• Martin Hodan

    Dovolil bych si sem dat jedno z mych prvnich kol. Bylo mi asi 15 :) bezstarostne casy a vetsinu casu na kole

    0 0
    • Martin Hodan  

      Nasli by jste taky svoje kolo z detstvi? Ta tomhle verglu jsem nalital kupodivu peknym par km

      0 0
    • Jakobo  

      Prvni kolo Spurt Extra. Super kolecko. Dojel jsem na nem treba z Otrokovic na Bunc a zpet nekdy ve 3. tride. Mel jsem tam domontovane dynamo a predni svetlo, pritlacnou brzdu vymenenou za celistovou. Vzadu torpedo. Dalsi kolo myslim nekdy od 4. tridy nejaka 3 rychlostni Eska, plaste mozna 26" ci co. Nic moc, komunisticky krap, ikdyz uz melo hazku. Kliky po kazdem padu zohle, kotniky osekne od ostrych hran klik, vsechno drncelo ac dotazene atd. Pak nekdy ve 14–15 letech jsem dostal horaka Author Dallas. Hodina jizdy hodina udrzby tady fakt platila, pac to byl tezky podprumer. Hruzna geometrie, osu v zadnim kole jsem zohl i v zaberu do kopce, ale najezdil jsem na nem moc, to byly moje zacatky opravdoveho jezdeni. Sjezdil jsem na nem Chriby, Bile Karpaty, Hostynske vrchy, J. Moravu… Zlate roky na stredni!

      0 0
    • puka  

      Na podobným verglu jsem lítal cca v 15 také. Byl to Red fox sniper. :D

      Už ani nevím, ale budu se snažit to shrnout nějak chornologicky – Prvně jsem jezdil na nějakých plečkách, bmxkách a podobných verglech, později jsem dostal první lepší kolo – leader fox bearboy 20" na kterým jsem se solidně vysekal cca po týdnu, pak nějaký Amulet, ani nevím co to bylo, ale jezdilo to. Po tomto přišlo kolo s odpruženou vidlou. Byl jsem odvařenej. Byl to už zmíněný Red fox Sniper. Ještě teď kamarádovi straší před barákem.

      Za poslední 3 roky jsem prostřídal pár dalších- Merida Matts 300-d 08 (první kotoučovky) – přestavba na LF z profilu, Superior rx 620 2010. Nyní mám 29" a Superior rx 620 2009 přes­taveného na 1×9. Kdo ví, které poletí z domu dřív.

      Určitě jsem na něco zapomněl, ale hledat se mi to nechce.

      0 0
      • wego1991  

        BMXka a vergl? Si moc rozmazleny dobou.. V mém okolí kdo měl bmx (v záplavě těch esek a podobných kol s blatníky co se hodily spíš na jízdu pro deset rohlíku) tak byl frajer jak hrom..

        Ještě bych mojí starou bmxku někde našel..

        Vzpomněl sem si, když spolužák kolem roku 2000 dostal na narozeniny krásný modro oranžový Leader Fox (pevná vidle) a přišel za náma a všichni mu to kolo záviděli. Tou dobou jsme všichni prasili na bmx skoky a kámoš s novým kolem skočil a rázem z toho byl choper jak hovado :D pak měl několik týdnů zaracha..

        0 0
        • MartyM  

          Přesně tak, kdo měl BMX tak byl mistr světa. Zvláště když na tom uměl i jezdit. Jako dnes vidím, když jsme s obdivem nestačili fotit jak kolem nás prosvištěl jeden s postrachů sídliště který jezdil jak blesk, skoky přes obrubníky, kličkovaní mezi auty, jízda po zadním, schody, všechno, prostě fantazie. Měl jsem to štěstí, že otec měl známou vedoucí sportu v prioru, tak jsem se nakonec dostal k té lux verzi v bílé barvě s modrými polstry, cvrčkem a dvěma brzdama, tady jsme prokazatelně zapadl do kategorie cyklista – leštič! :-) To už jsem měl souběžně favoritku s dvojtažkama, které jsem časem upgradoval na centricy, dvojšajba, pětikolo. Časem (to už bylo po převratu) upgrade komponent na shimano exage 300 tuším, jesti to říkám dobře. Před tím modrý pionýr a začínal jsem na maličkém modrém furtšlapu s postranními kolečky na balónech. Potom v 94 už první alu horák komplet na XT, vydrželo leta, špičkový stroj, prodal jsem ho teprve před pár lety, ještě slouží kolegovi z bývalého zaměstnání… :-)

          0 0
        • puka  

          Něco málo jsem ještě vyštrachal.

