• Indian

    Zdravím všechny, chci si na takovéto občas ježdění autem pořídit navigaci v mobilu, do oka mě padl telefon Nokia 5800, avšak v prodejně mě řekli, že navigace je v něm jenom omezená na 3 měsíce a potom musím platit cca 1000,–kč na 3měsíce, dá se telefon koupit a nějak kreknout, nahrát do něj navigaci, třeba TOMTOM nebo Garmin, která by s tohoto telefonu udělala multifunkční zařízení s navigací alespoň částečně srovnatelnou s tou klasickou která se dá koupit od TOMTOMa něco kolem 3tkč? Zkrátka abych neplatil žádné poplatky a navigace v mobilu fungovala tak nějak normálně? Potřeboval bych českou republiku a okolní státy, německo, rakousko, polsko, maďarsko, slovensko atd zkrátka východní a západní evropu. Koupí nového mobilu bych zabil 2 mouchy jednou ranou, nemusel bych kupovat navigaci a zároveň bych nahradil už dosluhující mobil. HAWG

    0 0
    • JakeF  

      Osobně bych do auta koupil spíš normální navigaci a jinej telefon, než 5800, je to taková spíš teenagerská hračka. Dostat do symbianu cracklou navigaci je dost složitý a chce to dost nervů, navíc 5800 má novou verzi Symbianu pro dotykový telefony, takže je zatim dost malá podpora, i když zlepšuje se to. Nebo je tu řešení (jak to mám já), koupit si PDA s Windows Mobile, tam jsou ty možnosti ohromný a sehnat zdarma navigaci je otázkou pár minut, nainstalovat jí taktéž. Jenže zase se za to platí daň v podobě daleko složitějšího ovládání a u starších strojů i dost mizerný rychlosti.

      0 0
    • Tomcat  

      http://www.zby.cz/…e-geocaching aplikace TrekBuddy

      Že navigace je v něm jenom omezená na 3 měsíce.... …ano Nokiamaps mají funkci navigace jako shareware. Ale je to aktivní navigace = pokud nekdo v mape nezabloudi tak ji nepotřebuje. Funkce GPS nebude omezena.

      dá se telefon koupit a nějak kreknout, nahrát do něj navigaci, třeba TOMTOM nebo Garmin, která by s tohoto telefonu udělala multifunkční zařízení s navigací alespoň částečně srovnatelnou s tou klasickou která se dá koupit od TOMTOMa něco kolem 3tkč?... …da ale to ti radit nebudu

      Koupí nového mobilu bych zabil 2 mouchy jednou ranou…. Pokud jde o turistiku a kola je navigaje ve většině PDA , MDA, smartphonech nouzovka. Počítají s navigací po silnici ve městě ale né moc přírodě.  

      0 0
      • dieegoo  

        kdyz si do smartphonu hodim oziho, tak na tom nic „nouzovyho“ nevidim

        0 0
        • Tomcat  

          Proti klasický navigaci je to slabý kafe

          0 0
        • JakeF  

          Podpis… S Ozim a turistickejma mapama nemám problém. Lokalizace přesná na pár metrů, hledal jsem podle toho cashku a i mezi stromama mi to ukázalo jen o trochu blbě (a to je taky možný, že to blbě zalokalizoval zadávající). Takže navigaci v PDA bych rozhodně nezatracoval… Možná má trošku delší lock, ale pokud člověk aktualizuje Quick GPS z netu, tak je to taky během pár desítek sekund a lock nevypadává.

          0 0
          • Alliosa  

            JAK SE PROSIMTE MENUJE TA APLIKACE????

            0 0
            • MaPa  

              OziExplorerCE – záložka CE, bez přívlastku je to pro PC.

              0 0
            • JakeF  

              Přesně, jak píše MaPa.

              Ještě bych doplnil, zkus hledat na http://www.4allmobile.eu/ tam je to i s crackem a je tam i návod, jak tam dostat mapy a kde je sehnat.

              0 0
              • Alliosa  

                diky kluci, uz to ve founu a mapy sosam ;) Jen mi poradne neni jasny jak se tam vkladaj ty body a jak si pred vyletem naplanovat trasu aby me to pak podle toho navygovalo… Vytusil sem ze by se to melo asi udelat v kompu, v ty casti bez ce, ale este sem tomu neprisek na kloub… Kdyby ste nekdo vedel o nakym navodu na netu nebo jenom nahodil princip jak na to, dost by mi to pomohlo. Dik moc!

                0 0
                • JakeF  

                  Tak to nevim… Klasická navigace jako u autonavigací tam neni, protože se do toho nedávaj vektorový mapy. Body vkládám jako Waypointy přímo v telefonu na vyhledanou pozici, na přesnou pozici podle souřadnic vložim náhodnej a pak mu upravim polohu. Jinak trasu si žádnou neplánuju, mám to jako mapu, kde mi to ukáže kde zrovna jsem. Ale neřikám, že to tak nejde podle vložený trasy by to mohlo nějak ukazovat zhruba šipku kdy a kde zatočit. Tak pokud na něco přijdeš, tak se tady poděl, občas by se mi to mohlo hodit.

                  0 0
                  • Alliosa  

                    tak uz sem pokrocil. waypionty se daj delat na kompu a pak je de vpoho vkládat, ale eště se mi to nepovedlo s celo trasou. Urcite to ale de. Mam asi naprd verzi nebo spatnej cra*k protoze i kdyz si v pc verzi oziho trasu pripravim tak mi pak nejde ulozit. Jinak dyz si neco na pc udelas, ulozi se to do slozky programu do polozky data, od tam tud to zkopcis do slozky data v ozim ve founu a otevres pres oziho. Body mi tak fachaj… Este to kapku poladim a dyztak prihodim upload esli to bude fachat…

                    0 0
                    • MaPa  

                      navigace je dvojí:

                      route vs track.

                      O obojím je toho dost tady na fóru, jen já to psal několikrát. Možná narážíš na to, že routa je omezena počtem bodů.

                      Za sebe když ti nestačí poloha nad mapou, dá se sestavit track – vyklikat přesně nad mapou celou cestu a pak si ji na displayi nechat zobrazit nějakou kontrastní barvou. Pak vidíš jestli se po čáře pohybuješ. Ozi neumí turn-by-turn navigaci.

                      Přetahováním vytvořených souborů to musí jít, pozor je třeba dát jen na formát, který CE pobere, nepamatuju si to přesně, ale tuším že stále neumí .gpx, zkus track v základním ozi formátu .plt, to ti musí projít.

