• sonhud

    zdravím, máte nějaké zkušenosti s dětskými koly? chci mladému koupit něco na narozeniny, hodně jezdíme na kole, denně tak kolem 8 km, budou mu čtyři, a chci mu koupit něco na čem se dobře jezdí, popř jestli někdo i neprodává něco jetého, ale né moc poškrábaného…

    0 0
    • Dave-geo  

      Ahoj.

      hodilo by se vědět kolik měří :)

      0 0
      • sonhud  

        jaj v nadpisu se to domr… chci 16 palcové kola, má přes metr a 12 už jse mu malé

        0 0
        • Ruprt2  

          máš cenový strop?

          0 0
        • Dave-geo  

          Slušnou šestnáctku by mohl umět Patar, ne? U sériovek pravděpodobně budeš řešit jen to, jestli jsou růžovoučké nebo modré a jestli mají torpédo, nebo ne.

          Patar by možná mohl dělat už 16" alespoň s Nexusem…

          0 0
          • sonhud  

            no co řešit…hlavně váhu asi, ale chtěl jsem i jestli nejsou nějaké rady ohledně dlouhého posedu a tak… jinak nechci do toho vrážet víc jak 5,5 tisíce… Ten PAtar je kdo?

            0 0
            • sonhud  

              o tom náboji nexus jsem teda neslyšel ještě:) ono to jde zabudovat i do klasického dětského kola??? docela se mi to líbí a cena 1200 i s řazením není žádná pálka…

              0 0
              • Ruprt2  

                jaké pekla na té šestnáctce chceš jezdit?

                Malé dítě nemá ani hlavu ani sílu, aby řadilo.

                0 0
                • bikerluzice  

                  Ehmmm. Náš malý měl do sériové 16 ve čtyřech letech zapleteného 3rychlostního Nexuse a 20km a víc po (většinou) rovině nebyl problém. Naučil se řadit. Nexus na otočné rukojeti potřebuje velmi malou sílu k řazení.

                  Jakmile měl kluk na jaro 105cm šli jsme do 20 od Patara se 7rychlostma a nechal jsem dát dozadu Soru. Navíc Pátík přehazky upravuje, aby šli řadit i dětskou rukou. Bez problémů si řadí už sám (je pravda, že v rukavicích což možná trochu pomáhá) a já občas mrknu na jeho kadenci a co má zařazeno až na výjimky je OK.

                  Jenom to co jsem si navymýšlel já (Sora, jiné pláště a drobnosti) vyšlo trochu dráž, ale v základu se do 6.000,– dá určitě dostat.

                  0 0
                  • bikerluzice  

                    A na tu 20 jsme přešli, protože když přerostl 104–105cm tak jeho 16 mu začala být krátká. Ale každá je jiná. Nejlépe se domluvit s Pátíkem. Pošle formulář na míry kluka, změříte, pošlete zpátky a podle toho bude jasněji.

                    20 vypadá třeba takto viz. foto (je teda ještě zaprášená ze včerejší podvečerně noční projížďky – na to nehledět). Ale jde si vybrat téměř cokoliv od barev rámů, barev a typu ráfků, výpletu gripů přehazovaček, bowdenů, pneu…

                    0 0
                    • bruco  

                      Co maly vozi v tej ramovej brasne? Pride mi trochu divne riesit lahky bike pre dieta a potom tam narvat brasnu.

                      0 0
                      • bikerluzice  

                        dusi a predni svetlo

                        0 0
                        • bruco  

                          Aha, ucis ho zodpovednosti. :-)

                          0 0
                          • bikerluzice  

                            Chce jezdit ať si zvyká. Nářadí, bidony, lepení, apod. vozím já. Místa je málo. A on tu 20" duši a světlo lehko uveze.

