Nízké řidítka - krátký krk vidlice

45 nepřečtených
  • Garfield5

    Nazdar pánové:) poradte prosim.. Kupil som xc-čkové kolo leaderfox outline s vidlicou rockshox tora a borec v shope mi zrezal krk vidlice hodne nízko…hned nad ramom. Mam výšku 186 cm a keď si dam sedlo aby som mal vystreté nohy, alebo ked sa postavím na pedále, tie řidítka sú fakt nízko…velmi nepohodlne sa mi na tom jazdí a pri zjazdoch som moc nahnutý dopredu a dosť prepadavam cez predné kolo..

     

    Našiel som adaptér na zvednutí řidítek…tento,

    http://www.koloobchod.cz/…ny-asm-2319/

    a chcem sa opítať či to pasuje, lebo iný som nenašiel…malo by to byť na bezzávitovou vidlu…to tora je. či ne? a ešte aké to je pevné…mám 105 kg :P

    či řešit tento adaptér, alebo či poradíte daky pevný predstavec, ktorým by sa dalo docieliť toto isté…teraz tam mam predstavec truvativ hessefelt..tento

    http://www.kubicasport.eu/…31.8-1-1/8-/

    salut.

    0 0
    • JakeF  

      Co takhle nějakej extrémní představec jako tohle:

      http://www.kupkolo.cz/…ba_1803.html

      nebo nějakej hodně krátkej s vyššim úhlem jako tohle

      http://www.kupkolo.cz/…ck_4914.html

      plus k tomu ještě nějaký hodně tvarovaný vlajdy.

      0 0
      • Garfield5  

        Noo ten prvý predstavec by mi pomohol…akurat keby bola daka odolnejšia verzia…na jeho dlžku a moju váhu vyzera dost tenký…moc velké jumpy nedávam ale nebol by som s ním v klidu:) ak by sme našli daky podobný ale odolnejší tak je vyřešeno…

        zatim ďík.

         
        0 0
        • JakeF  

          Je to představec na trialový kola, takže vydržet by právě měl. Ale raši si počkej na nějaký lidi, co tomu líp rozumí. Já si ani nejsem jistej, že to má stejný rozměry, jako MTB určený.

          0 0
          • Garfield5  

            aha..no ak sa páni dohodnú že trialové sú pevnejšie ako dh tak budem lepšie spavať:) skusim tie rozmery pozreť…snad dakto objavý dačo cool lebo pri tom adaptéry mam strach že by mi raz ostal v ruke aj s rajdami:D

            0 0
        • pitos  

          Momentálně vozíš 60mm hussefelta(nebo 40mm) a vyhovoval by ti 150mm mega představec?:)(mi­mochodem… takto dlouhý představec je nesmysl)

          Nebyl by vhodnější ten Syncros?Jinak nechat si seřezat vidlici bez předchozí domluvy je pěkná blbost.

          0 0
          • JakeF  

            Já taky myslel spíš nějakej kratší a vlajdy. Ale tak chtělo by to vědět, o kolik to má kratší, ale myslel jsem, že když tam chce dávat adaptér, tak to bude o dost…

            0 0
            • Garfield5  

              Ako som písal na začiatku…zrezane je to hned nad ramom…pod predstavcom mam miesto asi 2 cm.. A k tomu predstavcu čo hladam…dlžka nech je kludne aj 40 mm ale hlavne potrebujem najst čo NAJVYšší

               
              0 0
          • Garfield5  

            pozri…krátky predstavec s 0° som chcel hlavne kvoli váhe…teraz potrebujem vyšší a dlhší kvoli nizkemu krku vidlice…jasne že je to blbost ale čo mam kupit novu vidlu?? a že mi hošan zreže krk takhle nízko ma nenapadlo lebo predtým som mal prastarý author mystic s pevnou vidlou a s krkom so závitom…že tu to bude vyriešené inak a nebudu sa dať rajdy vyššie ma ani nenapadlo, preto sa domluva o výšce krku nekonala. By the way vravel som mu moju výšku ked sme vyberali velkosť rámu takže to mohol dať vyššie ale argumentoval že rovnako vysoko bola zrezana aj ta reacona…kolo bylo nove podotýkam…takže už iba mlátit a mlátit hlavou o zed.. Stala sa chyba, viem že je to blbost ale čo mam robit? radšej pomož s hladanim dakeho vysokého dlhšieho a hlavne pevneho predstavce…Dík

             
            0 0
    • Bully  

      Mne kdyby nekdo v servisu takhle nevratne „opravil“, normalne mu to pujdu omlatit o hlavu s tim, at koupi za svoje novou vidlici. Rozhodne bych nepremyslel o tom, ze budu kupovat dokonce za svoje penize nejake redukce a spol., nejsem blby.