                      0 0
      • Indian  

        dá se telefon koupit a nějak kreknout, nahrát do něj navigaci, třeba TOMTOM nebo Garmin, která by s tohoto telefonu udělala multifunkční zařízení s navigací alespoň částečně srovnatelnou s tou klasickou která se dá koupit od TOMTOMa něco kolem 3tkč?... …da ale to ti radit nebudu

         

        A PROČ NE?

        0 0
    • přišlapávač  

      tak schválně, kdy se tu objeví iPhone :-)

      0 0
      • Vozataj  

        Mám na iPhonu navigaci Navigon a paráda. Jel jsem s tím do Chorvatska, ve Slovinsku jsem vypnul užití dálnic a navigace mne vedla nekratší cestou bez problémů, takže jsem nemusel kupovat známku. Dále jsem zkoušel iGO, ale tam se mi zdá, že je méně citlivá a tak mi občas ukazuje stav před křižovatkou i když já už byl za. Jinak ten Navigon 1.1.0 je v češtině plus mluví česky. Mám celou Evropu, mapy je možno nadále doinstalovávat. Jsem zvědavý, s čím přijde TomTom. Mějte se…

        0 0
        • MaPa  

          Už přišel. Bohužel nepatříme do Evropy :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          zpoždění není citlivostí (i když může, pokud by soft malé odchylky považoval za nulu), ale spíše rychlostí programu. mně třeba na htc touch (WM) tomtom reaguje okamžitě a běhá bez problémů, garmin byl nepoužitelnej.

          0 0
    • jIrI___  

      Bratránek má Nokiu E51 s nahraným cracklým TomTomem na Symbian a nemá žádný problém. Takže tvoje řešení je proveditelné :). Jinak já to mám podobně jako JakeF – PDA Asus A696 s Windows Mobile a v něm nahranou jak klasickou navigaci iGo8, tak turistickou Smart Maps. Telefon mám jen obyčejný na telefonování a sms (u kterého by mi jeho ztráta nebo zničení nervala srdce), na veškerou organizaci času, zábavu a vůbec funkce,které mi v telefonu chybí, mám právě to PDA.

      0 0
    • Indian  

      PDA nepřipadá v úvaho, 5800 můžu mít za 4.800kč

      0 0
      • Tomcat  

        Garmin Oregon je  pod 6500,– Kč i s mapama a kvality navigace ten telefon nikdy nedosahne. 5800 je prostě stylovka pro technoidy reálná hodnota použitelnosti je trochu níž, ale dnes to je hype.

        0 0
        • Indian  

          Klasická navigace je klasická navigace, ono srovnávat internetový prohlížeč v mobilu a na stolním PC také nejde, ale já potřebuji „navigovat“ cca 1× za 2 měsíce a myslím, že mobil na to dostatečně stačil

          0 0
          • bystryi  

            jestli chceš mam e-ten X500+ na prodej a navigaci si tam můžeš dát jakou chceš a hlavně má dobrou GPS

            0 0
          • Smazaný účet  

            jsem na tom podobně, telefon je na takové použití ok… holt menší displej a horší ovládání za jízdy, ale poslouží velmi dobře.

            0 0
      • korki  

        A kolik jich můžeš mít za tu cenu??

        0 0
    • rdx  

      nekdo tu narazel na Iphonka takze muzu pridat info :) . mam normalni navigaci (mio 720) i Iphona

      navigace v iphonu (iGo) naprosto bez problemu  – da se pouzit do auta, nezaznamenal jsem nijake bloudeni (zatim zkusenost Praha, Cechy, Rakousko). Nema takove ty vychytavky jako vlastni POI, radary atd. jako u sepsl navigaci. Oproti memu Miu jde otocit na stojaka.

      Navic ho pouzivam na geoceching a samozrejme na kolo kdyz se hleda cesta z lesa :)) (google maps rulez).

      0 0
      • dieegoo  

        poi, radary a další by měly jít doinstalovat… do tomtoma to jde určitě a bez to bez ohledu na to, jestli máš autonavigaci a nebo jen soft v pda. Mrkni na net, určitě bude návod i na iGo.

        0 0
        • jIrI___  

          V iGo na WM jdou všechny tyhle věci taky „doinstaloat“ – přesuneš stáhlé soubory do složky v adresáři iGo :)

          0 0
    • kesu  

      Ahoj,

      mam v Nokii N95 (vykousena i na nejaky N8×xxa na komunikatoru) Garmina a jeste Mapguidera.Mapy mam cely evropy

      přesný postup step-by-step jak dostat na nokii s internim GPS garmina je zde:

      nokia forum

      je ntuné se zaregistrovat ale je to v pořádku

      odkaz na mapy je zde

      doporucuju City navigator od samsungu AllEurope.Ale pozor ma to 1,2Gb.Jinak se dá používat i Topo czech ale chybí některé ulice.Nicméně ma sotva 100mega.Hlasová podpora je ke stazeni taky na te prvni stránce.Chce to fakt jit krok za krokem.Nicméně když už to jednou nainstalujes timto postupem pak uz to z té karty pujde na jakémkoli telefonu

      Map guidera mam oficialne ten nevim kde sehnat nicméně je malinko lepsi tenhle garmin je pomerne základní.Nicméně dojel jsem podle nej do francie.Jen podotknu ze to docela chce mit v aute držák protoze nejlepsi GPS signál to ma na palubce.

      Doufám,ze se tu nikoho nedotknu za sireni softu:),nicmene tyhle navigace jsou rozhodne vychytanejsi a stabilnejsi nez original od nokie.

       
      0 0
      • vset  

        Mam ten samej telefon a navigaci v aute pouzivam temer kazdy den vyzkousel jsem ruzny programy od Garmina az po Tomtoma a ted pouzivam program NDrive co se tyka navigacnich pristroju tak tech jsem par taky vyzkousel ale zadny podstatny rozdil tam neni drzak pouzivam ten co se pricucne na sklo a zadne problemy se signalem nemam

        0 0
    • Motyll  

      Uz skoro 2 roky (co mi z auta ukradli prenosnou navigaci) pouzivam v telefonu Sygic (McGuider). Na takove to obcasne jezdeni super. Kdybych to potreboval denne, volim asi prenosnou. Uz jenom kvuli komfortu ovladani a treba podpore TMC (ikdyz u nas zatim je v plenkach)…

      0 0
    • tompca  

      Kup si jakýkoli mobil se symbianem,a bude ti fungovat jak navigace do auta MCGuider,Navi­gon,GarminXT,Ndri­ve,Nokiamaps i TomTom(ten má ale staré mapy,protože cca. od 2007 nevyvíjí aplikace na symbian).

      Aplikace na prohlížení map v terénu je třeba SmartcomGps.

      Záleží jen na tobě jestli si je koupíš nebo vygoogluješ.

      Sám používám navigační soft v mobilu cca.5let a bez problému.

