• pavel 8662

    Zdravím lidi, potřeboval bych poradit. Chci si nasadit na náboj Deore FH M475 desítkovou kazetu místo devítkové která je už out.. Všude jsem se ale dočetl, že tento náboj je pouze pro 8–9 pastorků. Vypravil jsem teda do obchodů koupit buď celé zadní kolo nebo jen náboj pro deset pastorků. No ale v každém krámu mi řekli, že na náboj Deore FH M475 dám v pohodě i desítkovou kazetu, protože rozměry ořechu a náboje jsou stejné.

    Tak teda nevím...... Máte s tím někdo zkušenosti? Fakt jde desítka osadit na náboj Deore FH M475?

    0 0
    • couffy  

      Pokud už máš doma kazetu,tak můžeš zkusit

      0 0
    • novas752  

      Ano, náboj je i na 10spd kazety a dokonce i na horské 11spd kazety (silniční 11 už ne, ty jsou trochu širší).

      0 0
    • pavel 8662  

      Paráda díky všem, tím pádem objednávám pouze kazetu.

      0 0
    • karel d.  

      Neřekl bych, ze se jedna o Deore řadu. Jde o Alivio, pokud se nepletu. Ja tyto naboje mam a nechávám je právě měnit- ořech se mi zacal při záběru protacet uz nekdy po 400km.

      0 0
    • pavel 8662  

      Tak jsem to teda všechno namontoval všechno sedí jenže… V kombinaci prostřední placky a 9. nebo 10. pastorku mi z ní padá řetěz. Jak při šlapání dopředu tak i do zadu. Zdá se mi, že se nějak už moc kříží. Placky mám Alivia 4000 40 – 30 – 22 (bez nejmenší). Nevím jestli je to cajk, ale pomohl mi vyndat jeden vymezovací kroužek z pod ložisek na středu (samozřejmě jsem ho musel dát na druhou stranu). Dá se to řešit ještě nějak jinak, třeba podložkou pod kazetu (mezi kazetou a rámem je 4mm místo), nebo koupit originál kliky k deseti pastorkům?

      0 0
      • rorschach  

        která je prostřední placka? – mám alivio 40–30–22 bez nejmenší?? U dvojtácu je vzhledem k řetězové lince VELKÁ na pozici prostředního tácu u trojplacky. Takže to přesunutí podložek pod miskama, tak jak píšeš, je správně. 0,5mm podložka pod kazetu taky udělá divy..

        0 0
        • pavel 8662  

          Nechal jsem tam 40 a 30, ale na pozicích které jsou originál. Pouze jsem demontoval 22. Tak že k této úpravě přidat i podložku pod kazetu?

          0 0
          • Singlespeed  

            Podložku přidat můžeš, ale systémovou chybu montáže převodníků tím úplně neeliminuješ. Záleží na tom, jak je dlouhý závěrný šroub kazety. Většinou více než 1–2 mm podložku tam nedostaneš.

            0 0
      • Singlespeed  

        Jak píše rorschach. Pokud chceš dvojplacku z trojplacky a přitom extrémně nekřížit, musíš dát velkou placku na pozici prostřední a menší placku koupit novou s roztečí malé placky a namontovat ji místo malé. Případně sehnat místo nové menší placky delší šrouby a stávající prostřední namontovat pomocí podložek zevnitř velké umístěné na pozici prostřední.

        0 0
        • pavel 8662  

          Tak na tohle jsem se šel podívat hned jak jsi psal že u dvojky je všechno posunuto o pozici níž. Opravdu bude stačit dát placku na druhou stranu kříže a podložku pod misky bubu moci vrátit zpět. Druhou placku (30) řešit nebudu. Vrátím tam tu 22 a později buď- koupím originály 2×10 a nebo pokud bude úprava bezproblémová koupím pouze malou placku s 26 zuby.

          Díky za rady

          0 0
          • Singlespeed  

            Já nechávám i tu podložku na opačné straně. Před pár lety jsem dokonce přešel zpět na čtyřhrannou osu, abych se použitím kratší než je předepsaná dostal s převodníky ještě blíže středu a optimalizoval řetězovou linku. Obecně se snažím, aby menší placka byla co nejblíže rámu (až po doraz přesmyku při úplně povoleném dorazovém šroubku).

            0 0
            • pavel 8662  

              Dobrá, nechám si poradit :-)

              0 0
              • pavel 8662  

                Přešrouboval jsem velkou placku, a 30 jsem dal pryč a místo ní jsem tam dal tu 22 a ..... Paráda. Jen sem musel vrátit zpět ty podložky pod misky. už jsem se nějak nemohl domluvit s prvními třemi kolečky a klec na smyku jsem musel trochu kleštěma roztáhnout. Ale nevadí. Byl jsem to zrovna projet všechno funguje jak má. Dík za rady :-)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.