      0 0
      • Garfield5  

        tomu ver nervy mam hezké ale je to komplikovanej­šie..totiž…na biku bola povodne rock shox reacon ale xel som tam toru lebo som ušetril 100 eur za ktoré som dokupil predstavec, hussefelt rajdy a 180 mm kotuč dopredu…a chalan mi povedal že vidlu zrezal presne podla tej reacony ktora tam bola tak už som moc nezmohol…:(

        0 0
        • Bully  

          Nechapu, u vidlice s napisem Recon ti delka sloupku prisla akorat a u vidlice s napisem Tora je kratka? 1 cm na jedne vidlici je jinak dlouhy nez 1 cm na druhe?

          0 0
          • JakeF  

            Já to pochopil tak, že na tom nikdy nejezdil s Reconem, když těch 100€ ušetřil, tak bych čekal, že si to nechal vyměnit na novym kole.

            0 0
            • Garfield5  

              bravooo jedinej čo dáva pozor:) dík

               
              0 0
            • Bully  

              Zadne kolo se neprodava se seriznutym krkem vidlice, pokud

              a/o to sam nepozadas (=tvoje blbost, kdyz je potom kratky)

              b/ nejde o nejakou vidlici, co uz nekdo nekomu seriznul a ted ji premontoval na tvoje kolo (skladani v e-shopech). Potom to ale musi byt vyslovne uvedeno a je opet tvoje blbost, kdyz si kolo s timhle uz koupis a krk ti potom prijde kratky. Pokud to neni uvedeno, reklamovat.

              0 0
          • Garfield5  

            :D jo prestne tak každá vidla má jinej metr :D halooo…focus please! Asi tom tu reaconu ani nevidel že? objedal som kolo a namiesto reacon si nechal nahodit toru. Poprosil by som aby sme sa venovali problemu a nie príčine..thx

            0 0
            • kubad  

              pokud nedas dost informaci, foto kola, tak to tezko jde poradit, podle toho co tu pises :(

              ze se ti na tom blbe jezdi neznamena ze je to spatne, jen to treba poradne nedokazes posoudit,

              0 0
            • Bully  

              Viz muj prispevek z 20:28:02. Sloupek vidlice se jen tak zbuhdarma pred dodanim zakaznikovi nezkracuje a pokud ano, je to bud na jeho prani a nebo je to duvod k reklamaci, pokud ji nevyuzijes, je to tvoje blbost.

              0 0
              • JakeF  

                Mně ho taky seřízli a na většině kol, co stojej v krámu je taky seřízlej, pokud se nepletu. Je pravda, mně tam dali podložky a ještě to dali celkově dost vysoko, že neni problém, spíš to budu snižovat.

                0 0
                • Barak  

                  Bully tím zkracováním pravděpodobně ne­myslel, že by to vůbec neřezali, ale přesně to co píšeš ty, že tam dají několik podložek, aby si to zákazník mohl upravit jak je mu libo. To je standardní postup. Pokud to řízli, což je nevratné, tak bych jim to hodil na hlavu. Samozřejmě záleží jak přesně byli v tomto případě domluveni, ale řešit to není předmět dotazu.+

                  0 0
              • Garfield5  

                Ešte raz…mal som prastaré kolo a ani ma nenapadlo na to davať pozor. A co čert nexel, je to na houby a ano je to moje blbost..prište budu chytrejší. Z fota toho moc nevykoumáte…když si dam sedlo tak jak potrebujem, rajdy su skoro 20 cm pod nim a to je hodne.