                            0 0
                            • Lišák  

                              Pokud jezdíte za šera/tmy, tak jak jste řešili brýle? Sháněl jsem dětské s čirými skly, ale jediné co jsem našel tak jsou BBB ale ta cena je dost šílená, protože poškrábaný/zlo­mený/ztracený budou jistě natošup…

                              0 0
                              • bikerluzice  

                                Kvůli drobnému rozdílu v dioptriích mezi levým a pravým okem musí v dětském věku nosit dioptrické brýle aktuálně cca 1,5dp. Ale má na to proti slunci šikovný přidělávací sklopný polarizační předvěs. Za jízdy ho odklopí nahoru pod přilbu a šero je vyřešeno. Takže tak. Na takové pěkné brýle si musí počkat až do puberty/dospělosti než bude ukončen vývoj zraku. I když chtěl by je už teď moc.

                                0 0
            • Ruprt2  

              Pokud bys ty peníze dal specialized se bude malému líbit a hmotnost i funce je výborná.

              Pokud bys chtěl ušetřit a mít kolo asi i lepší, ale možná ne tak vizuálně namakané jako spešl, tak kontaktuj patara.

              Komunikace osobně nebo mail.

              vygoogluj si cyklo pátík

              0 0
        • WEGO  

          mám dotaz jen tak mimo mísu… nedá mi to se nezeptat v popisu píšeš, že mu budou 4 roky a tady v komentáři že má přes metr ? Je to vůbec možné ?

          0 0
    • Edwin  

      Náš malej má 5 let, vejšku bych tipnul 110cm a jezdí na Specialized Hotrock 16" a nevypadá, že by se na něm nějak nepřirozeně mačkal. Volba byla jednoznačná, neb je to nejlehčí kolo v kategorii. A je to fakt hezký kolo. Kupoval jsem ho ale jeté. Za prvé na tom odjezdí dva roky a při následném prodeji nebude taková velká ztráta. Za druhé je to prostě malej kluk a ještě se k novým věcem neumí moc chovat :o) Větší kolo mu asi pořídím na jaro už s nějakým řazením a tohle podědí mladší.

      0 0
      • Lišák  

        Na 110cm má u toho Spešlu vytaženou sedlovku do rysky, nebo přes? My právě museli kolo řešit na jaře, protože po zimě jsem posadil Toma na kolo, zvednul sedlo aby alespoň rozumně propínal kolena a zjistil jsme, že jsem 1,5cm nad ryskou. Taky Hotrock 16".

        0 0
        • Edwin  

          Zítra jsem doma, takže ho přeměřím a poreferuju :)

          0 0
          • Edwin  

            Nějak mi chlapec povyrost :o) Má 120 cm, sedlo přímo na rysce (výška sedlo – zem 58cm) a řek bych, že fakt v pohodě. Co se pedálu týká, tak by nohy mohl propínat asi víc, ale takhle zase vždycky bezpečně dosáhne nohama (špičkama) na zem.

            0 0
            • Lišák  

              Pokud jezdí jen okolo baráku, tak bych propínání kolen asi neřešil, ale na nějaké výlety kolem 10km už by to mohlo víc unavovat a kolena bolet.

              0 0
    • sonhud  

      Jo mladý má 102cm, těch deset kilometrů dá na jeden zátah a z toho je kilák kolem jezera po hrubém terénu, jezdí rád takže jakési svalové hmoty na stehnech a lýtkách už má :) taky si říkám že nové kolo je možná zbytečné na ty dva roky, takže kdyby někdo prodával něco tak dejte vědět.

      Jinak včera hodil solidní šipku na zem, přímo na hlavu, ale odneslo to jen poškrábané a trochu modré líco a hlavně přilba, nebýt jí tak z něj minimálně valí krev jak z mašika. nechápu lidi co nechají děti jezdit bez přileb…

      ten spešl je hmotnostně vynikající, ještě se mi líbí ji superior SUP 16. u nás je spousta závodů pro děti, jak na cestě tak i lehké XC a mladý pořád vykládá jak chce závodit tak chci něco s čím bude moci jezdit i ty závody…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.