bagr84  

            Je to stejny, zkousel sem Denim a objednal Tagete, rozdil sem nepostrehl.

            0 0
            • Dalas  

              velikostně to sedí? Mám postavu na velikost L a když to objednám,aby to nebylo menší nebo větší. Zkusím se i poohlédnout tady po okolí,jestli ji tu někde nemají. Ale za cenu 2160 kč to tady v obchodě asi neseženu..

              0 0
              • MlokCZ  

                Velikostně vždy záleží na proporcích každého, ta tabulka velikostí vcelku sedí.

                Bunda Denim je o trošku větší než ta tenčí WIND&WATER SPRING TITANIUM, tím samozřejmě myslím pro stejnou velikost.

                Měřím 182–3cm a od Kalase mám úplně všechny věci v Lku. Mám kratší ruce, takže nemám problémy s délkou ani u rukávů ani u nohavic. Dle výšky jsem přitom už XL. Obvod hrudníku a v pase jsem ale dle tabulek L. V mojem okolí také pár lidi vozí Kalas a použitá velikost je pro stejnou výšku různá. Jeden kamarád vozí XLka a má o pár cm méně než já, další má o pár cm více a vozí také XLka.

                Ta WIND&WATER SPRING TITANIUM mi sedí naprosto perfektně. Denim mi sedí celkem dobře, ale o něco hůře než ta WIND&WATER SPRING TITANIUM, Denim bych asi jako jediný kus oblečení od Kalase případně mohl zkusit i v Mku, možná by ale už zase bylo malé.

                Vždy máš možnost když velikost nesedne jim to poslat zpět, vracení pokud je to ještě komplet (s cedulkami a tak) je naprosto bezproblémové, už jsem cca 5 kusů různého oblečení jim vracel (což je ale v počtu nakoupených kusů opravdu menšina, tedy ne že bych vracel každou druhou věc).

                0 0
              • bagr84  

                Kalas ma udajne velmi dobry jednani.

                Chtel sem si v kamenaku v Brne zkusit jednu jejich velikost, tu bohuzel nemeli. Prodavac ji objednal s tim ze kdybych to nechtel, tak to proda nekomu jinymu, pripadne posle zpet…

                0 0
    • zdenek  

      Záleží jak jezdíš intenzivně a jak moc se potíš. Já bych v téhle bundě při teplotách na 0 nevydržel. Dnes jsem v 8°C měl duo a na něm podzimní bundu se slabší membránou jen vpředu.

      0 0
      • MlokCZ  

        A také záleží jak je moc zmrzlík nebo ne.

        Já byl v té Denim v sobotu, celou dobu bylo 5–7st. Jel jsem celou dobu nízkou intenzitu (to prakticky znamená jen občasné lehounké překročení AP, do ANP ještě daleko). Pod bundou jsem měl jednu dlouhou funční vrstvu (progress micro). A pro mě to bylo zcela komfortní. 10st. už by bylo ale moc. V nule naopak by mi v tom byla už zima.

        0 0
        • zdenek  

          Jasně, tohle je hodně individuální. Těžko někomu radit. Je potřeba vyzkoušet na vlastní kůži.

          Časem už jsem si vytvořil tabulku teplot a jednotlivých částí oblečení, takže když se ze dne na den změní podmínky, kouknu to tabulky, co jsem měl na sobě a jak mi v tom bylo a jedu.

          0 0
    • RomanH  

      Ja mam Tagete http://www.kalas.cz/cz/index.php?… a pokud je tak –2 az  +10, vozim pod ni jen moiru ultralite s dlouhym rukavem. Pokud je vetsi zima, misto moiry vozim Senzor doubleface.

      0 0
    • bagr84  

      Pridam se, mam stejnou bundu a resim podobnej problem – jen s tim ze trpim ekzemama.

       

      S jakym funkcnim pradlem mate dobry zkusenosti? Nejakou moiru sem si zkousel v jednom kamenaku a to uz bych rovnou mohl jezdit v dratene kosili :( Ted vozim nejakej sensor, nic moc co se drazdivosti tyce ale mohlo to bejt i horsi…

       

      Mate nejaky doporuceni na vyrobce / model?

      0 0
    • drbo  

      Mam taky Denim, kdyz mrzne vozim pod ni od Moiry tilko Micro a Duo s dl. rukavem v pohoda tempicku. Cca kolem 5 plus kousek nahoru (jako treba dneska v Praze) je uz jedno co pod tim mam pac jsem zpocenej jak zavodni kun (lehke tempicko do prace). Konce rukavu jsou uplne v poho, nevim ze tam nejake jsou. Ta bunda ma na me postave uzasnej strih, kdy nemuzu rict zadny negativa.

      0 0
    • Pablo  

      Jsem opravdu velkej zmrzlík (v normálních hadrech vždy o vrstvu víc než okolí), ale pod Denim si beru jen Moiru Duo s dlouhym rukávem tak do –3, přidám tílko ultralight když je míň. To teda platí pro běžky, kde se člověk zahřeje víc, jede pomaleji atd. Na kole jsem s ní zatím moc nenajezdil, ale i tak počítám, že do 5–10st to bude chtít maximálně to duo. Ten rolák bych nechtěl kvůli rukávům. Ono vůbec přemýšlím, že změním značku, Moira mi přijde moc hrubá a nezdá se mi, že by mě držela nějak v suchu. S ničím jiným bohužel zatím nemám zkušenost.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.