• bagr84

    Zdravim,

    mate tu negdo zkusenost se zimnima bundama od Kalase? Jedna se mi primo o tyhle dva modely:

    http://www.cyklolasl.cz/…-p-1514.html

    http://www.cyklolasl.cz/…-p-1515.html

    Jde mi hlavne o prodysnost a neprofuk.

    Anketa: Kalas bundu?

    ano
    15x
    79%
    ne
    1x
    5%
    0 0
    • MlokCZ  

      Tu první mám a jsem s ní spokojený. Neprofuk funguje, jak by se dalo čekat, tedy proti větru funguje perfektně, v dešti to jde, ale dlouhodobý hustý děšť jsem v ní nikdy neabsolvoval, v takových podmínkách nejezdím.

      Prodyšnost samozřejmě nějak ideální není, je to membrána, ale díky tomu, že není membrána všude, tak se to dá. Nemám ale srovnání s jinými kvalitními bundami, takže nedokážu říct, zda jiná nebude lepší.

      Je poměrně teplá, i já zmrzlík v ní s jedinou vrstvou progress micro pod ní v 10st. už nevydržím a vařím se. Na to ale není určená, vozím ji tak od 5st. níže (v 7–8st. se to ještě dá). A do cca 1–2st. je pro mě akorát pouze s tou jednou vrstvou pod. Do větší zimy pak není problém přidat druhou vrstvu pod. Nad těch 7–8st. vozím tenčí Kalas bundu. Nad 10–11st. už nevozím membránové věci vůbec.

      0 0
      • bagr84  

        Ok, diky za postreh. Zajima me i ta tenci (seda) bunda kterou jsi zminil. Do kolika stupnu myslis ze by se v ni dalo vydrzet v pripade ze bych pod tim mel treba dve vrstvy? Mluvim o trosku delsich vyjizdkach, za deste jezdit nehodlam…

        0 0
        • Cobol  

          mam jí přesně taky, už přez rok – taky vod +10  +12st. to začíná bejt už nessnesitelný myslím, že jsem vní jezdil i pod –10st (možná sem tam sem se dostal i do –15st.) a to je úplně v klidu (mrznou mi ruce a nohy:) ale mám taky membránový čapáky a tam se ta membrána ještě překrejvá … Jinak v dešti ti zašnou moknout lemy kolem rukou a tam kde neni neprofuk (jel sem vní tak přes hodinu v dešti a ta membrána to myslim dala – nepromokla)…  Dobrá bunda i jako vesta občas se nechá…

          0 0
        • MlokCZ  

          Tady nemůžu moc sloužit. Když je fakt zima (5st. a méně), tak vozím vždy tu teplejší, tedy do větší zimy nemám s více vrstvami tu tenčí vyzkoušenou. Určitě ale nebude problém s druhou teplejší vrstvou, že by ti byla celkově zima. Ale jsou tam jiné rozdíly, např. ten, že ta tenčí Kalas budna má o něco nižší límeček než ta teplejší, což mě pro použití jak ty bundy používám přesně sedí. Ale třeba tu tenčí do nuly s další vrstvou pod bych tak ideálně neviděl právě kvůli tomu límečku, tam je prostě lepší ta teplejší.

          A také je to tím, že já preferuju méně vrstev, dlouhodobě to mám vyzkoušené, že to u mě lépe funguje, mám nejraději, když mám jen ty dvě vrstvy (nebo s vestičkou tři).

          0 0
      • Luke  

        Pokud vyrážím na silničku a je pod mrakem, tak nemám problém v ní vydržet do 12 stupňů s jednou tenkou vrstvou. Až potom je to pravá finská sauna :-) Na bajku je to samozřejmě něco jiného, protože jednak je průměrná rychlost někde na polovině oproti silničce (aspoň u mě) a druhak v terénu je člověk víc chráněný před větrem.  

        0 0
      • Madrid  

        A co vozíš na těch 10–16 st.? To je pro mně taková problematická teplota, kdy už je na membránovku teplo a na šustku zima. Asi jen nějaký nehřejivý, nemembránový neprofuk by to chtělo, ale nemám zatím nic vyhlídlého.