      0 0
      • corben  

        tak, tak…

        Jeste doplnim osobni zkusenosti z nokie E50.

        TomTom asi nejpouzitelnejsi, ale jak bylo napsano – stary mapy.

        Garmin mobileXT s jednoznacne nejlepsima mapama (holt TopoCzech je TopoCzech;), ale chtelo by to rychlejsi hw nez ta E50 a taky trochu min ergonomicky na ovladani.

        Sygic McGuider – momentalne pouzivam. UI „okopirovany“ z TomToma, mapy do auta slusny a aktualni. Hlasova navigace subjektivne nejlepsi (vcasnost, mnozstvi) z tech tri.

        K SmartcomGPS doplnim (pro ty, co neznaji), ze to pouziva bitmapovy mapy (tzn. zadna navigace) – do auta to neni, do terenu ale vynikajici. Jezdim s tim na biku pro orientaci, kdyz zakufruju a na logovani trasy…

        A jako bonus pridam jeste uz vyse zmineme Google Maps (aplikace, ne browseni map v prohlizeci na mobilu;). Neuveritelne rychla a pouzitelna app – neni to vylozene navigace (hlasova), ale ma to svoje kouzlo ;).

        0 0
    • bif  

      Stačí obyčejný mobil s Javou a GPS, případně se samostatným bluetooth GPS modulem. K tomu do auta on-line aplikace Nav4All (www.nav4all.com), a do terénu (kolo, turistika) aplikace TrekBuddy (www.trekbuddy.net) se spoustou map.

      0 0
    • MaPa  

      Tenhle boj si každý musí rozhodnout sám. Sesmolil jsem takovej přehled, doufám že je to kompletní:

      A. Navigace existují on-line a off-line. On-line mají výhodu v tom že v mobilu nemusíš mít mapy, mapy se aktualizují přímo ve firmě která to vydává a měly by tak být teoreticky čerstvější (což ale často nejsou, např. Nokia maps). Nevýhodou je nutnost datového tarifu a problém co v zahraničí. Off-line navigací je většina. Většinou jde o program + mapy. Existují i mezistupně, které ti dovolí si jednorázově určitou oblast stáhnout a pak navigaci přeměnit na off-line.

      B. Navigace turn by turn versus zobrazení polohy nad mapou. Turn-by-turn, čili klasické auto navigace ti po zadání cíle celou cestu říkají kam jet dál, kde zahnout apod. Ty druhé ti v podstatě ukazují jen pozici nad mapou, popř. ti do té mapy vloží linii k cíli. Na turistiku je vhodnější něco jiného než do auta.

      C. Operační systém. Jsou navigace pod Symbian, pak je pár i pro nadstavbu UIQ, jsou navigace pro Windows Mobile, Google Android, iPhone a jsou navigace pod Javu. Pak jsou ještě navigace postavené na vlastním firmwaru, např. turistické Garmin (ne mapa, ale firmware krabiček typu Oregon atp.)

      Tak a teď co je k dispozici. Dalo by se skoro říct že existují softwary na libovolnou kombinaci výše uvedeného, ale použitelných je jen pár. Co se týče navigace na telefonu, musíš se rozhodnout zda chceš turn-by-turn (tedy autonavigaci) nebo turistickou. V případě autonavigace off-line (tedy té podle mne asi neužitečnější) potřebuješ mobil se Symbianem nebo WM. Pak si můžeš zvolit z programů iGO8, Navigon, Sygic McGuider, Garmin XT, TomTom atd. V případě turistiky ti opravdu stačí jen Java a program TrekBuddy, v případě chytrého telefonu naskočí SmartMaps, OziCE, PathAway (a jeho klon Tournavigator). Neříkám všechny možnosti, ale ty hlavní.

      Všechno zmíněné jde koupit, řada toho jde získat i jinak, což sice nestojí tolik peněz ale můžeš si díky tomu zadělat na problémy se zárukou (hlavně v případě Symbianu) a to vyhledání a proniknutí do toho jak co funguje a co udělat aby to jelo taky stojí nějakej čas.

       
      0 0
      • Sidney  

        Můžu v podstatě potvrdit. Jako první jsem používal SE P990 s symbianem UIQ3 a na něm do auta TomTom a na kolo SmartComNavigator. Oboje bylo použitelný s omezením, že to občas padalo díky malé ramce telefonu a malý display. Teď půl roku používám HTC TouchHD s WM a opět TomTom a k němu na kolo OziExplorerCE. Vše je daleko komfortnější, aplikace jsou stabilní a display bez problémů použitelný v autě jako plnohodnotná navigace (služebné jezdím autem cca 50 tkm/rok). Trochu mi vadí na Ozim, že když jsem připojený k GPS, tak nejde posouvat mapou, abych se podíval někam jinam, než kde právě jsem. Možná jsem na to jenom nepřišel, třeba někdo poradí.

        Pokud někdo používá telefon jen k telefonování a sms, tak doporučuji spíš přikoupit k obyčejnému telefonu klasickou samostatnou GPS (auto, turistika), člověk musí mít ovládání PDA trochu jako koníček, aby se u toho občas nevyvztekal ;-)

         
        0 0
        • MaPa  

          Ta funkce tam je, jen se zvláštně jmenuje. Zamyká střed displaye na polohu.

          Jmenuje se GPS Tracking ON/OFF a jde nakonfigurovat i na hw talčítka.

          0 0
          • Smazaný účet  

            zneužiju tuhle narážku, občas mi to píše cosi jako „GPS tracking disabled“, či tak něco, tuším že mi to pak nechtělo ukládat tracklog, kde to v nastavení najdu?

            0 0
            • MaPa  

              Už jsem to fakt dlouho neměl zapnutý, ale stejně:

              • GPS Tracking Disabled to napíše když posuneš mapou a tím zrušíš„lockování“ středu displaye na aktuální polohu, tedy jinými slovyvypneš GPS Tracking. S ukládáním to nemá nic společného.
              0 0
      • Loner  

        10.1.2012:

        Kdo může poradit (ještě MAPa?), jaký konkrétní bazarový mobil s Javou s displejem 3 palce a větším spojit přes BT s loggerem Holux a jaký aktuální sw, popř mapy pro turistiku? OS by asi nemusel být, pouze jako bonus. Dík

        0 0
        • MaPa  

          :-)

          Trh s mobily zas tak nesleduju, rozměr displaye abych se o něj na řídítkách nebál je zatím 2,6palce.

          Hloupý telefon s Javou a BT → Trekbuddy. Jezdil jsem s SE T700i (ale v kapse) a i přes pidirozměr displaye to na základní orientaci kde jsi popř. sledování předem naklikané trasy stačilo.

