Jaký ořech pro náboj Shimano XT FH-M765

19 nepřečtených
  • baltazarek

    Chtěl bych na kole vyměnit ořech který je na náboji Shimano XT FH-M765. Půjde tam i ořech který je pro náboje XT FH-M770 a nebo musím mít ten konkrétní ? Nevíte někdo kde ho pořídit ? Díky

    0 0
    • Vilém  

      Pochybuju. 770 ma mnohem vetsi prumer osy.

      0 0
    • pocestny  

      Y-3C098010

      Google 4 vteřiny

      0 0
    • TommyP3  

      Sakra to postovne je peklo. Ale mozna bych jeden uzivil taky kdybys chtel jit na pul. Musel bych vecer mrknout jestli pasuje.

      0 0
      • pocestny  

        Však se nejdřív poptejte v místním obchodě.

        0 0
        • TommyP3  

          na tom krabcycles je celkem marné info, každopádně podle R2 bike je ten ořech dost podobný tomu co potřebuju. nevíte někdo jestli bude tento typ pasovat na xtr náboj m965? originál je podle specifikace titanový a jako za 140 a víc eur se mi ho kupovat nechce. nába se válí na dílně a původní ořech má takový jalový chod. měl jsem ho rozebraný ale praporky už nechodí jak by měly. v lůžkách byly piliny a pérko je asi vymačkané, sice chodí ale není to bůhvíco. dal bych ho na dětské kolo s normálním ocelovým ořechem, nebo třeba použil vnitřek kdyby to šlo, ale jde mi o to jestli ten desetizub odpovídá nábě 765. podle katalogu má uplně stejné označení jen na konci má 080

          0 0
          • pocestny  

            Domnívám se že pro FH-M965 a M960 používá pouze Y-3BY98040, a že na to shimano údajně nemá jiný ořech. Ale mohu se mýlit. Vzal bych to do nějakého obchodu na vyzkoušení.

            0 0
            • Vilém  

              Neni u XTR orech titanovy? Uchyceni by mohlo byt stejne. Ale vyzkousene to samo nemam.

              0 0
              • pocestny  

                o titanu píše už výše Tommy (to je jiný tazatel s jinou nábou než ten nad ním), jsem to googlil, a viděl jsem koment, že nic jiného shimano nenabízí. Ale víš jak to je s důvěryhodností těchhle informací z internetu. Tak proto píšu radši vzít do obchodu a fyzicky porovnat.

                0 0
                • TommyP3  

                  tj vypadá to tak že je ttanový, podle ceny určitě, našel jsem dva od 140€ výš, to nedává smysl u tak staré náby, proto mě napadla tato možnost, do Prahe se teď asi nějaký čas nedostanu.

                  0 0
    • baltazarek  

      Zkusím se zeptat na kolik by vyšlo přepletení zadního kola a rovnou bych to hodil na něco novějšího.

      0 0
      • Vilém  

        Pokud bys zvolit opet shimano, tak aby sis spis nenabehl. Treba orechy na tom novejsim poptavanem typu rady praskaly. Bylo to zeslabene kvuli te oversize ose.

        0 0
        • Jakobo  

          Presne tak. Ta 765 byla posledni naba s ocelovou osou a dlouhodobe odzkousenym systemem orechu. Muzes tam v zasade dat i orech z LX, mel by byt stejny nebo bude mit mensi pocet zapadek. Stejne tak Alivio. Jen musi sedet zapusteni, vicehran. Nizsi naby jen nemaji gumovou prachovku z vntirni strany orechu. Ty orechy na nabojich 770 a vys jsou tragedie, mne praskl orech po par 1000 km na nabe 770 a asi po 1000 km na novejsi nabe rady 8000. Je to hodne nespolehlive a navic se spatne servisuji kvuli te hlinikove ose.

          0 0
    • pocestny  

      Myslím, že Y-3C098010 je použitý taky u náby FH-M760. A krab na to prodává ořech za 590… pošli jim dotaz, aby to ověřili. Přiložené foto je jen ilustrační.

      https://www.krabcycles.cz/…etove-teleso

      Ohledně koupě celé náby asi záleží v jakém más stavu tu starou, potažmo celé zadní kolo. Jinak jestli zvládneš vyměnit ořech, tak bys mohl i v pohodě přeplést zadní kolo. Centrovací klíč stojí tak 50 Kč. A na starý bike by ti možná mohla stačit i levnější nába Deore. Ráfek je v klidu?

      0 0
    • baltazarek  

      Ráfek je v pohodě. Přepletení zvažuji protože mám výplet pokriveny od toho jak mi párkrát spadl řetěz za kazetu. Několikrát jsem měnil prasklý drát. Ale zdá zvládnu vyměnit kompletně si nejsem jistý.

      0 0
      • HT Adam  

        To dáš! Taky jsem se toho strašně bál a nakonec to dopadlo dobře.

        Použil jsem kalkulačku na délku drátů dt swiss, ráfek Remerx 2027 (dle doporučení Hnoje připočítal k jejich erd myslím 2mm) Náboj Novatec se zvláštním rozměrem 12×135 (kamarád mi na soustruhu stáhnul osu, aby se vešla do rámu na rychloupínák) a nějaký dráty, niple a centrklíč. Jeden dlouhý večer a anglický návod – https://youtu.be/p2jTrJYJGd8

        Sice kolo trochu hází do strany, ale něco nového jsem vyzkoušel a mám odolné kolo které mě vyšlo na asi 1100

        0 0
        • baltazarek  

          Díky za info, ořech jsem sehnal stejný, ale kolo stejně prepletu. Dráty jsou od řetězu za kazetou poškozené.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.