• Nimrod

    zakládám další thred, kterej tu nemá co dělat, ale budiž :-) takže… dneska mi po pěti letech dodělal jak se zdá mobil – nokie 3310. potřebuju jinej, ale vůbec netušim jakej. nějakej starej, funkce jako měla nokie bohatě stačí. hlavně musí bejt za pakatel, nerozbitnej a spolehlivej. poraďte, klidně bych i nějakej vodkoupil, jestli se někomu nějakej old school doma válý :-)

    0 0
    • termit  

      ja si uzivam asi 4. rokem simens me45 a zatim spokojenost…umi kulovy, ale uz plaval ve sklenici piva…mnohokrat zmoknul…jednou ho prejel i bagr (prasklej displej) a furt zije…otazka je, jak dobre se shani…

      jinak pokukuju po potencialnim nastupci a zatim se mi vcelku libi nokie 5500…jen to chce vyrazne zlevnit…

      0 0
      • mab  

        ME45 je skvelej a umi toho dost, nemyslim kraviny jako radio a pod. nedam na nej dopustit a az se mi rozbije tak mam jeste jeden :-)

        0 0
        • termit  

          tak takhle prozretelnej jsem tedy nebyl…abych si nakoupil do zasoby… :) ale taky proti nemu nemuzu rict nic zleho…

          0 0
          • mab  

            daji se bezne sehnat v bazarech nebo treba www.aukro.cz/8604_me45.html?…

            0 0
          • scret  

            taky mam ME 45ku,koupil jsem si rovnou dva,klidne bych vzal i tretiho!:) lepsi telefon snad neni!:) Bohuzel uz se moc po bazarech nevyskytujou:((( mam tam navic stazenej software s vysiho modelu,emailovej klient je fajn:)

            0 0
        • Nimrod  

          asi se po něm podívám… teď mám starej siemens c35, jenom mu nefunguje repráček, takže si s nikym nepokecám

          0 0
      • pepino  

        Sákryš,umí kulový, já ho kupoval jako novinku pro manažery za 12000,–, to ty manažeři dodneška ku.....y zvedli nároky:-)

        0 0
    • fousac  

      Siemens M65.. docela sikovnej, vydrzi hodne (osobni zkusenost) a da se poridit za par (2tis?) korun novej..

      0 0
      • Nimrod  

        dva litry je moc, cena tak do 500,– :-)

        0 0
        • fousac  

          zkousel´s armadu spasy?? ;)

          hele tak to teda fakt nevim… novej za to nebude (ty zacinaj nekde na 900,–), tak obehni bazace..

          0 0
          • Nimrod  

            mi došlo, že novej nebude, proto se ptám na nějakej starej

            0 0
        • pepino  

          No do 500 ME45, bych taky bral s dovolením jeden:-)

          0 0
    • hawrda  

      MÁM DOMA MYSLÍM ZROVNA TEN CO SE TI ROZBIL.MOC SE V TĚCH ČÍSLECH NEVYZNÁM.JE V POHODĚ A ZA 500 TI KLIDNĚ NECHÁM.AŽ BUDEŠ MÍT CESTU DO PRAHY TAK DEJ VĚDĚT.NEBO JAK CHCEŠ. BAJKU ZDAR

      0 0
      • Nimrod  

        zrovna 3310 má etě kámoš navíc, spíš chci zjistit další a lepší alternativy

        0 0
    • rasto  

      doporucuju, aby sis koupil nokii. kvuli nabijecce, budes mit duplicitni. novou koupis uz za 2 litry. treba tento low-end mobil.idnes.cz/no­kia-1600-c57-/katalog.asp?vi­ew=detail&znac­ka=1&sa=HLEDEJ&pa­ge=6&id=234 vecko nedoporucuji, obvykle obsahuje slabou baterku.

      0 0
    • RUMcajs  

      Hmm, tak Nimrod uz sehnal a ted jsem na rade ja. Mam Siemens A52 a za cca 6 mesicu se budu muset poohlednout po necem novem.

      Pozadavky: nevycnivajici antena GPS vodeodolnost budik vibracni vyzvaneni volani + sms

      0 0
      • rasto  

        hele a vodotrysk bys tam nahodou nechtel? :-))

        vazne, spis Ti doporucuju toto: www.mobilmania.cz/…/Default.asp?….. zkus tam najit typ(y), ktery(e) by Ti ± vyhovoval(y). a pak sem zadej dotaz na konkretni uzivatele Tebou vybranych kousku ;-)

        0 0
        • RUMcajs  

          Hele a jak je to s tou fci GPS v mistech, kde neni signal? Je tam triangulace ci co pres prijimace tel. signalu, nebo pres GPS druzice?

