• Smazaný účet

    Zdravim všechny, potřeboval bych pomoct s výběrem. Jelikož vybírám drahé tak i na delší dobu. Rad bych zdvihy minimálně 120/120. Jezdím občas na traily většinou pouze modré. Převážně jezdím po Česku nějaké ty výlety. Nemám rad značku Trek a Specialized a zamlouvaji se mi dvě kola a nevím pro jaké se rozhodnout předem dekuji.

    https://www.cyklomira.cz/…-m-pro-2023/

    https://www.bikeporn.cz/…e-l_z135111/

    Anketa: Lepší volba

    7x
    58%
    5x
    42%
    0 0
    • theedge  

      Ty co jsi vybral jsu 2 celekm rodílné kola. Orebea OIZ je spíš XC se zvýšenám zdvihem, kdežto Nukeproof Reactor je odolné trialové kolo.

      Orbea bude lehčí se sportovnějším posedem – má nízký Stack ( řidítka nízko ) a hlavový úhel 67°. Reactor bude težší a odolnější do trošku těžšího terénu s pohodlnějším posedem a malinko víc předkoplou vidlicí cca 66° ( záleží na zdvihu použité vidlice ).

      V této kategorii bych se určitě taky podílval na populární Canyon Neuron CF9:

      https://www.canyon.com/…sl/3173.html?…

      Nebo třeba takové YT IZZO Core 4:

      Norco Optic C1( podobná kategorie jako Reactor ):

      https://www.norco.com/…23-optic-c1/

      Za 160k ,ůžeš vybírat z hodně kol a měl by jsi si ujasnit co přesně od toho kola očkáváš a jak s ní cheš jezdit.

      Kolik vážíš ? Na čem teď jezdíš ? Jak jsi přišel k limitu 160k ? Trailový full tě může hodně posunout do terénu kterému jsi se dosud třeba vyhýbal.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ahoj a dekuji. Vím, ze si mužů vybírat ale nechci šlápnout vedle. Je mi jasné, ze si kolo je potřeba vyzkoušet ale i tak bych rad předem vybral. Na Canyon jsem Koukal ale má to každý a to kolo se mi přestává diky tomu líbit. YT je moc hezké kolo ale rad bych zadní tlumic ve vodorovné poloze (líbí se mi toto uložení). Váha 80kg, teď pevnak Qayron. Jezdím pouze modré traily jednou/dvakrát do měsíce a pak převážně 3× týdne vyjížďky po 20–50km po cyklo stezkách a nějaký ten přejezd lesem (rovina občas nějaké kameni žádný těžký terén).

        0 0
        • FOSA  

          Škoda, že nechceš Spešl, Epic je za mě docela povedené kolo…pokud chceš kolo i zkusit, tak se Ti zúži výběr. Mrknul bych ještě na Scott Spark, tam by se ti nemusel líbit skrytý tlumič, ale dáš tam 2 bidony. Možnost dvou lahví je docela výhoda, pokud nejsi zvyklý na batoh či podobné udělatka.

          S takovým budgetem toho máš na výběr mraky…mrkni ještě na Norco, mně se libila i Kona HeiHei, to máš značky, kterých nebude jezdit až tolik a měly by jít někde i odzkoušet ;-)

          0 0
          • Slavik  

            Jeho vybryný OIZ má taky držáky na 2 bidony…

            0 0
            • FOSA  

              Neříkám že nemá, ale já už bych se díval i po tom. Je to příjemný bonus, i když on nechce svislý tlumič a u těch vodorovných tam asi 2 košíky u většiny rámů budou (pokud se nebavíme o XS, S velikosti).

              Já totiž na scottu musím vozit adaptér na 2 lahve a je to strašný bastl, vypadá to otresne, mírně to zavazí, ale účel plní.

              0 0
        • gemini  

          Podle toho co píšeš že jezdíš, by ti mohlo vyhovovat XCčko s vyšším zdvihem – když ne Epic Evo, tak co třeba Cannondale Scalpel SE?

          0 0
        • theedge  

          Píšeš 20 – 50 km po cyklostezkách po rovině, občas přejezd lesem. Neber to osobně ale za mne fulla ( natož trailovýho ) vůbec nepotřebuješ. Pokud to právě nechceš změnit a posunout se víc do terénu. Za mne je ten Qayron ať už RAM nebo Spyro naprosto dostačující kolo. Co ti na něm chybí ?

          I modrý traily ( jednou do měsíce ) jsou hladký pěsinky většinou pro rodiny a děcka který to jezdí na dětských kolech.

          Vodorovný nebo svislý uložení tlumiče nemá na nc vliv a je to jen kosntrukční prvek přepákování celé zadní stavby. Mám pocit že ten nákup je tak trochu iracionální a chceš si jen něcím udělat radost ( což je samozřejmě v pořádku ) – možná taky machr index. Tam je pak dost těžký a možná i zbytečný něco radit.

