• xseries60

    Chystám si koupit nové kolo, potřebuju unyverzální kolo pod tím si předtavuju-lehký terén a celkem často silnice, nechci silniční kolo protože i když jezdím dost často po silnici- tak si sem tam střihnu nějaký menší skok, potřebuju aby to vydrželo. Doposud jsem mněl kolo Heavy tools-TRITON a jsem docela nespokojený , ne co se týče rámu ten my vuhovuje, ale komponenty k sobě moc nepasují, tím myslím to že třeba to že na přední „největší pilu“ špatně nabíhá řetěz a je to kvuli tomu že je moc velká a nejde to vyštelovat. Nebo už jsem mněl asi 3× mněněný zadní náboj (i když si za to můžu částečně asi sám). Kolo jsem tehdy koupil z toho důvodu že bylo (3 roky zpátky) o proti konkurenci známých značek velmi levné. Ale jak vidím tak jsem asi udělal chybu a rád bych teďkon zvolil právě nějakou osvědčenou značku a nejvíce se mi právě zalíbila tato Merida model 2008 Merida-Matts TFS 100-D. A chtěl bych vědět váš názor na tento Bike.

    Děkuji za odpovědi.

    0 0
    • zmolko  

      Vitaj!

      Tento bike vlastním už rok, no kúpil som ho vo Véčkovom prevedení a za ten rok som dosť vecí vymenil. Jazdím na ňom XC a myslím, že mu dávam dosť zabrať, jazdím s ním aj pomerne náročné zjazdy. Takže si myslím, že za pomerne nízku cenu dostanes bike, ktorý ti bude vyhovovať, len neviem aké budú tie brzdy. Myslím, že sa tam montujú Hayes MX-3 alebo 4. Ja mám MX-1, tie sú už trochu vyššia kategória (aj keď sú stále mechanické) a som s nimi spokojný.

      Takže môj názor je: choď do toho.

      0 0
      • xseries60  

        Dobrá dík za odpověď. takže myslíš že by bylo lepší vzít místo kotoučů klasické brzdy?

        0 0
        • zmolko  

          pokial ti nevadia véčka, tak určite áno. Ale je tu ešte jedna varianta: zobrať D a vymeniť brzdy, ale keby si chcel nejake hydry, tak by si musel meniť aj radenie, lebo je tam spojené s páčkami (Alivio combo).

          Ale to už záleží na tebe. Držím palce ;-)

          0 0
          • Marccoo  

            Není žádne spojení má hydry a řazení alivio,máš 100,ale né rok 2008.Prosím tě podívej se na stránky meridy a nepouštěj tady bludy.

            0 0
      • Marccoo  

        Myslet je houby vědět.Brzdy má tektro auriga comp

        0 0
    • Marccoo  

      100D znamená že má kotouče.100V má kotouče.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.