• sraldo lattrinny

    Zdar, pokud se nestane zázrak, pokud neodkloní trať, změní se tento mtb maraton spíše na cyklokros/a možná hazard se zdravím. Oblast kolem Rabštejnské Lhoty, Smrkova Týnce a celý dojezd podél  potoka do Slatiňan se změnil v polom. Píši to jenom proto abych Vás připravil na možné komplikace. Pevně však doufám že to pořadatelé zvládnou a připraví tradičně pěknou trať. SL. 

    0 0
    • Hynas  

      Ehm, čím náročnější, tím lepší…i tak díky za informaci. ;o)

      0 0
    • Howgh  

      Mají dost času trať zkonzolidovat.

      Minulý víkend u Zruče to bylo horší…

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Loni to bylo stejný. Ještě týden před závodem jsem kilometr po trati šla pěšky, na těch pár metrů mezi padlými stromy nemělo cenu nalejzat. A při závodě v tom místě nebyla ani větvička.

      0 0
      • sraldo lattrinny  

        No, nechci vám brát iluze, ale takovou spoušť nepamatuní mnohem starší. Nejedná se o pár spadlých stromů :-)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Vím, jak to v Železnejch vypadá. Bydlím kousek od Tebe.

          Loni jeden úsek odklidili, u druhýho změnili trať den předem (popadalo to na poslední chvíli, i když ne v takový míře jako minulý týden). Co odklidí, odklidí, co neodklidí, bude se přelejzat. No a co, to k biku patří. Nebo povede trať jinudy. Neprojížděla jsem poslední dobu celými Fe, ale podle zpráv je to nejhorší právě v prostoru kolem Smrkova Týnce až Lukavice, jinde by měly být následky lehčí.

          0 0
          • Miha  

            Snažil jsem se v sobotu, neděli a včera něco projet, bohužel není momentálně kde jezdit. Silně pochybuji o tom, že to dá někdo za měsíc do pořádku. Dá se říci, že všude po pravé straně silnice Chrudim-Nasavrky není jedinná cesta průjezdná, ba co víc dokonce nebezpečná. Spousta stromů není spadlá až na zem. Pohled na oblíbenou cestu Slatiňany – Šiškovice mi vehnala slzy do očí, tam to nejde bohužel ani přelejzat. Do Slavické obory je dokonce zákaz vstupu.

            0 0
    • kámen úrazu1  

      Od odpoledne platí zákaz vstupu do lesů na Chrudimsku.

      http://www.silvarium.cz/…/view/12500/

      Ještě zjistím, zda platí klasický, tj. jen mimo cesty, nebo nějaký globálnější. Jen mimo cesty by nemělo pořádaní závodu přivodit neřešitelný problém, okolí Chrudimi a Seče se většinou odklízí první. Odplko skáknu poptat se pořadatelů Manitoua, jak to vypadá. Byla jsem tam před chvílí, ale zrovna měli dlouhatánskej telefon.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Právě jsem se vrátila z Hradu. ;-)

      Dobrá zpráva je, že Manitou se jede.

      Přesná trasa ještě známá není. Bohužel se začátek povede asi po asfaltu, pokud se nenajde jiná varianta. Les v těhle místech je neprůjezdný. Místy dokonce už les ani není, cesty pro popadané stromy nejsou ani zřetelné, natož průchodné, neřkuli průjezdné. Změna se týká části až do Šiškovic. Hledá se jiná varianta než po silnici, ale asi to nedopadne.

      Změna bude i v dojezdu. A to tak, že velká, do Chrudimi se přijede z jiného směru. Pokud to nepletu, tak polňačkou do Stolan (nejsem si jistá), kousek po silnici, a pak po červený turistický s dojezdem na bývalé Ploché dráze. Co si pamatuju první nákresy v mapě, přes Slatiñany se nejede, odpadá teda i brodění Chrudimky. Tolik k úseku společnému pro dlouhou i krátkou trať.

      Změny čistě jen na dlouhé trase budou menší. Problematický je úsek Kraskov – Vápenný Podol (táhlé mírné stoupání loni už po hluboké šotolině, pármetrový přejezd asfaltu, krátký prudký rozbitý výjezd, sjezd lesem, sjezd loukou) a Vápenný Podol – okolí Citkova (mnohými „milované“ prudké delší stoupání vylepšené místy nedrcenými cihlami). Kudy se původní trať objede ještě není jasné. Stejně tak není zřejmé, jak vypadají další části trasy. Prošlá je část od Běstviny po Kraskov, tam by to mělo jít – jít jet :-)-, jak je to dál od Kraskova jsem už psala. Další části trasy se budou projíždět a zprůjezdňovat celý měsíc.

      S dašlími velkými změnami se zatím nepočítá. Víc se bude vědět ale až po projetí celé trasy.

      Zítra dám odkaz na fotky ze začátku trasy, jsem domluvená, že mně je organizátoři pošlou na mejl.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Ještě upřesnění. Nový dojezd se začal plánovat těsně před kalamitou. Cílem bylo vyhnout se z velké části silnici, kterou se ke konci dost jede. Připraveny prý byly krásné cesty lesem. Tak snad příští rok…

        0 0
        • kámen úrazu1  

          A ještě mapka původní trasy. Vyšrafovaných částí se dotýká změna, tam to řádilo nejvíc. Jestlise podaří zprovoznit okolí Vápennýho je nejisté. A začátek a konec jiný bude každopádně, jak sjem už psala.

