MTB cca 12k (15k max) pomoc s výběrem...

24 nepřečtených
  • Bratt

    Ahoj,

    chtěl bych Vás poprosit o několik rad v souvislosti s nákupem MTB. Prolezl jsem všechna příbuzná vlákna co se mi povedlo najít a ve výsledku jsem ještě víc nezorhodný než na začátku.

    Jde o moje první kolo, zátěž tak 40km týdně, žádné velké ježdění. Terén rovnoměrně silnice, lesní cesta, ale i pařezy apod (proto MTB to je zatí jediné čím jsem si jistý). cenu bych rád udržel co nejnižší s vybavením na úrovni Alivio a výš. Porůznu jsem se dobral ke třem kandidátum.

    GT Avalanche 2.0 (zde na fóru dost chvála) link

    Pell's Comp link

    Kelly's Quartz link

    Pell's a Kelly's jsem měl možnost vidět osobně. Pell's, který byl nejlepší kandidát mě vůbec nezaujal, kolo prostě vypadalo ošklivě. Kelly's se mi líbilo o poznání víc, na druhou stranu je zde na föru několik narážek na poruchovost (nespolehlivost ?) kol téhle značky, mohl by to někdo rozvést ?

    Současně nejžhavější kandidát je tedy GT. Slyším samou chválu, zajímalo by mě jak je na tom co do kvality (v porovnaní se sadami alivio, deore atd.) použitý přesmykač     Shimano M –330. Co jsem se dočetl je to poměrně namáhaná část kola a dost na něm záleží.

    Nakonec bych měl dotaz na lidi z okolí Kladna (pokud se tu najdou), kde bych si mohl GT (popřípadě jiné navrhnuté značky) prohlédnout a ozkoušet. Samozřejmě ocením každou radu a případný návrh jiné značky/modelu.

    Rozpětí ceny je tedy 10–15kkč (úplné maximum), ideálně těch 12k. Měřím 174cm, váha 83kg.

     

    Předem děkuji za všechny konstruktivní odpovědi.

    0 0
    • MlokCZ  

      A co třeba Apache Tomahawk. Je o trošku dražší než ty ostatní, ale osazením je mnohem lepší.

      0 0
    • Lišák  

      Vzal bych to GT. Jen někde jinde, kde ho budou mít v „M“. Myslím, že na tvoji velikost, by to bylo nejlepší. Ideální je vyzkoušet. Vidlice bude mít měkkou pružinu (na 70kg) Nemuselo by to zase tak moc vadit, pokud budeš jezdit pohodově, bez skoků.

      Kellys má vidlici šílenou a Pells jen o fous lepší.

      O výdrž přesmykače se neboj. Pokud budeš jezdit 40km/týden, tak Ti nějakou dobu vydrží a pak je to záležitost pár stovek a koupíš něco lepšího.

      Ta „nespolehlivost“ Kellysu? Snad jedině praskání rámů, nabo špatně fungující zadní stavba u FS? Nevím jak to s ním je, Kellys moc nesleduju. Jinak to není o Kellysu, ale o komponentech a ty najdeš na jakékoliv jiné značce.

      0 0
      • Bratt  

        Díky moc za odpověď. Dnes jsem si byl prohlédnout i to GT. Opticky mě taky zrovna neoslovil (asi jsem divnej ale proste se mi ty rámy nelíbily – přitom na fotkách vypadá nádherně), takže optický dojem asi nebudu brát nazřetel. Potom cos napsal o vidlici zůstává tedy favoritem.

        0 0
    • Hejdik  

      Zkus se mrknout sem  http://www.superior.cz/…008/mtb.html

      Projdi si ty kola kolem tvojí canové relace,myslím,že superior dělá i vtéto ceně docela atraktivní kola.

      0 0
    • indigo  

      Bral bych to GT, popř. nějakou Meridu ve slevě, např. http://www.cykloexpert.cz/…s-500-v-2008

      0 0
      • Bratt  

        Teď jsi mě vcelku nahlodal, co moje laické oko vidí, je o dost líp vybavená.

        0 0
        • ulda  

          jestli ti nevadí nákup po netu (při případných problémech problém s reklamací + garanční prohlídka), tak ber tu Meridu, za ty prachy super

          0 0
          • Bratt  

            Reklamace bych se ani tak nebál, spíš ta prohlídka. Jsem víceméně levej jak motyka, takže o nějakym seřizování nemůže být řeč (aspoň ze zažátku, než se trochu něco naučím).

