• Pitrisecek

    Zdravím, vybírám předběžně nové kolečko, po 13 letech nastává čas vyměnit můj Amulet. Po delších výběrech jsem dospěl k Meridě Ninety Nine 900, což by mělo splnit má očekávání od kola – full, kotoučové brzdy, nízká váha, středně dlouhý rám, dobrá cena. Na kole jsem si dal zkušební jízdu po prodejně a kolo mi na moje očekávání velmi rychle přirostlo k tělu a perfektně sedlo, hlavně posed odpovídal mému původnímu kolu. Zajímaly by mě zkušenosti někoho, kdo tento bike vlastní, tedy případné nějaké zjištěné negativa, stejně si rád poslechnu i ty pozitiva :-) Jinak prý vyšel test tohoto biku ve Velu červen/2013, které se mi již nepovedlo sehnat. Nevíte, jak tam toto kolo vyšlo v hodnocení?

    Dík

    Petr

    0 0
    • Pitrisecek  

      nenašla by se alespoň nějaká dobrá duše, která by mi zaslala zmíněný test z Vela, které nelze již sehnat?

      0 0
    • bikeMarket  

      Ahoj, koupils jí nakonec? Mám ji v užším výběru, ale nejsem si jistá, jak moc je vhodná do případnýho náročnějšího terénu. Za jakoukoli recenzi budu moc ráda!

      0 0
      • Pitrisecek  

        čauky, tak jsem jí nakonec zakoupil. Najezdil jsem na ni cca 300 km, dal jsem jí celkem zabrat v Beskydech. Vzhledem ke zdvihům 100 mm je její použití předurčeno. Hřebenovky v Beskydech po turistických stezkách zvládá perfektně, se středně rozbitým terénem si poradí, ale na nějaké skoky, či sjezdy po velkých šutrech to rozhodně není, což já osobně jsem ani od kola nevyžadoval. Vypínání pružení z řidítek je docela lahůdka, jezdím na kole i dost po asfaltu, kolo používám i jako přibližovadlo na chatu či do práce, takže stačí cvaknout a máš z kola pevný bajk, který reaguje perfektně na každé šlápnutí do pedálů a letí vpřed. Když to shrnu, nemám možnost porovnat s jinýmy fully, protože jsem jednoduše na žádném neseděl, stejně tak se nebudu pouštět do srovnání s fully o vel. 29, protože v obdobném osazení takové kolo stojí jednoduše o 10 litrů více, tak ve srovnání se starým HT s V-brzdami a 80 mm zdvihem je to asi, jako když sedneš z favoritu do oktávky. Kolo je hlavně LEHKÉ, za tu cenu až překvapivě, takže má opravdu na fulla supr zrychlení. Má poměrně široké řidíta, na což jsem si ale velmi rychle zvykl a neměnil bych. Posed na kole je spíš delší, což mi vyhovoje, protože jsem takový posed měl i na starém kole. Brzdám také není co vytknout, fungují výborně. Co se týká odpružení, tak i při jeho zapnutí se kolo nijak výrazně nepohupuje, nic co by bylo na škodu. Za sebe toto kolo mohu jen doporučit. Výhody fullu jsem ocenil teprve, když jsem jel 80 km v terénu, kdy běžné nerovnosti se dají ušlapat v sedě, přičemž netrpí záda od rázů ze zadního kola, celkově tak je biking na takovém kole mnohem více o zábavě. A pokud o tomto kole uvažuješ, tak v Madeji v Ostravě je teďka sleva 33 % na veškerá kola, takže tam teď vyjde na cca 26 litrů! Já bohužel zaplatil 32 litrů :-((

        0 0
        • Bota  

          Ahoj,

          Uvažuji o koupi tohoto kola z druhé ruky, máš ji ještě? Jaké jsou Tvé pocity po letech? Taky s ní hodlám lítat po Beskydech… ;)

          0 0
    • Tina  

      Bol by mi niekto ochotný požičať na vyskúšanie Meridu Ninety Nine Karbon vo veľkosti 18"? Testovačky v tejto veľkosti už Merida nemá. Najlepšie z okolia Južná Morava príp. Vysočina.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Vím, že je to vykopávka a technika se od té doby posunula, ale zeptám se jestli je tady na B-F uživatel tohoto rámu, jestli by nemohl dát krátkou recenzi, moc jsem o tomto kole nenašel, hlavně by mě zajímalo, jak je reakce na šlapání, hlavně od toho rámu čeká, že to nebude drncat (asi je jasné po čem jdu :-) a relativně dobře to pojede, děkuju.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.