Nabijecka na Sigma Mirage Nipack

11 nepřečtených
  • srance

    Mam doma tuto nabijecku ( www.hobbyteam.cz/…pt/popis.asp?… ) 1,2 az 12V vystupu na… 2× 50mA, 3× 150mA, 1× 500mA. Amperaz muzu ruzne zkombinovt (max ale 5 vystupu tzn nejvic 1000mA) Chci s ni nabijet orginal Akumulátor Nipack od sigmy co se dava v setu Sigma Mirage Evo+Mirage Evo X Pro. Jakou nabijeci amperaz bych mel zvolit?

    Co vim tak pry je nejlepsi nabijet 1/10 kapacity. Bude to platit i u tohoto packu?

    Cas pro nabiti vybiteho aku by mel byt kapacita baterie / (nabijeci mA x 1,2 (ztratovy koeficient, pri formatovani muze byt az 1,6)) a vyjde mi cas nabijeni. Prosim opravte mne pokud se pletu

    diky

    0 0
    • Francy  

      Ahoj,

      poté co se mi PB akumulátor k Sigmě Mirage Evo odebral do věčných lovišť, zamýšlím zakoupit akumulátor Nipack. Akorát nevím, jestli si budu muset koupit i nabíječku nebo mi bude stačit ta od Pb.

      Bohužel jsem nikde nenašel, jaký má být nabíjecí proud pro Nipack ani jaké má parametry originální Nipack nabíječka. Podle obrázků na netu příliš sofistikovaněji nevypadá.

      Na Pb nabíječce je uvedeno nabíjecí napětí 12V a proud 1200 mA, jestli se tomu dá věřit.

      Nemáte někdo zkušenosti, jestli je to OK ?

      Díky předem za info.

      0 0
    • StuntJ  

      Maximální nabíjecí proudy by mě specifikovat výrobce akumulátorů a také jestli jsou dané akumulátory vhodné pro tzv. rychlonabíjení. Jinak proud by se měl volit v rozumných mezích. Moderní akumulátory snáší proudy 0,5–1 násobku kapacity. Ale opět je nejlepší dodržet nabíjecí charakteristky deklarované výrobcem . prody okolo 0,1 kapacity se používali u starých akumulátorů, dnes je již siduace jiné – „bezpečné“ nabíjení by se mělo pohybovat okolo 0,3–0,5 násobku kapacity , takže např akumulátor s kapacitou 2500mAh ,bez udání specifikací výrobce, nabíjet proudem okolo 700mA.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Neímm jak teď, ale dříve platilo, že pokud se NiCd akumulátory nabíjely vyšším proudem, byly pak schopny poskytnout vyšší výkon, ale za cenu vyššího samovybíjení. Toto moudra mám od modelářů-autíčkářů. Akumulátory nejlépe prý šlapou ještě teplé, vyndané z nabíječky.

        0 0
        • pepko  

          no tuto teoriu by som ale neaplikoval aj na liion … u liion plati, ze by sa mali udrziavat co najviac studene … prehrievanie ich nici … pokial sa zahrievaju pri nabijani a vybijani, tak to moze signalizovat, ze su uz chybne – maju zvyseny vntorny odpor a najlepsie je ich zahodit …

          (to len tak na okraj, kedze uz viackrat som tu cital ako niektori aplikuju stare skusenosti na nove baterie z DX)

          0 0
      • djano  

        FYI : Nipack obsahuje NiMH, nie NiCd clanky.

        0 0
        • StuntJ  

          NiMH, NiCd se nabíjí stejně a i proudy jsou stejné

          0 0
          • pepko  

            no nie celkom … s malym detailom, nicd maju vysoky pamatovy efekt, takze ich treba vybit na nejakych 0.9–1.0V … a za druhe nimh sa mozu nabijat prudom az 4C … vid sanyo a ine 15–30minutove nabijacky … nicd by pri tom uz asi vybuchli … nicd maju doporuceny prud 0.1–0.3C … nimh dnes uz asi kazdy doporucuje 0.3–0.5C, pricom 1C zvladne asi uplne kazdy kus, aj ked to nema napisane … a eneloopy nimh sa tusim mozu nabijat o nejakych 0.05V vyssie …

            0 0
      • kyl  

        Já mám nabíječku Emos a ta nabíjí akumulátory 500mAh-4500mAh proudem 800mA

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.