• maxipesfik

    ahoj, kdo jedete v pátek z Prahy, nemáte volno v autě? :o) bych se přidal… dík

    0 0
    • -Alan-  

      dávej taky bacha na to, že nějakej mameluk vymyslel na webu, že prezentace je jen do 8:00 v sobotu! A není tam uvedeno, že se jedná jen o dlouhou trať. Jak skvělé by bylo je trochu masírovat dotazy, třeba to změní. Mám to z HK daleko blíž než z Prahy, ale přijde mi to u krátké trati jako určitý nedostatek.

      0 0
      • sportovni_biker  

        no tak já jedu až z Jeseníku, takže taky si docela přivstanu :-(

        0 0
        • -Alan-  

          No to nemáš moc šanci stihnout ne? Omlouvám se za rušení tématu vlákna, ale mě osobně to hodně naštvalo. Registrace do 8:00 a start krátké trasy v 11? To je maso. To tam bude mít mezitím Hypernova reklamní show?

          0 0
          • sportovni_biker  

            no nevím, budeme muset vyjíždět dost brzo, co se dá dělat. A jel si to někdy? Mě zajímá, jak je to s těmi schody?

            0 0
            • McBlacky  

              schody jsou ok pokud jedeš v první 50ce, jinak neseš. Není špatný ty první krátký v parčíku vzít zprava po trávě, ty mezi barákama je jedno kudy hlavně se nenechat sestřelit nebo natlačit na zábradlí my jednou taky jeli v 5 z Prahy, maso ta prezentace :/

              0 0
              • sfinga  

                Je to tak, loni se ty první daly objet v parčíku po trávě ale tamty už jedeš klasicky. Bacha na flašky dost tam padaj a jet v takovém vedru bez láhve je peklo. Loni sem po startu vystřelil jak splašenej sice to vypadalo divně ale schody jsme jel první a sám nikým neohrožován takže pohoda. A bidon jsem si strčil do kalhot takže mě taky nevypadl. Já jedu z HK asi autem a sám tak kdyby někdo chtěl… Ale ještě nevím jak to bude. Kolu zdar…

                0 0
                • sportovni_biker  

                  No láhve si beru dvě 0,5 l a košík je dost pevnej, tak snad se tam udrží.

                  0 0
                • sportovni_biker  

                  A jak jinak vidíš zbytek té trati? Jestli můžeš srovnat s nějakým jiným, třeba s Olomouckou 50 nebo Priessnitzovou 60, pokud si některý z nich jel

                  0 0
                  • sfinga  

                    no Olomouc sem jel naposledy před 4mi lety tak nevím jak je trat ted a do Jeseníku nejezdím, to je strašně daleko. Jinak trat je od lo%nska trochu změněná. Ivan (ředitel závodu) ji trochu nátáhnul aby to dalo aspon tech 50. Po schodech se jede městem mírný stoupání směr jih, po 3 km se to stáčí do terénu a defakto to 10 – 15 km pořád mírně stoupá. V tom lese jsou vysoký kořeny tak tam to drncá a člověk na fullu je tam král. Občas tam jsou hupy jako nahoru a dolů ale pořád až k první občertvovačce se mírně stoupá. Když minež přehradu, tak tam je parádní stojka na asfaltu. Je to posjezdu takže z pily tam řadíš skoro nejmenší a drápeš se nahoru. Pak je tam kolem té přehrady trocha tialové pasáže a jeden ostrej výjezd do vesnice kde je ta první občerstvovačka. Pak to je relativní rovinka a jedou se kule. Ostrá prává, znova pravá a letíš do lesa kde to zase drncá. Sjedeš k potoku a podél chatové osady prudkým výjezdem k druhé občarstvovačce. Tam už jen tak 2 km po prašné cestě mírně nahoru ale pak už tě čeká jen příjemných 20 km skopce a po roivnce do cíle. Nasadit pilu a rvát to co to dá. Před cílem tě ještě čeká výjezd po kostkách na náměstí a jsi v cíli :-) JInak bacha v chatové osadě před Chrudimí, jsou tam uprostřed sloupky tak je nikdo nenaberte dost to bolí. Loni se tam smotal jeden biker a dost to asi bolelo, tak to doporučuju objet :-)))

                    0 0
                    • sfinga  

                      a sorry za pravopis nějak mi to ujíždí :-)