          Chytrý telefon pak aplikace dle systému, mám zkušenost jen se Symbianem UIQ3 (Quick GPS) a Androidem (Oruxmaps).

          V současnosti jezdím s Xperií X10mini.

          0 0
          • Loner  

            Díky MaPa a ještě jeden dotaz: Je zapotřebí mít dot. displej nebo pro posuv a zoom offline mapy krmené pointy z Holuxu přes BT je možno použít nadefinovaná tlačítka tlačítkového telefonu? Omlouvám se, nemám možnost před koupí vyzkoušet jestli ovládání mapy je součástí její instalace do telefonu.

            0 0
          • jIrI___  

            Co to máš za držák na ten telefon?

            0 0
          • kaktusjack  

            A drží mobil dobře v tom držáku? Zrovna přemýšlím jak přidělat mobil na kolo, aby mi v terénu neulítl a takového řešení se docela bojím.

            0 0
            • MaPa  

              oboum: Brodit pasivní přímo pro Xperii mini. Ne strach nemám, kdybych měl dal bych tam ještě jako pojistku poutko. Držák má sundanou tu část pod kloubem a je přidělán prodlouženým šroubem přímo do ježka.

              Víc mám strach o Xperii jako takovou, na takovýhle zacházení stopro není stavěná tak uvidíme jak dlouho to dá. Ale rozměrově a finančně je to maximum co si lajsnu.

              0 0
      • jardvo46  

        Problém s instalací Trekbuddy:

        Na staré Nokii N70 (prodělala firmwarový upgrade)mi hlásí při nové instalaci souboru Trekbuddy.jad chybu certifikace. Nevíte, které certifikace (Thawte) jsou potřeba, popř. jak vrátit mobilu původní nastavení z roku 2007? Podrobný dostaz je na fóru:

        http://www.trekbuddy.net/…iewtopic.php?…

        Díky za pomoc.

        0 0
        • Tomcat  

          Chyba certifikátu, kontaktujte výrobce aplikace.

          Pokud se zobrazí při instalaci tato hláška, je třeba vypnout kontrolu certifikátů v telefonu. Toto nastavení se nachází obvykle na cestě Menu-Nastavení-Nast. telef.-Aplikace-Správce aplikací, kde je třeba změnit hodnoty Instalace softwaru na Vše a Ověřit certifikát on-line na Vypnuto

          Certifikát je prošlý, dosud není platný nebo nastavení telefonu nemusí být správné

          Pokud se zobrazí při instalaci tato hláška, je třeba v telefonu nastavit aktuální datum. nebo na datum kdy byl aktuální ten software.

          0 0
          • Loner  

            neví někdo, které Thawte cerifikáty a odkud brát?

            0 0
            • Tomcat  

              Certifikát je za zapouzdřený v té aplikaci.

              řešení je tak

              • aby to certifikáty nekontrolovalo
              • aby si to myslelo že certifikát je platný ( změna datumu )
              0 0
              • jardvo46  

                jo díky, ale to není ono: Tlf mě tak blbne od chvíle, kdy jsem blbě „povýšil“ FW. Jak měnit datumy vzheledem k datu verze Trekbuddyho je mi myslím jasno už dlouho. Ale můj problém je v tom, že hláška je buď „neplatný CTFKT“ nebo něco vesmyslu že je potřeba jej validovat online a když odstraním ten druhý, tak zůstanou ten, který hlásí chybu certifikátu. Datumy mám nastaveny dobře. Takže jsem se chtěl zeptat, kde stáhnout ty „správné“ CTFKty.

                Tak už jsem se na*al, koupil Samsung S5610 s Javou a na*al se podruhé, protože u něho nerozchodím Trekbuddyho proto, že Java u něj někomunikuje s Bluetooth od Holuxu. Tak dík za trpělivost, ale kdyby někdo měl radu, jak rozchodit Samsung S5610 tak sem s ní, jen mi prosím vás neraďte, abych si koupil opravdickou GPSku.

                0 0
    • tompca  

      Indian až se budeš nudit vygoogluj si např. symbianforum.cz a můžeš začít se vzděláváním.

      0 0
    • vasek80  

      Mám Mio A501  je to PDA s GSM i GPS. Běhá to akorát na starších winmobile5. Od dob co jsem měl jedno HTC a teď Mio bych už telefon nechtěl. Nové HTC s GPS jsou bomba. Navíc díky wn, tam můžeš mít programy jako gpsauto, což je supr cyklocomputer a spoustu jiných.

      0 0
    • Honza729  

      Indiane, nedelej to, budes nestastnej......

      Za chvili ti zacne vadit maly displej, budes na to v aute koukat delsi dobu nez rozeznas kam mas jet. Jestli jsi omezeny financne, mrkni treba na Aukro, tam jsou k mani kvalitni navogace za rozumnou cenu a kdyz si das pozor na kvalitniho prodejce a sejdes se s nim osobne kvuli vyzkouseni, pak bys nemel mit problem.

      0 0
      • Flegmatik  

        Displej má dost podobný, ne-li kvalitativně lepší, než mnohé starší navigace. Navíc tam u nich může být problém s aktualizemi map.

        0 0
      • vset  

        Honzo co tady pises je fakt kravina pri navigovani mobilem me pred odbocenim dvakrat upozorni hlasove  pak opticky krasne znazorni krizovatku a odboceni rozdil pri navigaci pres mobil nebo prenosnou navigaci neni vubec zadny

        0 0
        • Honza729  

          Ja se omlouvam, ale pokud nevidis rozdil minimalne ve velikosti displeje, tak snad ani nema cenu diskutovat dal.

          0 0
          • vset  

            Rozdil u displeje samozreme je ale u samotne navigace neni vubec dulezity i mensi displej ti s prehledem ukaze odbocky a krizovatky navic je daleko lepsi kdyz se ti rozne jen kdyz se neco deje setri energii a v noci te neoslnuje sam osobne jsem vyzkousel spoustu navigaci protoze je pouzivam kazdy den a nakonec jsem zjistil ze nejlepsi je mobil konkretne Nokia N95 s dobrym navigacnim programem. Zvladne pri navigovani veskere hovory a kdyz jdu z auta strcim ji do kapsy coz u velkych navigaci byva docela problem

            0 0
            • Honza729  

              No ja myslel, ze se bavime o serioznim vyuziti plnohodnotne navigace, ne o improvizaci­......takze to uzavreme s tim, ze na to mame kazdy jiny nahled.

              0 0
              • vset  

                No o tpm prave pisu ze plnohodnotnou navigaci dneska ziskas pomoci mobilu s operacnim systemem a GPS cidlem tot vse

                0 0
                • Honza729  

                  Jednoduše:

                  Ne.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Pokud vim, tak takový iGo nebo TomTom bude na mym 528Mhz procesoru, 288MB RAM, Windows Mobile 6.5, 800*480px rozlišení a 3.8" úhlopříčce, může nahradit plnohodnotnou navigaci velmi snadno, nehledě na možnosti aktualizace kdykoliv přes mobilní internet nebo WiFi hotspoty.