        Nad 15 st mi stačí šusťákovka (mám Pearl Izumi Vagabond), která je sice perfektně prodyšná, ale současně ne zcela neprofuková, což cca pod 15 st vadí, hlavně při sjezdech.

        0 0
        • raceman  

          co třeba vestu?

          0 0
        • RomanH  

          Zima ? V 10–15ti stupnich vozim moiru ultralite s dlouhym rukavem, dres a pertexku, obcas si jeste vezmu rukavky. Pokud se hybes, nemuze Ti byt zima.

          0 0
          • Madrid  

            Ano, když se hýbu, tj jedu do kopce nebo i po rovině, zima mi není, i když pod ní vezu jen jedno tričko. ale když jedu dýl z kopce, je mi v té mírně profoukavé šustce zima a při propocení je to o nemoc. Problém je tedy v její profukovosti, nikoli nehřejivosti. takže cíl: najít stejně nehřejivou, prodyšnou, ale neprofoukavou budnu. Vesta by mi nekryla lokty, což chci.

            0 0
            • RomanH  

              Noviny do Camelu, nakonec to tak vozi i v lete na TDF :)

              0 0
        • MlokCZ  

          Kombinuje různě tenčí vrstvy dle potřeby, tedy progress micro dlouhý/krátký rukáv, dlouhý tenký dres/dlouhý malinko teplejší dres a k tomu vždy podle potřeby vestu se síťovanými celými zády. Tedy nepařím se jako  v membráně a zepředu to proti větru chrání, na ruce ještě není potřeba je chránit proti větru v téhle teplotě. A tu vestu dle potřeby rozepínám do delších výjezdů (tím je to skoro stejné jako kdybych ji sundal). Oproti membránovým bundám je v tom pohoda a udýchá to i maximální intenzitu. Od těch cca 11st. dolu ale už raději membránu, tam už jsem citlivý na profouknutí a vestička nestačí.

          0 0
          • Madrid  

            Hm, že bych té neprofuk vestě přece jen neutekl… Jaká se osvědčila?

            0 0
        • Manhack  

          triko z ultralight a dres dl. rukav

          0 0
    • tom_777  

      (mám zatím zimní kalhoty Kalas z materiálu jako jsou ty bundy. Bundu chci kupovat teď po vejplatě:P )

      S kalhotama mám takovou zkušenost, do takovejch –10°C jsem na kratší vzdálenosti jezdil bez extra podlíkaček celkem bez problémů. Pro delší vyjížďky je konfort tak do –5°C nebo vzít extra prádlo. Při teplotách nad +10°C v nich začíná být vedro.

       
      0 0
      • MlokCZ  

        Tady je to dost individuální. Horní teplotu mám stejnou, tedy do 7–8st. ok, v 10st. už se pařím (to vozím normálně dlouhé bez membrány).

        Ale s nízkou teplotou to mám jinak. Nula je už hraniční, kdy už mě začíná být v nich zima (komfort tak do 2st. pro mě), v mrazu bych v nich bez něčeho pod ně zmrznul.

        0 0
        • tom_777  

          já to takhle po stupních rozepsaný nemám. Další problém s plánováním vrstev je  nadmořská výška – startuju kolem 300 nad mořem a jezdím pravidelně nahoru do Krušných hor (cca 750 – 1240) kde může být klidně o 10°C míň. Takže do kopce jedu rozepnutej, jednu vrstvu v báglu. Akorát kalhoty musím rozhodnout předem.

           
          0 0
          • tom_777  

            mít v zásobě vrstvu navíc je v horách nedocenitelná věc (vážně uvažuju o tom začít sebou vozit noviny)

            0 0
    • SNAIL  

      Mám ji už dlouho, ale to její starší provedení. I při teplotě okolo 0st. pod ní vozím jen funkční triko a je v tom teplo. Ovšem musíš stále jet, jak někde zastavíš, tak v tom pak zmrzneš :-)

      0 0
    • bagr84  

      Diky za prispevky, uz je doma… Zitra ozkousime :)

      0 0
      • SNAIL  

        Zkoušel bych jí přes noc :-))) , ve dne ti v tom zítra bude horko (teda pokud nebude jako dnes)

        0 0
        • bagr84  

          neprovokuj nebo to fakt pujdu zkusit… :P

           

          (asi jo, jeste jsem si koupil predni svetlo :()

          0 0
    • sonyx  

      Čau. Svezu se v tomto threadu a zajímalo by mě, zda TAHLE KALAS bunda poslouží i v 0"C (max). Vím, že by byla lepší už ta dražší výše zmiňovaná, ale pod v 0 stupňů stejně nejezdím. Díky

      0 0
      • bagr84  

        Bavil jsem se o tom s prodavacem a rikal ze to je spis jen teplej dres s dlouhym rukavem… Asi bych mel strach ze to profoukne.

