• saldi

    Nejaké konkrétne skúsenosti?

    http://img.alibaba.com/…_Bike_08.jpg

    http://www.neon-radsport.de/…range_08.jpg

    http://mbaction.com/…e%20shot.jpg

    http://highgearsports.com/…Comp2008.jpg

    http://cykl.cz/…etal-wht.jpg

    Po roku jazdenia chcem vymenit moju stovku za väcsie zdvihy. Jasne, ze by som chcela co najnizsiu hmotnost, no pri tych zdvihoch to nie je mozne a do extremu nechcem ist. Dakujem za akykolvek postreh.

    Anketa: Ktorý odporúčate?

    1x
    2%
    11x
    25%
    0 0
    • Hnoj  

      CUBE, prostě proto, že z těch kol tady se mi líbí nejvíc :-)

      Mimochodem, proč maj všecky ty biky vidli SOX? :-(

      0 0
    • Lister  

      Osobně jsem jel jen ETSX a to kolo mě nadchlo, díky možnosti rychle změnit zdvih, je to cokoliv mezi rychlým XC až pohodovým trailbikem. Rozhodoval bych se mezi ním, Yetim a Intensem, ale ty znám tak maximálně z obrázků.......

      Pokud jde o stereo tak to sě mě osobně moc nelíbí, nemám rád nestandartní sklony sedlovky (většině ale tohle nevadí a správný posed si najdou) a navíc to umístění tlumiče…sorry mloku :-)

      0 0
      • saldi  

        ETSX sa mi tiez velmi paci, no YETIho moc ludi nejazdi, co je prednost. Omylom som zahlasovala za Stereo, no mala som moznost vidiet ovladanie jeho tlmica pocas jazdy a nie je to take zle, ako sa niekomu moze zdat.. Chce to vyskusat posed na vsetkych bajkoch a tak sa rozhodnut.. No chcela som pocut vase nazory, aby som si nejaky mohla zo zoznamu vyskrtnut.

        0 0
        • rich  

          ETSX tiez nie je prave masovka. K tej zmene zdvihu mozem povedat len tolko, ze mne to velmi vyhovuje, ale ak nemenis subezne aj tlak potom je to na ukor funkcnosti a vyuzitia zdvihu samotneho. Este tak prechod z 5" na 4" kedy prides o akukolvek citlivost a berie len velmi velke dopady, ale opacne mas prilis nizky tlak – hovorim o zmene v terene ked mas spravny tlak na konkretny zdvih. A ani kompromis nefunguje – nafukat to presne na 4.5" a potom ist na 5" a 4". Full je to velmi pohodlny, vysoky stred (vyssie ako S Enduro) a aktualne nieco praska zo zadnej stavby :-) a aj zmenu zdvihu pouzivam relativne casto. Teraz jazdim SAG cca 30% a dokazem dostat zdvih celkom na dno, inak mam pocit, ze ten system tuhne az uplne ku koncu, pomerne linearny. Ak si z BA mozes sa previezt

          0 0
          • saldi  

            som z BA ;) rada by som sa na nom previezla.. mozme sa teda predbezne dohodnut?

            0 0
            • rich  

              nie je problém – môžem v piatok po 17h00 a v nedeľu do 1­3h00

              0 0
              • saldi  

                teraz nemozem, odchadzam zajtra na cyklozraz na vychod..

                0 0
    • tomfree  

      Asi Cube,aby jsi se dostala na na výbavu Cube u Intense tak by byl výrazně dražší,pokud ti to nevadí tak bych do výběru zařadil ještě SC blur lt 08 zastoupení na Slovensku je výborné.

      0 0
      • saldi  

        na Santovi som mala moznost zajazdit si a nezalubila som sa do neho :(

        0 0
        • tomfree  

          Proč? pokud se ti nelíbil design,tak tan nový je hezčí,pochybuji že jsi jezdila na té nové verzi,ovšem jestli máš výhrady k jízdním vlastnostem tak se ti výběr zjednodušuje,pro­tože Intense můžeš vyškrtnout ze seznamu,jízdní projev je hodně podobný.

          0 0
      • Lister  

        bych nečekal, že člověk s tvojím „koloparkem“ bude řešit cenu :-D

        0 0
        • tomfree  

          Pokud to byla reakce na mne,tak tomu nerozumím,přece když si něco kupuji tak je to vždycky o ceně a užitných vlastnostech a rozhodně mně třeba silnička ve zbírce chybí:-)).

          0 0
          • Lister  

            jo jo to bylo na tebe.....no jsem si říkal, že když máš ve sbírce Santu – a ještě jak osazeného a k tomu i Intense, tak v tvém rozhodování asi nebude cena to nejdůležitější :-)

            Stejně tak tazatel, vzhledem k výběru kol asi také cenu neřeší a jde asi spíše po vyjímečnosti než maximálním užitku za dané peníze.....