          Konkretni priklad: Jses v pustine, operator zadny. Bude to umet GPS, hlavne urceni pozice?

          0 0
          • rasto  

            mno, nejsem v tom silny, takze me neber za slovo. co jsem pochytil od brachy: gps Ti zameruje snad 7 satelitu. staci snad 3. musis mit viditelnost na nebe. (kdyz nemas antenu, nefunguje v byte/ v aute pod plechovou strechou). osobne, kdybych sel do gps, tak ne v mobilu, ale v pda. a muzes si vybrat, bud gps zabudovane do masiny nebo jako externi modul (komunikace treba pres blue tooth). vyhoda externiho modulu je: zamenitelnost s budoucim galileem (=kvalitnejsi system nez gps). bude-li eu schopna ho nekdy vybudovat… :-) nevyhoda ext. modulu: dalsi zrout baterek.

            0 0
          • MlokCZ  

            GPS v PDA je sice na nějaký účely dobrá, ale na kolo velmi nevhodná.

            Novější kvalitnější přístroje jako níže mnou doporučovaný Garmin mají velmi dobrý příjem signálu, takže v autě žádný problém (tam klidně i 7–8 družic). V budovách jak kde, v místnosti u okno chytnu signál téměř vždy (doma v posledním patře klidně i 6 satelitů (akorát uprostřed budovy, když jsou okna daleko, tak už nic). S horšímy modely s horším příjmem není problém přijít o signál i v hustším lese (a pak smůla, prostě záznam chybí), ty lepší nemaj v přírodě problémy nikde.

            Satelity potřebuješ 3 na určení polohy, 4 když chceš určit i výšku. Ale čim víc tim líp, při málo satelitech je poloha méně přesná.

            0 0
            • MlokCZ  

              Tohle jsem chtěl hodit pod rastu.

              0 0
            • MlokCZ  

              A ještě doplním, že satelitů je celkem 24, které obýhají kolem země. Současně je jich vidět maximálně 12, reálně většinou spíš max 10. Na místech ve volné přírodě mám příjem téměř vždy ze všech deseti.

              Pak ještě existují 3 satelity systému Egnos, které jsou všechny na stacionární dráze nad rovníkem (takže jsou narozdíl od těch 24 pořád na jednom místě). Ty jsou současni evropského projektu Egnos (který je zatím dočasným nádhraníkem než bude hotový rastem zmíněné galileo (to ale jen tak nebude, nejdřív tak koncem roku 2008, ale spíš déle). Egnos má po celé Evropě rozmístěné pozemní stanice, které přijímají signál z těch 24 obýhajících družic a vyhodnocují ho (oproti svojí známé poloze). Na základě vyhodnocení průběžně vytvářejí korekce signálu, které jsou pak vysílány z těch 3 družic nad rovníkem. Pokud GPS je vybavená funkcí WAAS/Egnos, tak přijme signál z jedné z těch 3 družic (stačí z jedné, všechny 3 vysílají to samé) a podle té informace upraví o korekce polohu určenou z normálních družic a tím se zvýší přesnost určení polohy. Problém je ale v tom, že ty 3 družice, jak jsou nad rovníkem, tak jsou nízko nad obzorem a jejich signál jde chytit hůře, většinou jen na otevřenějších místech s výhledem na jih.

              0 0
              • rasto  

                mno parada. dobre’s to popsal. D za info!

                0 0
                • atrex  

                  Mno taky docela zajímavý je, že na těch družicích mají hodiny, které měří čas v miliontinách vteřin a každá odchylka znamená dost značný chyby v určování polohy. Ty satelity se pohybují obrovskou rychlostí a je tak musej každej den přeřizovat kvůli diletaci času, což je docela hustý.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tohle je fakt zajímavý. Mě když jsem se o to trošku začal zajímat bylo taky nejdřív divný, proč u projektu galileo testují nějaké lepší atomové hodiny, které jsou přesnější, když i ty původní byly s přesností na miliontinu sekundy (ty nové by měly být ještě o řád přesnější).

                    0 0
            • Brzdič  

              Souhlas. PDA nevhodné, především kvůli nečitelnosti displeje na slunci, výdrži baterií a chatrnosti konstrukce (nevodotěsnost, nachylnost k mechanickému poškození). Podobně jsou na tom i smartfouni.

              Když už GPS tak s novým čipem SIRF III, je osazován do novějších zařízení a pokud možno mapovou.