                    0 0
                    • Honza729  

                      Tak jinak. Bavime se zde obecne o mobilech. Jiste, je par modelu, ktere svym HW vpodstate umozni vyuzit mobil k navigovani. Jenze: kolik takovych mobilu je ? Vetsina lidi ma mobily s displejem malym a pokud jim reknes, ze jim bude navigace PLNOHODNOTNE (nezapomen na komfort dotykoveho displeje, citelny displej, kvalitni hlasovy vystup, dodatecne info o rychlosti, trase, atd)  fungovat, tak budou jednoduse zklamani.

                      0 0
                      • Flegmatik  

                        Pro lidi, kteří potřebují navigaci jednou za čas (jak píše zakladatel topicu – 1× za 2 měsíce) je navigace v mobilu ideální. Na co kupovat další krám, který použiju 6× do roka, když mohu stále používat jedno zařízení a v případně potřeby použít kdykoliv jako navigaci (a to dokonce kdekoliv – v autě, na kole, pěšky v ruce…). A v případě těch Ovi Maps (Nokia Maps) si může zdarma stáhnout krásný mapy se spoustou POI snad všech států světa. Když pak někam jede nebo letí a nepohybuje se jenom autem, může v klidu použít mobil, který má stále u sebe a nemusí trapčit s autonavigací v ruce :-)

                        0 0
                        • Dalas  

                          přesně tak..já používám navigačku jen zřídka a bohatě stačí, projel jsem s ní Prahu jak profík :o)

                          0 0
                      • vset  

                        Tady jsem hodil fotku z mobilni navigace ja naopak jsem byl zklaman z „plnohodnotne navigace“ protoze jsem od ni cekal vic nez od navigace v mobilu a nejak se nedockal

                        0 0
                      • Alliosa  

                        myslim ze toto vlakno zajima hlavne tech par lidi kteri maji takovy mobil ktery jak ríkáš

                        svym HW vpodstate umozni vyuzit mobil k navigovani“

                        a to co jmenujes dole aplikace na windows mobile poket pc ci sybian (sry nevim jak se to pise) rozhodne maji. Treba i info o nastoupanych metrech, graf zaznamenané rychlosti atd.

                        Takze bych rekl ze zklamany, jak pises, rozhodne nebudu!

                        0 0
                        • Honza729  

                          Hele, kazdy sveho stesti strujce. Ja si zkusil co to je a nikdy bych se k tomu uz nevratil. Kdyz odmitas zkusenosti druhych, je to tvoje vec. A tvoje penize. :) Mohl jsem ti je usetrit.

                          0 0
                          • Alliosa  

                            Myslim ze ne, telefon mam a navigaci bych musel kupovat. Je to trochu obracene… Jinak s tebou souhlasim, proti gustu zadnej dyšputát! Kazdej podle svyho.

                            0 0
                          • kankrlicek  

                            Měl jsem v panasonicu X700 (symbian) TomToma, naprostá spokojenost, jen to bylo při startování dost pomalé. Pro použití párkrát do měsíce to úplně stačilo.

                            Teď mám něco maďarského, tzv. přenosná autonavigace, rychlost je trochu větší :), displej větší, ale naviguje to úplně stejně jako ten telefon.

                            Bohužel TomTom zatím nedělá pro nové symbiany, krást se mi to nechce a hlavně nokia snad dělá všechno pro to, aby znepříjemnila jakoukoliv instalaci do telefonu.

                            Myslím, že rozhodování zda navigace v telefonu nebo samostatná autonavigace  je na rozhodování každého jedince a výkřiky, že jedině toto či ono řešení není na místě. Když budu každý den sedět v autě a jezdit pokaždé jinam, tak si koupím co nejlepší autonavigaci.

                            0 0
    • Flegmatik  

      Pokud chvíli počkáš, tak Nokia bude prodávat N5800 Navigation Edition, kde ty originální Ovi mapy s navigací nebudou jen na 3 měsíce, ale na neomezenou dobu. Super věc.

      0 0
    • jecnak  

      Iphone + Navigon = normalni navigace.

      0 0
      • vset  

        Presne tak pokud mas „chytrej mobil“ das si tam navigaci jakou chces

        0 0
    • Dalas  

      mám už přes 2 roky Nokii N70 a zdarma stáhnutého TomToma, včetně podrobné mapy ČR, pak SR, Polska, Madarska a nedávno stáhnutou Evropu včetně Chorvatska atd. K tomu mám GPS modul za 800 kč  a uplně vpoho…

       

      Jinak mám v něm i zdarma stáhnutý Office-Word, Excel…

       

      Jen co už mi začíná na N70 trošku vadit je 2 Mpx foták, který sice fotí jakžtakž, ale 5 Mpx je na občasný náhodný fotky lepší.

      0 0
      • Honza729  

        Chci se zeptat na ten office: v cem to otviras a je moznost editace Excelu a Wordu ?

        0 0
        • Dalas  

          samozřejmě že editace jak Wordu tak i Excelu (můžu psát, pak hodit do pc a v poho. Nebo naopak něco z pc hodit do mobilu, kde si to můžu ještě upravit, vložit fotku i z mobilu..prostě komplet)…Office i TomToma mám programy pro instalování stále zálohované, kdyby něco..by se mě to nechtělo znovu hledat a stahovat na netu :o)

          0 0
          • Dalas  

            mám i slovníky v mobilu…ale další kravinky v něm fakt nevyužiju :) a jsou zbytečné..stačí jen dobře hledat na netu a zkoušet..

            0 0
        • vset  

          Ten program se jmenuje OfficeSuite a vytvari soubor ktery se normalne otvira v Excelu i Wordu vcetne editace

          0 0
      • JakeF  

        Zdarma TomToma? Nebo jsi ho normálně ukrad?

        S Office je to to samý, nehledě na to, že sada Office neni snad ani pro Symbian dostupná, takže to je nějakej jinej balíček.

        Foťák? No, mám vyzkoušený, že je lepší kvalitní 3mpx v N73 nebo k800i, než 5mpx v mym Touchi HD. Takže podle megapixelů bych rozhodně nesoudil.

