Majitelé "Canyon" pomoc! :) (velikost rámu)

36 nepřečtených
  • Kuba083

    Rád bych se zeptal pokud někdo vlastní Canyon Nerve XC – jde mi o rám- na zkušenosti s velikostí. Ten PPS Canyonu mi hází, že bych měl mít S – ale jsme uplně na hraně.

    Mám 178 cm , rozkrok 82 cm, ruce 62 ramena 49 atd…

    tzn u S se bojim, že mi to bude malý u M, že si budu dávat do koulí protože stanover je 807mm. Nemá někdo s podobnou postavou s tím zkušenosti? Nebo nevlastní nekdo Nerve S,M v okolí Olomouc popř Pardubic.

    Děkuju moc za jakoukoliv radu!

    0 0
    • ememem  

      no, tak to mas blbe, tie hranicne velkosti su vzdy problem, mam to podobne len v inej velkosti. ten ich system funguje docela dobre ale je imho napasovany na ich geometriu ramu a rozhodne sa neda extrapolovat na ine znacky. zo skusenosti co som tym testoval seba aj svoju drahu pripadne kamosi co kupovali canyon dava vo vseobecnosti tak o cislo mensi ram. takze bych si dovolil povedat ze ak ti vyslo hranicne canyon S tak cokolvek ine isto M. (uplne konkretne spesl, giant, cube, cannondale to mam odskusane). no ale konkretne k tomu co sa pytas – jak hovorim je to problem, skus pripadne zadat niektoru z hodnot do kalkulatora o nieco vacsiu ze kedy ti to hodi M (skratka ci o 1cm albo az o 5cm a pod.) a skus sa potom pripadne odmerat este raz ci aj tam nemas nejaku chybicku (co neni vobec ziadny problem takuto chybu pri merani tela urobit) no a ak budes stale +/- 1cm na hrane tak potom neviem, ine jak odskusat asi moc nepojde. bola by este moznost nechat si urobit v spesli BG-fit co su samozrejme peniaze navyse (ale zas to je dobra vec) a potom to porovnat s konkretnou geometriou ze co lepsie sadne. inak fakt tazko konkretne z brucha povedat nejake jednoznacne stanovisko.

      0 0
    • McBlacky  

      já bych se podíval možná jinam. Vysoký standover je velká nevýhoda Canyonu. Já mám všechny kola L a canyon XC L mi byl velký. Ne, že by se nedalo na tom jezdit – délka v pořádku, ale ta výška mě štvala

      0 0
    • Luma  

      Mám 171cm a mám S a je mi to akorát,i délka je ok.

      0 0
      • Vilém  

        Nj, ale tvuj Canyon nema s tim nemeckym moc spolecnyho, ne?

        0 0
    • reza.traktor  

      Čau,

      koupil jsem nakonec Lux, ale při testu v Heerlenu jsem jezdil i na Nerve XC.

      Mám 182 cm a inseam tak akorát 86–87 cm, podle PPS tedy na hraně M a L. Obě kola mi jednoznačně lépe seděla v L, emko bylo krátký a sedlovka už na pohled příliš vytažená (aspoň mně se zdálo – ostatně koukni na moje kolo v profilu, takhle tu sedlovku vozím na Lku).

      Standoveru bych se zas tak nebál – už naboso máš 13 mm rezervu a SPD boty mívají docela podrážku. Koule zlehka spočinou na horní rámové a ani se neotlačí.

      0 0
    • delightak  

      Ahoj, taky teď řeším podobný problém, jenom o velikost výš.

      Měřím 188, inseam 88 (přesně na hraně) a kalkulátorem doporučená velikost M. Dosud jsem jezdil 20" HT a spokojenost, takže jsem měl původně v košíku Lko, akorát mě zviklal ten jejich kalkulátor. Psal jsem českému zástupci značky a asi napíšu i do deutschlandu. Pokud mě někdo nepřesvědčí o opaku, tak vezu Lko. Tak či tak tento týden objednávám. Jedu za měsíc na dovču s kolem a rád bych už na novém, což mi vzhledem k dodacím lhůtám z GE nedává příliš času na rozmýšlení. Snad to stihnu. Jen to Euro by mohlo ještě trošku spadnout:)

      0 0
      • K2  

        Měřím 184 a jsem spokojeným uživatel L-ka cca 2009

        0 0
      • valmar  

        Tiež som riešil ten istý problém cca 6 týždňov späť (výška 187cm, inseam 86cm) a vychádzalo mi z kofigurátora M-ko. Po prečítaní všemožných diskusií som nakoniec objednal L-ko a v 31 týždni očakávam balík. Sa už moc teším :-)

        0 0
    • scret  

      Sko bych nejspis nebral… Mko bude lepsi, ikdyz standover idealni nebude, ale s tim moc nenadelas… Stejne jako ja u Giantu…

      0 0
    • fíha  

      Neporadim. Bral som XL, vacsi nemali.

      0 0
      • mirez  

        Ahoj, kupujem Grand Canyon 8.9, len neviem akú veľkosť, či Lko alebo rovno XLko. Pozerám, že si v XLku, ako si pls. spokojný a ako si ty vysoký?

        Ďakujem moc.