              V mobilu je GPS zatím jen Siemens SXG75, ale se starým necitlivým čipem. Lze použít Bluetooth GPS receiver (externí škatulka komunikující s mobilem přes bluetoot). Nejzajímavější je připravovaný Navicore palmare.idnes­.cz/HardwareP­DA/navinews061025­.html Nevýhody – bluetoot je žrout baterek, další škatule navíc.

              V průběhu roku by se měly objevit nové mobily s GPS, takže kdo nespěchá snad se dočká. Turistický GPS (Garmin) jsou za nehorázný peníze a to i přes zlevnění. GPS na hraní, nebo na kolo je zatím drahej špás a většionu se bez něho člověk obejde.

              0 0
              • MlokCZ  

                Garmin je opravdu za nehorázný peníz, ale pouze v Evropě.

                Pokud se povede a má to kdo dovést z USA, tak to ujde. Momentálně se dá koupit 60CSx za cca 360$, což mi už tak drahý nepřijde (já si ji nechával přivést ještě za 400).

                0 0
          • MlokCZ  

            GPS obecně v pustině funguje naopak lépe (lepší přímá viditelnost na satelity), horší typy mají akorát problémy v hustším lese. Největší problémy jsou v husté zástavbě a uvnitř budov (ale jak už píšu níže, tak lepší modely se chytají i tam).

            0 0
      • mab  

        no kdyz vynechas GPS tak opet boduje ME45 :-)

        0 0
        • termit  

          neblbnete…nebo z me45 touhle propagaci udelate dalsi rebu :)

          0 0
      • MlokCZ  

        Tak GPS bych v mobilu vynechal, protože slušná GPS je na telefon příliš velká, težká a navíc nevim, že by něco takového dobře použitelného existovalo. Navíc všechny GPS, který mají dobrý příjem signálu mají neintegrovanou anténu.

        U GPS bych doporučil našetřit na Garmin 60CSx a sehnat někoho, kdo to přiveze z USA, za tu poloviční cenu to už stojí.

        0 0
      • Vampix  

        Doporučuji Nokii 5500 sport protože je hodně odolna takže na kolo vyborna. Ma třebas blbosti i jako krokoměr . K tomu bych dokoupil nějaky Exteri Gps modul s pomoci komunikace přes bluetooth. Do mobilu nahraješ mapu a maš Gps A ten gps modul můžeš mít i v batohu třebas Od Nokie např Ld-3w pokud se nepletu v názvu

        0 0
        • termit  

          uvazuju o ni, ale trosku me odrazuje, ze na fotak neni krytka…vozenim v baglu nebo kapse dresu tu cocku do tejdne znicim…a dle recenzi to ma jeste par much…neni to tak odolny jak by se mohlo zdat a tak…nicmene uvidime co ukaze cas a zkusenosti majitelu…

          0 0
          • cabbage  

            když je čočka zapuštěná tak se nepoškrábe, mam 5140 a nosim jí v kapse s mincema, svazkem klíčů, v kejmlu se vozí s tlakovou pumpičkou a někdy i imbusana- bez poškrábání už 2 roky, horší je to s prachem- před použitim utřít..

            0 0
            • termit  

              aha…no rikam…zatim jsem cerpal z nekolika brzkych recenzi…ale pujdu se na nej mrknout nazivo…zatim muj telefon funguje, ale mit pripravenou krizovou variantu neni na skodu… :)

              0 0
              • termit  

                kua…sem zapomnel myslenku nez jsem ji zacal psat…chtel jsem rict, ze timhle si me potesil…jestli je to pravda tak jedno minus odpada a je mi zas o neco sympatictejsi :) je to jeden z moznych nastupcu no…

                0 0
            • rasto  

              co ze to vozis v tom kejmlu? tlakovou pumpu?? :-))

              0 0
        • ZuzicK  

          5500 má teďka taťka.. potvruzuju že je odolnej.. už skákal ze schodů, na silnici a je v pohodě, a nemá ani škrábaneček.. odráží se většinou od toho „pogumování“ co je po stranách :) Blbostí ještě mimo krokoměru to má hodně. Rychle se vybíjí (někdy se nabíjí i několikrát za den). A je tak trochu nevhodnej pro toho kdo skvěle nevidí na blízko, páč to má sice skvělou grafiku, ale ty písmenka jsou fakt miniaturní ;)

          0 0
    • wlk  

      kdyby nemusel být za pakatel, tak bych se přikláněl k SE V630 :), mám ho po nokii 6230i a zjistil jsem, že jsem žil v pralese :-)))

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Osobně mám za to, že koupit foun za minimum peněz nemusí nuntě znamenat koupi low-endu. www.pixmania.cz/…36-bila.html MP3, 128mb paměť, USB a 2MPx foťák se můžou hodit a za ty prachy…

      0 0
      • wroum  

        ale vzdyt stoji 3500 a to je za telefon azaz

        0 0
        • pepino  

          Zřejmě mu stačil bez pouzdra za 2783,41.