        0 0
        • Dalas  

          normálně ukrad? :oD  normálně stáhnul z netu.. a jak jsem psal, word, excel si plně rozumí s windows officem a ikonky jsou zcela stejné..takže tak

          0 0
          • Dalas  

            office se jmenuje „office suite“

            0 0
            • Dalas  

              a ještě foto :)

              u druhého fota jsem si většinu textu psal přímo v mobilu a foto dal taky focené zrovna v mobilu.. jen to neumí mám dojem velký a barevný texty..to jsem si upravil v pc

              0 0
              • Flegmatik  

                Screenshoty můžeš dělat celkem jednoduše programem ScreenShot – zkus si ho sehnat, na podobné obrázky se to hodí :-)

                0 0
          • JakeF  

            Stáhnul z netu a cracknul… Takže ukrad, normálně se za to platí… Nevyčítám, jen upřesňuju, sám to tak taky dělám.

            Jinak s tou úpravou Office dokumentů si tady moc nevyskakuj, jinak udělám screeny Excelu na Windows Mobile a pak tě to nadšení z OfficeSuitu přejde  :-). Nic ve zlym, ale na Originální Office ve WM to má ještě daleko…

            0 0
            • Flegmatik  

              Však Nokia v půli srpna uzavřela „pakt“ s Microsoftem o vývoji klasických Officů pro Symbian. Ty by měly vylézt příští rok.

              0 0
            • Dalas  

              dyt jsem psal, že to neumí např: různý velikosti písmen, barevný text, atp.. Ale psát tam jde, vkládat obrázky-fota at už z mobilu nebo pc, atp.

               

              A propo: je to zajímavé, ale TomToma jsem necraknul, což jsem se divil i já. Normálně jsem ho nainstaloval a fachčí dodnes :-) Jen mapy se tam neinstalují, ale vkládají přímo do navigačky..ale to všichni vědí

              0 0
              • JakeF  

                Jo, prostě takovej základ, já to chápu, jen říkám, že jsou v mobilech i daleko lepší.

                No, cracknul, necracknul, vložil sériový číslo nebo nevložil, legální to stejně nebude, protože pochybuju, že by TomTom vyšel někdy plná verze na neomezenou dobu zadarmo. Ale kdo kdy kontroloval pravost softu v mobilu, že? :-)

                0 0
                • Dalas  

                  a proto…buďme za to rádi :o)

                  0 0
                  • Alliosa  

                    ted se mi poved mrte haluz:D Normalne sem si do windows mobile nainstaloval demo programu. Při spuštění mě to vyzvalo k zadaní ména a klíče – dal sem ze nemam… Dyz sem to pustil ukazovalo to pres obrazovku demo demo demo..... Pri příštim spuštění sem jen tak ze srandy zadal svou přezdívku a číslo který si amatuju vod ty doby co pořád bylo v rádiu 112567 – zavolej mi do klubu :D A ten program mi to vzal jako platnou kombinaci ména a klíče!!!! :D:D:D

                    0 0
                    • JakeF  

                      No, tak tam schválně příště zkus zadat něco jinýho. Spíš, než že bys to náhodou trefil, bych čekal, že někdo upravil kód programu tak, aby přijmul jakoukoliv kombinaci jména a kódu, takže ho prakticky odemknul.

                      0 0
    • krokus  

      Nevíte někdo, jestli se dá v Garmin XT (verze pro Symbian) navigovat po prošlé stopě? Nemůžu na to přijít.

      0 0
      • krokus  

        Opravdu nikdo nevíte? Spokojil bych se i s navigací po trase, jenže ani to nefunguje – telefon pospojuje trasové body tak, aby trasa vedla po silnici (i při nastavení chodec + terén).

        0 0
    • xshreck  

      Doma mám kreklé Ovi mapy ( ty co se teď dávají do founa), pak ještě 2 cracklé aplikace…

      Na Nokiu N95, mělo by to být stejné. Ale telefon se musí taky hacknout abys to orzjel, protože tam nejdou dávat necertifikované aplikace. Takže si s tím pak musíš pohrát :-) ale zase to pak funguje

      0 0
      • Smazaný účet  

        Stahovali jste někdo Sygic v rámci akce Vodafonu velikonoční ošatka?

        Na webu Wodafone slibuje Sygic i pro Nokie, ale když jsem si nainstaloval ošatku, nabízí mi to na dnešek Ovi mapy :-/

        0 0
    • shark.jd  

      Nějaký levný Androidí telefon s velkým displejem a slušnou navigací (např. Sygic) by mohl být srovnatelný s plnohodnotnou navigací.

      Raději ale vzít něco kvalitnějšího a používat to i jako mobil. iPhone bych neviděl moc jako výhru, displej 3.5" není nic moc na navigaci. Ostatně ani na prohlížení webu atp., když už je telefon tak drahý.

      0 0
    • kaktusjack  

      Plánuji koupi nového telefonu s androidem, konkrétně Motorolu Defy+. Nemůžu se ale rozhodnout, zda vzít rovnou s telefonem závazek na internetový tarif. Ušetřilo by mi to pár korun na mobilu, ale zase mi přijde, že po většinu roku internet nevyužiju. Kde moc neumím posoudit užitečnost internetového připojení, je u GPS. GPS je jeden z důvodu proč si nový mobil pořizuji a plánuji ho poměrně často využívat, hlavně na kole.

      Jak je to tedy s funkčností/ne­funkčností offline map. Zajimaly by mě hlavně tyto věci:

      1. Jaké jsou nevýhody offline map? Předpokládám pomalejší fix, jelikož

      nebudu moci využít výhod A-GPS.

      1. Jak těžko jsou sehnat free nebo rozumně drahé mapové podklady?

      Případně jaké jsou nejlepší? Pokud se nepletu grabování z mapy.cz a podobných serverů jsou již nemožné.

      1. Při použití online map není mimo civilizaci pomalé načítání?
      2. Jdou nějak zkombinovat offline podklady s online mapami, abych z toho

      měl nějaké výhody?

      1. Jaká je nejlepší navigace/map viewer pro Android? Zatím jsem slyšel

      chválu na Locus, Rmaps, OruxMaps.

      Díky.

      0 0
      • MUSA  

        zkus to projet tady http://androidforum.cz/

        0 0
      • shark.jd  
        1. A-GPS by mělo fungovat dál, GPS poloha se fixuje nezávisle na

        mapách.

        1. Google Maps jsou zdarma a jdou nacachovat třeba doma přes wifi.
        2. Nemám zkušenost.
        3. Viz 2
        4. Vyzkoušej, co ti bude vyhovovat. Používám RMaps a spokojenost.
        0 0
      • MaPa  
        1. Nevýhody off-line map: musíš si je připravit. Naopak si ale můžeš

        většinou připravit i speciálky které on-line nejsou.

        Pomalejší fix ano, lecky až v řádu desítek minut, ale záleží na GPS čipu a softu, což ze specifikací telefonu nezjistíš, takže se to máš šanci vyzkoumat jen na fórech. Jsou ale telefony který mají dobrý fix i bez A-GPS ačkoli jí umí. Např. Xperie.

