• klingon

    Jeli ste? Jak ste dopadli? Zazitky, postrehy, dojmy, vzkazy… :-)

    0 0
    • Mike TB  

      Jel jsem do Chrudimi z nostalgie a priznam se, ze jsem byl zklamany. Jel jsem kratkou. S vedomim, ze je prezentace od 5 do 8 jsem dorazil pred sedmou. Hodinova fronta pri prezentaci me (a nejen) me dostala. S blizicim se startem vzrustala nervozita a holky u prezentace si uzili sve. Hodne lidi prijelo klasicky na posledni chvili. Start padesatky v 8.45 je naprosty nesmysl. Zavody jezdim umyslne zezadu a tady to byl opravdu ocistec. PRi tomto mnozstvi zavodniku mely byt rozhodne vlny. Na schodech zdrzeni prvnich pet minut. Dalsi problem byl singl mezi 5 – 7 km. Pri vlnach by take nebyl problem. Tady zdrzeni dalsich 5 – 10 minut. Pak uz se to konecne rozjelo a az do 30km, kdy jsem mel defekt predniho se jelo dobre. Nacpani duse do bezdusovky dalsich 10 minut. Zajimavy byl take ten mustek pred cilem a nemoznost objeti pro mene zdatne. Se spatnou technikou to myslim mohl byt masakr. Posledni a velkou vytku mam ke kryti prejezdu poradateli. Napocital jsem celkem asi 5 krytych krizovatek. Zbytek kryty nebyl. Zejmena pri vyjezdu z lesa v polovine trati do protismeru jizdy automobilu a hlavne pred cilem kdy se odbocovalo u chatove kolonie k rece pod most. Bylo to za zatackou a hlidal to pekne na…y chatar (je potreba mu podekovat). Musim rict, ze Chrudim uz asi ne. Uz je tam moc lidi a tezce to zvlada trat i poradatel.

      0 0
      • jecnak  

        Je videt, ze se poradatele nepoucili. Stale stejne problemy jako pred 3 lety. Navic pridam spatne znaceni.

        0 0
      • -Alan-  

        Loni jsem to jel poprvé a přes mizerný výsledek a prvně zažité závodní křeče jsem byl spokojený se zázemím. Letos jsem moc nechápal, ale úroveň šla dolů. Pochválit musím zejména výborné koláče a meloun v cíli, naopak strava na lísteček byla dost katastrofální. Na trase krátkého závodu muselo lidi přede mnou naštvat, že čekali na stažených závorách a dojížděl je zbytek pelotonu. Mě to ale pomohlo. Nevím, jestli se to dá dopředu vyřešit. Na trase bylo možná míň lidí na zajištění, kdo ví, jak snadno se shání. Rampa v cíli není jediný místo o hubu. Stále čekám, kdy se po startu na schodech někdo vážně zraní. Dát to takhle po startu mi přijde šílený. Jinak letos velká spokojenost s výkonem, umístěním a za rok se chystám zas. Leda by teda dali start na 7:00, to už bych se na to asi vykašlal.

        0 0
        • RD33  

          Letos se udelaly dve dosti zasadni zmeny (misto startu a cas startu 50) a ve spojeni s tim jak se tezko shani lidi na zajisteni to dopadlo tak ze uroven klesla. :( Bohuzel. Rampa v cili je myslim prinos v tom ze udrzi lidi, kteri zafandí dojíždějícím v prostoru cile po dlouhou dobu.

          0 0
          • -Alan-  

            Myslíš, že dřívější start byl problém pro zajištění lidí? Dejme tomu na prezentaci, tak to chápu. Ale na trati byl ten čas už normální, byli brzo doma. Je fakt, že ač jsem z Hradce Králové, tak bych bez známého, co tam jel autem měl asi problémy s prezentací. Buď jet po páté z HK nebo si přihodit k závodu 35km. Nevím, jestli pro startující byl tak zásadní start z náměstí (asi ne). Takže klidně start dřív, ale ne o tolik a v pohodě od sokolovny. Byla dost pakárna čekat na vyhlášení/tombolu takovou dobu.

            0 0
            • RD33  

              Spatne sme se pochopili. Drivejsi start neni problem pro zajisteni lidi. Lidi se proste tezko shani.Jinak si myslim ze Chrudim neni jedina s brzskym startem (8–9hodina). A i na techto maratonech se tombola vyhlasuje az po dojeti i dlouhych trati, tudiz kolem 17hod. Nechat start a cil u haly znamena prijit o misto.

