• Hanzi10

Ahoj, rozebral jsem manželce motor Bagng M50, protože se z něj ozývalo klepání. Tento zvuk vydával kroužek uložení jehlového ložiska na hřídeli a také kroužek pod ním (asi protikus torzního snímače), na kterém je uložený na tisícihranu. Na tisícihran jsem dal vazelinu a motor složil. Jenže po šlápnutí do pedálů kolo neukáže rychlost a objeví se na displeji porucha 21 – prorucha snímače rychlosti.

Koupil jsem nový snímač ale porucha stále stejná. Nemáte někdo zkušenost s touto poruchou? Všechny spoje a konektory jsou v pořádku.

Případně neznáte někoho, kdo opravuje Bafangy v okolí Krnova?

Dík

0 0
    • Kouba_2005  

Mají do 17h, to v pohodě stihneš.

Pod odkazy vpravo bys pomoc nenašel?

3 0
      • Hanzi10  

Bohužel jsem nenašel nic ani na celém internetu. Většinou všichni řeší vrzání. Motor je skoro nový. Nejeví žádné známky opotřebení. Možná by stačilo nějak resetovat řídící jednotku motoru. Jenže potřebuju někoho sehnat, kdo to umí.

Prodejci v okolí mi nedokázali poradit.

0 0
        • Kouba_2005  

Je mi jasný, že jsi to prolezl několikrát, ale nejhorší jsou závady, který si nevědomky člověk udělá sám. Takže znovu všechno projít, klidně do mrtě zas rozdělat a složit, někde jsi na něco zapomněl. Když to elektricky fungovalo před mechanickou opravou, tak je divný, že by to najednou přestalo. Náhodou třeba čidlo/magnet na zadním kole … nevím, jak to máš řešený.

1 0
        • peo  

Můžu se zeptat co tě vedlo k rozebrání (ztráty záruky) u „skoro nového motoru“? To není rýpání jen mě to zajímá.

https://www.youtube.com/watch?… Obávám se že by to po rozebrání motoru mohl být důvod 4 z videa.

0 0
    • va-bo  

Nevím nic o servisech v okolí Krnova, ale zkusil bych kontaktovat AKUMO Mělník. Ještě před tím sběrným dvorem :-).

1 0
    • mech1  

Musí to na diagnostiku.

0 0
    • Andy5  

chyba 21-obvykle jde o vadný kontakt, může být i skříplý kablík ke kontroleru-stlačený při instalaci motorem k rámu nebo stlačený konektor-to jsem měl já u M510. Nebo povytažený kabel speedsensoru u kontroleru. Pokud je toto OK, pak bych zkusil přes Besst diagnostiku motoru a poté zkusit přeinstalovat firmware. Nakonec by zbývalo vyměnit kontroler (cena 1900 Kč na Ali, nebo 90 USD na GBK), ale pak je po výměně nutná kalibrace přes Besst.

0 0
    • roman 3D  

tady kontakt na Zdendu Dokoupila, ten se s číňanama zabývá už hodně dlouhou dobu https://www.elektrokolasro.cz/…takt,12.html

0 0
    • sandy1  

V Brně Lectron. Dělají i pozáruční servis a umí

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.