            0 0
            • xentar  

              servis neni nijak extra drahej, já te´d měl kolo na problídce, kompletn kontrola + utažení všech šroubků, vycentrování obou kol, seřízení řazení a brzd )véčka) a platil jsem 220 Kč, mám pocit, že se na mě šidí, tka tma vždycky koupim alespoñ nějakou blbost navíc :)

              0 0
          • mosquito  

            jak to chodi v cykloexpert.cz a jeho servisnich strediscich vam reknu v blizke budoucnosti, objednal sem si kolo (prisla krabice ze ktere kolo uz bylo jednou vytazene – asi se na tom nekdo svezl ve skladu nebo nevim, povolena predni brzda, zaseknute razeni) takze v pondeli kracim do servisu at to daji dohromady a fakt me zajimajak se k tomu postavi

            0 0
    • Santa  

      Za 15 Ti nechám svoje GT Avalanche expert z minulého roku, chceš ? Najeto cca 600 km, je opravdu jako nový ! Nepřemlouvám, nabízím … jo a je to emko. Důvod: Objednán Canyon ;o) Mrkni do bazaru nebo klidně napiš (Praha)

      0 0
      • Bratt  

        Díky za nabídku, rozhodnout bych se měl definitivně někdy příští týden takže ti dám vědět. Jinak jako loňský model je kolo hádám ještě v záruce, je to tak? 15k je můj úplně horní limit, ale nabídka je to lákavá.

        0 0
        • Santa  

          Jj, je to v záruce. Samozřejmě mám veškeré papíry, takže je to jen na Tobě, jen na rovinu píšu, že níž už nejdu ;o( Přece jenom je to opravdu nic moc jetý a tohle už je cena se kterou jsem moc nepočítal. Tak to všechno zvaž a kdyby náhodou tak se klidně doraž mrknout, není to žádný problém. (725009014)

          0 0
        • Lišák  

          Pokud bych chtěl HT, tak bych tohle vzal. Slušná vidlice (snad Ti sedne i pružina), slušné brzdy, ostatní komponenty taky O.K. Nevím sice, co si mám představit pod pojmem „náboj Shimano Disc“, ale nějaký čas Ti určitě vydrží. Pokud nebudeš jezdit v moc velkým marastu. Zkus se na něm projet a myslím, že si plácnete ;-)

          0 0
    • yeseteer  

      zdravim

      také vybírám kolo, také svoje první (doteď jsem jezdil na tátově postarším Trekkingfox Expert – tehdy solidní kolo) a také si s tím nevím moc rady. Chtěl bych vás poprosit o pomoc. Moje představa je kolo v cenové relaci kolem 15k. Jsem 100% rozhodnutý pro MTB. Tady jste nabízeli kola s V-brzdami, avšak já poměrně vážně uvažuji o kotoučových brzdách. Dalo by se něco takového doporučit? Jedná se mi taky o srovnání kol V-brake/Disc v této cenové skupině. Je mi jasné, že  nedostanu nějaký zázrak. Měl jsem možnost projet se na kámarádově RockMachine ElNino (tuším) a vyhovoval mi, jenomže je přeci jenom o pár tisícovek nad mými možnostmi. Dalo by se něco podobného vybrat i v levnějších kolech? Nemusím mít kolo z modelové řady 2008, klidně i něco staršího a jsem ochotný si třeba i počkat a najít si favorizované kolo v akční ceně.

      Moje tipy:

      GT Avalanche 1.0 Disc je kolo podle mého (i podle fora) výborně vybavené, ale design se mi nelíbí. Je také o něco (dost) dražší než moje představa, ale nedávno sem ho viděl někde v akci, chtěli za něj 15,5k, což už by se dalo. Možná i levnější varianta 2.0 Disc.

      http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

      Merida SUB 50-D osazená Sramem, takže vůbec netušim :)

      http://www.merida-bike.cz/…/sub-50-d-08

      Scott Aspect ve verzi 20 nebo horší

      http://scottusa.com/…41/aspect_20

      RockMachine Thunder 70 taky zajímavé, ale asi ne

      http://www.rockmachine.us/details.php?…

      4EVER Fever je na tom s vybavením podstatně hůře, designově o hodně lépe :)

      http://www.4ever.cz/modely.php?…

      Mongoose Tyax Super ???

      http://www.mongoose.com/…Details.html?…|8

       

      díky za každou připomínku

       
      0 0
      • Lister  

        už jsem to sem dával – od Scotta bych bral tohle

        Jinak pokud uvažuješ o kotoučích, tak si to buď za ty peníze rozmysli nebo našetři ještě cca 3–5 tis a pak už to může být reálné.

        0 0
        • Xibal  

          Ja som sa da sa povedat uz viacmenej rozhodol vyskusat tento bike http://www.merida.sk/…tfs-500-d-08 chcel by som ho kupit nejak koncom leta tak potom dam vediet ako sluzi, neviem co by ste nan povedal ? za tu cenu sa mi zda byt celkom fajn:)

          0 0
      • pepino  

        Hm, ten Mongoose za 7700 a u nás 14000, to je docela rozdíl.

        0 0
    • M_ishak  

      Sice je to přes limit, ale přeci mi to nedá ho sem nedat. Co říkáte na tohoto Apache Carbon Totem za 23 500. Nemá tam být spíš trojka místo dvojky?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.