              0 0
    • kámen úrazu1  

      Jela jsem a jsem blb, že jsem se na to nevykašlala. Hodinu před startem jsem si zlomila zub. Bolelo to jen trochu, tak jsem na start šla. První hoďku to šlo, druhou taky, třetí se to zubu už nelíbilo, mně taky ne, už jsem si ani nehlídala tepy, bo jsem mohla jet jen na dýchání nosem, při otevření puse bolel zub víc. Čtvrtou hodinu mě už kromě zubu bolela i hlava a já přemýšlela, že to zabalím. Pátou hodinu se přidalo ucho, začla jsem se na občerstvovačkách pídit po prášku na bolest. Neměli. Mé odhodlání zabalit to bylo už 90%tní, nechápu, že jsem to neudělala. Při vědomí, že do Chrudimi je jen pětikilometrový sjezd po silnici jsem to obrátila opačným směrem dál po trase. Kdybych to zabalila nebo nestartovala, nečekala by mě teď cesta do Pardubic, protože v Chrudimi není zubní pohotovost.

      Takže moje zážitky z letošního Manitoua nic moc, čas je stejný jako loni, kdy jsem jela čistě jen na pohodu. Letos jsem chtěla zkusit trošku zrychlit a dojet o hodinu dřív, dle veškerých propočtů a porovnávání loňských a letošních časů na krátkých tratích bych to mohla při jakžtakž ještě pohodě zvládnout.

      Až bude zub v pořádku tak se moje vzpomínky snad změní. Není přece důležitý, aby byly zážitky vždy pozitivní, hlavně, aby byly intenzivní. A to sakra byly.

      0 0
      • klingon  

        Pro me to byla take zkouska silne vule, nakonec ale jeste celkem uspesna :-) Chrudim sem jel poprve, takze sem netusil co tam je po startu za prekvapeni: schody!!!! :-)) Tam se bohuzel jasne ukazalo ze sem lama co neumi jezdit a jeste k tomu se boji, takze sem byl jeden z prvnich co nesli oboje schody :-))) Uz pri rozjeti pred zavodem sem citil v nohach nezvykly napeti a pri behu z druhych schodu to prislo: krece, a jaky!!! Obe nohy, predni strana stehen! Malem sem pod schodama ani nevylezl na kolo, pri snaze o silovejsi slapani se okamzite zakusovaly. Prvnich 5–7km byl boj s pokusenim vzdat to a otocit zpet. Pak se to zacalo malinko zlepsovat, nohy sice bolely ukrutne, ale aspon v sedle sem mohl trochu zabrat. Chvili pred prvni obcerstvovackou me dojel chlapik z Pornostarracing a s nim sem jel az do cile. Jeste jednou mu dekuji, ze me neutrhnul i kdyz na to zatracene mel :-) Nakonec to bylo tusim 59 misto celkove za nejake 2:08:?? Trat byla moc pekna, zazemi mi prislo taky uchazejici, ale stejne asi pristi rok tenhle zavod vynecham (a nebo vemu Trance a pojedu turistickym tempem dlouhou :-) „Masovky“, kde je prez 800 lidi me proste moc neberou.

        0 0
        • joejoe  

          Tak vy jste me chlapi nekde vzali, nejspis v jedne pravotocive zatacce, kdy my moje Schwalbe RR moc nechteli vest a malem jsem sel z kola. Tento zavod jsem jel podruhe, ale lonsky jsem jel vzhledem k parbe noc predem s opici na zadech. Tento rocnik jsem si nechtel nechat znechutit nosenim kola, pozdni registraci ani zadnou opickou. Takze jsem prijel o den drive, v klidu se zaregistroval – uz tam to smrdelo pruserem a rikal jsem si, ze druhy den, jestli nezmeni system, budou mit zaparku – projel jsem si asi 4× schody, prisel na to, ze nejlepe bude je jet po prave strane, specielne ty druhe totiz navadeji jet bud vlevo nebo uprostred. A potom to uz jelo a moc pekne. Musim rici, ze jsem nekufroval, ale to bude tim, ze jsem to nejel poprve. Kazdopadne obcas jsem mel pocit, ze sipky tam jsou jeste z lonska. I ja jsem byl spokojen s cilovou pozici, 75. je pro me dost dobra. Priznejme si vsak, ze vetsina tech komaru co na tech kolech lita jela 115km. Tesim se na Karlstejn za 14. dní. To bude jina.

          Jinak co se organizace tyce v ramci KPZ, nejvice se mi libila Jistebnice.

