Kvalita středů Shimano silniční

17 nepřečtených
  • RUSH

    Mám na AL silničce střed Shimano BB-RS500. Je tam od začátku, najeto cca 10 tis. km. Čas od času něco ve středu skřípe, ale občas pomůže vyčištění, promazání nebo prostříkání WD. Viditelně to má souvislost s vodou na silnici, čím více vody, tím pravděpodobnější zvuky po vyschnutí. Teď už nic nepomáhá, jediné co jsem ještě zatím nezkoušel, je vyšroubovat ložiska z rámu, namazat a našroubovat zpět. Přestává mě to bavit a kladu si otázku, zda nebude lepší střed vyměnit a rovnou tam dát třeba Ultegru. Je to dobrý nápad, může to pomoci?

    0 0
    • Jáchym 1  

      Ve většině případů jsou zvuky zapříčiněny nečistotou mezi klikou a miskou.Tam se dostane všechno co po cestě potkáš.Takže demontáž klik,očištění kontaktních ploch,lehce namáznout a zpět.Pokud jezdíš v jakémkoli počasí,tak asi několikrát za rok.

      Pokud zvuky nepřestaly,tak demontovat misky s ložiskama.Ve fabrice je dávají jen na tmel.Očistit závity a plácnout tam ,,kýbl" vazelíny.

      0 0
    • Espen  

      Já koupil tu Ultegru a pohoda.

      0 0
    • nooski  

      Tím WD jsi to zabil. Navíc jsi ani nečistil misky a závity v rámu. Rozložit, vyčistit, namazat, složit a uvidíš.

      0 0
      • RUSH  

        Máš pravdu. To WD někdy pomůže, ale hned příští trocha vody vyplaví zbytky napůl rozpuštěné vazelíny. Příště si dám pozor:-)

        0 0
    • jecnak  

      Pokud jsou loziska v poradku – toci se dobre, nepridrhavaji, nevydavaji zvuky (vse poznas, kdyz sundas kliky a otocis s lozisky prstem), tak je jen sundej, ocisti zavit ve stredu, zavit na miskach, misky, osu klik a pak mazni zavit na klikach antiseize pastou, namontuj, osu klik drobne vazelinou a namontuj a pak uvidis.

      0 0
    • RUSH  

      Provedl jsem kompletní demontáž, vyčištění a nakonec jsem se rozhodl koupit (i částečně preventivně) nový střed – měli na prodejně ten samý RS500. Namazal jsem ho, namontoval a zvuky při silnějším záběru jsou (zdá se) pryč.

      Myslím, že původ zvuků byl skutečně mezi miskou a rámem, částečně vlivem jen lehce dotažené levé misky a částečně nedostatečným mazáním v tomto místě (téměř bez vazelíny).

      0 0
    • tromboonen  

      WDčkem bych to jen čistil, a i to opatrně, WD je především odmašťovač a rozpouštěč maziva (i zaschlého), nečistot atd., i když to většina lidí neví, nebo tomu nevěří. Cpát to pravidelně pod tlakem pod prachovky ložisek (ono je stavěné i na to, aby se dostalo všude, je řídké) znamená dříve nebo později to, že spíše rozpustíš mazivo co tam je a má být (typu „vazelina“, prostě hustší).

      Jen tak info na okraj, rozebrat, nastříkat WD pro vyčištění, vyčistit a nechat zaschnout a pak namazat mazivem na ložiska je OK, stříkat to jenom WD není rozhodně dobré, i když to lidi dělaj protože je to pohodlné.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.