• taraghlan

    dobrý den všem…jsem před rozhodnutím se rozhodnout mezi dvěma stroji orbea:https://www.cyklokyjovsky.cz/…-2020/d47706 kde by byli zapletená kola DT Swiss X 1900 a cena 54000kč a superior:https://superiorbikes.eu/…silver-black za 52000kč obě velikost M. Jinak já 167cm 72kg roční nájezd 6000km .Nějaký ten maraton,dvakrát do roka se spacákem na týdenní výlet…jinak obě kola jsem projížděl cca 10min ,zatím nebylo víc času ,ale obě příjemně sedli,sup,je jen trochu delší.Poradí někdo ???Co se týče ceny a vybavení,případně pro a proti? děkuji taraglan

    0 0
    • palo7  

      Osazení je podobné,.vidlice bude asi lepší na Supu. Ale řekl.bych že ten Sup ti musí být v M dost dlouhej. O něm bych uvažoval tak se 175cm

      0 0
    • TheJD  

      Sup ma lepsi pomer cena/vykon a prijde mi i rozumneji poskladany. Kdyz nebudu brat v potaz ram, tak u nej vidim jedinou nevyhodu v dostupnosti servisu vidlice (ale mozna to vubec problem neni). Taky me Sup moderni delsi geo, kterou vidim jako plus.

      Co se Almy tyce, tak pokud ta Reba chodi stejne, jako chodil 2017 model, tak bych ji rozhodne nechtel. Kliky bych taky nechtel, hlavne se mi ukrutne nelibi. No a nakonec sedlovka hlinik vs karbon.

      0 0
      • taraghlan  

        ahoj dík za postřehy,zeptám se v nabídce je za příplatek cca 3800kč Fox 32 Float SC Performance 100 Remote Push-Unlock QR15×110 na tý almě…stojí to za to dát a tahle vidle je už daleko lepší?

        0 0
        • TheJD  

          Na to jsem se dival. Ta Foxka je v podstate top vidlice, co se tyce funkce. Urcite bych to zvazil, pokud ta moznost je, ale oni spis budou mit kolo na kramu/ve skladu.

          0 0
          • JachymP  

            Fox 32 performance mám, jen ne SC. Chodí perfektně, mám na ní najeto kolem 10.000 km. To bych určitě bral místo Reby, příplatek se vyplatí. Je fakt že na kole za tolik peněz je ta Reba slabý článek.

            (Aby to nevyznělo proti té DT Swiss, která bude dobrá, ale já bych rozhodně radši bral Fox. A na boostu bych trval tak jako tak)

            0 0
      • kamator  

        Jen drobná poznámka. Nevím, kde tazatel bydlí, ale sehnat servis na RS vidlici v Olomouci a okolí je nemožné. I provozovny, které na svých stránkách servis nabízejí, vidlice posílají do servisního centra. Nebral bych tedy paušálně otázku servisu vidlice za výraznou nevýhodu při volbě SUPa.

        0 0
        • JachymP  

          Ono jde taky o cenu toho servisu a náhradních dílů. Neříkám, že Švec to má za lidový ceny, ale chtěl bych vidět ceny DT Swiss …

          0 0
    • Touš  

      Za mě alma.

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Doyle  

      S tvou postavou bych bral Almu ale v S.

      0 0
    • taraghlan  

      Děkuji vám za příspěvky,stále jsem 50 na 50 půjdu ještě víc projet supa…a uvidím.Jinak co se týče velikosti,nad tím jsem laboroval hodně dlouho jak sám ,tak v jednotlivých obchodech…A všude platí shoda orbea M a sup M .Orbea S rozhodně ne,to prostě je harlej,Sup v S taky nic moc,to bych musel natahovat představec aspoň o 2cm…prostě tak nějak jsem sám počítal,že mě vychází přes různý kalkulátory rám 17palců…tak asi tak.Posed mám nataženější,tak jsem i zvyklý z posledního bajku,ač byl 26palců…no ale vše bych poznal až při delší vyjížďce.

      0 0
      • Tina  

        Nechápem prečo potrebuješ tak šialene dlhé kolo. Sup v eSku má Reach 425mm. To je viac ako Alma v eMku (reach 409mm). Neverím, že tvoje 26" kolo malo Reach aspoň 390. Teda pokiaľ si nejazdil veľkosť 20".

        0 0
    • Speedster1944  

      hele Almičku jsem měl možnost testovat – mám 176cm a testoval jsem M velikost a řeknu ti, že jsem byl vůbec rád, že nesedím na L velikosti, tzn. tobě bych doporučil velikost S s 29 koly u Almy (pokud je ta možnost) – pokud máš radši více chrtí posed a nataženější tak ber M. Ale určitě si běž vyzkoušet obě dvě. Supa seženeš na hodně místech, testovací Almu nevím, já ji testoval v karbonu v Brně v HaPe Sport.

      0 0
    • Gwaihir  

      Asi vybíráš jen mezi těmi dvěma, ale proč ne třeba:

      https://www.canyon.com/….0/2426.html?…

      ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.