          0 0
      • -Alan-  

        Aha, tak to byl ten výraz, když jsem tě viděl v cíli. Původně jsem se chtěl zeptat, jestli bys nechtěla zkusit jeden štafetový závod, ale ten výraz… S bolavým zubem, klobouk dolů.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Omlouvám se, asi jsem se tvářila opravdu kysele. Vlastně si ani nepamatuju, že jsem Tě viděla. Co je to za štafeťák?

          0 0
          • -Alan-  

            Taková odpoledně večerní akce na 7 hodin času, okruhy terén, štafeta dvojic. Jestli tě to zajímá, napiš na mail z profilu. Nemůžu sehnat parťáka. A ani ve smíšených dvojicích by to na bednu zřejmě nebylo. Loni jsem to objevil pro kamaráda a sám jsem jet nemoh. Letos bych to rád dal dohromady, ale jedinej člověk, co by třeba jel, zase nemá kolo.

            0 0
      • Benny Pce  

        Ahoj Kačko tak to tě tedy obdivuji že jsi do toho šla.A tak do další akce to nej.Jel jsem krátkou, horší čas než minule ale zase jsem si tu jizdu opravdu užil.Hlavně ten dojezd.Tak ať ti to jezdí a kam se chystáš?Pojedeš nanějaký závod? Benny

        0 0
        • kámen úrazu1  

          11. jedu na Drtiče, už se moc těším. 18. je XC v Hlinsku – chlapi jedou 30 km (3×10km), ženský 20km. Je to za rohem tak to nechci vynechat. Podle značení na stromech se domnívám, že po části trasy jezdívám do Čachnova. Takže by to mohlo být fajn. A ráda bych jela i tenhle víkend, něco, kde je hodně občerstvovaček a kde to neznám. :-) Nechystáš se někam? Třeba na dobříšský Krakatit? Pokud jo tak bych se přidala. :-) A jestli ne, co v sobotu vyrazit na Oheb? Letos jsem toho v Fe moc nenajezdila.

          0 0
          • smallbrother  

            …a co o víkendu zkusit německou pohostinnost na EBM v Seiffenu? :)

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Pokud mě někdo vezme autem a zaplatí startovný tak proč ne. :-D

              0 0
              • smallbrother  

                Autem tě vezmu, nafta bude samozřejmě taky na mě. Startovný by bylo tvoje. :)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  1200,– je fakt moc. To bych musela jezdit jinak než mezi posledními, to bych si musela máknout, do toho se mně nechce. :-) Ale děkuju Ti za nabídku! Možná za pár let Tě zneužiju. ;-)

                  0 0
                  • smallbrother  

                    no, já myslím že mezi tím „jezdit vzadu“ v ČR a za hranicema je sakra rozdíl. BTW: udělal bych večeři a pak umyl nádobí! :D

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Lákat mě na jídlo. Hmm. To je jak nabízet děcku houpačky, dobře na to jdeš! :-) Ale opravdu se mně nechce vrážet do kochání tolik peněz.

                      0 0
    • sportovni_biker  

      Brzký start nebyl opravdu nejlepší nápad. Na start jsem si stoupnul po odjetí 115 km vlny, nýbrž sjezd schodů byla jasná priorita :-) Podařilo se, i když mě mnoho lidí dorazil tím, že se cpali dopředu a před schody zbaběle zastavili a raději nesli dolů :-(. Další perlička byla spuštěné závory na vlakovém přejezdu, které jsme všichni ignorovali i přes to, že mašina se už blížila. Jinak trať se mi líbila, díky asfaltovým vložkám, kde jsem si mohl pokaždé řádně odpočinout :-) Ale vadilo mi, že u mnoha odboček nebyla žádná pořadatelská služba a šipky byly až na poslední chvíli, tak brždění 5m před zatáčkou nebylo nic neobvyklého.

      Nakonec se z toho vylouplo 64.místo celkově, 13 v kat. s časem 2:08:49.8

      0 0
    • Beeda  

      letos znaceno stjne blbe jako loni, asi 3× jsem stavel a 2× zajel blbe… v polovine me predjizdeli zase prvni, kteri zabloudili i s motorkarem…k to­mu neni co dodat…

      0 0
      • Listr  

        Když jsi to jel loni, tak proč jsi blodil letos ??? Já to jel taky loni … letos trať stejná … to se dalo skoro po paměti, ne ?

        0 0
    • prvniodkonce  

      tlačenice na schodech (-5 min), spadlé závory (-1 min), nepochopitelné stání v lese za 5.km, roztrhalo se to až za přehradou v kopci (-10 min). Na druhou stranu trať pěkná (až na ten táhlý sjezd po silnici) a můstek při dojezdu taky dobrá věc. S 86. místem na 5Otce po mých virozách celkem spokojenost.

