• Smazaný účet

    Musím se s vámi podělit o příhodu z minulého pátku (5.6), tak mě dlouho nikdo nevytočil.

    Tak si jedu lesem, po cestě, v klidu a v proti mě šel zvolna takový starší chlap, flinta, kamizola. A hned na mě spustil takovým tónem, jako když mluvíte se spodinou: „To teď musíte jezdit po lese a plašit zvěř?“

    Tak jsem zastavil a stejným tónem se ho zeptal o co jde. Prý že už je večer a to už se do lesa na kole nejezdí. Bylo 19.04, slunný den bez mráčku, víc jak 2 hodiny do západu slunce. Opáčil jsem, že jsem si nevšiml zákazu vjezdu, že jsem na cestě a že žádnou zvěř neplaším (to bych snad musel mít klakson). Jo a ještě jsem se zeptal, jestli je normální. Zopakoval mi to, co předtím a prý že nejsem normální já protože v tuto dobu se prostě v lese drží klid (a do lesa asi už chodí jen zelení mužíci s flintou nebo co). Poslal jsem ho do háje a jel si po svých. Ale když o tom tak přemýšlím, asi štěstí, že neměl psa. To vše se stalo zde

    Tak se chci zeptat, určitě jsou mezi vámi myslivci, jestli tušíte, na základě čeho si na mě otevíral ústa. Nebo se snad opravdu v červnu po 19 hodině nesmí do lesa?

    0 0
    • šlapatko  

      To chce klid, na podobné lidi nereaguju a jsem tak klidnější. Takhle se zbytečně vytáčíš a přicházíš o klídek který na kole nejspíš vyhedáváš.

      Jinak jsem nervák a snažím se nezapojit do konfliktu :-)

      0 0
    • Jamin  

      Podle toho jak znám myslivce tak byl nalitej a taky mu nejspíš nějakej cyklista obšťastňuje ženu.

      0 0
    • Tomínos  

      Hehe, zažil jsem situace, že jedu po lesní cestě a někde vedle zahlédl pasoucí se zvěř, která mě naprosto ignorovala, tak jsem zastavil abych si je prohlédl, v tu chvíli se ze mě v podstatě stal chodec a zvěř najednou zostražitěla a v podstatě hned začla zdrhat. Na základě mých zkušeností mohu říci, že jestliže ty jsi jel na kole a on šel pěšky, tak tu zvěř mnohem více plašil on a v lese by neměl co dělat.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Zrovna minulý týden jsem ráno doběhl k popásajícímu se srnci na cca 10 m, přestože foukalo ode mě k němu. Pak jsem na něj raději zatleskal, aby mě snad ve zmatku nenaboural. Podobně to mám se zajíci/králíkem/liš­čaty. Ani poklusávače tedy zvěř nevnímá jako nebezpečí.

        0 0
      • iron.hide  

        tiez mam podobnu skusenost.

        zver casto rozpozna dvojnozca az ked ten vystupi z bajku. logicke, ze pozna skor tych dvojnozcov ktori nosia na chrbte flintu a preto uteka.

        flintosi su najvacsia skodna v lese. netreba si ich vsimat, jedine ze ti vyslovne povedia, ze prebieha prave polovacka a ze to mas radsej otocit.

        0 0
        • kyl  

          Před rokem 1989,když tu byl hon,tak na přístupových cestách stálo auto nebo byla na klacku cedule kde člověk zjistil že probíhá hon a vstup se nedoporučuje.Lo­ni,jedu po polňačce,nikde nikdo a pod kopcem za zatáčkou najednou projíždím za doprovodu asi 3 výstřelů skupinou myslivců…prostě hon na zajíce a bažanty.Na moje nadávání proč si to neuzavřou když bouchaj v místech kde je cyklostezka,mi v klidu řekli že mají jen skoro neškodné brokovnice.

          0 0
          • zdenal8  

            A to ještě stříleli na bažanty, který tam před tim vypustili ochočený z bažantnice.

            0 0
            • kyl  

              Někdy jsou ochočený dost.Je to až takové strašidelné,jdeš po lese,hledáš houby a najednou slyšíš za sebou šustění v listí.Otočíš se a 3 metry za tebou stojí hejno bažantů a koukají na tebe.Pohneš se směrem k nim a oni se otočí a jdou zas kousek před tebou.Otočíš se zpět a oni udělají to samé a zas tě následují.Jak ty malé potvůrky v Jurském parku.

              0 0
              • zdenal8  

                No to budou asi ty šikovnější, co se jim při honu podařilo zdrhnout. A teď si myslí, že si je přišel krmit :-)

                Každopádně to o tom vypouštění bažantů před honem mi povídal kolega, co se dal nedávno k myslivcům. Tak asi na tom něco pravdy bude.

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • blept  

                    :-D to musel byt adrenalin. Kdyz jsem ve skole chodil na lukostrelbu, meli jsme zakazany dat si misto terce i jen terc tvaru zvirete, nebo cloveka.

                    0 0
                    • Martin  

                      taky jste nebyli myslivci

                      kolega v práci je müslivec a z těch jeho historek jde občas mráz po zádech… takovou bandu debilů aby pohledal.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Totéž lze říci o cyklistech, víz vedlejší vlákno o nárazu do stromu a úmrtí.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Souhlas každá skupinka má své černé ovečky.

                          0 0
                        • Gorf  

                          Jenze cyklosti vetsinou ohrozuji jen sami sebe. Zatimco naliti negramotni vepri s flintama co strili po vsem ci se hybe zabiji lidem psi a deti. Dokonce pak ani njedou sedet jako posledni nachcanej **** cl strelil kulovnici do hlavy mladyho kluka v rakoveckym udoli. No co rodinka ma soukromou cokoladovnu v Pustimeri tak vyplaznuli 2 mega a dement mezi nami chodi dal…

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Ale ale

                            0 0
                          • enjoy79  

                            Fakt byl nalitej? Kolem pomničku jsem několikrát projel. O případu jsem slyšel, no to bylo zrovna ultrahovado, když se nad tím zamýšlíme, to teda jo. Smutné

                            0 0
                            • Gorf  

                              Tenhle konkretne nalitej myslim nebyl. Nicmene pripady s nalitejma jsou take. Tenhle ***** jen jel rakoveckym videl cosi pohnout na louce vedle cesty, zastavil a z okynka vypalil. Klukovi ustrelil pul hlavy. Kamos co tam s nim spal pod sirakem pry skoncil na psychiatrii. Ono vzbudit vedle kamose s pulkou hlavy je asi zazitek na cely zivot. No a co ten ****? Vesele je na svobode. Na internetu ho dokence svaz tech vypitku vrahu psu a lidi obhajobal, ze vlastne ti kluci nemeli co delat brzy rano na louce v rakoveckem udoli. Jinak kdo chce prispet na vykoupeni myslivcu z basy tak kupujte cokolady ze slukrome cikoladovny v Pustimeri to je totiz rodinka toho vraha. Koupi jejich cokolady prispejete na ochranu prav myslivcu a jejich beztrestneho odstrelu skodne v lesich, hajich a lukach ceskych. Uz si to moc nepamutuju jak to presne bylo. Zeptam se sestry ta snim chodila do tridy a zna jeho rodinu. Vim zarucene ze strilel z auta, brzy rano tvrdil ze videl hlavu srny a te neni v base protize ho rodinka vykoupila cca 2 mil. odskodnym. Jinak borec je prej total ****, kterej si z toho ze zabil borca moc nedela.

                              0 0
                              • enjoy79  

                                Nevím detaily jestli střílel od lesa nebo od cesty, každopádně by měl asi dobytek rozpoznat jiný detaily než vystřelí, natož tak si člověka plést se zvěři. Je to síla …

                                0 0
                                • Gorf  

                                  Tak ne, skutecne mel zbytkac. Statni zastupce mu u soudu mimo jine vytykal, ze se dostatecne neomluvil rodine a neprojevil litost a ze v dobe strelby mel v sobe zbytkovy alkohol.

                                  0 0
                              • RomanH  

                                Tobe snad musel nejaky myslivec prefiknout starou… :-)

                                Blbce najdes v kazde skupine. V tomto pripade bych videl chybu spise u doktora, ktery mu dal potvrzeni, pripadne ze vubec dostal zbrojak.

                                Jako ze se u nas slope hodne, tak opityho myslivce jsem na honu / nahance nevidel. Co se tyce strelby po psech, tak to je vicemene taky mytus – legalne to muze udelat hospodar, a to jeste nesmi jit o lovecke / sluzebni plemeno a musi stvat zver, + podminka vzdalenosti. Nahoda je blbec a pokud trefis nejakeho psiho sampiona a nekdo Te uvidi, tak Te to bude sakra financne bolet, navic vetsina myslivcu ma ke psum vztah (na honech si davaji sakra pozor a pokud je pes blizko zvere, tak se nestrili – povest mas jen jednu). Ale verim, ze to obcas nekdo zmackne, pokud nekoho neustale varuji a jemu ten pes utika…

                                0 0
                                • pepek  

                                  Tak ideální, jak u vás, to ovšem všude není

                                  0 0
                                  • RomanH  

                                    Jak jsem psal, blbce najdes v kazde skupine. Akorat takoveto pripady jsou medializovane. Nikde to neni idealni, i u nas najdes spoustu jinych prohresku, ale urcite obecne neplati rovnice myslivec = nalitej masista a vrah zviratek.

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      No já nevím, ex-kolega je myslivec a taky slušně vylitá palice… občas nám povídal historky, jak třeba nebyli schopni zasáhnout zraněnou ležící zvěř z pár kroků.

                                      0 0
                                    • Janouch  

                                      souhlas jen je problem ,ze tihle blbci nosi zbrane s ostrejma

                                      0 0
                                • -b-n-x-  

                                  Myslivce zrusit! Kdyz tak maji radi zviratka a prirodu, tak at vymeni pusky za fotaky.

                                  0 0
                                  • RomanH  

                                    A stavy zvere, skody na polich, budes resit jak ? Nechat to jen na prirozenych predatorech v dnesni dobe uz nemuzes.

                                    0 0
                                    • gerrard  

                                      Myslivost je dnes spis takovy chov zvirat v lese. To by stacilo prestat pres zimu krmit, zrusit veskery umele udrzovany nadstav zvere, zrusit vsechny nepuvodni druhy a prestat strilet tech par predatoru co tu zije a ono by to hned vypadalo jnak. Never vsemu co ti myslivec navyklada.

                                      0 0
                                      • RomanH  

                                        Ziju na vesnici, vim, jak to tu vypada. Liska treba tchanovi za noc odnesla 21 slepic z kurniku, nesmela by se pestovat kukurice, a podobne. Ono to v realu neni tak jednoduche.

                                        0 0
                                        • Gorf  

                                          Taky ziju na vesnici a moje matka i tchan maji slepice. Staci si umet svuj dobytek zabezpečit…

                                          0 0
                                        • Radek Broz  

                                          U nás si myslivci každoročně dají zákaz vstupu do lesa na celej podzim z důvodu přemnožení zvěře. Plošně všude a na každý odpoledne už několikátej rok. Ok, bral bych to, je potřeba to zregulovat, když předtím vystříleli predátory, ale jelikož je to furt a všude a já jezdit musím… Nejezdím teda v tom období trail „Nimrod“ :)

                                          Teď přes zimu u nás rozjížděj stopy, jelikož musej přikrmovat, aby zvěř, kterou se snažili celej podzim vybít, nevyhynula.

                                          V Itálii každou středu myslivci napíšou na web, který traily se nemaj jezdit a prostě jedu jinam. Oni jsou spokojený, já taky. Často je hlavně v podvečer i jiný dny někde potkám – přátelsky se pozdravíme a každej jdeme/jedeme svou cestou. Nikdy jsem neměl problém a to se v okolí Finale těch myslivců. bikerů pohybuje násobně víc než u nás. Když potkám myslivce v ČR, v 90% je z toho: „Co jezdíš po lese?“

                                          0 0
                                          • Gorf  

                                            Protože u nás stále čekáme až vychcípá nebo se vystřílí ta generace myslivců 60+ převážně bývalých pytláků co myslivost mají jen na plnění mražáků a jejich tlustejch pupků. Ano, mladí myslivci jsou už většinou naprosto normální. Zjevně proto, že na to většinou studovali.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              pleteš si hajného s členem mysliveckého spolku

                                              0 0
                                              • Japhy  

                                                Neplete, mám pár kamarádů myslivců, polovina má vystudovanou hnojárnu a oboru nepracují. Prostě k tomu mají vztah. A najít údajně sdružení s převahou nedementů kde by je vzali a nekoukali na ně skrz prsty byl docela oříšek.

                                                0 0
                                        • gerrard  

                                          JJ presne kdyby nebyli myslivci, tak by v lese a na poli nastal konec sveta. :) Jak kdybych to slysel nazivo. Taky mam v pribuzenstvu myslivce a taky se nikdy neshodnem. Ja mam totiz rad prirodu kvuli prirode a ne proto, ze se v ni da strilet.

                                          0 0
                                          • RomanH  

                                            Nenastal. Ale vem si pole x prasata. Co je pro ne prirozenej predator, snad vlk (a ja jsem treba rad, ze uz se objevil i kousek od nas). Ale i ten pujde radeji po srncim (pokud budou ovce hlidat psi a nebude k nim jen tak moci). Na jednu stranu nechceme mrtvy les bez zvere, na druhou stranu zviratum ubirame zivotni prostor, a na treti vlky a divocaky ve mestech taky potkavat nechceme. Vyse to uz pekne vysvetlocal Dzeyar ci Okrab. Nezastavam se tu „masistu“, prilezitostnych lovcu, ale myslivcu. Mozna mam stesti na lokalitu a lidi kolem sebe, byt ne vse je ruzove.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Mi teda prijde, ze prirozeny a efektivni predator prasoidu, srnkoidu, kralikojdu a podobnych ojdu, je kombajn.