                Ale fakt by sme sa mohli začať vedonať riešeniu a nie mojej blbosti:)

                0 0
                • DaSnail  

                  20cm? keď máš výšku 186 a vpredu toru, tak to snáď ani neni možné…

                  0 0
                • JakeF  

                  A nestačilo by to dát tam normálně dlouhej představec? Třeba nějakej 100mm Ritchey +/- 6°? Když tam máš takhle krátkej představec a stoupneš si, tak musíš mít ruce strašně blízko tělu. Když se tam dá normální, ale delší, tak se líp opřeš a bude ta poloha stabilnější. 20cm neni až takovej extrém a ten představec to o pár cm i zvedne. Začíná mi připadat, že to vyřeší naprosto normální představec místo toho FR krátkýho.

                  0 0
    • Garfield5  

      Nj…tak tu mi nikto neporadí Jakefe..jj asi tam šupnu delší ale hlavne čo nejvyšší…asi daky 100 a 20°. všetci sa len budú vrtat v pí..vinach…moudrí jak rádio ale skutek utek. Asi si chtej udržet forum čisto České:)…strata času…Diky Jakefe čus.

      0 0
      • pitos  

        co prosímtě čekáš za radu…kup si představec s věčím úhlem(délka ti moc nepomůže) a případně i řídítka s průbybem alespoň 50mm.Jestli ti ani to nepomůže tak si pořiď novou vidli.

        0 0
      • DaSnail  

        predstavec a riaditká

         
        0 0
      • JakeF  

        Já bych to až tak nedramatizoval. Offtopic je všude.

        Nějakej takovejhle představec by moh stačit. S timhle krátkym musí bejt strašně krátkej posez a díky tomu i pocit, že je člověk moc nad přednim kolem. Takže bych dal takovejhle představec, pak je ještě možnost posunout co nejvíc dozadu sedlo, případně se dělaj ještě zahnutý sedlovky. Ale já myslim, že takhle popsanym představcem se udělá delší posez a sedlo se dostane cca 15cm nad řidítka, což už neni tak moc, to jezdim na kole zhruba taky a hromada závodníků to jezdí ještě vejš, takže by se to tim mělo zlepšit.

        0 0
        • pitos  

          Tak když už tak  více nad předním budeš z dlouhým představcemA.sedlo se nastavuje vůči klikám a z délkou posedu to nemá nic společného,takže nepomůže ani jiná sedlovka.

          0 0
          • JakeF  

            Podle mě to je celý zim představcem. Jak má krátkej, tak je na tom kole moc vysokej a když si stoupne, tak je moc blízko řidítkám. Když se tam dá delší představec, tak si na to víc lehne a ten posez bude stabilnější. Pokud se tam dá nějak extrémně vysokej představec, tak na tom bude sedět jak na BMXku. Podívej na ten rám, to kolo je klasický MTB, pokud nemá 17", tak přes řidítka bej nataženej nebude a když se tam dá normálně dlouhej představec jak byl, místo toho kraťounkýho, tak na tom bude úplně normální posez, jak má bejt.

            0 0
            • kubad  

              cim delsi predstavec tim vic vaha ve predu, posunute teziste takze takhle urcite ne

              ale zalezi co tam ma ze a to nikdo nevi ,  jak uz sem v tomto vlakne psal je potreba dalsi informace, aby se dalo poradit co s tim.

               
              0 0
              • JakeF  

                Já si právě nemyslim, že má těžiště moc vepředu. V obchodě mu určitě s velikostí poradili. Myslim si, že má ruce moc u těla a když si stoupne, tak je z toho hnusnej pocit. Si to zkus představit, kdybys měl ruce až u krku vidlice na XCčkovym bajku a stoupnul si do pedálů. Když se tam dá delší, tak se víc natáhne, nebude mít ruce se zemí v ostřejšim úhlu a i to těžiště se sníží, takže získá větší stabilitu v posezu a když si stoupne, tak se bude opírat víc vepředu, takže ty ruce budou mít zase lepší oporu proti překlopení dopředu. Ale je fakt, že by to chtělo hlavně informaci o velikosti kola.

