• ferda14

    Dneska jsem úplnou náhodou najel na absolutně pro mě neznámí trail. Vypadá to, že někdo ho začal budovat teprve nedavno, protože to není zapadáný listím a moc lidí na kole tam asi zatím taky nebylo. Ale co se týký kvality tak je to jednička,  je to kompletně vyřezaný v prudkým svahu, najde se tam občas i solidní převýšení ale hlavně jsou tam dost technický a hravý sekce. Bylo by to sice ještě potřeba trochu doupravit (pár spadlých stromů a jeden chodící úsek) ale jinak je to bomba. A teď to nejdůležitější, kde to je?

    Když se vydáte z Bílovic po levém břehu řeky tak jedete pořád podel kolejí, pojedete cca 2km, potom po pravé straně budete mít nějaké stavení a hned kousek za ním bude podjezd pod železnicí ( nejde to splést, jenom 2 viadukty jsou průjezdný, taky to jde poznat podle toho, že hned kousek za tím podjezdem je brána) dostanete se na širokou lesní cestu a budete stoupat nahoru, po cca 800metrech budete mít odbočku doprava, je to takové jílovité stoupání a teď je to tam jako na ledě, začnete se škrábat nahoru a budete koukat doprava, kde byste měli v lese zahlídnout cestu vyčištěnou od listí, TAM TO VŠE ZAČÍNÁ !

    Přeju hodně zdaru, a kdyby se našel někdo kdo by se chtěl podílet na úpravě této cesty tak dejte zavčas vědět.

    0 0
    • pepek  

      Na mapě je něco vidět. Z. Bartoš tady kdysi psal, že u Myší díry je mysliveckej chodník, tak jestli to nejsou spíš myslifci, co tam kopou, protože další možnost je jenom ta, že přijel Black knives :-)

      0 0
      • ferda14  

        To je klidně možný…takže by jenom záleželo na tom jestly nás tam ti zelení opičáci nechají jezdit a nebo nám našijou broky do plášťů…tak uvidíme časem, každopádně zítra tam vyrážím zase

        0 0
    • pepek  

      Eště ta mapka

      0 0
      • Splinter  

        Ajé zase rezervace, to zas budou všichni křičet..

        0 0
      • Polka  

        Ja sem tam onehda taky zabloudil po te cervene vyznacene ceste…a objevil obdobny ve svahu vyrazeny supr trailik, akorat hafo stromu a stromu a pak trail koncil (modre vyznacene), tak jsem to nakonec vzdal a vzal rovnou dolu a vyjel na nake skale nad vlakem, tam uz to byla brutus dzungle a spis horolezecka vlozka :-) Ale do budoucna tahle oblast stoji za vetsi prozkoumani + pripadne udrzovani, trailik byl opravdu plnohodnotny trailik.

        0 0
        • Black knives  

          Tož to nemáte foto alespoň z mobilu, jak to vypadá v reálu? V Brně je dost čembistů, třeba se někdo činí.

          0 0
          • ferda14  

            Fotky udělám dneska a pak to sem dám. Taky bych to připisoval akci čemby…

             
            0 0
            • Santus  

              tak sem se na to byl dnes podivat ale moc sem se nesvezl. Je to dost uzky, z jedne strany rantl kde chytam klikama a z druhe se borim a ujizdim ze strane, tim se to dost nici!! Nedoporucuju jezdit tam v tomto mokru. Je tam dost spadenejch stromu .

              Ze by v tom mela prsty Cemba neverim, je to  narocny na techniku i fyzicku a jestli sem to spravne pochopil, tak oni chteji masy do lesa. 

              Presto dik, byl to duvod vylezt z baraku:-)

              0 0
              • speedy gonzales  

                jestli je to prace brnenskych cembistu, bude nejlepsi se zeptat primo jich:-) stoprocentne na BF nejaci jsou. ale co vim, tak maji plany trochu jinde, ale ted hadam…

                co ale vim urcite je to, ze primarni cil cemby neni, aby dostala „masy do lesa“. o co cembe jde, je doufam ze strucne a prehledne popsane zde. ta pristupnost nejde prekladat tak, ze by cemba delala jen pro masy zacatecniku. projekty stezek (at uz novych nebo opravovanych) muzou byt podle lokality a urceni od nejlehci narocnosti po hardcore technicke lahudky. kdo si mysli, ze cemba na „elitni“ bajkery kasle, at si zajede do rychlebskych hor na „tajemny chodnik“, ktery tam cembiste nasli a opravuji a pak mi rekne jestli to dal bez slapnuti;-)

                treba ja jsem v cembe proto, aby i u nas bylo pro me poradne jezdeni. se mi nechce za poradnym bajkovanim furt letat do usa, walesu,.. nebo nakladat transita smer nejake alpy…

                0 0
                • Santus  

                  tak to jsem spatne informovany, myslel jsem ze jde jen o „masy“, (ne zacatecniku)kdyz budou i casti trochu narocnejsi tak to bude dobry, i kdyz su jen prumernej technik. To ze v tom nejede Cemba bylo videt, byl to jen odkopnutej svah, nijak nespevnenej, uzkej,.  Ale  dost Cemby, vime jak to pak dopada, je to o trialu v Brne:-)

                  0 0
                • mastihuba  

                  ty ses teda lipánek jak má byt :) ale konec konců ať sa práca darí

                  0 0
            • Polka  

              No tak Cemba v tom nema prsty rozhodne :-)) Pepek to zde uz psal, mysliveckych chodnicku je tam hafo a tohle bude jeden z nich.

