MTB full Orbea x Neuron x Lux Trail

11 nepřečtených
  • wertigo47

    Ahojte

    jdu si pro radu, letos mi prasknul, definitivne(jiz 1× opravovany), full ram RB IQ 275, docasne sem poresil pevnym ramem CRR, co jeste v RB zbyl ve skladu.

    Ale stale patram po celo-peru.

    Jezdim v beskydech/hos­tykach, 198/98kg, rozkrok 95cm.

    Tezky teren v beskydech ale tak max25%, zbytek lehke lesni cesty, sotolina, asfalt jen na presuny.

    Rad si maknu do kopce, dolu jezdim opatrne, mozna uz bych pripadny i lehky pad ani nerozdychal(pristi rok zacnu palit 6te gumy)…

    Jezdim na vecer male kopcovite kolecka okolo baraku do 30km, vikend se nekdy ne pravidelne podari 60–70km, vetsi vzdalenosti uz na pravidelne vylety neplanuju.

    Na RB sem mel 120/120 a stacilo mi, zamykani sem moc nepouzival, nehoupalo to. Geo RB IQ 275 mi sedelo, zada ani nic jineho nebolelo.

    Cena, zacal sem u Neurona na 50k, ted sem si dal max 70k(Orbea), ten lux trail by musel za tech 85k, co ho meli na strankach, byt asi ale ta nejnej top volba.

    Osazeni az tak neresim, co nechci je SRAM. A vhledem k tomu co jezdim, 30z vpredu bych rad aby slo osadit, 32z asi neutahnu hore kopcom.


    Kola ve vyberu, zatim:

    Canyon Neuron 6

    Orbea OIZ H30

    Canyon Lux Trail, hmm, tak uz ho nemaji ani na webu, tak to vypada az na r.2024


    Byl sem na kratkem testu Canyon Neuron 6, ten mi celkem sedel i cena byla ted vice nez dobra, ale ty zdvihy sou na me asi zbytecne moc, vsichni rikaji XC na vyssim zdvihu, nekdo rika ze to zas tak skvele do kopce nejede.

    Orbea OIZ H30, se mi libi, jak vybavou, cenou i design, pokud se vlezu na XL, muj favorit. Otazka jestli to neni geo super zavodni XC stroj, a jestli je to i pro sportovniho turistu rekneme.

    Canyon Lux Trail, ten sem nejdrive kvuli cene vubec neuvazoval, ale mel sem v planu vyzkouset, pokud jeste letos bude, nebo az v novem roce 2024 verze.

    Diky za pripominky popr. jine tipy, limitujici ve vyberu bude asi u me ta vyska/vaha.

    0 0
    • RichP  

      Mám Neurona CF a nemůžu si ho vynachválit. A jezdím asi dost podobné věci a vzdálenosti, které popisuješ. Je to pohodlnější bike než OIZ. Jestli nespěcháš, tak bych zvážil počkat na akci na CF8ku.

      0 0
    • Azmir  

      Zrovna tyhle dvě kola jsou dost odlišná kategorie a na to co píšeš, mi teda víc sedí ta Orbea. Neuron už začíná být spíš kolo na ježdění dolů, než nahoru, což ty ten typ podle popisu moc nejsi. To spíš fakt ten Lux Trail. Ve výsledku ale stejně to, jak kolo jede, určují hlavně pláště.

      Podle mě máš i zbytečně moc velký rozpočet a zvážil bych i třeba něco zánovního na bazaru, ale chápu, že si chceš asi udělat radost. Pokud by ses přece jenom nakláněl k něčemu ve stylu canyonu, dá se pořád darda ušetřit a přitom mít kolo bez kompromisů(občas bývá i o 200 eur levnější) https://www.bike-discount.de/…ail-al-7.0-1

      0 0
      • RichP  

        Neuron je pořád víc XC než Enduro. Ve srovnání s OIZem pohodlnější, ale z mé zkušenosti nejede nahoru o nic hůř.

        1 0
    • Beekeeper  

      Ta orbea jak píšeš, jestli ti nebude malá. A neuron vzpřímenější, pohodlnější než lux trail? Taky bych zvážil tu CF 8.

      0 0
      • wertigo47  

        hmm, no Orbeu maji tady v obchode za kopcem, tak ji pujdu zkusit jestli bych se vlezl. S tim CF8 ste mi sakra dali brouka do hlavy… posed by byl/je vzprimenejsi nez Orbea, to asik 100pro

        0 0
        • Beekeeper  

          Ještě moje zkušenost. Měl jsem Neurona AL6 2018, ted CF9 2022. Mám 200/95. Jezdím XC, nahoru rád, z kopce určo odvážněji než ty, ale traily moc nedělám. když tak flow. Skoky sem tam pro radost z obrubníku. Níc ne.

          AL rám jsem praskl. Vyreklamováno. Nový taky asi dostal, trochu třupal, ale nenašel jsem díru. Kola byly ještě Mavic, vyreklamovany obě… bylo to furt něco. Ted s CF dvě sezony odjety. Je klid. Vše v cajku. Najeto 6,5. Zaklepat.

          Ten neuron je robustnější než Lux (Tr). Kvůli váze a zkušenosti bych šel do trochu lepší výbavy než základní.

          Jinak jsem měl převody 2×11 (a byl za ně rád!), ted 1×12. V tom rozsahu teď chybí půl kolečka do rychlosti. Určo mi to někdy chybí, ale je to akceptovatelná daň za tu jednoduchost.

          Do kopce nepoužívám lockouty. Jediný co mě trochu vadí, ale že kvůli těm zdvihům si častěji škrtám… musím na to víc myslet. Jinak max. spokojenost!

          0 0
          • wertigo47  

            No pokud tak CF8 je cenový strop. Rám je stejný jako CF9? pokud to je tady hliník vs karbon o pevnosti.

            Velikostně jestli máš 200 bych Neuron xl měl mít taky snad ok.

            Ad převody, mám to stejně 2×11 aktuálně.

            0 0
            • Beekeeper  

              Ano, rámy jsou stejné. A výše jsem psal, že mi CF8 dává smysl.

              Karbon není jen o pevnosti, ale i pružnosti a hmotnosti. A má i svý nevýhody… ale pokud to snese rozpočet, neváhal bych.

              1 0
    • Hamz  

      Já si koupil Neurona CF8 2023 letos z jara. Okamžitě jsem vyměnil převodník z 30 na 32, ale pořád mi přijde, že prostě nejede jak bych si představoval, po asfaltu je to pro mě utrpení, měl jsem před ním XC HT v karbonu, to letělo jak z praku, ale jasný, je to kolo z jiné kategorie a neměl bych to srovnávat. Taky jsem tam zkusil výměnil pláště za Pirelli scorpion 2.4, o moc rychleji to nejede, takže mám v plánu ještě nasadit 2.3. Jinak se mi to kolo fakt líbí, je hodně pohodlný, dolekopcom taky celkem zvládne. Jen já bych rád zkusil nějak ultra závod a říkám si, nebude lepší nějaké DC kolo.. Orbea TR, LuxTR, Mondraker F Pódium DC,… nesnáším tyhle brouky v hlavě :/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.