• Jitkos

    Zdravím, uvažuji o koupi kola Superior Xp 920 disc, model 2007, vše je v pohodě, jen nevim co ta vidlice. Bojím se, abych jí třeba někde neprorazil nebo nebyla nějaká nekvalitní. Nikdy jsem neměl manitou, měl jsem jen rs reba sl a marzocchi eta pro. Vážím 90 kg. Taky se bojim, aby nebyla moc měkká. Pokud máte nějaké zkušenosti, poznatky a tipy, tak mi je napište. Díky moc

    0 0
    • sportovni_biker  

      Ona je úplně nová, tak o tom těžko někdo bude vědět. Vypadá jako náhražka za 2 roky starý Skareb. Jestli je tam pružení pružinou, tak bude měkká na 100%, já mám Splice, vážím 75 kg a musel jsem koupit tvrdší pružinu a vůbec jsem si nepomohl, tak už z těch pružin mám i strach. Jinak vnitřní nohy 28.6 mm, tak bacha na vymlacení pouzder kotoučem. Moc jsem tě asi nepotěšil :-(, čerpám pouze z informací katalogu, realita může být odlišná.

      0 0
    • enjoy  

      mekka bude:-) teda zalezi jak to kdo bere.na skarebovi se da jezdit fajn.

      0 0
    • gobike  

      Zkousel jsem ji na SL asi na 3 kolech a pokazdy byla prijemne mekka. Na 90kg to asi nebude, nejlepsi bude ji zkusit.

      0 0
      • Jitkos  

        Ahoj, Díky, potvrdili jste mi to co jsem si myslel. Takže se zamítá…

        0 0
    • Lister  

      pokud ji někdo má ve 100mm verzi – nezkoušeli jste kolik z toho vytlačíte – mě bylo jasný že těch 100mm to nebude, ale 90mm až po jasný doraz mě lehce zklamalo :o(

      Jinak s tou tuhostí to není až tak desivý, i když měkčí je a v kombinaci s crossridama to dává pocit lehce plavací jízdy :o) – u nás ji ale bude jezdit 50kg holka a tam to bude v pohodě.

      0 0
      • Lister  

        nikdo nic???

        PS: taky vám ze začátku lehce přidrhává – jako ono mě to neděsí, se to rozchodí, jen jestli to dělá i ostatním nebo máme hodně natěsno sestavený kousek??????

        0 0
        • quellen  

          Že by mi přidrhávala, to snad ani ne. Překvapilo mě ale, jakou má vůli mezi vnitřní nohou a pouzdrem. Když ji zamknu, zabrzdím přední brzdou a zaknitám kolem dopředu a dozadu, je tam ta vůle jasně znát. Dřív jsem měl vidlici RST a tam mě tahle vůle přišla nějak normální. Myslel jsem ale, že u téhle vidlice by to mohlo být lepší. Bohužel ne o moc. Jak se to u jiných, dražších vidlic? Nebo jsem jen narazil na zmetek?

          0 0
        • ropman  

          teď ji nově má přítelkyněna Visionovi ( www.author.cz/…id=6&pid=737 ), má to být MANITOU Sliver Super LO Air vzduchová uzamykatelná (100 mm), byla hodně nafoukaná a přidrhávání bylo cítit. Nemám ještě pumpu tak jsem ji jen opatrně upustil na rozumnou tvrdost, zatím je naprosto bez vůle. Co je mě divný, že když ji dostanu dynamicky celou svou vahou 65-ti kg na řidítkách na maximum, odměřím jen cca 75mm zdvih !! Ale když přišlápnu kolo a zatáhnu řidítka nahoru vytáhnu ji ještě aspoň o 1cm (zkoušel jsem jen orientačně, možná i víc). Tak nevím jestli tam (prd se v tom vyznám) nemůžou být nějaký ty negativní pružinky či co, co se to snaží zasunout zpět ? Nebo nějaká negativní komora ? Ale žádnej jinej ventil tam není, tož asi ne … Zkusím ještě pohledat v manuálech, ale ta vidle by měla být 100mm a 75mm zdvih – někde je něco špatně.

          servisní návody – www.hbsuspension.com/…ceguides.asp?…

          manuál – www.hbsuspension.com/…tmanuals.asp

          info o vidli – www.hbsuspension.com/items.asp?…

          0 0
          • scret  

            no,zalezi na kolik jsi ji vyfouknul:) jinak kdyz ja svoji R7 upustim na cca 30–40PSI tak se taky neroztahne uplne… Jinak to zes ji nedostal na 100mm neni vubec divny,Manitou kdyz je to 80mm chodi tak max. 65 mm a kdyz je to 100mm,tak ji vic jak na 9centaku nedostanes…zkus ji vyfuknout uplne a uvidis na kolik ji dostanes…

            0 0
            • ropman  

              jak říkám, nemám teď pumpu, ale chodí řekl bych ještě trochu tíž než můj Epicon kterej má kolem 90 PSI. Nevím jak se liší velikost vzduchové komory. Takže jsou tam nějaký ty pružinky, který ji samy trochu „stlačují“ ? Jak bude pumpa zkusím ji vyfouknout, ale to nebude hned.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.