Merida Scultura 6000 2024 nebo Trek domane sl 6

17 nepřečtených
  • luci.nah

    Prosím, které z těchto dvou kol myslíte, že je lepší, vhodnější? Na jízdu na české silnice, převážně České středohoří/Kři­voklátsko. Děkuji za rady.

    https://www.trekbikes.com/…l-6/p/28313/

    https://www.merida-bikes.com/…cultura-6000

    0 0
    • Tomcat  

      Helejte nechcete ai ujasnit co vlastně chcete viz váš minuli dotaz? Trek neni aktuální model a u bazaru záleží na stavu konkrétně kusu. Novy(né testovací) 2–3 roky starý kolo asi na krámě jen tak nebude.

      0 0
      • luci.nah  

        Dobrý den, prvně situace se vyvíjí, což je s časem přirozený. Po osobní konzultaci s panem na prodejně mi byli rozmluvena obě předchozí kola a doporučena tyto dvě. Kdy uvedený trek je skladem, zcela nový, proto tento dotaz. A dále pokud vás to jakýmkoliv způsobem irituje či obtěžuje, není nutné reagovat na vše, co zde vidíte. Vedou se zde na fóru mimo jiné diskuze na témata týkající se politiky a jiných, není nutné se zapojit všude, kde to člověku nedává smysl. Mějte hezký den.

        1 3
        • cyklista86  

          Tak s Trekem urcite chybu neudelas. Jestli ti sedi tak to ber..

          0 0
        • Tomcat  

          Ano situace se vyvíjí , přesto bludných Holanďanů který nikdy nekoupí pořádně tu sou zástupy.

          Podavač má má poskytnout informaci jestli vybrané kolo můžou dodat kdy a za kolik ? Nikoliv že by měl hustit do kupujícího co má s chtít = co on potřebuje prodat.

          Velice zvláštní když takový starý model je na krámě nejetý. No může sestát , třeba je to kus který nestihly vyreklamovat včas. Jinak nové je z pohledu obchodníka neprodadané = testovací kus, který vojelo xx lidí je taky nové…

          Děkuji za starost, naštěstí nemusím reagovat na vše například ty diskuze týkající se politiky ani nečtu.

          0 1
          • luci.nah  

            Tak to asi chápu, ale tak zase já jsem ženská a když čtu ty technický parametry, prostě tápu. Něco načteš, přijde pan, co předpokládám, tomu rozumí víc jak já a řekne úplně něco jiného a já jsem na začátku. To jen na dovysvětlenou. Každopádně pan doporučil spíše tu meridu, která bude k dispozici v průběhu března, a jakýsi případně další kola k tomu.

            A ne nejsem bludný holanďan, kolo je skutečný cíl, ale zase je to větší investice než MTB, tam to rozhodování bylo snazší (víc jedno spíš). Proto se snažím získat další, pripsdne názory, do další prodejny nejdu, to už by moje hlava nepřebrala vůbec. Každopádně. Díky za názor.

            0 0
    • mart910  

      Proč pán obchodník k Domane logicky nedoporučil spíš jako alternativu Scultura Endurance ? V minulém vlákně píšetem že vlastníte Merida Scultura Endurance 4000 r. 2021, tak koupi jednoho z těchto kol se toho moc nezmění.

      0 0
      • luci.nah  

        Ano, o této modelové řadě byla také řeč. Ale jelikož cíl je převážně čistá silnice, tak pan doporučil Sculturu, že je dynamičtější při nášlapu, rychlejší na silnici. Ty druhý kola pak z důvodu, když se člověk rozhodne pro trasu, kde čistá silnice není k dispozici. Že jestli chci kolo o level výš volil by toto. Pak případně využívat ty druhý kola v mimo sezónních měsících, dle počasí, únor,březen/ří­jen/listopad.

        Scultura Endurance 4000 mám, je super, ale to kolo mám „poděděné“, alespoň tam nebyl tenhle problém, co zvolit.

        0 0
        • polo  

          Mezi Sculturou a Sculturou Endurance je hodně veliký rozdíl v geometrii. Scultura má závodní geometrii, rám je delší a má nižší hlavovou trubku. To nemusí každému vyhovovat. Dá se to řešit komínem podložek pod představcem, ale to není to nejlepší řešení.

          0 0
          • cyklista86  

            Jak rikas. Radsi vsit endurancku, zarezat krk vidle a klidne dat delsi predstavec do negativu nez vzit skulturu a mit tam 5cm podlozek, zvednuty predstavec a berany s pakama vytocene nahoru.. :D Vysledek bude skoro totozny, ale ta prvni varianta aspon vypada lepe.. :))

            1 0
          • luci.nah  

            Moc díky, to mi třeba řečeno nebylo. Určitě se na to případně ještě více poptám, nebo vyzkouším. Ta endurance, co mám, je mi pohodlná. Tady podle toho co zmiňujete vy, bude předpokládám znatelný rozdíl v posezení.

            0 0
    • jecnak  

      Myslím, že než tu házet silniční kola zcela odlišných kategorií (když počítám i tu Emondu a Reacto z minula), tak prostě počkej, až budou mít třeba ve Ski a Bike Radotín testovací dny a udělej si obrázek sama. Jednak očividně nevíš sama, co přesně chceš, takže se necháš ovlivnit každým prodavačem/in­ternetovým rádcem a jednak než vybereš, taky ty kola stejně nebudou (případ Reacta). Nakonec právě jak sama tápeš, tak je každá rada zbytečná, protože nikdo nedokáže poradit to co vlastně sama chceš.

      Taky je hodně důležitý i s kým jezdíš – jestli jezdíš sama, můžeš si vybírat trasy podle sebe a podle svého kola. Jestli se musíš přizpůsobovat, kup si podobné kolo jako ten s kým jezdíš.

      6 0
      • luci.nah  

        Super, to dává smysl, kouknu na to. Ani nevím, že se něco takového dělá.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.