                                              0 0
                                            • gerrard  

                                              Ta nase diskuse nema reseni. Ja chapu, ze nekdo ma ten les a pole jako misto pro chov divoke zvere a jako odmenu moznost si na ne zastrilet a tak se o ty zvirata „stara“ a ridi co a kolik toho v tom lese nebo na poli muze pobyhat a zabiji vsechno co by mohlo zabit ty co jdou sezrat. Nejde mu o ochranu prirody a biodiverzitu, ale o chov zvirat. Ma to jako konicek a sakra si ho hlida, aby o nej neprisel. Rekl bych ze myslivci jsou nejsilnejsi zajmova skupina v CR a vsechna cest jejich lobingu, nektere pravomoci jim policajti muzou zavidet.

                                              Ja jsem dlouhodobe spis zastancem toho, ze kdyby jsme do toho prirode prestali kafrat, tak ona si udela poradek sama a zeleni panacci s jejich ujetyma ritualama a aragontnim chovanim nebudou potreba. Pak se budou moct treba vytvorit profesionalni myslivci, pro tu nejnutnejsi peci a bude klid.

                                              0 0
                                              • obda  

                                                Kdybychom do toho přestali kafrat, tak si pořádek udělá sama – a např. přemnožením divočáků nám dá na vědomí, že pole s kukuřicí nejsou v přírodě přirozeným prvkem ;)

                                                0 0
                                                • gerrard  

                                                  Divocaci jsou premnozeni uz 20 roku a zatim je porad vetsi zabava si je hy Kdyby ty svine zraly ckat a mit po cem strilet nez ten problem poradne zdredukovat. Kdyby jim chutnala repka, tak uz tu nejsou. :)

                                                  0 0
                                                  • obda  

                                                    Cel pointa ale je, ze pokud by se to nechalo na prirode, tak by proste premnozeny byly, protoze maji idealni podminky.

                                                    0 0
                                                  • orm  

                                                    Kdyby se to nechalo na prirode, tak se nevystrileli dravci, kteri by to prirozene regulovali misto myslivcu, ale to myslivci nechtej, protoze pak by oni nemohli „regulovat“ :-).

                                                    0 0
                                                  • USPS  

                                                    +1

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    to je co by kdyby…ale když vezmeš jako výchozí stav aktuální situaci, bez myslivců to nejde

                                                    0 0
                                                  • 01carbon  

                                                    S nima taky ne viz policejni ostrostelci povolani na praseci mor na zlinsku. A i ti byli na ty prasaka kratky.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    tak ale aspoň něco postřílej

                                                    policajti neznaj terén = myslivci jim museli ukazovat kde

                                                    zase výhoda policajtů byla v kvalitním NV/termovizi a možnosti střelby s tlumičem (prasata hned nezdrhnou, můžeš zkusit další…)

                                                    0 0
                                                  • Džey Ár  

                                                    A kdes zjistil že jim nechutná :-)?

                                                    0 0
                                              • Japhy  

                                                Já si hlavně myslím, že bychom se měli zbavit pozůstatků lidové myslivosti a nechat plně i otázku „živočišné výroby“ na vlastníkovi. Ať už přímo nebo prostřednictvím pověřeného spolku. Nechápu proč by stále měl mít nějaký traktorista Franta z JZD v Horní Dolní na zdi kulobrok a dožadovat se svého nezcizitelného práva si párkrát za rok vystřelit v (cizím) lese na (cizí) zviřátko.

                                                0 0
                                                • RomanH  

                                                  Ten vlastnik pozemku si ale vybira sdruzeni, kteremu pronajme ty pozemky k honitbe. Na danem sdruzeni pak uplatnuje skody. Pokud Franta neni clenem daneho sdruzeni, nesmi na danem pozemku lovit (ani vstupovat se zbrani), nebo pokud nedostane pozvanku na hon / nahanku.

                                                  0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Hele, a jak je mozne, ze myslivci maji pravo vubec vstupovat na cizi soukromy pozemek se zbrani a tam strilet? To mi pripada hodne za hranou neceho co by se mohlo jmenovat pravo.

                                                    0 0
                                                  • RomanH  

                                                    Je to dano zakonem a definici, co je to honitba. Jako vlastnik pozemku pak muzes pozadat o jeho vyneti z honitby.

                                                    To mas podobne, jako kdyz si koupis kus lesa. Muzes tam teoreticky zakazat vjezd, ale nikoli vstup (pokud nejde o treba skolku / oboru). Stejne tak ve svem lese nemuzes zakazat sber lesnich plodu ci dreva, tusim do prumeru 8cm, a to uz je slusne polinko – o nic nejde, pokud si nekdo vezme ojedinele drevo na chatu / taborak, ale taky Te to bude stvat, kdyz Ti to nekdo odtahne komplet.

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Zakon – ano, bohuzel to takhle je.

                                                    To ze nemuzes jako vlastnik lesa zakazat nejaky pohyb lidi a sber nejakeho drobneho ovooce/dreva to mi jeste prijde tak nejak pochopitelne. Ovsem pokud tam myslivci maji zrovna svoji „strileci akci“ tak naopak mohou zakazat vstup vsem, a jestli jsem to spravne pochopil, tak i vlastnikovi. A to mi prijde jako uplne neco jineho, nez povoleny vstup vsem lidem.

                                                    0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        zrušit nepůvodní druhy…jak přesně si představuješ, že by měla probíhat například likvidace muflonů? např.v CHKO Křivoklátsko je jich jak blech na veverce…a v tak těžkém terénu, že se tam ani nedá chodit (skály, rokle)

                                        0 0
                                        • gerrard  

                                          Vyhlaska o zakazu mnozeni a kdyby ani to nepomohlo, tak tricka. „Mufloni konec mnozeni“ nebo tak neco, to uz musi zabrat. ;)

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            mufloni go home?

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              Možná by pomohl Kocáb, Rusáky od nás vyhnal…

                                              0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            mufloni go home? scénář jak se k nám dostali v podstatě stejnej, jako u jiných migrujících druhů – z Itálie si je natahali do Německa a Rakouska a odtud pak pronikli na naše území…

                                            0 0
                                            • nomecz  

                                              Takze je tu sance ze za par let budou moct clenove nejakeho spolku nove migrujici druhy legalne strilet ?

                                              0 0
                                        • Radek Broz  

                                          Normálně by si tě stát najal, otevřel zbrojnici a na chvíli tě tam vypustil:)

                                          0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      Klidne at si to lidi lovi, ale me osobne celkem dost sere i ta debilni myslivecka kultura, ktera snad vznikla za cisarpana, ci snad jeste drive. Osobne to mam tak, ze i bez „prefiknuti stare myslivcem“, budu mit k tomuhle spolku vzdycky naprosto negativni vztah.

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Já čekám, kdy taky myslivci začnou řešit predátory typu medvídka mývala, nebo škodnou jako jsou nutrie. Ouha, nutrii si na zeď nevystavíš a i když je dietní, tak se šípkovou to není ono. Toliko k hospodářské motivaci myslivců. ;-)

                                      0 0
                                      • RomanH  

                                        Myvala ani nutrii u nas v reviru je nemame, ale treba jezevce resime a na korenove zelenine je vybornej :-)

                                        Lisku si taky nevystavis, ale zakopes ji (a kolikrat se kvuli ni stanes Kralem honu, coz zamrzi :-)), ale strili se.

                                        0 0
                                        • obda  

                                          Jezevec říkáš? Musím doplnit mezery – jedl jsem hodně věcí od šneků po shnilý ryby, ale jezevce ještě ne :)

                                          0 0
                                          • Japhy  

                                            Já jezdil na kole do práce kolem fest nafouknutýho jezevce. Furt jsem čekal kdy exploduje a když už to vypadalo nadějně, někdo ho odklidil.

                                            0 0
                                          • mastihuba  

                                            začni psem, je to dost podobné :-)

                                            0 0
                                            • obda  

                                              Jsem chtěl, když jsem byl v Korei, ale nešli jsme tam nikdy do toho správného podniku (nebo nebyli na menu pro cizince ;))

                                              0 0
                                            • Japhy  

                                              Žádný zázrak, dvakrát v životě jsem psa jedl a že by to byl nějaký kulinářský zázrak… Prostě normální psuláš a karboše.

                                              0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          No jo…ale ty nervy, ze ti jezevce streli kolega, kdyz ty ho cely rok opecovavas a prikrmujes, aby byl chutnoucky:)

                                          0 0
                                        • -b-n-x-  

                                          Lišku si nevystavíš? My měli doma docela pár lišek a kun. Hezký kožíšek mají.

                                          0 0
                                • vili  

                                  No, máme chovatelskou stanici na pointry (myslivecké lovecké plemeno), takže se s myslivcema potkávám a tvoje věta, že většina myslivců má ke psům vztah (předpokládám myšleno pozitivní) se vymyká mým zkušenostem. Spíš bych řekl, že opravdu pro většinu platí, že je to jen nástroj a je jim pes ukradenej.

                                  Slopání na honech už doufám není tak častý jev, ale tam nechodím tak nemůžu říct. Střílení po psech bych viděl spíš na speciální ultimátní jedince, kteří to mají prostě v palici pomotaný a spoléhají, že jim vše projde. A ten zákon o střílení samozřejmě mám taky naštudovanej, ale nědělám si iluze, že ti co už mají potřebu po nějakých psech střílet (takovýho naštěstí neznám) budou řešit nějaký metry nebo druh psa, když po něm bude šit z posedu na x metrů.

                                  Jinak souhlas, blbci jsou naprosto jistě v každé skupině, jen někde víc a někde míň. Bohužel po několika negativních zkušenostech, když vidím nerudnýho dědu 60+ v zeleným, tak se už ani nesnažím diskutovat a raději odcházím. Naopak s mladšíma mám naopak spíš pozitivní zkušenosti.

                                  0 0
                          • gerrard  

                            Kdyz si uvedomis, ze strilel od lesa smerem na cestu, tak je jasne ze to byl mega blb. Bohuzel to stalo zivot mladeho kluka.

                            0 0
                    • petrun  

                      A to jako proč? Kdo vymyslel takovou kravinu? Když střílím z devítky vždy mám terč ve tvaru lidské postavy. Jenom tak nadriluješ účinnou střelbu do největší zásahové plochy.

                      0 0
                  • treatt  

                    Třeba to vyfasoval místo rajónů ;)

                    0 0
                  • Ricci  

                    ja by som vyhodil toho polovnika a nech si ostatni zastrielaju…

                    0 0
    • Janouch  

      tak to byl super idiot hned vedle draha :)))

      0 0
    • Martin  

      imho jsi narazil na frustrovaného kokota

      0 0
    • vlasto  

      No je teda pravda, ze na infotabulich na oficialnich stezkach v lese u nas je casove omezeni( na cas se musim podivat).Kdo ovsem tudy jezdi. Myslivci v offroadech. Ale o plaseni zvere nemuze byt rec. Jedine jeden zajic, ktery me vzdy rano ceka na stejnem miste, chce zavodit, ale nezda se byt vyplasen.

      0 0
      • AussigBiker  

        Jj, zajicove taky se mnou zavodej, chvili pelasej po ceste a pak to v ty rychlosti vohnou vostre doprava do pole :)

        0 0
        • KoudakT  

          nj, dochází mu dech, srabovi :-D

          0 0
        • kyl  

          Pokud jen peláší pryč a pak to v ostrým úhlu zalomí do pole nebo lesa,je to ok.Horší je když z toho lesa o pár metrů dál vyletí zas ven,proplete se bowdeny a hadicemi pod řidítky a nabereš ho pravým kolenem a to celé v takovém fofru,že jen podle chlupů na bowdenu tušíš co to bylo.

          0 0
    • Karma  

      Myslivec je s prominutím *******, protože Zákon o ochraně přírody ti GARANTUJE veřejný přístup do přírodního parku. A Zákon o myslivosti je Zákonu o ochraně přírody podřízen.

      0 0
      • Forester  

        čistě pro tvoji informaci, není mu podřízen, stejně jako zákon o lesích …

        0 0
    • Forester  

      Jen dle toho jak to popisuješ, tak jsi nereagoval zrovna adekvátně. Nejsem zastáncem myslivců, dokonce je vyloženě nemám rád i z pohledu své práce, ale na hrubý pytel hrubá záplata.

      Jinak do lesa můžeš kdykoliv, jsou tam nějaká omezení, ale ta se týkají těžby. A vždy se máš chovat ve shodě se zákonem o lesích, který některé aktivity přímo zakazuje.

      0 0
      • marapara  

        Podle mě zareagoval celkem adekvátně, jak píšeš: na hrubý pytel, hrubá záplata. Je fakt, že mu to myslivec mohl říct bez emocí (jen oznámit), ale jeho to vytočilo, proto reagoval už podrážděně.

        Ještě dotaz ohledně těch omezení, je zákonné omezení vstupu do nijak neohraničeného lesa z důvodu říje lesní zvěře, když je tam taková cedulka? Z důvodu těžby je to jasné.

        0 0
        • Forester  

          pokud nejsi v oboře, kde je logicky omezen pohyb osob v souvislosti s mysliveckým hospodařením, tak nic takového v souvislosti s říjí není.

          0 0
          • marapara  

            Ne to není obora, není to nijak ohraničeno. Teda je možné, že dál někde v lese ano, ale z cesty to není vidět.

            Je to lesní asfaltka, která vede lesem, ale u vjezdu od hlavní silnice je cedule, zákaz vstupu od 1.9. do 30.9. po 16.00 hodině z důvodu říje lesní zvěře. Nikde jinde jsem takovou ceduli neviděl. Konkrétně je to tady ten úsek a vede to dál:

            http://www.mapy.cz/s/iDSL

            0 0
        • Forester  

          Je fakt, že mu to myslivec mohl říct bez emocí (jen oznámit), ale jeho to vytočilo, proto reagoval už podrážděně.

          takže z tvé logiky věci vyplývá, že když s něčím nesouhlasím, tak automaticky reaguji podrážděně a píšu na fóra, že ostatní jsou idioti …

          0 0
          • marapara  

            To je dost zjednudušený závěr. Nenaštvalo by tě, kdyby tě někdo bezdůvodně a neoprávněně odněkud vykazoval? I kdyby se to byla pěkná vyjížďka a někoho takového potkal, tak bych měl minimálně zkažený zbytek dne, byť by mi to řekl v klidu. Teda ne že bych na něj musel hned řvát, ale nejspíš bych si myslel něco o prdelích.

