Na nízkozdvihovém biku ve skupině AM borců se 140-150mm

42 nepřečtených
  • Meneldor

    Zdravim, mám meridu 120, a v poslední době jsem byl párkrát pojezdit se skupinkou pár lidí majících gt force, stumpjumpera 2010, meridu transmission 140, a ještě jedno.

    Dost mě to chytlo, i ten styl taková pohoda, a sjezd si řádně užít. Právě z kopce si to až tak neužívám, tak se chci zeptat zda to někdo už řešil.

    Pokud smart samy 2.1 vyměním za něco 2,3, vidli dám 130, zkrátím představec a dám širší vlajdy, budu se trochu blížit ovladatelností k jejich strojům? Dík

    Anketa: Máte poladěného trail bika do AM terénu?

    jo
    7x
    35%
    ne
    5x
    25%
    8x
    40%
    0 0
    • soc  

      Ovladatelnost se samozřejmě zlepší, ale pořád Ti bude chybět zdvih.

      0 0
    • nox159  

      1cm na vidlici si nepomuzes…

      dej kratsi predstavec a sirsi vlastovky… a nejake plaste se vzorkem treba NN 2,25 a zkus to, investice je to 00nic a dost si tim pomuzes rozdil mezi 120mm a 140 neni tak moc…

      0 0
    • nox159  

      1cm na vidlici si nepomuzes… (pokud stavajici nejde zvednout tak bych novou jiste nekupoval…)

      dej kratsi predstavec a sirsi vlastovky… a nejake plaste se vzorkem treba NN 2,25 a zkus to, investice je to 00nic a dost si tim pomuzes rozdil mezi 120mm a 140 neni tak moc…

      ja mam poladeneho chrtiho bika do terenu a dobre :D

      0 0
      • Meneldor  

        no divam se:D ani ten fat albert vpredu na tom nevypada spatne

        0 0
        • nox159  

          a tim talasem to byl spis takovy vtip… takhle bych to nevozil… to je fakt na zniceni ramu… ( ale popravde nejelo to spatne.. :D )

          aktualni foto nemam ale mam tam 2,25 NN a ty to kolo posunuly o dost dal pak jsem dal 90mm predstavec a 640 vlastovky a 120mm epikona a hlavne teleskop… vic do extremu to nema cenu prasi pak uz neni z hlediska funkce zadny přinos a je to spis na skodu… uz jsem tam zkousel davat kratoucky myslim ze 50mm predstavec ( proste jak maji sjezdari tu kostku) ale to uz spis ty jizdni vlastnosti toho ramu niči…

          0 0
          • Meneldor  

            aha no, s tema plastema je to jasne, ty pujdou pryc, SS jsou pro me az nebezpecne. Predstavec mam 10cm, riditka jsem poridil 620, ale s pomoci soustruhu a dvema kousky duralu je to ted 700 :D vidim to tak, ze dam 8cm predstavec a riditka zkratim na 680mm. Se sedlovkou spokojenost? cetl jsem ze se dost viklaji. preci jen je to 5tisic

            0 0
            • nox159  

              do riditek bych se osobne bal nejak zasahovat… ale to je samozrejme tvoje vec :D

              jinak tu sedlovku mam bazarovou takze tedka je v provozu myslim ze treti sezonu a lehky vakl ma ale fakt lehky ktery nicemu nevadi… ja jsem s ni spokojeny super investice…

              0 0
            • jIrI___  

              Jel jsem na dvou teleskopech (KindShock a RS Reverb), obě nové a obě měly lehký stranový vakl, který mně osobně dost vadil a tím jsem zavrhl i pořízení teleskopu pro sebe. Ale možná si na to člověk po nějaké porci kilometrů zvykne.

              0 0
              • nox159  

                nechci se hadat… ale ten vakl co ma ten muj teleskop po 3 sezonach nemas sanci pri jizde poznat…

                a to jsem človek co ladi polohu sedla na milimetry :D

                0 0
                • jIrI___  

                  Oproti klasice se to drobně viklá, to mi prostě nevymluvíš ať děláš co děláš :)

                  0 0
    • gallardo  

      trochu bokem, kde jezdite?

      0 0
    • ps.slon  

      Nechci Ti brát iluze,ale jen úpravou kola se pohoda ježdění neupraví. Záleží především na Tvém jezdeckém umění. Můžeš mít sjezdovou motorku a stejně si na ní rozbiješ hubu, pokud neumíš jezdit z kopca dolů. Nečekej proto nějakou závratnou změnu tím, že zkrátíš představec a dáš širší řidítka. Aby sis naopak neublížil a při normálním ježdění Tě třeba nebolely záda nebo za krkem. Já mám Force a jezdím z borcama, kteří dají sjezd na pevňáku líp než já. Ale je to jen můj názor a Tvoje peníze, které utrácíš na možná zbytečné vylepšení, které Ti nemusí být ku prospěchu věci.

      0 0
    • jonti  

      Na zacatek bych tam dal sirsi plaste, a nic vic.

      0 0
    • Kubiczech  

      Nech to být. Oni zase přemýšlí o tom, proč jim to nejede.