        2)Je to možné, záleží ale na aplikaci kterou použiješ. Návody na některé lze najít po chvilce hledáni i tady.

        3)Ne, ale data puštěná furt strašně žerou baterku.

        4)Například Oruxmaps umí oboje, takže můžeš v případě že např. vyjedeš z připravených off-line map použít ty on-line. On-line jdou využívat i pro kontrolu pokud off-line mapa nesouhlasí.

        5)Slyšel jsi dobře.

        0 0
        • Kamikaze 591  

          Většinou se dnes osazuje jeden a ten samý čip a to sirf star III. Záleží na tom jak často fixuješ gpsku. Když jsem to 2 měsíce nepoužíval, tak jsem fixoval asi 20minut. Hrozné, jsme si myslel že to půjdu reklamovat. Chytlo se to, ted jsem gpsku začal v telefou používat denně a chytá se to do 30 vteřin.

          0 0
      • Flegmatik  

        Jak tu GPS chceš používat? Jako navigaci do auta? Nebo když jdeš pěšky po městě? V lese v terénu, když se potřebuješ odněkud vymotat nebo někam dojet?

        EDIT: jo, píšeš hlavně na kole :-) Tož to bych asi zvolil určitě nějakou offline věc, stáhnout mapy a pak je v telefonu jen prohlížeč. Je pravda, že zapnutá data by ti navíc k zapnutému GPS čipu brali více z baterky a to není nic moc. V zahraničí nebo příhraničí, je pak drahý dat. roaming

        0 0
      • K2  

        Když odhlídnu od on-line map, které taky používám (třeba mapy.cz)

        Tak Android bez dat je jako fixní linka bez drátu (prijdeš cca o 40% funkcí). Zachránit to může WiFi pokrytí doma a v práci/škole

        Doporučuju si ho vzít, ale záleží na tvé kapse…

        0 0
        • kaktusjack  

          Wifi mám doma i ve škole, kde přes semestr strávím většinu času. Když jsem jinde, tak mi přijde, že internet nutně nepotřebuji, ale nedokážu odhadhnout o co všechno na androidu přijdu a jak by to pro mě bylo důležité. To se pokouším teď zjistit.

          Jinak přes prázdniny si obvykle internet aktivuji, to dělám i teď, protože to ten internet opravdu používám. Takhle se mi nechce platit za něco co vlastně pořádně nevyužiji. To potom radši ušetřené peníze vrazím do kola :D

          Ale spíše se kloním k tomu, že internet vezmu.

          0 0
      • jachymk  

        Defy+ mám, je to parádní telefon a vodotěsnost opravdu funguje :-) internet opravdu doporučuju, funguje přes něj většina věcí v tom telefonu a bez internetu to nemá smysl kupovat! Když jsem na kole používám aplikaci mapy.cz online. Předtím jsem používal na Sony Ericssonu M1i OziExplorer s offline mapama to bylo o něco lepší protože rychlost českého internetu je NULANULAPRD! Ale je to o tom, že mimo Prahu čekáš 1–2 minuty na mapu v Praze ani ne 30 vteřin :-)

        O offline mapách jednoduše dostupných na android nic nevím a docela by se mi to líbilo… Hlavně kvůli pohraničí nebo zahraničí, kde je cena internetu přihlašováním do cizích sítí mnohonásobně vyšší :-(

        0 0
        • notobi  

          jak dlouho vydrží Ti v ní vydrží baterka? Umírá mi telefon a vybírám nějakej odolnější rozhoduju se mezi Defy+ a Samsungem Galaxy Xcover

          0 0
          • vsn  

            ten Defy+ vypadá docela dobře :) niceméně po tom co mi ukradli HTC s WM6,5 (asi nej systém co kdy byl) tak mam obyč samsunga 5320star nebo jak to je co nic neumí a taky to jde :D

            jak je to u Andoidu? když vyjde nová verze tak si ji nainstaluju nebo sem vázanej na verzi kterou koupím s mobilem?

            0 0
            • kaktusjack  

              Jsi bohužel vázaný na výrobce, který se nemusí uráčit vydat update. U starších modelů to určitě nebývá zvykem, aby pro ně vycházely aktualizace. Bohužel se to stává i u relativně nových mobilů, zrovna Defy+ vypadá, že nedostane Andoid 4.0. Motorola to nepotrvrdila, ani nezamítla, což obvykle znamená, že nebude.

              Zrovna Motorola je věhlasná tím, že kašle na upgrady, příkladem je zrovna Defy a Defy+ hardware víceméně stejný, ale místo aby vydala upgrade Defy na 2.3, tak vydá nový mobil – Defy+. To mi přijde dost nefér. Doufám, že Google trochu Motorolu polidští, když ji koupil.

              Naštěstí tu ale máme komunitu, která vytváří CyanogenMod- neoficiální ROM. Ovšem nahráním neoficiální ROM máš po záruce, pokud nedokážeš zazálohovat a znova obnovit originální ROM, což ne vždy je úplně jednoduché.

              0 0
              • vsn  

                aha dík…

                nejradši bych zase windowsy … WM6,5 byly luxusní, mohl jsem si s nima dělat co jsem mohl… nový fungujou stejne jako Apple :-! = jeden market, šecko zaplať, jinudy tam nic nedostaneš a vyvojáři musejí platit pokud něco chtějí na ten market umístit. (+ omezení mobilů na stejný HW + nemožnost SDkarty)

                teďko mi vychází nejlíp Android.

                proč prostě nemůže existovat jedna verze Andoidu a výrobce mobilu není povinnen dělat třeba 5 let aktuální ovladače (jako u PC)

                0 0
                • Tomcat  

                  Nezabývej se filozofikejma úvahama. Taky není jen jedna vidlice, jedna kotoučovka , jedno řazení.

                  Pokud ti stačí OruxMaps , Android 2.3 je dostečný. Nepotřebuješ vyšší.

                  0 0
                  • vsn  

                    mám garmina 800 takže mapy nepotřebuju… spíš jsem si rád hrál což v dnešní době kdy to je dělaný co nejvíc jednoduše a uživatelsky tak moc nejde :(

                    už dřív za nej éry Siemensu sem měl komplet předělanej mobil… ukazoval mi teplotu baterky, silu signálu od BTS, jinačí menu a dalších milion kravin :D

                    0 0
                    • Flegmatik  

                      Ale to právě i u Androidu můžeš. Možná tedy ani nemusíš, protože to vymyslel někdo před tebou a ty to jen převezmeš/kou­píš/nainstalu­ješ. Jen chci říct, co se dělalo dřív se Siemensy, tak i s tím Androidem lze.