                      0 0
                      • sportovni_biker  

                        Bezva, díky za popis. Jinak kdyby si na mě náhodou někde narazil, což moc nepředpokládám, tak je to moje kolo v profilu, červený Merida dres, kraťasy Atex, stříbrná helma Longus…ta půjde vidět nejvíc, podle moji výšky :-)

                        0 0
                    • McBlacky  

                      takhle to vypadá easy :) dlouhá mi teda přišla horší, od druhý občerstvovačky je to ještě 45km jebačky nahoru dolů a pak tak 12km lehkejch do cíle

                      0 0
                  • -Alan-  

                    Ještě důležitá poznámka. Sice jsme se na konci po brodu ve Slatiňanech trochu ztratili, ale jestli jsem v Chrudimi správně našli tu cestu dál (a kamarád to už jel, tak asi jo), tak je docela nebezpečný místo podjezd mostu na začátku chrudimi. Jsou tam ohlodaný betonový koryta, který jsou podemletý vodou ze strany nájezdu a stejně tak je to problém po podjetí mostu. Pila se do té doby rvát dá docela dobře, ale pokud tohle někdo projede blbě (a já to snad ani nepojedu), tak přijde o převodník. Jestli v sobotu opravdu zaprší, tak i natažení na 50km v lese za Nasavrkama bude mazec. Ta cesta tam totiž místy není vůbec projetá, jen vyznačená. A jak to v lese vypadá, když jsou tam odvodnovací kanálky, spousta trávy nebo naopak měkký podklad lesní hrabanky, to si snad každý dokáže představit. Kořeny jsou někdy o držku, jestli zaprší, bude to určitě mazec. Jinak je to pěkná trať, má i technicky náročnější pasáže. Pro mě osobně se díky nim tváří náročněji než např. Trutnovská 50.

                    0 0
            • kámen úrazu1  

              Krátký prý ale loni nešly objíždět, na krajích bylo mlíko. Něvím, nejela jsem ani nečumendovala. Na starších fotkách je víceméně všici sjíždí. Dlouhý mezi baráky následují pár metrů po krátkých, po zabočení vlevo, většina je bere pěšmo. Bacha na zábradlí. A jsou trochu do zatáčky, chce to nenechat se na začátku zatlačit na kraj, jinak bys v případě jízdy mohl zaoči do zdi. :-)

              chrudim.cz/fo­togalerie/chru­dim/mal_vel03­.jpg chrudim.cz/fo­togalerie/chru­dim/pilar12a.jpg

              0 0
              • kámen úrazu1  

                A tak to vypadá v praxi – aneb zátiší s bikeforistou vpředu. :-) Na týhle fotc to vypadá nejzátkovatěji. Letmý prohlídnutí zbytku mně připadalo mírnější.

                www.bike4u.cz/…SC_10572.JPG

                0 0
                • kubad  

                  Schody jsou v pohodě, loni sem to jel, jediný problém je ta tlačenka na nich a spousta vypadaných bidonů. Trefit ho předním kolem :-(( nic moc

                  0 0
                  • -Alan-  

                    Schody jsme prohlíželi při projížďce v sobotu a musím říct, že já si na ně netroufám. A v přítomnosti dalších desítek lidí naokolo a ještě těch bidonů mi nestojí pár desítek sekund za to, abych místo závodu lízal rány. Nedejbože dostat ještě pokutu od PČR :-)

                    0 0
              • sportovni_biker  

                no vypadá to zajímavě, bych měl tady někde natrénovat sjezd schodů :-) , ale já v první 50 určitě startovat nebudu, nechce se mi čekat na start už hodinu předem v pelotonu. Škoda, celkem bych si to i chtěl zkusit. No jinak na prezentačku jdu už v pátek, protože máme ubytování kousek od Chrudimi v penzionu.

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Tak si je sjeď už při prezentaci. Natrefíš na ně směrem od budovy prezentace přes náměstíčko (to na kterým je prezentace, ne to blízký velký s kostelem) dolů. Přejedeš hlavní silnici a hned za chodníkem začínají krátký. Případně stačí poptat se na Široké schody a snad každý Tě nasměruje. Jsou to schody jako každý jiný, naprostá většina ze scházejících na Manitoučku je bere pěšmo jen kvůli zácpě. Navíc sjíždění mezi pěšáky není rychlejší. Já je určitě půjdu, musí být strašně nepříjemný a nebezpečný drkotat se na nich rychlostí chůze a nevidět metr před sebe.

                  0 0
      • xstefi  

        Sem se ptal a prezentace na kratkou je do 10.00.

        0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.