Spark 2013 nebo Big Ninety-Nine 2013?

16 nepřečtených
  • ondra7

Který rám je lepší?

Spark (alu) – horizontálně položený tlumič, přesmyk na osu, tapered hlava – http://www.merida-bike.cz/…ne-xt-m-2013

Big N (alu) – vertikálně položený tlumič, vzadu 12mm osa, přesmyk na navářku, tapered hlava – http://bike-shop.onix.cz/…ark-960–2013

Anketa: Spark 2013 nebo Big Ninety Nine 2013?

4x
    57%
    3x
    43%
    0 0
    • ondra7  

Neberte v potaz tlumiče, to se dá vždy změnit. Jde mi čistě o rám.

0 0
    • Výběr z produktů
      GT Aggressor 27.5 Expert kolo, stříbrné Skladem 1 kus

savings GT Aggressor 27.5 Expert kolo, stříbrné

12 599 Kč savings MOC 20 099 Kč

GT Aggressor 27,5 Sport kolo, modré Skladem 2 ks

GT Aggressor 27,5 Sport kolo, modré

od 15 199 Kč MOC 17 199 Kč

Cannondale Trail 6 29 kolo, modrá/šedá Skladem 1 kus

Výprodej -7% Cannondale Trail 6 29 kolo, modrá/šedá

18 299 Kč -7% MOC 26 399 Kč

Přejít do shopu (Kola / Horská)
    • antuch  

seděl jsem na obou v rámci výběru a zkoušky. Merida mi připadá taková větší koza, spark mi sedl hned jako prdel na hrnec (vel.L). U sparka je dobrá změna geošky otočením pouzder tlumiče.

Prostě Spark je u scotta víc trail, merida je spíš maraton a xc, ikdyž obě kola mají stejný zdvih

Kvalita bude dobrá u obou…:-)

0 0
      • ondra7  

JJ, na tu změnu geo na zadní stavbě jsem koukal, ale nevím, k čemu je to nějak výhodné… A seděl jsi na jakém modelu? 960? Nebylo to moc těžký?

0 0
        • antuch  

seděl jsem na alu sparkovi (teď mám carbon), pak na carbonu od meridy. Hliníkáče budou váhově stejný, ale dost mě překvapilo, že ta merida v carbonu byla celkem těžká.

Já třeba značku neřeším, ale jak říkám, sice stejný zdvihy, ale ty kola jsou obě trochu jiná kategorie.

Na Meridě se normálně v carbonu závodí, na sparkovi jen ve 27,5 a to až letos…kdo ví, proč?

0 0
          • ondra7  

JJ ten carbon jsem viděl v akci. Dokonce myslím, že ho jezdí Ondřej Cink.

0 0
            • roura  

Sparka zase jezdi Nino Shurter, to si mu moc neporadil :)

0 0
              • ondra7  

Fakt? Toho jsem vždy viděl jen na HTčku.

0 0
                • Dejv94  

Tyjo, vždyť už v Novým Městě měl Sparka, ne? Nevím jestli to bylo poprvé ale letos už ho měl na dost závodech.

0 0
              • antuch  

no, to je relativní…on se ptá, který rám je lepší…ale už se neptá na co…já mu říkám, který jak jezdí:-)

Kdybych byl chrt, ta koupím meridu,ale já třeba tak nechrtím a proto jsem šel do sparka:-)

0 0
    • Chlebovnik  

No fuj, ten Spark je, co do osazení, strašná trága. Jestli to MUSÍ být jedno z těchto kol, tak Meridu. Ale já osobně bych se poohlídnul i jinde – Nerve od Canyonu, Radon, Cube apod.

0 0
    • pepek  

volil bych čtyřčep

0 0
      • ondra7  

Je to lepší přepákování? Proč? Víc to vydrží nebo se tak nenamáhá tlumič?

0 0
        • jonti  

vyhodnejsi pohyb zadniho kola, nepohybuje se po kruznici. Taky lepsi izolace pruzeni od brzdeni.

Pri 100mm to ale neni tak zasadni.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.