            0 0
            • Forester  

              sám jsi si odpověděl … Teda ne že bych na něj musel hned řvát, ale nejspíš bych si myslel něco o prdelích.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Dobře, jak jsem měl reagovat? Možná nastavit druhou tvář?

        Žádné nepovolené aktivity jsem tam neprováděl – nepodpaloval jsem to, repráky taky nemám, nejezdím tam mimo cesty, nemám na kole pluh…

        0 0
        • Forester  

          Tak si jedu lesem, po cestě, v klidu a v proti mě šel zvolna takový starší chlap, flinta, kamizola. A hned na mě spustil takovým tónem, jako když mluvíte se spodinou: „To teď musíte jezdit po lese a plašit zvěř?“

          Mě doma učili, že ke starším lidem se mám chovat slušně. Chápu, že to každý máme jinak.

          Jo a ještě jsem se zeptal, jestli je normální.

          jasně, tímto jsi mu to nandal a čekáš, že bude v pohodě.

          Poslal jsem ho do háje a jel si po svých.

          viz předchozí

          0 0
          • iron.hide  

            k starsim ano, ale urcite nie k flintosom. co flintos to chory clovek.

            0 0
          • Darkson  

            tuhyz reagoval zcela adekvátně

            0 0
          • Smazaný účet  

            Tak hele, kdybych vjel do zákazu vjezdu, tak to beru a ještě se omluvím. Ne, je to lesní cesta, je tam odjakživa, celoročně průjezdná (asi i osobákem by to šlo). Já jsem se ho zeptal, o co mu jde a on ve stejném tónu pokračoval, že tam plaším zvěř. Prostě ať mu vypadnu z lesa. Tak to pardon, starej nebo mladej, přece na mě nebude otevírat držku jen proto, že jsem na kole. Až pojedeš okolo ZOO a vylítne na tebe zřízenec, že mu plašíš želvy, tak to taky bude v pohodě?

            0 0
          • obda  

            Jaká je adekvátní reakce na „To teď musíte jezdit po lese a plašit zvěř?“ Já tyhle lidi prostě ignoruju, pokud se necítím v extra hravé náladě. To se pak bavím tím, jak se snadno nechají vytočit sice klidnou a slušnou, ale přesnou a neprůstřelnou argumentací ;)

            0 0
          • marapara  

            Ke starším lidem se má chovat slušně, to beru, ale to neznamená, že si musí od každého nechat ***** na hlavu, ne?

            Také by sis nechal líbit, kdyby jsi jel po silnici dejme tomu II. třídy, předjelo tě auto, zastavilo, vylezl nějaký děda a začal ti nadávat, že na silnici nemáš co dělat na kole a ať vypadneš na nějakou cyklostezku, která je pro ježdění na kole přímo určená.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A co mu tak ošklivého udělal?

              0 0
            • Pavel  

              Přesně tak, ke starším idem se chovám vždy slušně, s patřičnou úctou, například jim rozhodně netykám. Takže dycinky jen „Jděte do ******!“.. ;-)

              0 0
          •  

            Tyjo kam ty na ty zcestny nazory chodis, to se neda ani cist. Tragedie. S tebou nema cenu polemizovat, dle nicku je jasny na ci strane stojis. Na strane idiota…

            0 0
    • blept  

      Neřiká se: „Řvát jako na lesy“? Obvykle v lese moc bordel nedělam, ale asi bych mu na to řek tohle .

      0 0
    • marapara  

      Pokud jsi se nepohyboval v NP nebo v NPR, tak ti v podstatě může políbit, pokud ses pohyboval po normální cestě a ne po lese, eventuelně jsi něco neničil. Podle mě reagoval jen podle toho, co si myslí, že je správné. Nicméně to není žádná berná mince, co je správné neurčuje on.

      Nedávno, asi 2 roky zpět se mi stalo něco podobného na vyjížďce a také mi to bohužel zkazilo celý den. Bylo to celkem fajnové poježdění po Chřibech, byl jsem někde za 2/3 vyjížďky a po občerstvení v Koryčanech jsem vyjížděl zpět do Chřibů přes areál zámeckého parku, který je kousek nad náměstím. Vjel jsem do areálu a pěšinkou jsem jel nahoru na konec parku. Ten je ohraničen zídkou, která je na konci rozbitá a navazuje na tur. žlutou značku, která vystoupá pod Železňák. Pár desítek metrů za brankou jsem potkal jakousi „slečnu“, ona to spíš byla taková mladá vepřovka, tipl bych tak lehce přes 20 let, která šla vedle po souběžné širší cestě směrem dolů, od mé pěšiny asi tak 20 metrů. Cesty se o kus dál sbíhají v jednu. Jak mě uviděla, tak na mě spustila, že co tady jezdím? Já jsem nereagoval a šlapal do kopce pomalu dál asi tak 10 km/h. Ona tu držku nezavřela a začala, že tam akorát všechno ničím, což mě v okamžiku rozlítilo, takže jsem zastavil a zavolal jsem na ni, ať mi ukáže co jsem konkrétně tady zničil? No zarazila se a začala mrkotat, že je tam jezdit zakázané, že všechno ničíme a kdesi cosi. Jediná cedulka na brance je zákaz vstupu do areálu a ne vjezdu, cedule zákaz vjezdu cyklistům je jen jedna a vypadá jinak. Takže paradoxně tam neměla dělat co ona protože já jsem tam nevstoupil, ale vjel. (Nicméně chodí tam dost lidí, často tam potkávám opodál i rodinky s děckama, které se hrají většinou v levé části, já jezdím cestou vpravo nedaleko zdi, jen pomalu projíždím nahoru). Tak jsem jí to vmetl do xichtu o tom zákazu, že tu nemá narozdíl ode nemá dělat co ona. Taky jsem ji řekl, že je kráva blbá. No hleděla na mě, jak půl ****** z křoví. Rozloučil jsem se slovy, že příště až začne někoho nesmyslně prudit a bezdůvodně ho napadat, ať si to dobře rozmyslí, nebo by taky mohla jednu chytnout přes držku. Nasedl jsem na bika a jel pokračoval dál. No ******** jsem byl po zbytek dne a ještě teď, když si na to vzpomenu, tak mě to nasere znova. Kdyby ještě v tu chvíli něco cekla, tak jednu fakt chytne, byl jsem fakt vytočený hodně.

      0 0
      • Martin  

        na ja, nejhorší je srážka s blbcem. beztak to byla nějaká feministka studující gender studies a environmentální trvale udržitelné řízení neziskovek

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak víš, jak jsem se cítil..:-)

        0 0
        • marapara  

          Vím. Neměl pocit viny, ale nasrání na toho blba, kterého jsem potkal. V tomo případě pořádnou krávu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jo vlastně mi ke konci řekl „prosím vás jeďte“, takovým chytráckým tónem, jakože se se mnou nemá cenu bavit, ale běda jestli mě uvidí příště.

            0 0
            • marapara  

              No tak ta „moje kráva“ reagovala zrovna dotčeně a podrážděně na mě. Tomu také odpovídala má reakce, kterou evidentně nečekala. Nejspíš si myslela, že sklapnu uši a odpoklonkuju se provinile pryč. To se ale děvenka pěkně přepočítala.

              0 0
      • iron.hide  

        +1

        0 0
      • Webonaut  

        Pokud měla výhrady, má ti je sdělit slušně, proti tomu ani námitka. Moc mi tam ale nehraje ta tvá argumentace zákazem vstupu vs zákazem vjezdu. Pokud to chápu správně a ty jsi vjel do areálu, kde byl na brance zákaz vstupu, objektivně jsi tam neměl co dělat.

        0 0
        • marapara  

          Tak cedule je tam spíš asi někdy z minulých let. Co není zakázáno je dovoleno – já jsem nevstoupil, kdybych slovíčkařil. Po parku běhají děcka s rodiči, shlukující se skupinky různých puberťáků atd. I kdyby tam neměl co dělat já, tak to na mě nemá co pokřikovat nějaká kravka, která tam také v tom případě nemá co dělat. To je jako přirovnání, když někdo káže vodu a sám pije víno.

          0 0
          • Webonaut  

            Já jen říkám, že to slovíčkaření ve stylu „nevstoupil jsem, ale vjel“, by ve skutečnosti fakt neobstálo :-). Jinak, jak už jsem psal, souhlas. Lidi na sebe nemaj řvát při každý malicherný příležitosti. Taky bych jí dal pár rad o zásadách slušnýho chování.

            0 0
    • blue.sun  

      Jo… a vyšší level jsou už jen arogantní důchodci, kteří na tebe vyrukují s oblíbenou frází: „Co sem jezdíš, patří ti to tu snad?“

      0 0
    • ary  

      Tohle je fórum cyklistů, takže vždy bude mít pravdu ten na kole. Není co řešit. :-)

      0 0
      • Tomínos  

        Člověče divil by ses, ale už se tu párkrát stalo, že biker se tady dovolával nějaké podpory, kde podle vlastního popisu podělal on a lidi ho tu setřeli, že si za to mohl sám. Oni sem chodí vcelku i rozumní lidi, nejen biker ultras.

        0 0
    • niky79  

      Ja byt tebou bych ten les koupil a pak ho poslal do ******, co dela na tvem pozemku :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        :-D

        0 0
      • alinceb  

        Nebo by ho poslal do ****** ten myslivec…

        Zákon č. 289/1995 Sb. – O lesích a o změně některých zákonů (lesní zákon)

        § 19

        Užívání lesů

        (1) Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest. Při tom je povinen les nepoškozovat, nenarušovat lesní prostředí a dbát pokynů vlastníka, popřípadě nájemce lesa a jeho zaměstnanců.

        (2) Chovatelé včel mohou se souhlasem vlastníka lesa a v zájmu podpory ekologické rovnováhy, opylování rostlin, využití medovice a zlepšení produkce semen lesních dřevin umisťovat svá včelstva na lesních pozemcích za předpokladu dodržování povinností vyplývajících z odstavce 1 věty druhé.

        (3) Na návrh vlastníka lesa nebo z vlastního podnětu může orgán státní správy lesů z důvodu ochrany lesa nebo v zájmu zdraví a bezpečnosti občanů rozhodnout o dočasném omezení nebo vyloučení vstupu do lesa, nejvýše však na dobu tří měsíců. Totéž lze stanovit nařízením obce14) s rozšířenou působností. Stanovenou dobu lze stejným způsobem prodloužit nejvýše o tři měsíce. Zákazy vstupu do lesa nebo jiná omezení užívání lesa stanovená zvláštními předpisy anebo podle nich vyhlášená zůstávají nedotčena. Vstup do lesů, které jsou nezbytné pro potřeby obrany státu (dále jen „vojenské lesy“), se řídí zvláštními předpisy.15)

        0 0
        • koudak_11  

          No asi dostanu pojeb, ale… Z pohledu zakona muzes (mas pravo) do lesa (bavme se o „normalnim“ lese) VSTUPOVAT. Coz znamena, ze musis byt chodec. ZAkon o lesich take rika, ze do lesa je ZAKAZAN VJEZD. Takze pokud je cesta vedena v katastru jako les, tak tam muzes dle zakona kolo maximalne vest.

          0 0
          • Finidi  

            Kdybychom zacali slovickarit, tak si dokazu predstavit situaci, ze do lesa, kde je zakazan vjezd, VSTOUPIM jako chodec vedoucí kolo… a až budu v lese nasednu na kolo a normálně pojedu… do lesa jsem totiž nevjel, ale vstoupil tzn. neporušil jsem zákaz vjezdu. :o))))

            Ovšem kdyby tam byla značka, zákaz jízdy na kole, jakože taková není, tak to by byl problém :o))

            0 0
        • koudak_11  

          Omylem jsem pridal text 2×.

          0 0
          • Tomínos  

            Jeden odstavec taky říká něco ve smyslu že na lesních cestách a značených stezkách můžeš jezdit na kole, koni a lyžích. Vysloveně zakázán je myslím vjezd motorovým vozidlům. Pokud se výrazně pletu, někdo mě prosím opravte, nechtělo se mi hledat přesné znění.

            0 0
            • marapara  

              Myslím, že tak nějak to je, pokud se to nezměnilo. Ale hledat přesné znění se mi také nechce :).

              0 0
            • Pavel  

              Přesně tak, zákaz vjezdu platí JEN pro motorová vozidla. Nemotorová vozidla obecně můžou.

              0 0
              • marviq  

                Pokud je u vjezdu do lesa značka zákaz vjezdu, takový ten červený kruh na bílém podkladu, tak nesmíš ani na kole. Že se to porušuje je jasné. Zvlášť, pokud tudy vede třeba cyklostezka. Správně by tam měl být zákaz vjezdu motorových vozidel. Ale předělat je to asi drahé.

                0 0
                • Jamin  

                  Já někde četl, že tohle nestačí, aby byla značka platná, musí být umístěna na nějaký normovaný železný tyči, takže pokud je tam zákaz vjezdu přibitej hřebíkama na strom, můžeš klidně jet. ALe úplně jistej si taky nejsem, třeba někdo ví víc.

                  0 0
                  • kyl  

                    Něco na tom bude,byl jsem s policajtama hledat v lese a hned na kraji byla cedule vjezd zakázán.Nebyla ale podle předpisu a tak jsme jeli dál.Vzhled a umístění musí splňovat nějaká kritéria.

                    0 0
    • Pepíno89  

      No asi si narazil na extra pitomce… Jsem taky myslivec a nedovedu si představit proč bych měl někoho vyhazovat z lesa i kdyby to bylo pozdě večer. Pokud na tom kole jedeš tak to zvěři vůbec nevadí, je na tyhle zvuky zvyklá… Podobně jako si zvykne na auta, traktory atd… Daleko víc zvěř vyplašil ten myslivec když s tebou zahájil rozhovor… Zkrátka se to chce v lese chovat normálně, zbytečně nehulákat, normální jízdou v lese nikdo neškodí…

      Je fakt že mě jednou taky vytočila rodinka co na sebe večer v lese hulákala když jsem seděl na čekané takže jsem se mohl zbalit a jít domů, ale co se dá dělat… Lesní cesta není náš majetek…

      0 0
      • blept  

        A proč jsi seděl na čekandě?