        0 0
        • melton.z  

          Máš pravdu tahle bunda je fakt spíš dres s dlouhým rukávem a rozhodně to profoukne.Je to brý tak v létě když se trošku ochladí jinak jsou to zbytečně vyhozené peníze

          0 0
      • sonyx  

        Nevíte kde ve Zlíně bych tyhle bundy našel?

        0 0
        • Rootan  

          Zkus Horsáka ve Svitu. Pár věcí od Kalase jsem tam viděl, ale jinak je to ve ZL a okolí s touto značkou bída :-(

          0 0
        • Lukecz  

          Zkus se podívat do KCK, od Kalase berou,ale výběr bude velice malý

          0 0
      • Vrci  

        poslouží, ale špatně, pokud bude jako jediná. Kolem O je moc slabá a vůbec nechrání proti větru. Já jií noším přes funkční prádlo a pod víše zmiňovanou, pro případ že se otepí a já z té silňější budu odepínat rukávy. Tahle bunda je tak do teplot 10–15 s rolákem z dua nebo craftu pro a šusťákovou vestou pro použití na kole a teploty o cca 10 nižší na běžky.

        0 0
      • MlokCZ  

        Tu mám taky, ale nevim proč se tomu říká bunda. Tohle je podle mě klasický dres s dlouhým rukávem a s bundou nemá nic společného. A ještě to je dle mojeho hodnocení tenký dres s dlouhým rukávem. Nemá to žádnou membránu, prostě klasický dres.

        Vozím ho v létě v horách sebou jako rezervu.

        A když se ochladí, tak progress micro dlouhý rukáv plus tenhle dlouhý dres, pro mě komfort do cca 13–15st., někdy navíc s vestičkou přes.

        Do nuly je to zcela nepoužitelné.

        Mezi tímhle tenčím Kalas dresem a tou tenčí Kalas membránovou bundou mám ještě mezikrok a to opět dlouhý dres (bez jakékoliv membrány), který je teplejší než ten Kalas

        0 0
    • bagr84  

      Tak jsem vcera vecer poprve otestoval (koupil jsem oranzovou variantu, hlavne kvuli bezpecnosti) a velka spokojenost. Nebyla buhvi jaka zima, tudiz jsem pod tim mel jen funkcni natelnik a u krku jsem mel zip rozeplej, jinak bych byl se asi pekl. Bunda neprofoukne a je pekne vetrana z vnitrni strany rukou a na bocich. Kdyz zacla opravdu pracovat (asi po hodine narocnejsi jizdy), zacala teprv ukazovat svoji kvalitu, clovek v tom proste neni mokrej a citi se dobre. Co se mi taky libi je ze zip se da bez problemu „ovladat“ jedno rukou (v rukavici s dlouhejma prstama), bez toho aniz bych si musel protejsi klopu pridrzovat druhou rukou, cili vse plynule za jizdy, bez rizika.

      Jedinej problem byl s lemem rukavu, ktery byly po cely vyjizdce (cca 2 a pul hodiny) trosku vlhky od potu, ale to bude nejspis z vetsi casti zapricineny neoprenovym lemem teplejsich rukavic ktery jsem na sobe mel (to me zajima, schovavate rukavice pod rukavy nebo nasazujete „pres ne“? Nebo je to jedno? :)).

       

      Secteno a podtrzeno, spokojenost :)

      0 0
      • bagr84  

        jeste jsem zapomnel zminit ze se mi strasne libi, vypada proste krutoprisne :D

        0 0
        • mimino  

          tiez sa mi paci a mam v plane do nej ist. moze mi prosim niekto poradit s velikostou na postavu 190cm,80kg alebo kram v prahe kde by sa dala skusit dik

          0 0
          • melton.z  

            Já bych to typoval na XXL  já mám 193 a o nějaké kilo víc a mám 3XL a pokud jí chceš tak si napiš přímo na www.kalas.cz a oni ti jí pošlou.Když ti bude velká nebo malá můžeš jí bez problémů vrátit

            0 0
          • Luke  

            řekl bych, že XL ti bude akorát. Já mám cca 193cm, něco málo pod 80kg a XL mně sedí perfektně.