      0 0
    • Jura2  

      Jel jsem již podruhý, trať dobrá v pohodě, značení místy horší ale podle stop jsem dojel i do cíle. Horší vidím jako prazentaci (velké fronty) nervozita jak závodníků tak pořadatelů. Ovšem překvapila mě tombola do které dal pořadatel nepotřebné a neprodejné věci (zbavil se krámu v obchodě!!!) Příště jedu zase -snad-

      0 0
    • Jura2  

      Jel jsem již podruhý, trať dobrá v pohodě, značení místy horší ale podle stop jsem dojel i do cíle. Horší vidím jako prazentaci (velké fronty) nervozita jak závodníků tak pořadatelů. Ovšem překvapila mě tombola do které dal pořadatel nepotřebné a neprodejné věci (zbavil se krámu v obchodě!!!) Příště jedu zase -snad-

      0 0
      • -Alan-  

        S tou tombolou mě to překvapilo, loni se mi zdála dobrá (taky jsem tam vyhrál nejlepší model treter od Answeru). Není každý rok posvícení.

        0 0
        • RD33  

          Ono taky jde o to co od koho do tomboly dostanes. A jak spravne pises, neni kazdy rok posviceni. Jeden rok ti daji TOP model, dalsi dostanes zaklad.

          0 0
          • -Alan-  

            Jasně. A taky si všimni, jaký jsem měl obrovský očekávání. Je to sice blbost, ale takovej úspěch, jako loni v tombole, jsem v životě neměl. V podstatných věcech se mi závod líbil, ale na tombolu jsem nakonec nemoh čekat a odjel jsem po vydání první ceny. Takže info mám jen zprostředkovaně. Ale asi to nebylo tak hrozný, jako můj první Trutnov, kde jsem zažil předávání modelů tahačů, což je pro cyklisty opravdu úžasná výhra.

            0 0
            • prvniodkonce  

              Žrádlo pro psy v Lomnici nad Popelkou je největší luxus :-)

              0 0
              • myki  

                To máš pravdu, ten náš pes od tý doby nic jinýho nežere. Moc mu to chutnalo. Škoda jen, že pro nás bikery byl obyčejnej paras. Snad bych si dal raději i ty granule.

                0 0
    • tulda  

      Mně se to teda moc líbilo, značení sice trochu pokulhávalo, ale trať hezká. Na prezentaci sem nečekal ani minutu (stačí přijet pozdě :) Za rok snad zase.

      0 0
    • kolokaculka  

      Bohuzel se musim pridat k vetsine, ktera nebyla spokojena se znacenim (nebyt te babicky, ktera hrabala seno, tak ten cil snad asi ani nenajdu…:-)

      0 0
    • xstefi  

      Jezdim Chrudim pravidelne, ale takovouhle frontu pri prezentaci jsem jeste nezazil. Ranni start musel vymyslet uplenj dement! Kdyz se k tomu jeste pridala absence hajzlpapiru (po ranu se jednomu hnou streva, no ne) na smrdutych zachodech, mel jsem 100 chuti se na to vysr… i na zavodeni. Co se tyce znaceni, tak to je klasika – nic moc. Trasu znam, tak jsem se vzdycky bavil, ze v mistech, kde jsem pribrzdoval do zatacky ostatni zacali zavodit a jeli kamsi rovne a pak uz jsem slysel za zady jen skripeni brzd a zubu…taky jsem si to kdysi projel kolem trasy :)) Stojka po 5km je klasika, holt musite bud do predu. Ale pochavalit nakonec ten mustek pred cilem a pocasi :)

      0 0
    • Gorgov  

      běs a hrůza. To značení…horší sem neviděl. A ještě mě zradilo kolečko, tak sem si udělal vejlet a jel na pivko z občerstvovaček a meloun. Na druhý mě překvapili, měli plzničku:)

      0 0
      • Smepet  

        No tys jel vylet a ja za tebou vlal v zarputilem zavodnim tempu :-) Kazdopadne diky za pomoc v dotazeni se na moji zavodni skupinku ktera mi na obcerstvovacce u­jela.

        Jinak znaceni des bes, na dvou mistech bylo tezke zvolit kudy a pred cilem v nasavrkach taky dobre bludiste.