        Miro

        0 0
        • fíha  

          Som strasne vysoky, takze nemusim velkosti riesit. XL je minimum. K tomu 400 sedlovka a funguje to. Ale moc sa v tom nevyznam, takze netusim, na jak velkom rozmerovom prusere jazdim.

          Ale jazdi sa mi fajn.

          0 0
          • mirez  

            Ahoj, ja mam 191 cm a práve som na rozmedzí L a XL. Hrozne váham nad veľkosťou, ich konfigurátor sice ráta Lko ale keď pozriem iné geometrie, vychádza to na XLko. Veľmi som na rozpakoch, predsa len 1 450 € už nie je tak malý peniaz aby som potom bol nespokojný.

            Inak vidím, že ty si z BA, keby som ťa veeeeeľmi pekne poprosil, nedalo by sa ti na 5 min. ukázať mi tvoj bike? Kontakt na mňa je miro.urbanek@gmail.com

            Ďakujem

            0 0
            • WEGO  

              Jestli ti to pomůže mám taky 191cm a bral sem XL (podle konfigurátoru mi taky vycházelo L)

              0 0
              • mr.nikdo  

                Ted uz mu mozna to kolo i prasklo…

                0 0
              • Rubi  

                Ahoj, mas grand canyona v xl a jsi z ostravy? Znamy prave nekoho takoveho hleda, nemohl by si to nekde vyzkouset na chvili?

                0 0
    • Dirtx-RKfan  

      Autorovi se omlouvám, nicméně mi přijde zbytečné zakládat nové téma.

      Chtěl bych poprosit někoho, kdo už silničku od Canyonu kupoval, jestli by mi pomohl s velikostí.

      Výška: 180

      váha: 65kg

      rozkrok: 83

      trup: 67

      šířka ramen: 49

      paže: 62

      Kalkulátor vyjel S, každopádně pokud třeba i jen trup a ramena změním o cm výš, je výsledkem M. Proto mám dotaz, jestli někdo narazil na podobnou situaci, kdy je na hraně, jakou velikost zvolil atd. Děkuju moc. :-)

      0 0
      • Rubi  

        pri celkove vysce urcite M

        0 0
      • grim334  

        pri velmi podobnych mirach jsem bral Endurace v Lku a sedlo paradne, takze bud M nebo L :)

        0 0
        • boxi  

          To je zajimave, protoze pri techto rozmerech ti kalkulator doporuci S

          0 0
        • BlackMC  

          Ahoj, prosím Tě, čtu že máš Endurance CF v Lku. Momentálně vážně uvažuju o jeho nákupu přesně v téhle velikosti. Myslíš, že bych Tě mohl poprosit, se na něj přijet mrknout ? Jen si sednout a porovnat se svoji silničkou, případně si poslechnout jak jsi s nim spokojen? Samozřejmě nějakou kompenzační čokošku dovalím. Případně se někdy připojit na menší švih. Záleží samo na tobě. Michal

          0 0
      • Sidney  

        Meřím 181 a mám Aeroad v M a sedí perfektně.

        0 0
      • boxi  

        Vzal jsi nakonec M? A jak ti sedi? Mam temer totozne rozmery (jen jsem o 10 kg tezsi..opravdu mas pri 180 jen 65kg??) a doporucilo mi to M. O S vubec neuvazuji, spis o vetsim. Chci Granda.

        0 0
      • pete  

        Také se s dovolením „přiživím“. Nemá někdo z p.t. fora Canyon AL 6.9 velikosti XS? Pokud ano, je možno pár dotazů ohledně jeho tělesných proporcí (na email samosebou)? V kalkulátoru mi vychází rozmzí XS-S. XS je v 27,5" kdežto od S jen v 29" a to mi přijde na mou postavu už moc… Na druhou stranu mám obavy, aby XS nebyl už moc trpasličí. Dilema.

        0 0
        • m9ra  

          Ahoj, mel jsem stejne dilema. Nakonec me presvedcili na S s 29". Mam 162cm a sedi se na nem paradne. V rozkroku to je tip top,ale bez sebemensiho problemu.

          0 0
          • pete  

            Díky, je možno se spojit po emailu? apoano@email.cz

            Díky

            Pete

            0 0
          • Pablo  

            Můžu se zeptat na délku noh do rozkroku? Řeším úplně stejný výběr pro holku, má 162 cm jako ty, ale jen 72 cm nohy, takže se bojím, že XS bude krátké a na S nedosáhne nohama na zem.

            0 0
            • m9ra  

              Já mám 76 v rozkroku a je to fakt akorát. Pokud má méně, tak bych to viděl spíše ten menší rám XS nebo jiné kolo.

              0 0
    • volt  

      pri me vysce 178 mi vyslo v kalkulatoru take S. Pak jsem si na test festu projel canyon kola ruznych velikosti a nejlepe mi sedlo L…pak se v tom vyznej ;-)

      0 0
      • qub1n  

        Já mám 183cm, mám LKo a sedí mi fajn, jen jsem si sedačku posunul asi o 0.5cm do zadu, bylo to na me moc blizko riditek.

        0 0
      • Dnil  

        No, ja si objednal L Grand Canyon (dle jejich tabulek) a bylo velke.ozkrok 80. Vyska 178. M sedi jako prdel na hrnec. U jinych znacek sedi zase L. Chce to asi vyzkouset.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.