            0 0
    • Madrid  

      Popis látek Kalas (včetně prodyšnosti a vodního soupce) jsou tady:

      http://www.kalas.cz/cz/index.php?….

       
      0 0
      • bagr84  

        Nemate nahodou negdo zkusenost s kombinovanim rukavu bund o Kalase? Napadlo me zda by u bund stejnych velikosti slo treba vozit zimni bundu tagete s tencimi rukavy z bundy Spring Titanium. Na oko maji obe stejny strih, ale mozna zdani klame?

        http://www.cyklolasl.cz/…-p-1521.html

        http://www.cyklolasl.cz/…-p-1515.html

        Jinak o vikendu jsem Tagete poradne vyzkousel na vysocine, byla cca 6–11 stupnu tak sem ji mel jen jako vestu, pod ni jeden den dres s kratkym rukavem, druhy den fukncni triko s dlouhym rukavem. Na delsi sjezdy jsem nasadil rukavy, ale jezdit normalne by se v tom pri tehle teplote nedalo (mozna „na ostro“) :). Pocit zimy jsem nezazil ani jednou, a spocenej jsem byl v mezich unosnosti, bunda se celkem dobre odvetrava.

         Proste spokojenost :)

        0 0
        • MlokCZ  

          Stejný střih ty bundy rozhodně nemají. Mám obě a ta tenčí mi sedí opravdu perfektně, jako by ji šili na zakázku přímo na mě. Ta teplejší mi sedí slušně, ale rozhodně ne tak skvěle jako ta tenčí. To samozřejmě ještě úplně nevylučuje, že tam ty rukávy půjdou, tohle jsem opravdu kombinovat nezkoušel (jsem vlastně ještě ani u jedné ty rukávy nikdy nesundaval).

          A moc mi není jasné, co by se kombinací dosáhlo. Z mojeho pohledu by to nic neřešilo. Pokud je mi v té teplejší vedro, tak to ty tenčí rukávy nezachrání.

          0 0
          • MlokCZ  

            Myslím, že to ale spíše nepůjde kombinovat ty rukávy. Ta teplejší je celkově volnější (ve stejné velikosti) a to včetně rukávů, budou mít tedy ty rukávy pravděpodobně jinou délku zipu. A to nemusí být jediný problém.

            0 0
          • bagr84  

            Ok dik, uz kecam z hladu…

            A pro me by to vyznam melo, jak rikam, s rukavama mi o vikednu vedro bylo, bez nich mi bylo akorat, ale kdyby foukal vitr tak to ty ruce nedaj… Proto tenci rukavy…

            0 0
            • vla  

              Tak na +5+ to chce pod ni jen ultralight moiru s krátkým rukávem a pak je to OK. Na téhle bundě (tagete) nejvíce oceňuji právě to, že rukávy jsou z méně zatepleného materiálu. A nejvíce mě na ní štve kvalita zipu na rukávech. Na příliš časté sundávání rukávů to fakt není, přestože jsem ke svým krámům hodně ohleduplný, jeden rukávový zip už je mírně dojebaný. Přesto je to jedna z nejkvalitnějších bund, co jsem viděl a že jsem toho zas tak moc neviděl.:-)

              0 0
    • wert_1  

      Tak Bell tagete je doma a je dost dobrá. Zatím je ale venku teplo, takže jsem moc nezkoušel. Měl jsem ji jednou v rozmezí +7 a víc a bylo v ní dost hustý vedro(( objednáno mailem přímo u Kalaše v úterý odpoledne, ve čtvrtek jsem si pro ni byl na poště. Díky za tip :-)

      0 0
    • The_Trooper  

      Muže někdo uplodnout fotku jak tato membránová bunda (Denim nebo tagete) vypada živě na těle (tzn. vaše foto):) ?