          0 0
          • wroum  

            njn, ale i to je za mobil tak 2× vic nez sem ochoten dat :-D

            0 0
            • pepino  

              Pak ti nezbyde než jako mně použitá Motorola Mpx200:-)

              0 0
              • wroum  

                ja jedine nokii nebo sonyericsson. motorola a siemens NIKDY.

                0 0
                • pepino  

                  Já značkař nejsem, já už no-smartphone nikdy:-) A Mpx200 je z mobilů s OS nejlevnější.

                  0 0
                  • wroum  

                    vzhledem k tomu, ze pouzivam maximalne volani, sms a budik tak je pro me telefen s OS zbytecnej. protoze cas od casu o ten foun prijdu, tak bych nedal vic nez 2000 za novej a siemensy sem mel 3 a proste uz nikdy vic a to i vzhledem k pristupu tyhle firmy k zarucnim i pozarucnim opravam. Motorola mi prijde strasne nelogicka, i kdyz treba razr je moc peknej.

                    0 0
                    • pepino  

                      No a já to právě řešim tak, že koupim za 1200–1500 Mpx200 přes net, nahraju do ní zálohu z PC a mam zas ten foun, o kterej jsem přišel. A se Siem ME45 jsem byl spokojenej,Nokii ani SE jsem v životě neměl. Ale od SE by se mi líbil 910i, za to 990 ne. OS se naposledy hodil v Praze, abych rychle pobíhal po metru a nehledal, odkud, kam, jak rychle se dostanu.

                      0 0
                      • pepino  

                        Bo my selské boule si akorát pamatujem, co jede z Florence na Václavák:-)

                        0 0
        • pepino  

          Jinak z fotofora, s Pixmanií jsou problémy s reklamací.

          0 0
    • Belial  

      3510i – super stav. Pustim za 1000,– + postovne.

      0 0
    • juebox  

      at žije 5110,nerozbitný mobil,spadl už z 3 patra na udusanou hlinu a nic,akorat prasklý kryt,v bazaru je maj dost levně,a za tu cenu si mužeš koupit i 2!!!

      0 0
      • Nimrod  

        já zkusim pořešit ten repráček u siemensse, ale 5110 mě už taky napadla… jenom se obávám, že to je až moc velká kráva do mího ultra mini camelbaku

        0 0
      • Belial  

        5110 – nejlepsi mobil co kdy byl. Jednoznacne !

        0 0
        • enjoy  

          jo tak to urcite:-).jeste si pamatuju roztrhanou kapsu u kalhot co jsem z nej mel:-D. ja bych do dneska pouzival ericssona T28s,kdyby nebyl tak poruchovej.to byla pecka!

          0 0
        • pepino  

          Ford T! Nejlepší auto, co kdy jezdilo! :-)

          0 0
    • Nimrod  

      co řikáte na panasonic? drží to pohromadě, nebo se to rozletí při každý větší ráně na 1000 kousků? líbí se mí panasonic GD 95…

      0 0
    • destr  

      Já mám něco přes rok K750i a vypadá, jako bych jím učil psa aportovat místo klacku…ale zatim jede :-D

      0 0
    • poiko  

      no, když už je řeč o tom mobilu. nemáte doma někdo Sie ME45 na prodej v černo-šedý variantě? dík

      0 0
    • Lenicka1313  

      Zdravíčko, já iPhone používám pro navigaci již několik let a měla jsem mnoho možností vyzkoušet různé držáky, úchyty a bůhví co dalšího. Nakonec jsem ale skončila u http://www.quadlockcase.cz/, který mi přijde jako jednoznačně nejlepší. Vřele doporučuji.

      0 0
      • notobi  

        jdi s tou reklamou už do hajzlu jen dneska je asi v 5 vláknech

        0 0
      • pepino  

        Díky moc. Konečně po 7 letech může vyrazit koupit telefon.

        0 0
      • gu-staff  

        Zdravíííííčko. Doporučil bych ti držák na ruce. Namontuj si ho zezadu na opěradlo u židle, a vždycky, když budeš mít touhu napsat něco sem na forum, tak ho použij…

        0 0
      • jIrI___  

        Choť topiče?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.