        0 0
        • Pepíno89  

          To občas myslivci dělají :-) Chodím tam rád, vedle jsou liščí nory… Tenkrát, když tam pokřikovali na celý les jsem neviděl ani chlup…

          0 0
          • Stingray  

            Hele a teď mi ještě řekni, proč se ty lišky střílej jako škodná. To jako do lesa nepatří a zajíc nebo koroptev je něco víc než liška, jezevec nebo káně? To, že zabíjíte i liščata, otrávíte dravý ptáky a ještě se tím chlubíte, by mě vzal čert..

            0 0
            • jIrI___  

              Normální regulace stavů kvůli zachování dříve přirozené rovnováhy. Může za to neustálé rozpínání člověka do přírody.Nevidím na tom vůbec nic špatného.

              0 0
              • Stingray  

                Co to je za píčovinu? Přemnožený jsou tak možná divočáci, který nikdo zregulovat neumí, protože se oproti lišce špatně střílej..

                0 0
                • jIrI___  

                  Odborník, to se pozná.

                  0 0
                  • Stingray  

                    Zatím co ty k tomu určitě máš co říct, tak doufám, že mě sdělíš nějakej fundovanej názor a né jen plky..

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  Hm, znalec to se pozná :D

                  0 0
                • Ivan  

                  Ač se mnozí možná podiví, jIrI má částečně pravdu. Lišek je skutečně moc, zřejmě hlavně kvůli dřívějšímu plošnému očkování proti vzteklině. Následkem toho mají ovšem sběrači a konzumenti lesních plodů větší šanci na velmi pěknou infekci tasemnicí echinokokem, kterou lišky trusem roznášejí. Ovšem psychopati, kteří tráví dravce karbofuranem, by měli shnít za mřížemi.

                  0 0
                  • Stingray  

                    To s tím strašením tasemnicí je k smíchu, kolik takových případů do roka prokazatelně z lišek je? A stejně se spíš lišky krměj hlodavcema než zajícema, jen se dobře loví se psama a je to prima zábava. A ještě jedna věc, myslivci jsou největší zloději kukuřice a dalších polnin…

                    0 0
                    • Ivan  

                      Máš pravdu, těch případů diagnostikované lidské echinokózy u nás je ročně velmi málo. Dílem proto, že inkubační doba může být velmi dlouhá, až hodně let. Jenže promořenost lišek echinokokem stoupá, v průměru je 40% a na Brdech údajně podstatně vyšší. Takže možnost nákazy bych tak úplně nebagatelizoval, i když šance, že tě v lese sejme ožralej myslivec, je pořád asi vyšší, než že z kontaminovanjech hub nebo borůvek chytíš tasemnici.

                      0 0
                      • Stingray  

                        A jak moc je to nebezpečný a smrtící? Moc ne a v poslední době vyšlo i dost článků, jak jsou paraziti lidem prospěšný.

                        Takový klíště je milionkrát nebezpečnější, ale myslivci na něj moc nestřílej..

                        0 0
                        • Ivan  

                          Nepleť si echinokoka s tasemnicí, co chytneš ze syrovýho masa. Ta druhá ti nevadí, máš ji ve střevě, dokonce je možná prospěšná proto, že správně stimuluje imunitní systém, kterej je koneckonců na tuhle sortu (střevních) parazitů adaptovanej. Ne tak na echinokoka, kde se člověk nakazí vajíčkem (nikoliv boubelem), stane se mezihostitelem a v podstatě mu ten echinokočí boubel vyroste v játrech, plicích nebo v mozku. Jestli si myslíš, že to není nebezpečný, brát ti to nebudu. Že od klíštěte chytíš encku nebo boreliózu, je samozřejmě mnohem pravděpodobnější, ale proti encefalitidě existuje účinná vakcína a boreliózou onemocnět můžeš a nemusíš, ale v každým případě se dá léčit antibiotiky. V případě echinokokózy půjdeš pod kudlu.

                          0 0
              • in2ition  

                tak určitě… škodnou střílíš, aby nežrala lovnou, kterou v zimě přikrmuješ a střílíš na podzim. přirozená rovnováha.

                0 0
                • kudlanka32  

                  podle tech ozranejch lesu a opichanejch stromu od parozi bych rekl ze se lovi hrozne malo a prikrmuje prilis

                  0 0
                  • in2ition  

                    :-) takňák jsem to myslel a myslel jsem, že je ironie jasná i bez smajlíků a uvozovek… prostě běžný český „hospodářský“ les je taková větší zahrádka kombinovaná s chlívkem a s přirozenou rovnováhou nemá skoro nic společného

                    0 0
                    • blept  

                      Přesně. Přirozená rovnováha ani neni, dravec a kořist oscilujou. A to co je v lese teď rovnováha neni. Lesy sou spíš jak nějaká trapná zoo, kde jsou jen věci k jídlu,…

                      0 0
              • kyl  

                Na vlastní oči jsem lišku viděl v přírodě 2×,jednou byla zastřelená a jezevce jednou,taky mrtvej.Zato zajíců s bolavejma očima a ušima nespočet.Lišky by tohle všechno zlikvidovali(to je ta rovnováha).

                0 0
        • Jamin  

          Protože tak se to dneska dělá, už se nechodí lovit, protože to je moc práce, tak se někam sedne a čeká se až prase přijde přímo do rány no a když dlouho nejde, tak se aspoň vypije litr rumu.

          0 0
          • blept  

            :-D

            0 0
          • Webonaut  

            Já jezdím velmi často kolem pomníčku v jednom údolí. Myslivec si nad ránem spletl s divočákem 19 letýho kluka, kterej se zrovna klubal ze spacáku. Věřím ale, že chlapi si dnes (až na naprostý ignoranty) netroufnou chodit ožralí. Jsou dost často pod kontrolou.

            0 0
            • Pepíno89  

              Kontroly jezdí dost často… Ale i tak se najdou hovada, který si zkrátka loknou… U nás se to řeší vykázáním z honu…

              0 0
              • Webonaut  

                Hovada jsou všude. Ožralej pitomec na bajku je imho pro sebe a okolí stejně nebezpečnej jako ožralej myslivec.

                0 0
                • Dejv94  

                  Zas tak moc ne, řekl bych že ožralej myslivec je jak ožralej řidič, za to ožralej biker narazí sám do stromu a nikoho jinýho tolik neohrozí jak blb s flintou nebo dvoutunovým autem.

                  0 0
                  • Pepíno89  

                    No v posledních letech jsem nezaregistroval případ kdy myslivec někoho postřelil a měl v sobě alkohol… V dobách kdy střílel můj děda se chlastalo mnohem víc a průšvihy nebyly… Rozhodně ne v takové míře… Problém je v tom, že dnes dostane papíry každý prachatý blbec co si to koupí a nepozná prase od báby s nůší…

                    0 0
                    • Dejv94  

                      Co vím, tak člověka ne, ale o postřelených/zas­třelených psech a dokonce i na vodítku (nebyli to žádní zaběhlí psi, většinou psi pár metrů od pána a žádná nebezpečná plemena).

                      0 0
                      • Pepíno89  

                        V tom případě má okamžitě přijít o papíry… Střílet toulavé psy smí jen hospodář a myslivecká stráž, nesmí to být ovčácké, lovecké a slepecké plemena a další věc je že pokud je majitel známý, stačí říct ať si toho čokla chytí… Ale jak už tady padlo… Kreténi jsou mezi lidmi všude… Myslivost je krásná a pro zvěř prospěšná (pokud se dělá tak jak se dělat má), ale kurví to lidi… Půl myslivců jsou pytláci s povolenkami… Poslední dobou jsem totálně znechucenej a unavuje mě obhajovat tu menšinu, která doopravdy zvěři a lesu něco dává… A už vůbec nemluvím jaká je s lovem zvěře komerce…

                        0 0
                        • Dejv94  

                          Nikdy jsem u toho nebyl osobně, takže nevím jak se to vše vyřešilo. Jak píšeš, idioti jsou všude, bohužel na ně nárážím častěji než na ty „normální“ lidi.

                          0 0
            • mr.nikdo  

              Rakovec?…

              Tam jsem slysel neco o tom, ze mimo jine strilel z jedouciho auta…

              0 0
          • Pepíno89  

            Čekaná je hodně starý způsob lovu ;-) Vím že mezi lidmi díky spoustě kokotů nemají myslivci zrovna dobré renomé, ale i tak nás neházejte do jednoho pytle… Kokoti jsou všude, mezi myslivci, rybáři a dokonce i mezi bikery :-)

            0 0
            • blept  

              Já v tom lovu vidím problém. Zasadil bych vlka a střílet bych úplně zakázal.

              0 0
              • Tomínos  

                Jak tomu vlkovi řekneš kde se má pohybovat a co přesně lovit?

                0 0
                • blept  

                  Naopak. Vlci u nás byli, dokud jsme je nevystříleli. Jedi prasata a srny. Stejně jako myslivci. Raději bych v lese vídal vlky, než lidi s flintou, kteří jsou paradoxně větší riziko pro člověka.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Potkal bys prvního vlka, udělal by sis do kalhot kytku a změnil názor.

                    0 0
                    • blept  

                      Možná bych si nadělal do kalhot, ale nic by se mi nestalo a názor bych nezměnil. Na Slovensku je snad jediný zaznamenaný kousnutí a to kvůli tomu, že chlap začal mlátit vlka holí, když mu šel po jehněti tuším. Vlk utekl, chlap živej. A jestli vlk nenapadá lidi, tak proč bych se ho bál? Srn se taky nebojím, i když z jelena bych asi měl respekt.

                      0 0
                    • Stingray  

                      A proč by to dělal? Ten vlk se ti zdaleka vyhne a vidět ho v přírodě je sakra vzácnost i v Kanadě.

                      0 0
                      • Paja  

                        Presne tak, tvurci tohoto dokumentu chteli vlky natocit, aniz by je nejak vabili nebo pouzivali fotopasti apod. Za 500 dnu nataceni tech prilezitosti moc nemeli, a to nataceli v divocine na SVK/POL/UKR hranicich, kde se vlku vyskytuje podstatne vic.

                        0 0
                  • Džey Ár  

                    Dneska pomalu není v přírodě ani místo pro zvěř běžnou. Všecko se zaplácává betonem a asfaltem, lidi se pohybují na místech kde se dříve nepohybovali a v dobách dříve pro zvěř klidových. Je fajn že se vlk do přírody nějakým způsobem vrátil, ale nečekal bych nějaké rozšiřování, spíše naopak. Podobné je to s Rysem, když se začal uměle vysazovat, byl rychlý přírůstek a teď pomalu zase mizí. A ať si ochranáři říkají co chtějí, není to práce myslivců, to je nesmysl.

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Asi se pohybuješ v jiné přírodě než já, nebo si pod pojmem příroda každý představujeme něco jiného.

                      lidi se pohybují na místech kde se dříve nepohybovali a v dobách dříve pro zvěř klidových … v některých lokalitách člověk tak intenzivně ruší, že černá zvěř opět přešla na svou přirozenou denní aktivitu. A s rysem je to dost možná přesně opačně, než píšeš – týká se umělého vysazování a myslivců. Dtto třeba orel mořský, výr …

                      0 0
          • Džey Ár  

            Čekaná je způsobem lovu odjakživa. Když třeba na pašíky narazíš na pochůzce, nemáš na ránu žádný čas. A na to pustit někam za pašíkem kuličku, potřebuješ času docela dost. Když sedíš, střílíš do země, máš čas zamířit a dobře trefit, máš čas vybrat správný kus, máš výhled a víš že k tobě jdou skutečně pašíci, když trefíš vidíš kam odbíhá atd. Je to ve všech směrech lepší a hlavně bezpečnější. Pravda né zas tak moc záživné.

            0 0
            • MirosPikos  

              Sakra, když se o tom vždycky někdo tak hezky rozepíše, zalituju, že nemám správnou skupinu ZP. Kolega je taky nimrod a když o tom vypráví, no rázem ze mě přestává být Kubišová. Ale samozřejmě je nutný myslet i na to, že myslivost není jen o střílení (jak si mnozí nenechavci myslí), ale z větší části je to právě o tom starání se o zvěř. Střílení je pak jen za odměnu. Ale samozřejmě, že jsou tací, co dělají „myslivost“ hlavně kvůli střílení a starost o zvěř chápou jen jako nutné zlo.

              0 0
              • blept  

                Zabijeni zvere jako odmena za to, ze se o ni staram…

                0 0
              • marapara  

                Také mi to přijde zvlaštní, že střílení zvěře je odměna za to, že se o ni starám :).

                0 0
                • Džey Ár  

                  Tak ze zákona má myslivec povinnost regulovat stavy, takže se dá tvrdit že střílet musí. Za nedodržení plánovaného odstřelu může stát sdružení sankcionovat. U nás to vypadá tak že na prasátko si vystřelí každý rád, ale splnit odlov srn a srnčat je každý rok problém, nikdo to střílet samo nechce :-(.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Se to blbě se 3 promile trefuje?

                    0 0
                  • blept  

                    V tom je právě problém. Sami jsme se dostali do stavu kdy stavy musíme držet. A proč? Protože jsme zničili jejich přirozený predátory, aby nám nebrali trofeje pod výmluvou, že je to o bezpečnosti. Prasata teď sežerou půlku pole…

                    0 0
                    • Džey Ár  

                      Představa že se v dnešních lesích za městem budou pohybovat vlci a medvědi je fakt úsměvná, zkus se nad tím zamyslet :-). A návrat k podobě přírody před nějakými 200 lety je hezká, ale bohužel nesplnitelná.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        +1

                        0 0
                      • lutte3  

                        Možná je v rámci společenského „mindsetu“ nesplnitelná, ale skoro bych řekl, že pro dlouhodobý přežití lidstva je nevyhnutelná. Zašli jsme v mnoha věcech moc daleko.

                        0 0
      • cekanka  

        Je fakt že mě jednou taky vytočila rodinka co na sebe večer v lese hulákala když jsem seděl na čekané takže jsem se mohl zbalit a jít domů

        Taky jsi mohl přinést domů přímo kapitální úlovek.

        0 0
      • mirabike  

        a co je váš majetek, to by mě zajímalo..