      0 0
    • Madrid  

      Nevíte někdo, kde mají bundy Kalas v Brně? V Hobbysportu, u Kočaře ani U Šírera je nemají, u Hanáka zřejmě (dle jejich webu) taky ne. Psal jsem do Kalasa, ale neodpověděli.

      0 0
      • RomanH  

        HaPe Sport na Stefanikove. A pak je jeste budou prodavat na SportLifu (alespon minule je tam prodavali).

        0 0
        • Madrid  

          Aha, na Sport Lifu by mohly být i s nějakou veletržní slevou. Čtu níž, že máš budnu Tagete – není to tahle? Na tu jsem si zrovna dělal zálusk… akorát bychom byli na vyjíždách jak bratři v triku :)

          0 0
          • RomanH  

            Jo, to je ona. Ale sleva tam tusim nebyla (nebo jen velmi mala, uz si nepamatuji presne). Vyhodou byly veskere velikosti na stanku.

            0 0
      • Paja  

        Tady je to sice eshop. ale s osobnim odberem v Malomericich.

        0 0
        • Madrid  

          taky dobrej tip, díky

          0 0
          • Paja  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
    • Jenda  

      kvalitove a strihove se mi moc libi ale dokud nezacnou delat neco co je fakt dobre videt (ala svitive zeleny ci oranzovy jako ma Spiuk) tak si ji nekoupim – chci byt v pripade ze se dostanu na silnici, coz v zime hrozi daleko vic, poradne videt.

      0 0
      • RomanH  

        Tak z vlastni zkusenosti Ti muzu rici, ze ta Tagete sviti jak vanocni stromecek

        0 0
        • Jenda  

          z boku, bohuzel treba na rukavech nic moc nevidim – tzn pokud potrebuju ukazat tak to auto neuvidi, zepredu a zezadu taky moc videt neni, jde o to ze casto clovek jede v podminkach kdy jeste ani neni sero, jen je takove to podzimni pritmi – odrazky jsou v tuhle chvili naprd protoze intenzita odrazenyho svetla nic moc, jediny co pomuze je svitiva barva ala popelarska vesta na co nejvic mistech.

          0 0
          • RomanH  

            Je to fakt videt, neboj. Potvrdil mi to jak tchan, kterej me rano autem predjizdel, stejne tak i kluci z vesnice, kdyz me vecer potkali. Ale presvedcovat Te nebudu :)

            0 0
    • Ricci  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • The_Trooper  

      Na ukázku zasilám foto bundy KALAS Denim. Velikost L meřím ale 185cm je to kamošova bunda. Podle velikosti Kalas mám mít XL asi objednám XL. Ale vypada opravdu krutopřísně jak tu někdo říkal :D

      0 0
      • Svět videa  

        rukávy jsou ti ale dlouhé, máš je moc „nařasené“

        0 0
        • Volf  

          No možná ti ušel detail,že v ní chce jezdit na kole a to jde ve většině případů pouze v předklonu a s nataženýma rukama. Takže podle fotky má ty rukávy jen tak tak. Není větší peklo než když ti do zimní bundy táhne krátkýma rukávama.

          0 0
          • Svět videa  

            je vidět, že jsi tuhle bundu neměl v životě na sobě…

            0 0
            • Volf  

              Ano máš pravdu. Tudo bundu jsem na sobě nikdy neměl, ale přesto si dovolím znovu říct svůj názor na to, že rukávy na výše zveřejněné fotce NEJSOU dlouhé.

              0 0
        • The_Trooper  

          Ale stejně objednám větši a to XL… Zkoušel jsem i ty čapaky ISOwindem zase L a na 185cm mé vyšky mě řezali v rozkroku akorat se bojím aby mi nebyli volné ale myslim si, že ne, že budou elastycké :) Jinak kámoš díky tomu oblečení zrychlil o 5% :)

          0 0
    • The_Trooper  

      Tak, dnes mi přišel balík od Kalase (dva dny od objednaní), projel jsem to ve 4°C pod bundou termotriko Všechno super, těch peněz nelituji. Ted už mě zima neodradí… čepici pod helmu vřele doporučuji…

       

      Bunda WIND&WATER bell DENIM

      Čapáky ISOWIND 08

      Čepice pod helmu 07 W&W TECNO

      0 0
      • Ricci  

        Mam tie iste capaky aj ciapku, odskusane pri –7C, absolutna parada

        0 0
    • m4rkus  

      Zdravím, uvažuji o nové bundě na podzim/zimu a zaujala mě ta W&W TAGETE

      Může někdo napsat, co pod ní vozíte při 5ti, 0 a –5ti st.C?