        0 0
    • Benny Pce  

      Chrudim krátkou jsem jel po třetí.Značení je coloroční, takže to mám projeté.Též mě zaskočila fronta u prezentace a tak mě ve frontě došlo že by nebylo na škodu si pro číslo dojet den předem když to mám kousek z Pce.počasí bylo super občerstvovačky taky i dojezd do cíle přes mostek.Kromě nezjištného skřípání meho stroje které mě provází celej tento rok, jsem jel bez defektu.Takže ať vám to jezdí.A taká pozdrav a obdiv všem bikerkám které do toho jdou také na plno.(Bikerka st.č 1120) pěkně mě prohnala. Tak zase za rok.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Příště se registruj v pátek a můžeme pokecat. :-) Pomáhala jsem při registraci dlouhý.

        0 0
    • Hnoj  

      Mám dost podobně hrozný dojmy, jako většina z Vás tady. Na startu jsem trošku pekecal s mikem TB, pak jsem se vydal na trať, schody jsem musel pěšky… Všude milion lidí, co nejedou z kopce ani do kopce, předjíždět se dalo jen horko zěžko, trať krajně nudná, kopce nevidět a k tomu jsem si na 35 rozbil hubu, šel jsem přes řídítka, (na jedné z nekrytých křižovatek) rozbil helmu, povolily mi rukavice a rukama jsem ochutnal český šterk :-( Do cíle mě dovezly nějaké slečny autem, doufám, že jsem jim ho moc nezakrvácel… Odevzal jsem čip s žádostí o diskvalifikaci a odebral se k doktorovi pro svojí dávku dezinfekce.

      Co mě štve nejvíc, byl jsem započítán do výsledků i přes to, že jsem čip odevzdal a nahlásil nedokončení trati, teď se mi nedaří být z výsledků vyškrtnut, sportis nereaguje na emaily :-(

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Všude milion lidí, co nejedou z kopce ani do kopce…kopce nevidět… Takže Tě vlastně nikdo nezdržoval. :-))

        Příště jeď dlouhou, je mnohem hezčí. Extra dlouhý kopce tu sice nenajdeš, ale singlíků i šotoliny si užiješ dosytosti. :-)

        0 0
        • Gorgov  

          možná hezčí, ale stejně nicmoc:)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Ono těch opravdu pěkných závodů je jen pár, pět, šest? Sudety, Úpice, Drásal, Extreme Brdy… Pokud porovnáváš Manitoua s těmihle tak skutečně je „nicmoc“.

            0 0
            • Beeda  

              bylo nebylo zavodu a tak se musel vydat Honzik do sveta…

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Honzíku :-), ale někteří neberou závody jako příležitost zničit se, zažít si bolest a pokud uzavírají startovní pole jako já, stačí jim k tomu ČR. :-)

                0 0
                • Beeda  

                  ups tak ted nevim jak ji letos brala zavod ty…co zoubek uz ok?

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Manitoučko rozhodně na pohodu, jen jsem byla donucena k větší pohodě, než jsem původně plánovala. Nemám na to zkoušet jet „rychleji“ dlouhou trať, zatím jsem to zkusila jen na několika z krátkých tratí, který jsem jela. Mimochodem ve výsledcích se rozdíl mezi pohodoovu jízdou a trochu rychlejší jízdou neprojevil, ale tělo rozdíl vnímalo. :-) Zub v pořádku ještě není, na pořádný ošetření si mám počkat až moje zubařka nebude mít dovolenou, cizí zubařka byla se mnou hotova za deset vteřin, ani ji nezajmaly argumenty ohledně hnisavýho zánětu. :-/

                    0 0
                    • Benny Pce  

                      Ahoj Tak jsem ti psal mejlíka.Zítra odpoledne můžeme razit.Máš ještě čas? Písni mě na mobil jak to vidíš.Tak pácko a dej vědět.Benny

                      0 0
                    • Benny Pce  

                      Ahoj Pojedeš da Hlinska? Benny

                      0 0
    • Crempa  

      zavod jsem nejel, ale o vikendu jsem na par mistech kopiroval trasu a muzu vam rict ze takovejch tub od geliku a podobnyho sajrajtu se obcas nevidi ani na krame, nekteri „mistri“ jsou asi pekny prasata…

      0 0
      • Benny Pce  

        jo,jo taky se stím setkávám.Projížděl jsem si tu trasu okolo Kuňky a taky jsem tam lecos našel.Dokonce i duši tak se svezla v baťohu do koše.Ale v tomto připadě tam toho bordelu je i tak neskutečně.

        0 0
      • klingon  

        Jeden byl asi i po me, prazdnou tubu sem dal do kapsy dresu ale za jizdy vypadla :-( Na druhou stranu, kdyz poradatel vybira (nekdy ne zrovna male) startovne, tak by mel zajistit i uklid trate po zavode.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.