        0 0
      • Džey Ár  

        Mi přišel pod žebřík borec v 11 večer. Seděl jsem na rozhraní pole les a čekal na pašíky. Když jsem na něj rozsvítil lampu, málem se z toho chudák potentononc :-). Zkracoval si cestu. Byla totální tma.

        0 0
        • Pavel  

          Já jednou na cykločundru v takové budce nocoval (vpasoval jsem se tam i s kolem). Naštěstí šla zevnitř zaríglovat, fakt nerad bych zažil probuzení s hlavní u hlavy…

          0 0
          • Džey Ár  

            Jo to už se mi taky stalo. Vylezu na kazatelnu, otevřu dveře a vevnitř chrněl holohlavý ukrajinec v lehké bundičce a teniskách, byl to leden a leželo asi 20cm sněhu. Řekl jsem mu že pokud tam nebude hulit, tak tam může do rána zůstat a nechal jsem ho být. Stopoval prý předtím na dálnici a ráno že prý bude pokračovat.

            0 0
    • d69  

      Si měl dost kliku,že tě rovnou neodprásk!Bejt to nějakej drnější fořt,tak už mezi námi nejsi:)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Měl jsi slézt z kola, vzít mu tu flintu a umlátit ho pažbou. To by ho naučilo, že si dovolil na tebe mluvit tak povýšeně.

      0 0
    • kudlanka32  

      Nejhorsi ze vsech jsou tramvajaci. Takovou koncentraci frustrace a blbosti, navic podporenou prevahou momentem hybnosti i zakony teto zeme, nikde nenajdes.

      0 0
      • jIrI___  

        Zavazel jsi jim v kolejišti? :)

        0 0
        • kudlanka32  

          Ani ne, ale zatimco myslivce potkam vyjimecne, debilu v tramvaji za jednu cestu do prace potkam trebas 10. A cim vsim se dokazou bavit, tim myslim zamernou skodici cinnost, to mi hlava nebere. Mozna jo, kdybych jezdil v pixle, ktera nemuze nikam zatocit, taky by mi jeblo.

          0 0
          • Pavel  

            Bratranec se šalonó jezdí. Zkusím se ho zeptat, až se někdy potkáme. I když ale, v tomto století se to ještě nepodařilo, na „rodinné sešn“ (tj. někdo umře) zásadně nechodí, je to rebel. A já šalinó nefofruju… :)

            0 0
            • kudlanka32  

              Nevim jak to maji v Brne, ale v Praze je hodne v mode sypani pisku cyklistum, cilena soubezna jizda az k prekazce, rozjezdy bez zvonku a nasledny brzdeni spojene se zvonenim nekdy i nadavkama, zamknout cyklistu pred prekazkou nebo zastavkou, pak ho vyzvonit a pak nasleduje jizda krokem, casto za veseleho usmevu a ukazovani ruznych symbolu…fakt divna zabava. Myslel jsme ze to je moje paranoia, ale ono ne. Zrovna nedavno se nejakej chudak s autem otacel na kolejich a ten kreten zrychoval celou dobu jako by ho nevidel, ale stihnul uhnout. Mame jeden pomnicek hned na zastavce a neda jim to… Zlaty myslivci :)

              0 0
              • Pavel  

                Po Brně nejezdím ani na kole (už tam roky nebydlím; a tehdá jsem jezdil autem), takže „veselé příhody z natáčení“ nemám žádné. Ale že jsou pražáci pobúchaní, to vím… ;-))

                0 0
              • obda  

                Tak nevím jak v Praze, ale v Brně mi to přijde úplně v pohodě. Rozhodně jsem si žádné agresivity vůči cyklistům nevšiml. Šalináře znám jenom jednoho, a ten je totálně pohodovej :) Nechápu, jak to dělá – já když vidím pravidelně ty blbce v plechovkách, co odbočují doleva přes glajzy bez toho, aby se mrkli do špíglu …

                0 0
                • Paja  

                  Tramvajaci jsou psychousi, ale v Brne vysazeni spis na auta nez cyklisty.

                  0 0
                  • Dejv94  

                    To ano, cyklisté jsou jim ukradení, ale do aut bourají moc rádi a schválně.

                    0 0
                    • obda  

                      To je urban legend. Mají z toho sami problémy.

                      0 0
                      • pepek  

                        Nemyslím. Zeptej se Jiříka, sám jsem taky několik případů slyšel.

                        Ale v poslední době jim možná domluvili, už jsem 2× viděl, že i brzdili místo zvonění.

                        0 0
                        • obda  

                          Jezdím po Štefáničce/Pa­lackého šalinou furt, brzdí vždycky, když to stihnou. Někteří zvoní, někteří ne. Nicméně se jim nedivím, když jim za směnu x-krát nějaký blbec čeká na kolejích s blinkrem vyhozeným doleva (v tomhle případě jich nezvoní docela dost) nebo jim tam rovnou vlítne. Jinak při aktivaci rychlobrzdy se zvonek zapne automaticky.

                          0 0
                      • Dejv94  

                        Nepříjde mi to jako urban legend, někteří šalináři (a nejen oni ale i autobusáci a trolejbusáci) jsou kokoti. To co jsem s nima zažil, tak to bud dělali schválně nebo byli fakt tak nepozorní a měli by se vrátit do autoškoly.

                        0 0
                        • in2ition  

                          naprostá pravda. stejně tak jsou kokoti někteří bajkeři a někteří žiletkáři a někteří motorkáři a někteří řidiči. to, co jsem s nima zažil, dělali buď schválně nebo byli fakt tak nepozorní a blbí.

                          asi bych na základě vlastních dlouholetých empirických zkušeností navrhl tvoje zjištění zobecnit: někteří lidi (a nejen oni) jsou prostě kokoti.

                          0 0
                          • Dejv94  

                            Fajn, ale tihle „kokoti“ jsou zodpovědní za X-desítek lidí co vezou, sice se většinou nic nestane když vrazí mnoha tunová tramvaj do osobáku, ale i tak s tím člověk uvnitř nic nenadělá. Navíc tihle „kokoti“ žijí z peněz lidí co vozí, bohužel ti nemají na výběr jet s někým jiným. Když jim platím, očekával bych od řidičů profesionalitu, ne chování řeznickýho psa co někteří z nich předvádí.

                            Když si „platíš“ zaměstnance, taky od nich chceš aby dělali dobré jméno firmě a neníčili majetek ve svůj prospěch (tím myslím třeba schválně bourat pro pár dnů volna jak tu někdo psal).

                            0 0
                      • Dejv94  

                        Je ale fakt, že teď v těch nových Ivecach a Solarisech mají na oknech přidělanou autokameru.

                        0 0
              • Stingray  

                Tak pokud mě paměť neplete, tak za každou nehodu má tramvaják právo na pár dní placenýho volna a jelikož má tramvaj přednost prakticky všude, tak co? Pošle to tam…

                0 0
    • Smazaný účet  

      Prostě takhle a konec. https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Džey Ár  

      Pokud se ti neprokáže jako Myslivecká stráž, tak s tebou nenadělá nikde nic. Myslivecká stráž je úřední osoba a má rozšířená práva, například ti může v honitbě prohlídnout auto pokud má podezření že jsi pytlačil. Samozřejmě se nejprve musí prokázat odznakem a průkazem. Ve sdruženích mají tento status průměrně dva lidé. Jinak ač myslivec, tak bych ve tvé situaci reagoval stejně. Když na mně někdo bezdůvodně příjde s takovou, tak se s ním nemá cenu vybavovat. Někteří jedinci mají snahu stále někoho „vychovávat“ a to mně dost točí.

      Jediné co ho (z mého pohledu) trochu omlouvá, je že se bude pravděpodobně jednat o režijní honitbu ČL a.s. a dotyčný platí dost tučné roční nájemné a má nervy z velkého turistického ruchu, který mu kazí příležitost k lovu (ve smyslu že se zvěř více stresuje a neprospívá= je ji méně, žije více skrytě). Bohužel dnes lidi camrají občas dost bezohledně (né vůči myslivcům, ale ke zvěři) po lese všude. Je třeba mít na paměti že ještě neskončila doba vyvádění mláďat a zvěř si trochu toho klidu zaslouží. Ale to se tebe samo netýkalo, to je jen tak na okraj :-).

      0 0
      • marapara  

        V tom to právě tkví – někteří jedinci mají stále potřebu někoho vychovávat. Přitom k tomu nemají žádný důvod, dokonce ani právo. Mají pocit, že jim to tam v podstatě patří, když spravují něcí majetek (většinou státu) a pravidla tam určují oni a ne nějaký lesní zákon. V podstatě se chovají tak, že jsou víc než zákon. Nejlepší by takovým bylo sebrat průkaz, popř. odznak, flintu a vyloučit je od myslivců.

        Ještě by mě zajímalo, jaké pravomoce by v tomto případě měla Mysliveská stráž? Kdyby se stala stejná situace, jedeš na kole po lesní cestě, po které by se dalo jet i autem a potká tě stráž. Nikde žádný zákaz nebo omezení vstupu/vjezdu na kole není. Co ti může? Prohlédnout batoh, jestli nevezeš zajíce? Jen tak by tě asi vyhánět nemohl, protože si myslí, že bys tam neměl jezdit na kole, ne? To by se dalo chápat jako omezování svobody.

        0 0
        • Džey Ár  

          Nemá právo tě šacovat. Těžko by Švestkám vysvětloval proč tě vůbec zastavil. To že je úřední osobou neznamená že může kontrolovat bezdůvodně kohokoli. http://zakony.centrum.cz/…st-3-hlava-2

          0 0
          • in2ition  

            bych si tím nebyl tak jistý…

            § 14 odst.1 písm b): Myslivecká stráž je oprávněna zastavit a prohlížet v honitbě a na účelových komunikacích v honitbě dopravní prostředky včetně přepravovaných zavazadel, je-li důvodné podezření, že přepravují nebo obsahují neoprávněně nabytou zvěř…

            takže imho zastavit kolo může a šacovat (batoh) taky… vymyslet důvodné podezření není problém

            0 0
            • Džey Ár  

              (3) Prohlídka dopravních prostředků a zavazadel podle odstavce 1 nesmí sledovat jiný zájem než zjištění, zda v těchto prostředcích a zavazadlech není neoprávněně nabytá zvěř.

              Těžko bude Švestkám vysvětlovat proč cyklistovi šacuje 5L Camel. Samo když chce někdo prudit tak prudí, já bych v takovém případě trval na přivolání hlídky PČR. Myslím že ti by mu to už vysvětlili. Leda že by přijela hlídka dalších dvou magorů, ale to už by byla fakt smůla :-).

              0 0
              • in2ition  

                :-) tak 5l asi ne… ale já mám třeba 18 l Hawg a do toho by se mi ňákej zajíc vlezl fpoho.si mysliveckej strážník vymyslí, že před chvílí slyšel výstřel, a má důvodné podezření

                0 0
                • Pavel  

                  Pán žandár, zajac mi tam sám od seba zkočil!!

                  Jednou jsem na kole zajíce nabral a chvilku si ho i vezl. Ten blbec se rozhodl, že mi proskočí rámem…

                  0 0
          • marapara  

            Otázka spíš byla myšlena tak, jestli by měl právo tě bezdůvodně vykázat z lesa, jen proto, že jedeš po lesní cestě na kole?

            0 0
            • Džey Ár  

              Tak to ani náhodou. Les krom hospodářké, plní i funkci rekreační (tak zní zákon). Pokud by se nejednalo o PR, NP s omezeným pohybem, tak tě z žádné lesní cesty vyhánět nesmí.

              0 0
              • marapara  

                Takže ani tak nemá právo tě vyhánět z lesa, když se tu prostě nelíbí, pokud nepácháš žádnou škodlivou činnost. Neberu NPR nebp NP, to je něco jiného. Tam můžeš jezdit jen tam, kde je to povoleno.

                0 0
      • Jamin  

        A vůbec nejhorší sou houbaři, ti vlezou kvůli hřibu úplně všude.

        0 0
    • Palo TT  

      Polovna straz v praxi https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • jan.pernik  

      Jsem cyklista, ale asi budu mít zde trošku opačný názor. Socialistický zákon (zavedený již Markou Terkou) o vstupu a sběru čehokoliv a kdekoliv na mém pozemku se mi nelíbí. Prostě jsi na mé „zahradě“ a tam nemáš co pohledávat… Je to můj les a pokud to každému výslovně nedovolím, pak tam nemá nikdo co dělat – ani ten myslivec. Někteří majitelé to řeší tak, že to oplotí a vyhlási, že je to obora a je od veřejnosti klid. Jak majitel lesa mám hromadu povinností a práce s tím – udržovat les čistý, dbát aby se tam nerozmnožili škůdci a nepořádek, jinak mi státní aparát napaří pokutu. Ale veřejnost mi klidně může les vykrádat a klidně se tam producírovat. Pokud tam na někoho spadne souška, tak jsem za to také odpovědný já… Sorry ale nedalo se jinak. Prostě kluci v tom lese nemáte co pohledávat, pokud ten les není Váš.

      BTW: jsem silničář a do lesa jezdím s traktorem pro dřevo

      0 0
      • marapara  

        Pokud se jedná o soukromý les, který je řádně označen, může tě majitel vykázat a nemůžeš říct ani popel.

        Pokud se jedná o státní les, tak jsi vedle, jak ta jedle. Do takového lesa můžeš vjíždět na nemotorových vozidlech, tedy na kole a jezdit po cestách či stezkách, ne volně po lese. Drtivá většina lesů je státních, takže tvé tvrzení, že tam nemáš co pohledávat, nemá vůbec žádnou oporu v zákoně, tudíž je naprosto liché.

        0 0
        • Palo TT  

          IMHO co sa tyka sukromnych lesov, aj ty si vedla jak ta jedla. Nemoze ta vykazat.

          http://www.bike-forum.cz/…slivec-idiot#…

          Frustraciu majitelov lesov sice chapem, na jednej strane buzerovany statom (protipoziarna ochrana atd.) a na druhej strane tam musia pustit kazdeho, ale ten socialisticky zakon Marie Terezie mi vyhovuje. Vznikol aj preto, aby sa sedliaci neburili a mohli si ist oddychnut do panskych lesov + niektore lesy vtedy podelili medzi plebs ako urbariaty.

          0 0
          • marapara  

            Tím líp pro mě :). Ale je fakt, že je to buzerace od státu pro majitele lesa.

