krive dosednuti kliky na středovou osu

12 nepřečtených
  • Assphalt_lover

    Zdar, když jsem měnil trojtác za kompakty (totozna serie – FC-R3000 resp. 3030), tak jsem si všiml, že levá klika nesedí na středové ose

    (RS 500) uplne rovne, jde o kontakt mezi samotnou klikou a krytem lozisek ve stredu. Jakoby zleva od osy klik je mezi nima mezera asi 0.5 mm, a zprava cca 1 mm. Zkousel jsem i stare kliky a je to tam take takhle (tam je navic v tom prostoru jeste podlozka – ta se dava na ty trojtac kliky). Na prvni fotce jsou nasezeny nove kliky, ta druha je se staryma, kliky jsem samozrejme pokazde adekvatne dotahl jak plastovým klicem, tak imbusem.

    Ta vetsi mezera je vzdy ve smeru od osy k pedalu na klice. Menil jsem i preventivne celej stred, ale stejna situace. Pokud tocim klikama, tak se mezery posouvaji i s nima ( tady to mozna bude lehce matouci :D) – z toho usuzuju, ze musi byt problem v krive (byt minimalne) opracovane klice (coz nedava moc smysl, protoze se to vyskytuje na obou sadach klik), jine vysvetleni me nenapada.

    Na tech novej klikach jsem si vsiml, ze jak je kontakt mezi klikou a krytem loziska, tak kvuli tomu, ze tam nesedi fest rovne, je lehce sedrena barva jen na casti plochy kliky, ktera je ve styku s krytem loziska.

    Predstavuje to problem? Je pri zaberu sila prenasena i na tuhle bocni cast (v takovy mire, aby to mohl byt problem), nebo jen radialne do lozisek?

    Dost bych ocenil, pokud by někdo se stejně designovanyma klikama (4 ramenné silniční Shimano) mohl potvrdit, ci vyvratit, jestli je to tak jen u me.

    Predem díky!

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.