• payus

    Ahoj všeci, mam mensi problem, zacalo mi neco lupat, ci tak spise cvakat pri slapani, zacalo se to projevovat nasledovne. Pokud slapu ve vetsim zaberu, tak je to OK, ale pri normalnim volnejsim slapani to vzdycky jakoby cvakne(lupne) pokud je pravy pedal lehca za vertikalni polohou. Neni to pravidelne, nekdy to dokonce prestane uplne, ale brzo se to vrati. Neni to prilis hlasite, pri jizde v terenu se to skoro ztrati, ale rozciluje me to:(. Ve stredu zadna vule neni. Muze byt vadne stredove slozeni, nebo by treba stacilo vycistit a promazat? Nemuzu neco pokazit kdyz s tim budu jezdit? Nemam ted zrovna volne financni prostredky:)

    Dikes za rady

    0 0
    • vikicek  

      Mě to dělala vůle v pedálu

      0 0
    • Nimrod  

      povolená klika, bordel v závitech ( pedál, střed ), bordel na spoji klika-osa, povolenej převodník a tak dále :-)

      0 0
      • Fak  

        jj, nebo taky klidne sedlovka nebo bovdeny… moznosti je tolik… ale dost cennych rad se da najit v historii, lupani v biku je snad nekonecne tema, takze mas o cist payusi :)

        0 0
    • kofolka  

      Já to promazala a nic, tak jsem to ještě jednou promazala a pak to nějak rozjezdila… :o) Ale teda štvalo mě to nehorázně…

      0 0
    • payus  

      Je, dikes, ja uz se tesil ze konecne budu jezdit (mam prvni lepsi kolo a zacal sem jezdit pravidelne) a zase tohle..no nic, budu menit pedaly, tak treba se to tim vyresi..vycistim, striknu wdckem(je vhodny?) a uvidim… Jinak fakt diky ze tak rychle a v hojnem poctu odpovidate, nevim co bych si pocal, v mem sirokem okoli nikdo kdo by tomu aspon trochu rozumnel neni:)

      0 0
    • MlokCZ  

      A co takhle udělat aspoň nějaké základní vylučovací testy jako zda to dělá jen v sedle nebo i při jízdě ze sedla, zda to dělá i při šlapání pouze levou nebo i pouze pravou. Zda dokážeš ten zvuk vyloudit jen zatížením pedálů i s vyháknutým řetězem. A dalších možností jak testovat, abys zůžil okruh „podezřelých“ je hodně.

      0 0
    • rock  

      Třeba Ti pomůže tohle

      http://www.parktool.com/…eadhowto.asp?…

      0 0
    • Hejdik  

      No na tvém místě bych to zásadně neřešil.Takových "lupaček "už jsem měl na kole nepočítaně.Vždycky to po čase samo nějak odezní,nebo se to projeví až to bude opravdu zásadní.Lupat a cvakat ti může kde co.Od nyplu špice až po nějaký suchý spoj kdekoliv na kole.Mě třeba naposled cosi lupalo taky při záběru,prošel jsem celé kolo a nic jsem neoběvil.(ani v servisu jsme nic neoběvili)a po týdnu mi prdla spojka na řetězu a zdroj lupání byl na světě.Tak asi tak …

      0 0
    • RoKo  

      muze to delat i v sedle (uchyceni lyzin…)

      0 0
    • rasto  

      me lupalo pri vetsim zaberu/ v kopcich. dlouho jsem si nevedel rady. napadlo me utahnout imbusy na prevodniku a voala! lupani odeznelo! :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.