            0 0
        • RomanH  

          Vykázet Tě nemůže (teda jako pěšáka)

          0 0
      • Martin  

        jo jo.. MOJE, MOJE MOJE.

        tak si ten les oploť a budeš mít klid, když je TVŮJ a ostatní lidi tě tam serou. ale oplocení stojí prachy, že jo. prudění na b-f je zadarmo ;)

        0 0
      • Džey Ár  

        Věčný spor :-). Já to i chápu, na druhou stranu s takovým přístupem by časem člověk nemohl opustit zahradu svou. A z pohledu myslivosti je zvěř přírodním bohatstvím a nepatří nikomu, tak si ji ani nelze přisvojovat nějakým oplocením, jen proto že je to můj les. Obora je věc jiná, ale tam přichází další povinnosti, které se plní dost těžko a přichází dozory, veterinární věci atd.

        0 0
      • jIrI___  

        +1

        0 0
      • Smazaný účet  

        +1

        0 0
      • in2ition  

        s tou odpovědností za spadlou soušku je to trošku složitější, rozhodně neplatí, že bude vždycky za každou odpovědný vlastník

        0 0
        • jan.pernik  

          To máš sice pravdu, ale času s tím prodrbeš víc než dost. Místo toho, aby stačilo říct: neměl tam co pohledávat, vstoupil na cizí pozemek.

          0 0
          • in2ition  

            chápu, že když se to někdo žalovat rozhodne, může to být slušnej opruz i problém… ale na tom, jestli by měl mít vlastník lesa právo do něj zakázat vstup, se prostě neshodnem :-)

            0 0
            • jan.pernik  

              OK. Zítra se k projdu k Tobě domů, vyžeru Ti ledničku a ještě si vezmu nějaké dřevo do průměru 8cm, co leží na zemi, na topení. Jo a po dešti si budu chodit pro snídani.

              0 0
              • in2ition  

                ale jistě, zastav se u mě… dřeva, hub i borůvek si můžeš nasbírat, co uneseš :-)

                jestli ti „analogie“ sbírání klacíků/hub v soukromém lese s vyžíráním ledničky v cizím bytě přijde OK, další debata nemá smysl

                0 0
      • Paja  

        Predstava cloveka, ze muze „vlastnit“ les (hory…zemi…Mesic;-)…) je z pohledu ostatnich zvirat minimalne usmevna.

        0 0
        • jan.pernik  

          Napsal jsem to výše. Ale z pohledu ostatnich zvířat .. je tvé vlastnictví kola úsměvné, od zítřka na něm bude jezdit někdo jiný, dej tip na Cejl, von se nějaký úsměvný dobrák najde.

          0 0
          • Paja  

            Ano, samozrejme…a do hrobu si nevezmes ani kolo ani les ;-)

            Jinak to prirovnani ponekud kulha…

            0 0
            • jan.pernik  

              A v čem? Les jsem si koupil abych ho využíval sám, nekupuji ho, abych udělal radost houbařům. Taktéž kolo mám pro sebe … a ne pro souseda. Byt mám také pro sebe a svoji rodinu a ne pro všechny houmlesy z okolí… Buď vlastnické právo se vším všudy a nebo kibuc se vším všudy.

              0 0
              • Paja  

                Pokud ten rozdil nevidis, nema smysl se o tom dal bavit.

                0 0
              • Martin  

                a máš ho teda oplocený? ideálně žiletkovým drátem

                0 0
                • jan.pernik  

                  To ne, ale houbařům zabavuji jejich košíky, protože se něchtějí dohadovat s policajtem, že vjeli autem na lesní cestu.

                  Taky tímto způsobem sbíráme maliny. Je pravda, že ti stejní lidi se tam víckrát neobjeví.

                  0 0
                  • in2ition  

                    zabavuješ houbařům košíky a tímto způsobem taky sbíráš maliny? jakože jim je KRADEŠ?

                    0 0
                  • Martin  

                    tak si ho oploť a budeš mít klid od houbařů a sběračů klacíků. bude to efektivnější než brečet na bike-foru, i když výrazně nákladnější.

                    0 0
                    • in2ition  

                      les si oplotit (naštěstí) nemůže

                      0 0
                      • Martin  

                        to ale vůbec není pěkné

                        0 0
                        • in2ition  

                          tak. a navíc musí chudák strpět nájezdy loupeživých hord kradoucích mu hříbky, maliny, borůvky nebo dokonce klacíky. teda ty jen do průměru 7 cm. průměr hřibu naštěstí omezen není.

                          0 0
                          • hony007  

                            Ono je to omezený, kolik si z toho lesa můžeš odnést za rok, akorát by mě docela zajímalo dokazování :-D

                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          Muzes si oplotit lesni skolku (vysazeny les) aby ti to neozraly premnozene srnky…bezny navstevnik lesa do oplocenky muze (nesmi ji poskodit, tedy muze vyuzit „prelez“ ci branku pokud je), muze si nasbirat lesni plody a zase odeji.

                          Jestli je nejake pravidlo do kdy musi oplocenka zmizet, to nevim, ale teoreticky by tam mohla zustat desitky let-pokud nespadne.

                          0 0
                          • goofy  

                            No… Většinou tam zůstává do té doby než spadne… :-)

                            0 0
                  • blept  

                    Alinceb psal:

                    (3) Na návrh vlastníka lesa nebo z vlastního podnětu může orgán státní správy lesů z důvodu ochrany lesa nebo v zájmu zdraví a bezpečnosti občanů rozhodnout o dočasném omezení nebo vyloučení vstupu do lesa, nejvýše však na dobu tří měsíců. Totéž lze stanovit nařízením obce14) s rozšířenou působností. Stanovenou dobu lze stejným způsobem prodloužit nejvýše o tři měsíce. Zákazy vstupu do lesa nebo jiná omezení užívání lesa stanovená zvláštními předpisy anebo podle nich vyhlášená zůstávají nedotčena. Vstup do lesů, které jsou nezbytné pro potřeby obrany státu (dále jen „vojenské lesy“), se řídí zvláštními předpisy.15)

                    Takže do lesa ti lidi prostě polezou, a podle prvního odstavce si tam směji sbírat plody a klestí…

                    0 0
                  • novcze  

                    a už na tebe někdo zavolal PČR?

                    0 0
                  • Mr.Dan  

                    Dyť to řikám furt, že 9 z 10 myslivců sou naprosto vyklobaný kokoti…

                    0 0
                • Pavel  

                  A pro sichr kulometná hnízda, strážní věže, minová pole… Hmm, to už tu jednou bylo. Ale paralela je naprosto přesná. Československo bylo takovým soukromým lesem. Pro komunisty… ;-)

                  0 0
                  • Martin  

                    no ne, pernik tady brečí, že mu na jeho pozemek lezou lidi. oplocením by ty lidi udržel mimo.

                    0 0
                    • Pavel  

                      No jo vlastně, provedení sice stejné, ale funkce naprosto odlišná. On nechce lidi dovnitř, komanči nechtěli lidi ven.

                      0 0
              • Smazaný účet  

                Jen si zvykej, tady jsou lidi zvyklí že všechno patří všem. V dnešní době je lepší nic nevlastnit.

                0 0
                • novcze  

                  spíš si měl před koupí lesa seznámit s tím co to obnáší a jaká budou práva a povinnosti … a ne pak brečet na bf, že mu lidi chodí na borůvky

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    On tady brečí aha :D

                    0 0
                    • Tomínos  

                      Tak co tedy vlastně dělá?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        To samý co zakladatej vlákna.

                        0 0
                        • Tomínos  

                          Zakladateli vlákna vadilo, že myslivec se ho v souladu se zákonem snažil vyhodit z lesní cesty?

                          0 0
                          • Esi  

                            dle zákona po lesní cestě jezdit můžeš, nesmíš jezdit po lese mimo cesty

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jj a chtěl ho zastřelit flintou co? :D

                            0 0
                            • Martin  

                              a ještě byl drzý

                              0 0
                            • Tomínos  

                              O tom nikde nepíšu, jen mi narozdíl od tebe nepříjde stejná situace, kdy si jeden stěžuje, že byl v podstatě bezdůvodně slovně napaden a druhý tady hýká jaký je svinstvo, že se lidi v jeho lese chovají podle zákona a seberou mu tam hřib, nejde mu o to, že tam jezdí motorkáří, nebo že mu tam někdo vyváží odpadky, ale hajzl děcko si nevzalo s sebou do lesa teodolit aby si vyměřilo jestli je na borůvkách ve státním nebo už v jeho.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Nevidím v tom zas tak velký rozdíl oba brečí pro blbost. To že byl nepráven cyklista osočen nevíme, to tvrdí on. Jinak ten zákon je na nic pro majitele lesa, protože nikdy to nezůstane jen u klestí nebo u pár hub, málokdo se v lese chová tak jak má. Už kolikrát jsme přijeli do lesa a 3–4 stromy fuč.

                                0 0
                                • Tomínos  

                                  Sorry, ale to už trošku překrucuješ to o čem je řeč. Nejdřív si tu jeden stěžuje, že mu vybírají houby a od tebe se dovím, že vlastně nejde o houby, ale o to, že kradou zdravý vzrostlý stromy. A cyklista jel pravděpodobně lesem, nikoli po cestě a za sebou táhl hořící balík slámy a navíc byl určitě hnusný na chudáka myslivce, který se ani neopovážil ho oslovit a jen za ním běhal s petkama s vodou a hasil co cyklista zapálil. Takhle to zřejmě bylo napsané mezi řádky a já vůl to nedokázal přecíst, takže moc děkuji za tvoje ponaučení jak číst mezi řádky.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Je vidět na čí straně jsi a jak jsi objektivní :D Takže dál hejtuj myslivce a majitele lesů, kteří se ti starají o to aby jsi měl vůbec kde jezdit.

                                    0 0
                                    • in2ition  

                                      je vidět, na čí straně jsi a jak jsi objektivní :-)

                                      pro nás zabedněné hejtry – jak se majitelé lesů a/nebo myslivci starají o to, abychom měli kde jezdit?

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Ty myslíš že ten les a cesty neudržují? Rozhodně více než nějaký cyklista pro kterého je to cesta z bodu A do bodu B.

                                        0 0
                                        • in2ition  

                                          já myslím, že o to, abych měl kde v lese jezdit, se staraj především turisti, kteří ty cestičky prošlapali, případně KČT, který je vyznačil, a ZABAGED s Garminem, díky kterým je můžu mít v GPS. a body A a B mě nezajímaj, jde o cestu.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Tak to jsi myslíš špatně, údržbu cesty ti provadí majitel, takže odklízí spadlé stromy atd. KČT ti max. udělá značky.

                                            0 0
                                      • roman 3D  

                                        a já si až do dneška myslel že o to abychom měli kde jezdit se stará Čemba

                                        0 0
                                    • Tomínos  

                                      Tak k tomu ti můžu říct několik drobností, myslivci ani majitelé lesů se určitě nestarají abych měl kde jezdit, podle reakcí tebe, kolegy nad tebou a popisu setkání zakladatele vlákna s myslivcem je to krásně vidět. Chápu rozhořčení majitele lesa, když mu někdo krade dřevo, ale to jsi začal používat až mnohem později. Další věc, kterou jsem již nakousl, jsou sice lesy které mají soukromého majitele, ale jak já, jako normální turista mám tohle vědět, navíc si myslím, že lidí kteří jsou hladoví o pár borůvek jako ty a kolega nad tebou tolik není a pokud ti to tak vadí označ si les kolem dokola cedulkami, že ti to vadí a já ti slibuju, že se tvému lesu budu vyhýbat. Osobně bych řekl, že nejde o to že ti ubyde pár borůvek nebo hub, ale spíš o to, že vás oba sere, že by někdo mohl mít užitek z vašeho, to ať tam ty houby radši shnijou. Ale ber to tak, že jsem neobjektivní a ty máš ve všem pravdu a každý slušný občan když jde na výlet do lesa, by si měl na katastru vyjet pozemky po kterých by mohl projít a zavolat majitelům zda může vůbec jen projít a případně utrhnout borůvku.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Je pěkné že píšeš že já věci překrucuji ale že děláš to samé ti nevadí. Myslivci a majitelé lesa se starají o lesní cesty. Takže i o cesty které využije nejeden cyklista. Nikdo neřeší pár borůvek ale u pár borůvek to nikdy nezůstane. A ne mě nesere že někdo má užitek z našeho ale že ničí naše. Ono se ti to lehko řekne když žádný les nemáš, ale člověk když investuje nemálo financí a síly do údržby, tak si to své chce bránit.

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          potom ti ale nic jiného než obouchat les cedulkama MOJE, NEVSTUPOVAT, ČEŠI NEKRAST nezbude.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Jo s tímto u nás nepochodíš, ale člověk si zvykne že mu kradou jablka ze sadu, dříví z lesa atd. Houby atd. ať si klidně nechaj, stejně nejím. Akorát ten bordel a spoušť mě štve.

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              budeš muset sehnat další majitele, uspořádat petici požadující změnu zákona a lepší ochranu majitelů a s výsledkem pak navštívit zákonodárce. jinak se těch kradoucích bestií nezbavíš…

                                              ten volný pohyb v krajině je hrozné svinstvo

                                              0 0
                                        • in2ition  

                                          na jedné straně to chápu, ale… taky ti stejně jako perníkovi přijde ok řešení moci si les oplotit a nikoho do něj nepustit?

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Hale ok mi to nepřijde, já beru ať si člověk tak projde atd., ale když přijdeš do lesa kde ti chybí tři stromy a to nebyly ani suché, zatím co ty kacíš max. tak soušky aby jsi měl na zátop a lesu škodil co nejméně, tak seš pěkně nasranej a nechceš tam pouštět nikoho. Ano spousta lidí se chová slušně to beru, ale dost lidí to bere jako samozřejmnost že si můžou u tebe v lese nasbírat houby. Ono to chce trošku pokory na obou stranách.

