Nové kolo Merida Matts sport 500

31 nepřečtených
  • Iv15

    Ahojky, nedávno mi ukradli kolo, tak si chci koupit nové, jsem studentka, takže peněz zase tolik není, ale našla jsem teď podle mě docela dobré kolo v akci, co říkáte na kolo Merida Matts sport 500? Beru všechny názory. www.merida-bike.cz/…ts-sport-500

    0 0
    • oxyaction  

      Tohle je pro holku taky taky pěkný.

      0 0
    • oxyaction  

      Cena 14500,–

      0 0
      • mosquito  

        taky bych hlasoval pro tohohle supa .. oproti te meride ma mnohem peknejsi ram a ty prouzky jsou taky opruz – jako baba to uznas sama :) a SUP je IN :-P

        0 0
      • Iv15  

        no kolo je to pěkný, ale já mám dobrou zkušenost s Meridama a tak se mi nechce měnit značka.a taky nějak nechci dámský kolo, nevim, asi jsem divná, ale prostě se mi pánský líběj víc a líp se mi na nich jezdí

        0 0
    • Sobi  

      No to jsem si koupil taky a pak jsem ho upravoval a tunnil až to dopadlo takhle… viz můj profil!

      Vidlice je fakt příšerná!

      Ale jinak rám je dobrej, tuhej a super jenom bacha při sekoku ze sedla dopředu hlavní horní trubka je dost vysoká. Geometrie mi taky sedí na XC

      jestli budeš mít konrétní dotaz sem s ním! :-)

      0 0
      • Iv15  

        měla bych jeden dotaz, jakou bys mě doporučoval velikost rámu, měřím asi kolem 172…

        0 0
        • Sobi  

          No to je fakt těžký říct, výška není vše, každý má jinak dlouhý ruce a nohy a styl držení těla… :-) Tenhle rám má delší hodně sportovní posed, já mám 189 ( 190 jak kdy :-) ) a mám 22´´ a zdá se mi o fous delší než bych potřeboval, ale 20´´ byla moc malá takže to budu řešit představcem. Možná bych vyzkoušel 18´´ a 16´´ a uvidíš co ti sedne. Já vím sorry to není konkrétní odpověď, ale tohle je zcela individuální záležitost.

          Jo a z původního kola už je snad jen rám… tunning forever! :-)

          0 0
        • Jakub92  

          Já bych doporučil 18". Já sám měřim 186cm a koupil jsem 20" a je mi akorát a šel bych do meridy ale do matts sport 700.

          0 0
        • Irena  

          Ahoj,mela jsem podobny problem,jen jsem kupovala 900D. Merim 171 a nakonec jsem vzala 18", ted jsem rada,zkousela jsem i 16" ,ale byla docela kratka. Takze doporucuji 18"…u me naprosta spokojenost.

          0 0
          • Hejdik  

            To je docela zajímavý,protože já měřím 170cm a můj"výhledový tchán" má tento rám v 18" a když jsem ho zkoušel,tak byl na mě docela dost dlouhej,takže nevím nevím s tou 18". Rozhodně bych zkusil obě velikosti ,ta 16"se mi zdá optimálnější z hlediska ovladatelnosti.

            0 0
      • maaareee  

        Já mám také konkrétní dotaz…Dáš si kafíčko? :-)))

        0 0
    • Hejdik  

      Mě by zajímalo jestli jsi na kole s dámskou geom.někdy jela? Píšeš,že dámskou geo.nechceš. A jestli chceš slyšet můj názor na to kolo, nebudu mluvit o barvě,ta je totiž hrozná. Vidlice tak tu radši nebrat,pláště ,tak na těch se sedřeš,protože ty jsou tak do bláta a mají dost špatné odvalování. Prostě se mi to kolo zdá pro ženskou naprosto nevhodné.Cokoliv jiného se mě osobně zdá lepší.a velikostně podle mě na tebe 18"bude ještě moc,takže 16" a to už je vzhledově totožné s dámskuu geo. Takže si myslím,že ten sup,nebo ten scott by byla lepší volba. A jestli trváš na pánském rámu,tak to bych se mrknul třeba na něco od Pells.