                0 0
                • kubad  

                  to by pak museli jezdci na sjezdovych kolech s kratkym predstavcem porad ryt rypakem hlinu :-)

                  proste si telem najdes vzdy idealni polohu vuci predstavci a cim je kratsi tim mas teziste vic vzadu a kolo je z kopce stabilnejsi a mas mensi snahu prepadavat dopredu.

                  ale tech faktoru je vic, samozrejme, nejde to jen takhle jednoduse rict, chce to videt kolo jak je velikost vuci jezdci jak ma posez atd.

                  0 0
                  • JakeF  

                    No nechtěj mi namluvit, že když si dám na svoje MTB o 6cm kratší představec, že budu mít lepší posez. DH kola maj jinou geometrii a vysokej zdvih vidle, takže se to nedá srovnávat, což samozřejmě víš. Určitě to je u každýho jiný a nevíme jak má velký kolo, ale mluvim za sebe, kterej mám na sebe vhodnou velikost, kdybych vyměnim svůj představec za kraťounkej DH, tak se dostanu rukama příliš blízko k tělu a budu z toho mít blbej pocit nejistoty, protože takhle se můžu do těch řidítek opřít i ve stoje. Pokud máš zájem, můžu ti nakreslit schémátko s rozkladem sil, ale myslim, že to nebude třeba :-), že si rozumíme. Pokud má na sebe špatně zvolenej rám, pak je ta situace opravdu jiná a může bejt těžištěm moc nad přednim kolem, ale přijde mi to nepravděpodobný, když to konzultoval v obchodě.

                    0 0
                    • kubad  

                      posez mit lepsi nebudes, ale kolo ve sjezdech bude ovladateknejsi a stabilnejsi,

                      jen kazdy pisem trochu o necem jinem, zakladatel vlakna se stezoval na todle:

                      a pri zjazdoch som moc nahnutý dopredu a dosť prepadavam cez predné kolo..

                      0 0
                      • JakeF  

                        Můžeš mít lepší ovladatelnost, ale jen do určitý míry. Čim tupější úhel svíraj opřený ruce o řidítka se zemí, tim menší oporu ti poskytujou v pohybu dopředu (ten rozklad sil). V extrémnim případě, kdy bys je měl kolmo k zemi, tak ti neposkytujou žádnou, kromě tý, co vyvineš svalama proti síle, co zabraňuje rotaci madel na řidítkách, ale to je minimální. Takže čim víc ti visí ruce k zemi, tim větší šance, že při prudkym zpomalení např. na kořenu nebo při brždění, bude ta síla moc malá a ty poletíš tělem dopředu přes řidítka.

                        0 0
                        • kubad  

                          ale pochop jednu zasadu :-) uhel proti riditkum si najdes porad idealni, a tim kratsim predstavcem se ti pak cele telo posune dozadu, nuti te to jit vic za sedlo a neni tolik vahy na prednim kole, nemas takovy pocit ze kazdou chvilku preletis.

                          Namaluj si to treba pochopis

                          0 0
                          • JakeF  

                            Já to chápu. Ale pokud máš nějaký širší sedlo, tak to tě víc dozadu nepustí, to by se zase nedalo šlapat. Takže místo toho, aby ses posunul dozadu, tak víc zvedneš trup a zmenšíš úhel mezi rukama a trupem a vznikne to, co já řikám. O posunutí sedla dozadu jsem tady už taky mluvil, ale až jako druhý možnosti, kdyby byl normální představec pořád moc málo.

                            0 0
                            • kubad  

                              jasne, ale pokud mas dlouhy predstavec tak ti proste delka rukou neumozni jit dostatecne dozadu a pak je ten pocit ze poletis pres riditka,

                              0 0
    • Ruprt2  

      mám doma plonkovní vlaštovky WTB TCX mají 9st a jsou celkem prohlé. K nim i plonkovní Ritchey comp 100mm.

      Ale ty asi hledáš něco extrémnějšího. kdyby ne, tak napiš

       
      0 0
    • Garfield5  

      Velikost rámu je 20" a moje výška 186…to by malo byt ok ne? takže skusim vymenit predstavec a mohlo by to byt lepší…díky moc hoši…čus

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.