          To já v té době jsem jezdil maximálně po polňačce, takže bmx bylo pro mě krámem, když ostatní už cvakali s přehazovačkama.

          Druhé kolo je ten red fox sniper. Prvně tam byl gripshift, ale nebyl mi moc sympatický, jinak to bylo supermarketový kolo. I tak jsem ho měl rád.

          0 0
    • oddie  

      Hm, v mém mládí byly foťáky pomalu ještě na fotografické desky, takže první kola se mi na fotkách nedochovala… Z digitálu mám nejstaršího trekkinga v profilu, ale i toho jen proto, že se mi po asi 10 letech na čas vrátil, jinak by byl první vyfocený 26" Rock Machine, co jsem koupil někdy v 2002…

      První kolo, co jsem dostal, jestli dobře pamatuju, byla ještě za komančů nějaká 3/4 Eska. S tříkolečkem, vyjel jsem s ním tehdy všechno, páč tehdy ještě kopce nebyly tak dlouhý a strmý jako dneska. Zbylá kola jsem si pak už kupoval sám – přes nějakou Libertu, pak v 1990 se mi v únoru náhodou podařilo koupit u Rotta mého prvního Favorita, pak někdy 94–95 rám na zakázku od Bareše a na tom jsem si postavil cesťák na dálkovou turistiku… musím se někdy podívat po těch pár papírovejch fotkách, co někde mám, třeba tam něco bude.

      0 0
    • xtonda  

      Taky nemám fotky, nejpvr sem měl Spurt, pak naši někde přes příbuzný sehnali BMX. V 6. třídě sem dostal k vánocům Esku, hned druhej den při projížďce mi upad pedál, vzal sem hlavou chodník a do Silvestra si poležel v nemocnici a krátce po tom mi ji ukradli, tak sem jezdil na Favoritu po tátovi, ten nikdo nechtěl i když sem ho dvakrát nechal přes noc na busovém nádraží v M. Boleslavi. Pak 18 let nic a teď viz profil.

      0 0
    • Martin Hodan  

      Jooo BMX jsem mel taky :) Ale myslim ze mi pak praskl ram a pekne jsem se natloukl. Co vim tak do delalo casto…par mych kamosu taky letelo ksichtem dolu protoze to prasklo jak byla ta navarka ve predu. Zajimavy ze zrovna tam. Ale nedivim se…jako kluci jsme tomu davali sadu. Druhy kolo bylo bylo author dallas a to teda bylo kolo ze kteryho jsem jasal. Pak jsem mel uz i tachometr a pamatuju ze jsem za tu dobu co jsem ho mel,nalital cca 30 tisic km. To uz jsem byl na kole zavislej dost. A to nepocitam najezdeny km bez toho tachecu :))) Nekdo tu mel asi i vic najeto …?

      0 0
    • Martin Hodan  

      Jo a pak byl ten redfox…o tom radeji ticho :D kazdej mesic porad neco dotahovat za chvili musela jit pryc kazeta a retez a nevim co jeste. Jen ten ram nakonec zustal puvodni. Jinak katastrofa!!! Kolo z (GLOBUS)

      0 0
    • Espen  

      Měl jsem to lepší BMX, s volnoběžkou. Obě brzdy na rodlách. V roce 91 první MTB, křiklavě žluto – oranžovej favorit ciclon, 3×6,to mělo.

      0 0
    • hovado_cz  

      Superior magic, sloužil 15 let pak sem pořídil KTM teď čeká na zimní večery, kdy z něj chci udělat lowcost „Poměstěpřibli­žovadlo“ PS: lepší foto sem nedohledal :-/

      0 0
    • Martin Hodan  

      Jeeee supik magic. Toho mel kdysi kamarad nebo aspon hodne podobny od Superior. Pamatuju ze s tim delal hrozny kraviny a porad to kolo drzelo a jeste nedavno na tom ze srandy vyjel. Prijde mi ze driv ty kola delali hodne podcivy vzhledem k cene

      0 0
    • meris  

      Tak jsem vylezl na půdu, abych vyfotil moje bývalé pražské kolo. Ještě tam mám zahrabaný klasický modrý BMX. Na tohle jsem měl ještě velkej převodník s pár článků řetězu, abych to mohl měnit.

      Chtělo by to to kolo dát dohromady. Už na té půdě leží hrozně dlouho a na blbnutí na chalupě by možná mohlo stačit.

      0 0
    • Soreno  

      Ale jo jedno tu mám sice to nebylo to první, ale z mládí to je :)

      Obzvlášť bych chtěl upozornit na tuning na zadním kole – barevné telefonní drátky :))))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.