      0 0
      • Iv15  

        děkuju za názor, docela mě to překvapilo, ale asi máš možná v leččem pravdu, mě prostě připadala ta nabídka cenově docela dobrá, ty máš se sup. dobrý zkušenosti? a co ríkáš na tohle kolo: www.superior.cz/…tb/bike.html?… mám možnost ho koupit za lepší cenu, ale právě vůbec nemám se sup. žádnou zkušenost.

        0 0
        • Hejdik  

          Co se týká mých zkušeností se Sup.,tak nejsou nijak závratné.Párkrát jsem se na tom projel a jinak ho má kámoš. Je to kolo jako každé jiné v této kvalitativní kategorii. Prostě slušné vybavení za dobrou cenu. Na tvám místě bych možnost dámské geo.nezavrhoval,vždyť dnes jsou i kola která nevypadají vyloženě dámsky. Ono to není jen o rámu ,ale celkové stavbě komponentů,které jsou lépe prizpůsobené holkám :kratší představec ,sedlo,kliky,ří­dítka,měkkčí vidle,atd. Fiziologie je prostě jiná a na tomto typu kola by se ti mohlo jet líp,ani o tom nevíš.Chce to prostě zkusit. www.superior.cz/…en/bike.html?… Třeba tohle kolo se mi líbí hodně. Jinak pokud bys chtěla mít ten pánský typ geo,pak bych se zaměřil na správnou velikost,výměnu představce,se­dla,atd,tak,a­by ti to vyhovovalo. Přeju ti ať jsi hlavně spokojená se svým výběrem,sám vím jak je těžké si v dnešní době z té záplavy kol vybrat to pravé.A stejně bude mít člověk pocit,že si mohl vybrat ještě líp,třeba když ti to tvoje kolo, hned po tom co ho koupíš, slevn o třetinu…

          0 0
          • Iv15  

            no to já jsem si říkala, že bych si nechala vyměnit sedlo za dámský a jinak ten představec je u obou kol úplně stejný

            0 0
            • Hejdik  

              co se představce týká tak ten se vybírá následně dle potřeby uživatele,ale je to i o jiných komponentech ,jak jsem psal…

              0 0
        • Ruprecht  

          no pokud ho můžeš mít za polovic tak je to ok, jinak ta váha 13,3 (a to ještě v té nejmenší velikosti a pravděpodobně bez pedálů) je už docela dost.

          0 0
          • Iv15  

            no jo, ale to dámský má 12,8 to není zase tak moc velkej rozdíl

            0 0
            • Hejdik  

              No já bych váhu kola kolem 13 kg v této kategorii kol považoval za celkem odpovídající.Já sám jsem dřív jezdil na kole,co mělo 15kg a stálo nějakých 13 000.

              0 0
    • jorge  

      Podle me je daleko lepší ta MERIDA. Kombinace Deore a XT nemá chybu a ta cena je taky super.Podle me i ten rám vypadá daleko líp než ten SUPERIOR.Velikost by by byla nejlepší asi 18 a jinak potom můžeš měnit délku představce podložky pod ním atd.

      0 0
      • kali222  

        ja mam skoro 180 a mam 17" konecne dobre svezeni:-) merida se mi nelibi ze nema slopa:-) a to u mtb neni, pro me, pekne:-)

        0 0
      • Iv15  

        tak nakonec tu Meridu už vyprodali, takže jsem si vybrala po velkých úvahách tohle kolo: www.superior.cz/…tb/bike.html?… mám ho za lepší cenu a řekla bych, že ta výbava není špatná a jestli mi teď někdo řeknete, že to je kolo na prd, tak už nevim:-)))

        0 0
        • jorge  

          Určite si nezvolila špatně naopak.Ten SUPERIOR vypadá moc pěkně a má nadčasový design , ktery se rozhodně neokouká. se SRAMEM sice nemám zkušenosti,ale určite je výbornej.Budeš mít SUPER bike.

          0 0
          • Iv15  

            díky, to potěší, konečně někdo, kdo mi neříká, že to kolo stojí za houby:-)

            0 0
            • jorge  

              Ono vlastně v téhle cenové relaci ani nemůžeš koupit špatně a je to hlavně o tom co se Ti líbí víc. Tohle ale vypadá vážně moc pěkně a vypadá i jako daleko dražší bike.

              0 0
        • Ruprecht  

          dobře si vybrala :-), budeš to mít o kilo lehčí než tu meridu a SRAM X7 je tak na úrovni LX, takže nelze očekávat žádný problém. Tak ať ti to šlape :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.