          1 1
        • Esi  

          Tak to hledaš spiš XC celopero, na modrém trailu 2× za měsíc a potom vyletech po cyklostezkach nepoznas rozdíl mezi kolem za 90 a 160 tisíc když si koupíš správnou velikost. Na tohle použití za mě ideální canyon Lux trail který nechceš. Z těch 2 co jsi předvybral tak Orbea.

          1 0
    • Azmir  

      Vím, že píšeš zdvihy 120 mm, ale dle toho co píšeš, to zas na nějaké extra trailové ježdění nevypadá, zvážil bych tento cannondale, vzhledem ke slevě skoro 100k (zkusit si ho určitě někde můžeš) – komplet na elektrice, carbon kola, bez kompromisů a ještě dardu ušetříš – https://www.biker-boarder.de/…3059598.html

      4 0
      • jIrI___  

        Tady není o čem uvažovat, ta cena je vzhledem k osazení až neuvěřitelná. Vzhledem k rozpočtu a plánovanému využití je předpoklad i nějakého cool faktoru před občerstvovnou a ten CD díky Lefty nabídne už na první pohled více než dost.

        2 1
        • Esi  

          Řekl bych ze jde jen o ten cool faktor, protože na to použití je celopero zbytečné a udávány rozpočet je úplný nesmysl.

          0 1
          • Smazaný účet  

            Nejde o cool faktor. Proste poslední dobou mě ježdění chytlo, k tomu se naskytla možnost koupit dražší kolo a chci si udělat radost.

            0 0
            • Esi  

              Ale jo, když té ježdění chytlo tak té kolo třeba někam posune, pokud tě netáhnou těžší traily tak ber to co posílal Azmir. Nech vyhledat ten odkaz tady na fóru, už se to tady řešilo a par lidi myslím objednalo tak ti snad potvrdí ze je to OK.

              0 0
      • Smazaný účet  

        To je parádní. Neobjednaval tam už někdo? Je to ok?

        0 0
        • Azmir  

          Objednávalo tam několik lidi z bf přímo tohle kolo, bez problémů, není důvod k obavám. Doprava je tuším 50 EUR.

          0 0
      • J1RKA  

        no popravde, kdyz jsem sem ten odkaz daval zacatkem cervna, netusil jsem, zeto bude az takovej tahak :DDD

        0 0
        • MichalOld  

          Jestli máš ještě nějakej podobnej odkaz, tak se vůbec nestyď. :) Tady jsem, bohužel, už velikostně s novým kolem pro mou ženu nepochodil.

          0 0
          • J1RKA  

            hele nemam, nasla to pritelka, chtel jsem koupit ORBEU OIZ nebo si nechat neco postavit na ramu INTENSE SNIPER model FRO me uchvatil :D

            jestli hledas maly kolo tak asi ten CANYON, jsou to dobry kola, nebo CUBE ale to mam jenom z doporuceni, na zadnym jsem ani nesedel, u nas v tlupe jeto samej špecialized a nebo TREK

            0 0
      • scoty  

        Tohle je teda „těžká“ závodní zalehávačka :) Pořídil to kolega, říká že to jede jako šlak, ale vysaje to z tebe i to co nemáš, záda a tak :) Na nějaké pohoda vyjížďky kolem 30km párkrát za týden ..no nevím.

        0 0
        • J1RKA  

          proc zalehavacka?

          0 0
          • scoty  

            Sto vidle, nízká hlava, forbec rovně nebo dolů, bez teleskopu…

            0 0
            • Tomcat  

              Vidim +120mm zdvihu, agresívní geo a teleskop ? Cože komentuješ?…

              0 0
              • Tomcat  

                Moje chyva myslel sem že to větví na ukládající příspěvek. Ke kanonu ano , moje blbost .

                0 0
          • theedge  

            Hodně nízkej stack a řidítka prokaltě nízko.

            0 0
          • TK75  

            No hele ja teda trochu mimo to takhle viděl i v recenzi na scalpel ht…fajn kolo který chce prostě jet a takže dupes…pohodu moc nepodporuje a i když je geo uz dobrá i směrem dolů tak s tím kokpitem stackem to jako u trail kol není úplně ono…dá se to nastavit podle sebe ale stejně tam je ten charakter plus hodně nízká váha která směrem dolů je spíš na škodu

            Sportak )

            0 0
          • J1RKA  

            Finalni posed Mko holcina 176cm sedlo cca 1cm nad gripama forbec –7st

            0 0
            • JachymP  

              Chtělo by to kratší představec, holka bude mít problém dosáhnout na řídítka.

              0 0
        • Pescador  

          Tos na tom určitě neseděl.

          0 0
    • -b-n-x-  

      Santa cruz tallboy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.