                      0 0
                • kaktusjack  

                  Jedna verze Androida tu není podle mě hlavně proto, že Android není omezený na přesně specifikovaný HW, proto jednu verzi nejde efektivně udělat a výrobci musí androida konkrétním modelům přizpůsobit.

                  0 0
    • ememem1  

      reload.

      takze otazka – co je dnes aktualne najvhodnejsia aplikacia pre navigovanie v mobile pre nizsie uvedene poziadavky?

      doba pokrocila a klasika oziexplorer je udajne davno prekonana, novych aplikacii cela fura(locus, orux, alpinequest atd.). nemam cas ani chut to studovat a experimentovat preto prosim o podla moznosti strucnu a jasnu odpoved na vyssie uvedenu otazku. (iba aby bolo jasne, nemusi to byt nutne nic nove, kludne aj overena klasika oziexplorer, akurat ze ten nesplna bod 5. minimalne v jeho druhej casti)

      poziadavky:

      1. pod pojmom „navigacia v mobile“ si predstavujem nasledovne:

      • nainstalujem program do mobilu
      • stiahnem do mobilu mapy aby boli vsetky co potrebujem k dispoziciioffline
      • zapnem v mobile gps a danu aplikaciu
      • naloadujem pozadovanu mapu(y)
      • ukaze mi to polohu resp. smer pohybu. nic viac.

      2. zadarmo potesi ale neni to podmieka (program ani mapy)

      3. OS Android

      4. mapy offline.

      on line stahovanie pocas navigacie s pripadnym cachovanim a pod. ma nezaujima.

      5. dostupnost beznych(verlag dashoffer, kompass, shocart atd.) uz naskenovanych a nakalibrovancyh TURISTICKYCH map (obzvlast pre alpy).

      pod pojmom dostupnost si nepredstavujem dvojdnove snorenie po nete ale idealne „tu je znamy overeny zdroj“ a stiahni alebo kup (vid. bod. 2). nemam cas ani chut mapy scanovat a kalibrovat.

      6. podla moznosti nieco overene. nechcem byt experimentator. nemam na to cas a ani ma to nebavi.

      7. jednoduche ovladenie, najlepsie natiahnut niekolko mapovych podkladov naraz abych mal to kde som + nejake to okolie a hotovo.

      8. minimum inej ako pozadovanej funkcionality. cim jedndochsie tym lepsie.

      thanx.

      0 0
      • jIrI___  

        Locus v kombinaci s 4allmobile.eu (všemožné mapy ke stažení, různé se dají stáhnou i přímo přes Locus a používat pak offline) splňuje všechny body.

        0 0
        • Blahycz  

          Taky mě to zajimá,,,stejné požadavky jako ememem1 ,,,ten Locus fachá v evropě nebo je to jen po uzemí čr?

          0 0
        • ememem1  

          mas to vyskusane?

          0 0
          • jIrI___  

            Konkrétně Alpy ne, ale teď podle něj jezdím ve Slovinsku.

            0 0
      • MaPa  

        locus nebo oruxmaps nebo trekbuddy

        Ale půjde o to buď se naučit si ty mapy „vyrábět sám“ , používat nějaký stahovač map a hlídat jeho updaty vzhledem k boji serverů proti těmto stahovačům, nebo prostě věnovat nějaký čas občasnému hledání aktualizovaných map na netu

        Balíček „all in one“ který vyhovuje tvým požadavkům není vzhledem k tomu že uvedení tvůrci/distributoři mapových podkladů nespolupracují ale většina jde cestou svojí vlastní aplikace.

        0 0
        • ememem1  

          to som si bohuzial myslel. najlepsie je na tom co som to zbezne pozeral asi locus. jednak sa mi to paci ako aplikacia druhak aspon cechy a slovensko ma dobre pokryte turistickymi mapami(predpokladam ze uz nakalibrovanymi) za par penazi cez shocart(vyberies, zaplatis, stiahnes). bohuzial shocart alpy pokryte nema. slubuju sice spolupracu s freytag&berndt ale ani oni toho moc nemaju(no proste kompas to neni).

          ono ja tie mapy vyrabat viem, len ma to nebavi a hlavne na to nemam cas. preto by som uvital link (trebars aj plateny) kde su aspon scany (ked uz nie rovno nakalibrovane).

          0 0
          • duff74  

            Vše splňuje Locus. Používám ho už cca 7 měsíců, hlavně na záznam trasy, který dekóduju v PC v programu uTrack. Vyhodí mi to 4 grafy, veškeré údaje k jízdě a podobné hovadiny. Zkoušel jsem i jako navigaci do auta, celkem to jde, ale plnohodnotná autonavigace to není. Je free nebo za cca 100,–Kč (pokud se to nezměnilo). Mapy si vyrábím sám v Mobile atlas creatoru. Zatím nemám důvod měnit.

            0 0
            • madcat  

              Kterej formát pro Locus volíš? Možná teda mám starou verzi MOBACu, ale nějak tam nevidím co zvolit aby z toho vypadl sqlitedb…? Anebo se blbě dívám…

              0 0
              • duff74  

                Mám staženy MOBAC v. 1.9.5. (1965). U některých jiných verzí je málo mapových zdrojů a u této verze je jich poměrně dost. Dost používám jako zdroj Czechoslovakia Topo cyklo + relief v zoomech 11, 13, 14 a 15. Jako formát používám RMaps SQLite. Funguje to bezvadně.

                0 0
                • Tomcat  

                  pozor MOBAC funguje na principu client server. Takže to že server detekuje downloader je jen částečná možnost mobac. Obrana proti tomu je hlavně na straně serveru a tím SSw může bojovat velice těžko.

                  Aktuální mapy v MOBAC jsou na hranici použitelnosti. Tedy vlastně vůbec nepoužitelný. Dá se říct že zbyly jen některé OSM podklady a ty jsou použitelností pro navigaci v terénu ještě pod Google maps

                  0 0
        • jardvo46  

          Nevíš prosdímtě jak rozchodit Trekbuddyho na Samsung S5610 s Javou, která se sice spáruje s Holuxem, ale do Tbuddyho sviňa nepošle nic ze svého „seriového“ portu. Dík všem kdo s Javou máte zkušenost.

          0 0
          • MaPa  

            upřímně řečeno, nejvíc rad asi najdeš přímo na fóru trekbuddyho

            0 0
            • jardvo46  

              jasně, taky tam jsem poslal v E i CZ dotaz, nikdo zatím neřešil, pokud jsem pátral, tak stejně se choval i jiný Samsung (5230?), prostě mám s výběrem smůlu.

              0 0
    • Kamikaze 591  

      Trochu OT, ale nechtěli byste někdo nexus s? Uvažuju, že bych šel do S III.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.