                                            0 0
                                        • Tomínos  

                                          Pokud vím, začátek od kolegy majitele byl, že mu kradou borůvky a houby. K ničení cizího majetku a krádežím dřeva, to je samozřejmě špatné, ale o tom jsi začal až později. Navíc, teď opět tvoje argumentace vyznívá jako: každý kdo mi jde do lesa na borůvky tam i něco zničí. Tu cestu určitě neudržuješ kvůli mně jako cyklistovi, ale spíš abys sám mohl jet do svého lesa těžit, takže prosím, nedělej z toho něco jiného. Navíc jsi mi zatím nevysvětlil, jak já jako turista mám vědět v jakém lese se zrovna aktuálně nacházím. Protože hodně lesů patří obcím a správci jsou třeba lesy čr. Tzn. když jdu do lesa, jak mám vědět, že se nacházím na soukromém pozemku, protože i kdybych to řešil podle katastru, fakt nepoznám jestli tenhle trs borůvek je státní nebo už tvůj. Nemám sice les, ale pozemek, který je oplocený o kus míň než by měl, protože po něm vede cesta a víš co je divný, žiju i když mi cizí lidi jezdí po části mého pozemku a navíc tam vede kanalizace a vodovod.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Ano ve většině případů to tak je, málokdo se umí v lese chovat tak jak má. Ano cestu udržuju hlavně kvůli sobě ale to neznamená že to musí brát každý jako samozřejmnost. A zajímavé že řešíš pořád borůvky i když jsem tu několikrát napsal že borůvky atd. nevadí. Že mi vadí ta spoušt co tam lidi udělají.

                                            0 0
                                            • Tomínos  

                                              Máš pravdu: Les jsem si koupil abych ho využíval sám, nekupuji ho, abych udělal radost houbařům. byly to houby, ne borůvky, tak se omlouvám.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Sis to mel nastudovat…

                                                § 19 Užívání lesů

                                                (1) Každý má právo vstupovat do lesa na vlastní nebezpečí, sbírat tam pro vlastní potřebu lesní plody a suchou na zemi ležící klest. Při tom je povinen les nepoškozovat, nenarušovat lesní prostředí a dbát pokynů vlastníka, popřípadě nájemce lesa a jeho zaměstnanců.

                                                (3) Na návrh vlastníka lesa nebo z vlastního podnětu může orgán státní správy lesů z důvodu ochrany lesa nebo v zájmu zdraví a bezpečnosti občanů rozhodnout o dočasném omezení nebo vyloučení vstupu do lesa, nejvýše však na dobu tří měsíců. Totéž lze stanovit nařízením obce 14) s rozšířenou působností. Stanovenou dobu lze stejným způsobem prodloužit nejvýše o tři měsíce. Zákazy vstupu do lesa nebo jiná omezení užívání lesa stanovená zvláštními předpisy anebo podle nich vyhlášená zůstávají nedotčena. Vstup do lesů, které jsou nezbytné pro potřeby obrany státu (dále jen „vojenské lesy“), se řídí zvláštními předpisy.

                                                http://zakony.centrum.cz/…st-1-hlava-3

                                                0 0
                                                • Tomínos  

                                                  Teď nechápu na co narážíš :-)

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    sorry, sem se cestou ztratil, diskuze zacala u uzivatele jan.pernik , kteremu vybiraji houby…

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    :-)

                                                    0 0
                                                  • padu  

                                                    Jestli koupil les (takové ty dlouhé věci, co rostou do výšky, že musíš zaklonit hlavu, aby jsi na ně viděl), tak má smůlu. Jestli koupil i pozemek pod lesem (takové ty dlouhé věci, co rostou do výšky, že musíš zaklonit hlavu, aby jsi na ně viděl), tak máme smůlu my.

                                                    0 0
                                                  • in2ition  

                                                    eee? takové ty dlouhé věci, co rostou do výšky, že musíš zaklonit hlavu, ABYS na ně viděl, se bez pozemku jaksi koupit nedaj. tyhle věci totiž tak nějak vždy vlastní vlastník pozemku.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Maximálně bys asi mohl od vlastníka lesa koupit stromy na vytěžení.

                                                    0 0
                                            • Martin  

                                              to chce obouchat zákazama a oplotit, jinak ti ty bestie nedají pokoj

                                              0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Nejde o překrucování, ale spíš posouvání diskuze zcela jinam. Zastaví mě chlap s flintou a vadí mu že za slunného podvečera jedu na kole po cestě v lese. Ty popisuješ situaci, kdy někdo dojede do lesa a krade dřevo.

                                  Ten zloděj dřeva určitě nedojel na kole. A tomu myslivci nešlo o stromy, šel si něco střelit na véču.

                                  Tady by se to dalo spíš přirovnat k situaci, kdy jedeš okolo vody a začne tě vyhazovat rybář, protože mu plašíš ryby.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    :D ty jsi fakt komik.

                                    0 0
                                    • obda  

                                      To poslední přirovnání je ale přesné, ne?

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Vysvětli.

                                      Jinak jsem rád, že jsem tě pobavil.;-)

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Tak zaprvé řešíš docela banalitu, děda měl špatný den tak si rýpnul. Nic hrozného ti neprovedl aby ti zkazil celý den. Pokud ti tohle dokáže zkazit, co potom nějaký pořádný problém v tvém životě. Nakonec místo aby jsi to bral s klidem, tak si musel vyhlásit myslivce, založit tohle nesmyslné vlákno a ještě mu nadávat do idiotů. Takže ano pobavil si mě a to dost.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Tak podle četnosti tvých příspěvků to řešíš spíš ty. Zjevně jsi myslivec nebo s nimi sympatizuješ, proč ne. Každý jsme nějaký.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            :D, jak jsem psal bavíš mě. A neboj myslivec nejsem ale mam mezi nimi pár známých to je fakt. To víš pan myslivec si dovolil říct že se mu nelíbí že v tuhle dobu jezdíš po lese, to je ale zlej pán co a řekl jsi o tom mamince aby příště jezdila s tebou na kole aby jsi se nebál těch zlých myslivců :D

                                            0 0
                                        • marapara  

                                          Možná je to banalitu v životě lidském a možná jde o princip. Záleží na úhlu pohledu.

                                          0 0
                                          • Tomínos  

                                            Prostě s ním v hodně věcech nesouhlasíme a to ho sere, navíc protože má kamarády myslivce, přijde mu normální, že si na někoho myslivec bezdůvodně vyskakuje.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Teď jsi na to kápnul, teď s kamarády myslivci plánujeme jak ovládneme svět a zbavíme ho všech cyklistů co jezdí v lese :D

                                              0 0
                                            • Fran-tic  

                                              bych nečekal, jak z jednoho ublíženého tématu, kdy někdo na někoho zvýšil hlas a řekl mu nepěknou věc, se stane taková rozvášněná morální diskuze o zásadách.

                                              0 0
                                              • marapara  

                                                U nás na BF je možné i nemožné :D

                                                0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                To je právě ta krása internetu, můžeš tu říct vše prakticky bez následků.

                                                0 0
                                              • hony007  

                                                Zapomněl jsi snad, že jsi na B-F? :-D

                                                0 0
                                              • Tomínos  

                                                Já nejsem rozvášněný, neboj, spíš se dobře bavím. Ale chápu, že někomu může přijít normální si na ostatní bezdůvodně otvírat hubu, ono to tak příjemně pohladí ego, někoho seřvat.

                                                0 0
    • Smazaný účet  
      • 1
      0 0
    • perito  

      Trochu OT: myslivci jsou skutecne idioti. A mam pocit, ze jsou lehce premnozeni :)

      0 0
    • karliner  

      prostě jihomoraváci-pohodáři na obou stranách :-)

      0 0
      • RomanH  

        A co je na tom sila ? Jedl jsi nekdy jezevce ?

        0 0
        • Stingray  

          No třeba salát z veverek, nebo šmakuláda z chráněný vydry se mi zdá dost přes čáru. Nebo nasekat sojku do guláše mi prostě přijde dost úchylný…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Přece se to nezkazí.

            0 0
          • RomanH  

            To mas tezky. Videl jsem na Prima Zoom nejaky dil Masozravce a zrovna nekde v Kanade pekli veverky a vsichni si to pochvalovali. Nesoudim, jiny kraj, jiny mrav. Smazene tarantule z Kambodze bych taky nedal.

            0 0
            • Stingray  

              Veverka v Kanadě a v ČR je trochu rozdíl, jsou to úplně rozdílný zvířata. V Čechách jich za poslední roky rapidně ubylo…

              0 0
        • jan.pernik  

          jj, bečka a mladý bernardýn z útulku jsou taky velmi dobré pochutiny. Na kolejích se vypilo a snědlo kdeco.

          0 0
          • jIrI___  

            Koukám, že odlehčení stavů útulků kolem VŠ kolejí funguje stále stejně :-)

            0 0
            • jan.pernik  

              Já píšu o stavu o před 25 lety :-) Zkoušel jsem to manželce od té dobry několikrát nabízet, ale tvrdošijně trvá na vepřovém.

              0 0
          • Pavel  

            Bernardýn s bečkou? :) Njn, za nás (asi teda) moc útulky nebyly… :-DD

            0 0
            • jan.pernik  

              Tak v tom případě nevíš, co potřebuje mlady organizmus ke svému zdravému vývoji a nevíš co je hlad :-D

              0 0
              • Pavel  

                Ale vím, moc dobře vím! ;-))

                My se řídili heslem „hlad je převlečená žízeň“; a šli na pivo… :-D

                0 0
    • blept  

      Nahoře to někdo postoval. I pokud je les Tvůj, tak vyhánět z něj lidi můžeš jen po nějaký dohodě s bůh ví kým jen pokud by mu v lese hrozilo něco. Pokud nebudeš mít oplocenej pozemek, tak je mam takovej pocit alespoň většinou branej oficiálně jako veřejnej…

      0 0
    • Jamin  

      .

      0 0
    • marviq  

      Mám na mysli normální značku na tyči. Ne nějakou cedulku z dekla z bečky.

      0 0
    • anerii  

      Na takové lidi, jako je myslivec, raději nereagovat.

      0 0
    •  

      je třeba si na ně dávat pozor https://www.novinky.cz/…ho-otce.html

      0 0
      •  

        jsem zvědavej kdy padne první rána a s ní první příznivec bikování na nesmyslných jednosměrkách :-)

        https://brno.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

        0 0
        • gerrard  

          Cela ta lokalita je tak prolezla lidma, ze to jejich knuceni muze brat vazne jen nekdo, kdo tam nikdy nebyl.

          0 0
          • enjoy79  

            Jsem hodně zvedavej, ale když vidím taky ten frmol lidi v teplých měsících, tak bych měl obavy spíš o konflikty mezi pěšími a cyklisty. Ani na mě nepůsobí dobře sorta lidí kteří se tam pohybují (kofoláči/ožralá ondividua).

            Ale na stezky jsem zvedavej, uvidíme..

            0 0
            • Gorf  

              Presne, byl jsem tam jednou a nikdy vic. U cesty miliony papirovejch kapesnicku od zenskejch. Tuny lidi se motaji po ceste, policejni hlidky v aute to objizdi ve trech nonstop. Des a hruza, osobne byt z Brna tak raci na trail po praci ani nepojedu nez jet zrovna tam. Byl jsem tam na vyletu jednou na doporuceni sousedu, puvodem brna a uz nikdy vic. Lituju lidi co to povazujiu za pekny kus prirody.

              0 0
              • gerrard  

                Nesmis tam o vikendu a kdyz je pekne. :)

                0 0
              • pepek  

                Tos asi špatně trefil, tady se nejedná o ty asfaltový cesty dole :-)

                0 0
                • RomanH  

                  No nejsem si tim jistej. Lidi / cyklistu bylo o vikendech v pripade hezkeho pocasi mraky v udoli mraky, tak citam, ze to bude stejne i na tech trailech. Nicmene toto mi celkem dava i smysl – zabavnou formou Te to mimo asfalt odvede z Brna. Ted jeste nejak zajimave propojit treba Malomerice s Klajdou, aby do toho Marianskeho udoli melo smysl jet treba az z Kamenaku (ten Tvuj bezbolestny vyjezd sem netahej :-)). Cast lidi pak zustane chlastat v Jedovnicich, par si tam da nejaky okruh, a zbytek se rozjede po Krasu.

                  0 0
                  • pepek  

                    Ty mraky lidí z udolí přece nepolezou do kopce, když můžou jít na pivo a svézt se na bobové dráze.

                    0 0
                    • RomanH  

                      Myslim cyklisti. Pokud ten stoupak udelaji rozumne, tak podle me nepojedou rovnou na Musku po asfaltu a nebudou se na nem chtit motat s pesaky, pejskami a detmi na volno.

                      0 0
                  • mastihuba  

                    tak rozhodně to tam budou mit idioti i sanitky blíž než do jedasu :-)

                    0 0
            • gerrard  

              Stezky budou fajn o tom zadna, ale jako mistnaka me nejvic zajima jak dopadne parkovani, ktere tam doresene neni. Uvidime. :)

              0 0
              •  

                třeba tam ani celoročně nebudete mít kaluže jako singltrek pod smrkem co postavil prezident a nejvyšší guru čemby Kvasnička:-)

                0 0
            • blaza84  

              Z čeho se stane masová záležitost, po tem je prd :)

              0 0
        • Le Corbusier  

          Existuje od toho nějaká mapa nebo situační výkres? Zatím jsem nikde na nic nenarazil.

          0 0
    • goofy  

      Hovno pytlák… Tohle je taky určitě práce nějakého toho inteligentního tvora v zeleném oblečku…

      0 0
      • Kuba78  

        Samozrejme ze to byl nejakej nerudnej myslivec, stejne jako drivejsi pripady kdy se objevovali zastreleni predatori, otraveni orli a podobne.. neni jediny logicky duvod domnivat se ze to udelal pytlak. Bylo to nejaky zakomplexovany hovado, tipuju nejaky stary kovany soudruh kterymu flintu sverila jeste strana a ktery se domniva ze je panem lesa.

        0 0
      • -b-n-x-  

        Tak on to byl pytlák a myslivec zároveň. Jako ostatně v 90% případů – možná více.

        0 0
      • TeryPV  

        Tohle já prostě nikdy nepochopím…

        Pokud ho najdou, což pochybuji, doufám, že ho zavřou!

