Náboje. Vyplatí se investovat, je v nich velký rozdíl?

10 nepřečtených
  • Velkejtvrdak

    Ahoj kamarádi. Koupil jsem novej bike, ram brzdy tlumení řazení perfektní ale šetřilo se na kolech. Po par bikeparcich ráfky dobitý že plast už sotva drží v patce. Rozhodl jsem se tady koupit nove. Objednal jsem DT tady byla volba jasná. Ráfky od výrobce staly za vylizprdel, proto tady určitě rozdíl poznám. Na kole ale rovněž byly boostove náboje Shimano MT-400 alivio a já se ptám. Nejsem extra těžký mám 65 kg, ale když jsem to chtěl nechat preplest bylo mi řečeno ze by to chtělo investovat do nábojů, mám CL kotouče a proto chci naby od Shimana. Ačkoliv cele kolo je xt/slx naby jsou teda slabší. Do kola chci investovat ale tam kde to má smysl. Ptám se tedy, když koupím místo těch alivio, náby SLX/XT, bude to rozdíl? Poznám to a v případně v čem? Má cenu kupovat jiné naby nebo rozdíly jsou malé a lepší je nasetrit na nějaké jiné vylepšení? Má cenu kupovat rovnou slx (přední + zadní 2000) nebo stačí třeba deore? Nebo rovnou xt (přední+ zadní 2500) poznám rozdíl mezi alivio/slx? Deore/slx apod? Zkratka v čem naby můžou být lepší a stojí to za tu investici? Případně mám vzít Deore/slx/xt je ti asi 1300/2000/2500. Díky moc za nazory. Ptal jsem se ve 3 servisech a když mi všude řekli něco jiného, začínám v tom plavat. Díky za objasnění.

    0 0
    • brundibar  

      Za me jednoznacen DT SWISS 350 (240 je asi zbytecny, na vahu predpokladam uplne nejedes) Nesmrtelny naboje. Pomer cena/vykon povazuju za vyvazeny.

      0 0
    • Kaire  

      Ty DT 350 jsou jistota a ceterlock dělají, pokud se nepletu. Moje přítelkyně jinak vozí už tři roky SLX a není s nima problém ve smyslu údržby, spolehlivosti. Záběr a odpor je u DT 350 ale opravdu jinde, vyplatí se investovat, náboj ti vydrží dlouho (za předpokladu že se o to budeš starat).

      Jinak pro přítelkyni koukám také po Mavic Crossmax 2019, zatím ale nemám zkušenosti a ani s nima nikoho neznám bohužel…

      U Shimano počítat s tím že nenahodíš nikdy XD ořech a pravděpodobně ani Micro spline? U Mavicu časem snad ten Micro spline dorazí.

      0 0
    • hrota  

      Hele a co koupit rovnou hotová kola? Koukni na bazar, třeba má týpek ještě tyhle DT E1700 . Sice jsou trochu užší, i když 25mm není zas tak málo, náby maj 350. Za ty peníze imho dobrý kup.

      Jinač z mého pohledu bych taky pošetřil a koupil DT350, jak psal kolega hore, vydrží a vyplatí se to.

      0 0
    • Velkejtvrdak  

      Koukám, že nasetrit na naby DT bude mít význam. Po sezóně koupím ty. Ptám se vás teda už jen, zda tam nechat ty alivio, nebo koupit aspoň slx, nebo to za pr stovek nahradit deorem? Co bude nejlepší?

      0 0
      • Bubaaak  

        pokud si se rozhodl pro DT, tak jen seřiď alivka, ať nejsou přetažený a ušetřený peníze si odlož na DT

        0 0
      • Pán z Dubu  

        Jestli zůstaneš na stejně objemných pneu, možná nové ráfky dobiješ také. Když zapleteš současné náby, třeba ráfky přežijou.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.