      0 0
      • DaSnail  

        aj keby tá merida jela nejak výrazne lepšie, v tom užívaní si zjazdov mu to je prd platné ;o)

        nové gumy, kratší forbec a vlajdy imho urobia rozdiel.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Například Oakeymu jsem nestačil ani na HT a nestačím mu ani na AM fullu. Jak z kopce, tak do kopce :0) A ovládáním nebo zdvihem to fakt není.

      0 0
      • Meneldor  

        tak jo, vidím to na výměnu plášťů, a uvidí se. Jinak kola mám masterdiscy, s náboji deore. semtam je třeba je přicentrovat. Do budoucna byste doporučili jaké zapletené kolca?

        vážím 73

        0 0
        • Smazaný účet  

          Třeba Hope Pro 2 náby, jakékoli DT nebo Sapim dráty (2.0 nebo 2–1.8–2), ráfky ZTR Arch či Flow. V případě omezení financema tak náby třeba Novatec na 9/10mm osu. Jsou sice dost těžký, ale vydrží.

          0 0
      • DaSnail  

        a z toho že máš horšiu fyzičku a techniku jak kamarád vyplýva, že na na šírke ani dåžke nezáleží. logické… 8o)

        0 0
        • Smazaný účet  

          No fakt nezáleží.. Mě to vyhovuje tak jak to mám teď (řidítka a představec). Kdybych vyměnil za jiné (širší rodla a kratší představec), stejně mě to jinam neposune. Vše je o fyzičce a technice, nikoli o kole.

          0 0
          • Blackbiker  

            tvl dobrej koment:-) pojeď o víkendu na Špičák a pak si povíme jestli to o kole nebylo-muhehe, rozhodně širší rodla a kratší představec tě posunou totálně jinam…ale to se musí zažít..a kdo sám nechce toho jeho problém…hele teď jsem ubral na váze rotační hmoty vepředu půl kila a to kolo je uplně jiné a jinde-z těžkého sjezďáka je naráz obratné „enduro“ s DH potenciálem.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Taky dobrej koment :0) Je to vlákno o AM skupině 140–150…

              0 0
              • Blackbiker  

                jasný, ale prostě přesně teď umím zhodnotit co se dá využít napříč těma škatulkama-v Beskydech jsem jezdil 15 let po horách. Prostě základ tam jsou široké a odolné gumy(kvůli povrchu), kratší představec a širší rodla do terénu. Toť celý a tenhle plus vzešel z DH. Prostě do technického terénu jsou tyhle věci plusem.

                Ps: ten Špičák jsem nemyslel zle, pojeď to zkusit MPIII. Je to tam teď pecka-nejlepší park v ČR. Friblos to taky lítá na RB monster EN:)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jasan, já to chápu. Na hory jsou kratší představec a širší rodla a gumy výhodou, ale ať nečeká, že bude najednou automaticky stíhat za ostatními ve sjezdu. Tak jsem to myslel.

                  Jo na špičák se chystám už 2 roky, bohužel to nikdy nevyšlo. Snad v září, až budu mít chvíli volno.

                  0 0
                  • Blackbiker  

                    no určitě tam jeď a to bych doporučil každému „amku“ tady na BF. Prostě nechápu tenhle názor-jsou lůzři-nevyjedou kopec tak musí mít lanovku, ale o tom to fakt není:-): O čem to je to by si měl každej vyzkoušet sám na sobě, jezdil jsem silničku 5 let, Xc maratony 2 roky, jezdil jsem AM, EN, všechny tyhle styly, víceméně horekopcom bylo to co mne naplňovalo, ale vše je teď jinak a FR/DH je nejvíc. Prostě nikoho nenutím, ale doporučuju si vyzkoušet nové věci(styly), hodně mne to posunulo v ježdění a dalo nejvíc…i myšlen­kově…

                    0 0
                • MlokCZ  

                  To není tak jednoduché. DH se jezdí směrem dolu, takže není co řešit.

                  Jenže na AM biku když dáš příliš krátký představec, tak mu zabiješ vlastnosti na rovině a do výjezdů. Tím nemyslím, že bys toho vyjel nějak moc méně, na to délka představce nemá téměř žádný vliv (o to více se případně zkrčíš a těžiště je stejně).

                  Ale jde o zatížení předního kola. To je s příliš krátkým představcem pak příliš malé a přední kolo pak ve výjezdech nedrží jak má a je to o ničem.

                  Skrčit více ruce lze při extra prudké pasáži, ale není to možné tak mít pořád.

                  Já mám limit na 9cm představce. Kratší je do sjezdů lepší, ale všude jinde horší. Zkoušel jsem 6–7cm představce na AM fullech a s nimi to bylo už mimo sjezdy zabité.

                  A AM full není zdaleka jen o sjezdech, v těch se naopak tráví času ze všeho nejméně.

                  0 0
          • DaSnail  

            tak prečo nedáš 120 forbec a 560 rodla? váha pojde dole, prítlak na predné koleso sa zväčší takže horekopcom lepšie, aerodynamický odpor výrazne menší a dolekopcom je to jak tvrdíš jedno, tam je to o fyzičce a technice, nikoli o kole…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.