          0 0
          • kámen úrazu1  
             
            0 0
            • Howgh  

              fakt jsu, Kameňu, zvědav, kdy se konečně potkáme. Měl jsem v plánu Tydle Železné hory, ale odradily mě polomy…i přihlásil jsem se na Kellys-Beskyd…

              za rok…

              0 0
              • Gorgov  

                tak to si měl s těmi polomy štěstí, na tomhle závodě opravdu není o ce stát, trať je řekl bych hrozná, samej asfalt a šotolina, značení hrozný…

                0 0
              • kámen úrazu1  

                Na 3vrších. :-)

                0 0
                • Howgh  

                  fine. Dořítím se vlakem z Brna – příjezd do Cerekve v 19:58. Jedu samozřejmě dlouhou.

                  0 0
            • Miha  

              máte už někdo tu novou mapu? na webu sice je, ale nějak se mi nedaří vytisknout v rozumné podobě

              0 0
      • kámen úrazu1  

        Tak fotky ke mně nedorazily. Tak další info a obrázky k vichřici třeba zde: pohled z letadla A na stejných stránkách i pohled ze země. A tady se píše, že téměř jistě se nad Chrudimskem přehnalo tornádo.

        0 0
    • menzic  

      trošku z jiného soudku: Uvažoval jsem letos o dlouhé trase, ale odmítám dát 7 kil startovné. To už mi přijde opravdu trochu přehnaný.

      0 0
      • sraldo lattrinny  

        Jo jo, je to ranec :-(

        0 0
      • MARIN  

        uvazoval jsem o Manitou vramci dovolene u Sece ale 700,– jeste navic s tou spoustou negativ z ostatnich KPZ jim strkat nebudu :(

        0 0
        • MARIN  

          Jak to tam vypada s pocasim – nejak to zacinam prehodnocovat a asi bych jel :)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Prší. Jako skoro všude. Na sobotu hlásí hezký počasí. Bláta nebude víc než obvykle – pár metrů je blátivých celoročně i za úplnýho sucha, jiné úseky vydrží i silnější a dlouhodobější déšť.

            Startovný je opravdu drahý (holt Kolo o život), zkus se poptat po možnosti odpracovat si ho, jeslti Tě trápí tohle. Já pomáhám v pátek s prezentací. Další možnost je zangažovat v rámci dovolený dalšího člena, aby si to taky užil :-) a pomoc v sobotu, v cíli, nebo na trati…

            0 0
            • klingon  

              Vic bahna, nez bylo v Usti n. O. snad nebude :-)  Letos neni mozne prespat v telocvicne?

              0 0
            • MARIN  

              tak diky za info.

              Nakonec vyrazim s rodinou stanovat do Kokorinska a ja si  tam konecne poprve zajezdim

              0 0
            • -Alan-  

              Já teda nevím, včera jsem dvakrát promokl na kůži a ani přes noc nebylo suchoučko. To se mi nezdá na Ralphy. Ale na krátké i vzhledem k objížďkám bude víc asfaltu, tak zas nějaký traktory nemá smysl tahat. Snad nebude pršet při závodě, slíbil jsem účast na posvatební party cestou domů, tak aby mě poznali.

              0 0
          • sraldo lattrinny  

            Zdar, chčije a chčije. Minulou neděli jsem projel krátkou, ta byla docela suchá. Bohužel celý týden je vlhko takže prášit se nebude. Pro ty kdo jedou hodně štěstí.

            0 0
            • kankrlicek  

              Krásná fotka v profilu :)

              0 0
              • sraldo lattrinny  

                Díky, je to můj velký fanada :-) Jinak byl jsem se podívat v lese a nebylo to tak mokrý jak jsem si myslel. Teď je tady jak v prádelně takže to do zítřka ještě trochu uschne. SL

                0 0
                • Beeda  

                  jak kratka? zadny zaludnosti ?…aby neklesal prumer…

                  0 0
                • Maxell  

                  Co ta dlouha, kolik tam je asfaltu?

                  0 0
                  • Beeda  

                    tak akorat:-)

                    0 0
                    • Maxell  

                      No nevim, prave ze na strankach zavodu psali, ze se budou konat objizdky, tak jestli se nam Manitou nezmeni v silnicni zavod..)) to by byla skoda.

                      0 0
                      • sraldo lattrinny  

                        No, obecně to zas tak moc asfalt nebude. Jednou jsem jel s borcem s Jeseníků a byl myle překvapen. Každopádně v tuto chvíli se přehnala bouřka s kroupama takže počítejte s blátem. SR.

                        0 0
    • JancA  

      pokud někdo bude chtít startovný, mám 2 zaplacený na krátkou, možná by se to dalo přehlásit i na dlouhou, to ale nevim, za rozumnou cenu

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Omlouvám se všem, kterým jsem navodila dojem, že bude skoro sucho. O:-) Stalo se opravdu netušené – nebylo.

      Přikládám odkaz na můj pohled na závod.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.