      A v jakém mrazivém extrému jste v ní jeli?

      No a nakonec kde jí zakoupit, přímo na kalas eshopu nebo jinde? Jde mi pak případně o výměnu za jinou velikost, ale myslím, že na 172cm bude M ideální.

      Díky

      0 0
    • MirosPikos  

      Taky se přiživím,

      potřebuju něco teplejšího do tohohle počasí a líbí se mi AMBITION X. Jen si nevím rady s velikostí, vyzkoušet nemám kde, takže to risknu, to vyměním.

      Měřím 186, váha 90…v pase mám míň než je XXL ale zase přes hruď mám více než XL.

      Takže má otázka, byl někdo v podobné situaci jako já? A jak nakonec vybral. Díky

      0 0
    • MUSA  

      trochu se přiživím, nevíte kde se dá v Brně koupit tato bunda http://eshop.kalas.cz/index.php… rád bych si ji vyzkoušel , nebo kde mají Kalas, nemám moc času na to, abych objížděl vše, moc dík

      0 0
    • Miramar  

      A neví někdo kdo všechno bude na Sport lifu z výrobců oblečení?Třeba Pearl Izumi nebo Rogelli?

      Taky si chci koupit nějakou bundu a tohle je dobrá příležitost na vyzkoušení od více značek a modelů.

      0 0
    • Milan85  

      Mohl by mi někdo poradit s výběrem správné velikosti bundy kalas.

      Obvod hrudníku 98 cm, výška 193 cm, ruce ± 70 cm.

      Podle velikostních tabulek na kalas.cz by mi na šírku asi nejlíp sedla velikost L, ale bojím se té délky rukávů.

      Má někdo bundu v Lku? Jak jsou v této velikosti dlouhé rukávy.

      Když už se mi líbily dvě bundy zmiňované tu v několika tématech (BELL a SPRING), tak jsem zjistil, že ty už jsou prakticky nesehnatelné.

      Žádná novější alternativa té SPRING asi není?

      Tak nakonec asi budu muset vzít MISSION a pod ní podle počasí vrstvit termoprádlo.

      0 0
      • Slavoš  

        Tak já při výšce 180cm , přes prsa 106cm, ramena přes celý záda , mám od Kalase bundu ve velikosti XL, původně jsem podle tabulek vzal L, ale bylo to malý, u mě hlavně přes ramena a hrudník taky neměl moc místa.

        0 0
      • drhor  

        Ahoj, měřím 178 cm, hrudníK 105 cm . Včera jsem zkoušel v obchodě velikost 4, což je tedy L a bylo mi to malé . Dnes jsem objednal zateplený dres velikost 5, což je již XL a snad to bude dobré . Jinak materiál byl fajn a zpracování se zdalo taky dobre, tak uvidim . Výhledově bych bral i teplejší bundu a na jaro vestu, tak uvidím .

        0 0
      • Milan85  

        Díky za odpovědi. Asi budu muset zajet do Prahy a najít nějaký obchod, kde bych nějakou tu bundu zkusil. Bundu bych chtěl akorát na tělo (L), ale s dostatečně dlouhými rukávy (XL). To je ale dilema :-)

        0 0
    • Marek8  

      Mám bundu Mission Light asi týždeň, celkovo veľká spokojnosť, až na jednu vec:

      Ten jemnučký materiál, ktorý je na zadnej strane a zčasti na rukávoch, je hrozne háklivý. Podarilo sa mi už prejsť po ňom suchým zipsom s rukavicami a veľmi dobre to nedopadlo.

      Čo ma ale trochu znepokojuje, zdá sa mi, že sa to žmolkovanie robí aj napr. od ruksaku, ako sa hýbe po chrbte tak sa to tam derie na niektorých miestach.

      Má niekto podobnú skúsenosť? Keď to pôjde takto ďalej, tak tam snáď za pol roka budem mat v chrbte niekde dieru, to je pri bunde za takú cenu nič moc :((

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.