        0 0
    • Smazaný účet  

      Hold i mistr myslivec se někdy (celkem často) utne…pojednává o tom i lidová hudba :o) https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Rainer  

      Ten chlap samozřejmě nemá právo tě z lesa vykázat. Jednal netolerantně. Na druhou stranu řada příspěvků v této diskusi také nesvědčí o velké toleranci k druhým. Ono nic v životě není černobílé.

      0 0
    • Rainer  

      Nic znamená nic. Prostě většina situací v životě umožňuje dvojí/trojí nebo bůhvíjaký pohled. V tomto konkrétním případě zkusím napsat proč:

      1. vykázání z lesa v tomto konkrétním případě nemá žádnou oporu v zákoně a myslivec jednal hloupě/netole­rantně, ostatně jak jsem napsal výše.
      2. aby se tam ten myslivec mohl pohybovat jako myslivec (předpokládám, že tam nepytlačil), tak musí mít na ten les uzavřenu platnou nájemní smlouvu s vlastníkem a nebo dokonce je jeho vlastníkem. Má tedy zákonné právo na užívání toho lesa k výkonu práva myslivosti.
      3. pokud by byl dokonce vlastníkem, je asi na místě jej jako vlastníka respektovat. Jsme v takovém případě na cizím majetku.
      4. volný průchod krajinou je velká výhoda, kterou máme. Když jsem byl bikovat ve Francii, tak jsem se nestačil divit, co je všude plotů. A nikdo to s tím nic nenadělá. Proto píšu výše, že by bylo dobré jej např. jako vlastníka respektovat. Nic si nenamlouvejme, velcí vlastníci lesů/polí atd. mají nemalé příjmy z pronájmu honiteb (většina z nich jsou také myslivci/lovci), zatímco z nás cyklistů nic nemají. Asi si můžeme domyslet, na čí stranu by se postavili.
      5. jak přibývá lidí, tak přibývá konfliktů. Nejlepším řešením konfliktu je dohoda a respekt k názorům/právům druhých.
      6. hovada existují v každé oblasti lidské aktivity. Jsou mezi myslivci a jsou i mezi cyklisty (podle popisu situace na začátku, bych to v tomto konkrétním případě tipoval na myslivce).
      0 0
      • mastihuba  

        jj, neni nad to když ti baba trajda v bramborach s coklem na vycházce a když ji vykazes na cestu, tak na tebe zavola benga s tim zes ji napadl. Dokazovat opak je fakt libovka. Rekl bych ze si lidi te volnosti co tu máme fakt neváží.

        0 0
        • USPS  

          Věřím, nicméně dokazovat snad musí ona/oni, ne…?

          0 0
          • Smazaný účet  

            takhle už to ale přece dávno nefunguje…ženská s psíkem versus nějakej sedlák…když to ona jako první správně medializuje, je jasno

            0 0
        • Smazaný účet  

          kameru má v autě kdekdo…to je takovej problém vzít si jí na bábu?

          0 0
          • mastihuba  

            zas chytrej cajzl. :) do pole běžně chodíš s GoPro na čele a telefonem. me osobně se to nestalo, ale dotycnej na základě falesnyho obvinění a papiru od nejakyho znamyho doktora(je sestra ve spitale) platil u obecní komise pět litrů natvrdo.

            ano je to blbej sedlak, kterej si to nechal libit, ale tady spíš de o pokrivenost společnosti ve které žijeme.

            0 0
            • Smazaný účet  

              co mobil? dneska má každej ultra chytrej mobil se super-truper kamerou, ale aby ho použil, když je to fakt třeba, to ne…

              0 0
              • mastihuba  

                videls nekdy pole s bramborama? a sedumdesatiletyho duchodce? v danou chvili nejlepší co mel dotycnej udelat, tak vzit motyku a pani zahrabat i coklem.

                0 0
              • mastihuba  

                apropo policajti sepsali zapis tvrzeni proti tvrzení, predali to prestupkove komisi, pani si donesla lejstro ze spitalu a komise rozhodla jak rozhodla. Moc jsem tomu nerozuměl na základě ceho může takovej lidovej soud rozhodovat, ale bohužel je to tak.

                0 0
                • 01carbon  

                  No a kdyby pani donesla papir, ze ji hnul s krkem, ze musela byt tyden na neschopence tak se k tomu povola soudni znalec( opise dr zpravu) provede se vyslech a normalni soud rozda flastr a klidne to muzou byt i teplaky.

                  0 0
            • Kuba78  

              co platil a na zaklade ceho? jaky obvineni a na zaklade jakeho papiru?

              pokud nejaky myslivec vykazal babu z brambor na cestu a ona ho udala pro napadeni, tak se obavam ze toto neni prestupek na obecni komisi, ale spise trestni cin vysetrovany pcr. notabene jestli mela nejaky papir od nejakyho doktora (predpokladam nejake potvrzeni ze byla pohmozdena atd?).

              pokud nekdo platil nejaky penize u nejaky obecni komise, mozna slo o nejaky prestupek proti spolecnemu souziti a dotycny je asi trouba ze nekde neco priznal a nechal si to prisit. trosku mi to prijde jako prifoukla urban legend (teda v tomto pripade spise village legend).

              timto se samozrejme nezastavam zadne strany, hystericka baba s coklem a zeleny nerudny terorista s flintou jsou pro me dva elementy zrale tak akorat do kompostu.

              0 0
        • Rainer  

          No já podobnou situaci znám z obou stran, jako cyklista i jako myslivec. Jsou situace, kdy by bylo více než vhodné vstup do lesa omezit. Např. kvůli probíhající naháňce na prasata. Tady ani tak nejde o to, že by si myslivci chtěli les přivlastňovat, ale prostě se tam střílí. Z hlediska bezpečnosti by to bylo více než žádoucí. Nicméně ani pro takovouto situaci, která by byla dobře obhajitelná bezpečností neznám právní důvod pro uzavření lesa.

          Tady je pár případů, které jsem zažil jako účastník:

          Tento víkend jsem byl na naháňce, sedím na přiděleném místě a náhle jede podél řady střelců cykllista (měl Authora :-). No tak jsme se pozdravili a jel dál. Takovouto situaci lze zažít naprosto běžně s cyklisty, turisty, běžci… Naštěstí většina lidí má rozum a po upozornění, že tam probíhá naháňka/hon (není důvod, aby to bylo jiné než slušné upozornění) prostor radějí z bezpečnostních důvodů opustí.

          Během honu zastavilo v patřičné vzdálenosti auto, z něj vylezl exot s borkou a začali řvát na celý katastr:„vrazi, zločinci atd.“

          Další případ, sedím ráno na čekání a náhle přímo pod posed přijela cyklistka. Začala se hrozně omlouvat, tak jsme si popřáli dobré ráno a jela dál. Podobná situace s houbaři (opakovaně). Jak koukají na zem, tak si nevšimnou, že doslova 3 metry nad nimi někdo sedí. Povídám ženské: „Paní nelekněte se, sedím tady.“ Bába zařvala leknutím a pokračovala v hledání hub.

          Horší byla situace s jedním naším bývalým členem (zřejmě srovnatelné hovado s borcem, který vyprudil kolegu cyklistu v prvním příspěvku). Přilít na chatu, že nám někdo pytlačí pod lesem. Jeli jsme tam a on ornitolog chytal ptáky do sítě (nevím jestli na to právo má nebo nemá, ale pytlák to očividně nebyl). Tím by to asi mohlo skončit, ale on (ten náš člen) přesto furt řval jak nakoplej, takže to zbytečně vyhrotil a byl z toho konflikt. Bylo mi za něj hanba.

          Zakládám do krmelce a najednou přilít pes (Ridgeback) a začal kolem mě běhat a štěkat jako smyslů zbavený. A už vidím v dálce chlapa, jak ruce na bradavkách se žene k nám. A hrožně se omlouvá, že mu ten pes v tomhle místě vždycky uteče. No tak jsem mu řekl, že možná aspoň v tomhle místě by si ho mohl vzít na vodítko, protože zřejmě cítí zvěř, která se v okolí krmelce zdržuje a stane se tedy neovladatelným. Tak to uznal a šli dál.

          Šukací auta – standard, jdete do lesa a vidíte auto, zapocený okýnka :-)

          Prostě „soužití“ různých skupin lidí v lese přináší různé situace. A je jenom na účastnících, aby ty situace byly raději úsměvné než konfliktní.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Palec nahoru, že to dokážeš brát takdle s nadhledem. :-)

            Já byl onehdá s dětma na procházce, udělali jsme si takový kolečko po turistickejch stezkách, a na cestě zpátky najednou vidím na závoře ceduli, že myslivci žádají lidi, aby zrovna v ty dny nechodili do dané oblasti, že tam budou střílet prasata. Tak jsem z toho měl takovej smíšenej pocit. 1) To nikoho nenapadne to dát na všechny přístupové trasy? Tolik jich není… a my vycházeli z největšího parkoviště v okolí… 2) Za celou cestu jsme nikoho nepotkali, neslyšeli ani ránu… to je pak jak se snížením rychlosti, které někdo zapomene měsíc na dávno opravené silnici… nikdo to nerespektuje. Kdyby postavili na těch 5 přístupových cest během naháňky chlapy, tak by to bylo efektivnější než rozmočená cedule.

            0 0
            • gerrard  

              Uz jsme to tak zazil jak to idelane popisujes. S dobry den, prosim a dekujeme. Jednou. :) Jinak arogance zeleneho kretena s puskou ve styli co tu ***** delate my tu mame hon, tak se sem neserte.

              0 0
              • Rainer  

                Na prosím a děkujeme bych doporučoval s ohledem na bezpečnost zkusit jít/jet jinudy. Někdy to nejde, ale pak je třeba možné se domluvit, že počkáme až např. přejdou honci a pak vyrazíme. Navíc bych se zeptal, jak mají postavenu leč, abych se znovu nedostal do problematické oblasti.

                Na aroganci bych šel jinudy také (přeci jenom jde o moji bezpečnost), ale řekl bych mu, že pokud by slušně požádal, že bychom se určitě dohodli, ale protože je *****, tak se nemůže divit jakou mají myslivci pověst, když jsou mezi nima lidé jako on a doporučil bych mu navštívit docenta Chocholouška.

                0 0
                • Džey Ár  

                  Jestli myslivcuješ na Křivoklátsku/ Berounsku, tak ti z duše závidím :-).

                  0 0
          • -b-n-x-  

            Teď nemám čas si to číst celé – to až později. Došel jsem jen k „prostě se tam střílí“ – wtf :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ti snad nikdy nestřílela kazeta? :-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              a to maj ty prasata jako ukecat xmrti, nebo jak?

              0 0
              • -b-n-x-  

                Politicky, politicky myslet!

                Normalne se prasatum zakaze mit vice nez dve deti na par. A kdo to prekroci, proti tomu budou vedeny ucinne sankce. Nejdrive dopisem, ze takhle teda ne. Nasledne vyzvou k dostaveni se k podani vysvetleni na nejblizsi urad resici praseci otazku. Proti tem nejvetsim hrisnikum se zorganizuji protestni akce – pochody, medialni vystoupeni. A pripadne ltakova kampan.

                A ted to uplne nejdrsnejsi – neprizpusobivym prasatum sebere deti Barnevernet.

                0 0
          • HonzaRez  

            Takže ten ornitolog nebyl pytlák, ale síťař…

            0 0
          • kycis  

            Ja jednou takhle dobre schovanyho myslivce malem pochacal, zmohl se jen na „Tady prosim ne, nesli by mi sem zvirata“. :-D Lekl jsem se tak ze se mi uplne prestalo chtit…

            0 0
    • Japhy  

      Nemusíš psát myslivec idiot, zbytečně slovo navíc. Stejně jako je nadbytečné psát LED dioda nebo DVD disk, stačí přece napsat jen myslivec. ;-)

      0 0
    •  

      bacha na ně, letos už pár lidských úlovků mají na kontě :-)

      https://www.seznamzpravy.cz/…sezonu-61177?…

      0 0
      • petrun  

        Jako držitele ZP mně tihle idioti neuvěřitelně serou! Každý takový incident jenom zbytečně posiluje odpůrce zbraní.

        0 0
        • Smazaný účet  

          taky je nemám rád i jako držitel ZP, ale horší jsou podle mě naše „nezaujatá media“, lidi kteří o zbraních nic neví a mají sluníčkářské uvažování a pak tlak ze strany eu, aneb totalita už klepe na dveře…

          0 0
          • petrun  

            No právě. A ta nezodpovědná menšina dávavá nezaujatým médiím do ruky bič na tu většinu která se chová zodpovědně :-(

            0 0
    • Smazaný účet  

      no po svých zkušenostech s myslivci je taky zrovna dvakrát nemusím.. už se mi stalo párkrát, že se vjelo na kole do lesa a uvnitř tlupa myslivců s nabitýma kvérama a měli hon.. koukalo se na nás vždy jak na pitomce, že prej to maj označený.. tak jsme cestou zpět vždy sondovali, kolikrát nebylo označené nic a když, tak tím stylem, že byla přišpendlená A4 papír na stromu u cesty, normální písmo, žádná barevná výstraha, kolikrát bývá takhle na okraji lesa podobný nápis zákaz skládky atd, takže to člověk ani neřeší a ve větší rychlosti na kole si toho ani nevšimne.. přitom nechají otevřenou závoru bambulové, kdyby jí zavřeli, tak neni co řešit, ale to by museli vylejzat z auta aby si jí otevřeli.. nebo nevím co je za problém dát ceduli do prostředka cesty.. při procházce psiska zase rád pouštím na volno, na zavolání poslechnou i kdyby jim srna proběhla pod nosem, jednoho krásného dne nás takhle myslivec šmírák sledoval dalekohledem ze své zahrady, a když jsme se pak kolem něj vraceli, tak nás musel náležitě poučit o našich zákonech, neměl jsem zrovna náladu na poučování, tak jsem mu ne zrovna slušně řekl, aby se staral o sebe a nehrál si na gestapáka.. načež jsem si vyslechl že zavolá policii, no skutek utek a chápu že má spousta lidí nevychovaný psi, ale abych někoho takhle špicloval a potom buzeroval.. k tomu bych se teda fakt nesnížil.. beztak nejvíce škod nenapáchá nějaký čokl, ale pytláci v řadách srnomrdů..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.