              0 0
              • pepek  

                No podle fotek to vypadá na konec chodníku, kterej jsem pro Vás soudruzi objevil loni nad LDNkou a který jste soudruzi hrubě pomluvili a odmítli :-(

                0 0
                • Polka  

                  Ja sem do tedle doby znal akorat jeden mysliveckej…a ten jaks taks jde, aby s nerekl ;-)

                  0 0
          • Polka  

            Tady v Brne fotaky v mobilech nevedeme.

            0 0
    • Loner  

      koukám, že objevujtete Ameriku, zeptejte se pana Pepka, je to chodník, kterej se dá chytnout nad LDN kou, viditelně začíná nad tunelem nad parkovištěm s popelnicemi  – letos se tam kácelo, na začátku nad tunelem je modrá traverza trasy vodovodu s překrytou dírou haluzemi,  pokračuje nad LDN ku, je to obslužná pěšinka rezervace Malužín sjízdná tak tak ale co je možná pro někoho důležité, dá se nad tunelem po hřebeni vyjet až nahoru ke krmelcům na trojrozcestí u lovecké chaty pod Útěchovem – (lepší to bzít alr až po zámrazu) obráceně, pěšinka od LDN ky se napojuje na širší cestu (zapadanou), která jde nahoru žlíbkem kolem potoku. Možno tam taky potkat poustevníka, který bydlí od potoka nahoru k adamovské silnici – u potoka má hrníček, kterým nabírá vodu. Běžte se tam podívat, ale v omezeném množství…, však moje názory na myslivecké chodníčky pod Útěchovem znáte..

      0 0
      • pepek  

        Že jo? :-) Vidím, že svoje zkušenosti pouštíš až už to někdo jiný taky objeví. Nemohl bys třeba pustit něco zbrusu novýho a nenechávat si to jen pro sebe? Nebezpečí, že tam někdo hromadně bude jezdit je nulové, soudruzi jak musí slézt jedou z kola, tak už brblou. (Třeba já se soudruhy vždy rád podělím o nové cestičky, i když sklidím většinou hrubý nevděk, ba i nadávky :-)

        0 0
        • mastihuba  

          ale no tak… :)

          0 0
          • ferda14  

            Tak pánové, je super, že to znáte a tímto se omlouvám za moji neznalost místního terénu. Je jasný, že ta cesta není dokonalá, ale je přece na nás abychom si to udělali jak budeme chtít. A pokud se to někomu zdá těžký…tak ať tam nejezdí. Ty stromy jsou tam popadaný, ale je to jenom na začátku a je jich tam cca 5 což snad nebude taková dřina odstranit.

            Zdá se mi to jako super cesta, protože když si dáte „naučnou1“-červená nad Soběšicemi, vyjedete do Křtin, pak vede sjezdík až k tomuhle trailu „naučná2“ dojedete do Adamova a dáte se na Nový hrad kde je „naučná3“ tak je to prostě luxus jako ve státech !!! A to za to odstranění 5 stromů stojí, ne???

            0 0
        • Black knives  

          Moji motyčku „švarcovku“ znáte. Na úpravy je OK. Někdy stačí málo, je hezká stezka.

          0 0
          • pepek  

            Jak motyčku, já jsem čekal, že se rovnou zeptáš, kde a kdy máš začít kopat :-)

            0 0
    • pepek  

      Tak jsme to dnes se soudruhem PetrH „prosvištěli“ . Je to skutečně pokračování „trailu dlouhodobě nemocných“ (LDN-TDN) . Trail je to luxusní, hravý a je celý  jetelný. Krásné výhledy, někdy přímo dolů přes špičku boty.

      Ehm, přesněji hravý je, ale někdy jenom pro masochisty  a celý jetelný je asi pouze na trialové mašině. Jinak ale dobrý.

      Zelení mužici se činili, často je tam dokonce zametené listí – asi tam vedli nějakého vysokého soudruha, aby si taky zavraždil nejaké to zvířátko. Ovšem ČEMBA hanebně zaspala, a nedoručila jim včas  předpisy o stavbě správného trailu, takže myslifci vyrobili stoupání  místy skutečně brutální. Takže asi tak: kdo si nezamiloval chodníček pod Vranovem, tak tam ani nechoďte  :-) Ostatní soudruzi-podle chuti.

      0 0
    • overkill  

      Pokud by měl někdo zájem tam máknout tak můžeme začít s těma stromama.Pilku mám.Spicha si můžem dát u Kaschelbergu.

      Blackknives:Je báječné,že zde nabízíš svůj vercajk,leč dodávka pro brněnskou čembu poněkud vázne.Scotty o něčom mluvil už z jara…O tom,že si nepředstavujeme,že to dostaneme gratis snad netřeba hovořit.

      0 0
      • Black knives  

        Makám na nožích, je doba výstav. Dopoledne v práci, odpoledne v dílně,to dělám kudly.. Prostě, moc práce.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.