            0 0
            • stihac  

              Vynimocnost? To bude kolo na predvadzanie sa po poluse?

              Ach tie bratislavske bikerky to maj holt tezky.

              :)))

              0 0
              • Lister  

                No prostě značky jako SC, RM, Ibis, Yety, Intense…si lidi většinou nekupují jen proto, že dělají skvělá kola, ale také ze „srdečních důvodů“ :-)

                0 0
                • stihac  

                  Chapem, mtb-fetis. Klasika.

                  0 0
                  • Lister  

                    prostě nejseš bajkový metrosexuál :-)

                    0 0
                    • stihac  

                      :) To zrovna nie… Ani v bikovom ani v osobnom zivote :))

                      0 0
                  • lendl  

                    sorry ale ja tomu celkom nechapem, nechapem teda, kde taky bike bude uzivatel servisovat, nemyslim nastavit salter alebo vycentrovat kolo, ale povedzme vymenit capy na tlmici (odchadzaju dost rychlo), napr. v blave su tri moznosti bud ti to niekde dodrbu alebo nechapu co po nich chces alebo ti to spravia ale moc nadsene sa tvarit nebudu, ked si to u nich nekupila, su tu samozrejme dalsie moznosti – chodit s tym do viedne, po sezone to zahodit a vlastne je tu aj ta moznost mtb-fetish, aha uz mi to doslo

                    0 0
                    • stihac  

                      co si nebodaj myslel ze na tom bude jazdit?

                      :)))

                       
                      0 0
                    • vifon  

                      Zabudol si este na jednu moznost. A to, ze si taky bike moze kupit relativne technicky zdatny jedinec, ktoremu necini problem servis capov, vymena lozisk a pod…A ak si nahodou myslel klzne puzdra na tlmici, tak tie ti nalisuju u Satku. Treba sem-tam kontrolovat dotiahnutie vsetkych spojov. Zvlast upevnenie tlmica k ramu, usetris si potom vymenu puzdier…

                      0 0
                      • stihac  

                        Akoze zaruku nechas padnut (lebo podmienka su predpokladam absolvovane prehliadky… ako to mam ja), nakupis si drahe jednoucelove naradie, nastudujes si manualy a budes to vsetko obskakovat sam, ked by ti to mal robit obchodnik u ktoreho si to nie lacno kupil? Akoze prepac ale ta babula co sa pytala na to moc nevyzera.

                        0 0
                        • vifon  

                          Mozno ma sikovneho kamarata, priatela nie ? :-)) .Jednoucelove naradie? Obyc. imbusy, jedine lisovaci pripravok na loziska nie je bezna zalezitost (pozicat). Vidis a tu je napriklad rozdiel medzi seriovkami a garazovkami (napr. SC). Na webe najdes napr. u SC komplet manual na udrzbu s fotkami, specifikaciou potrebneho naradia a utahovacich momentov. Udrzbu biku si tak prakticky urobi ktokolvek. Ak si netrufas, je tu samozrejme este moznost zajst za predajcom. Ja si to radsej obskocim sam.

                          0 0
                    • MlokCZ  

                      Pokud jsou ložiska kvalitní, tak vydrží opravdu hodně dlouho a tím myslím klidně několik let. Většinou akorát je třeba častěji měnit bushing a montážní vložky a to dokáže udělat kde kdo.

                      Konkrétně na Cubech jsem se vůbec moc nedostal k informací, kolik čepy vydrží, protože nevím zatím o žádném Cubu, kde by se museli měnit a to mám i nějaké info ze servisu a více kol bylo starší tří let. Samozřejmě to nemusí být pravidlem, ale řešit čepy jednou za 2–3 roky (což klidně může být i výrazně lepší) nevidím jako žádný problém u žádné značky i při sebehorším zastoupení.

                      Já konkrétně na Cubech, co máme doma nemusel šáhnout na žádný čep, pouze začíná být vůle u těch dvou starších Cubu v čepu tlumiče, což je ten případ, co dokáže pořešit kde kdo, tedy není ani problém doma (jednodušší než řešit ložiska).

                      0 0
                      • stihac  

                        No, ja ti vysvetlim preco tie kola tak zazracne drzia: mas doma moc kol takze ich jazdis asi tak max. 50percentnou intenzitou ako by si jazdil keby si mal len jedno…

                        :D

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          To by tak bylo, kdybych na nich na všech jezdil já, to ale tak není. Ale je fakt, že ještě nemají žádná extrémní čísla. Ty dva starší Cuby mají něco pod 10tis. km oba. Zajímavé to začne být, až budou kolem 20tis.

                          0 0
                    • saldi  

                      na svojom speslovi som si dala sama tlmic dole a poslala prepravnou firmou do Slovkolexu, oni mi ho do 3 dni vratili opraveny takisto prepravnou spolocnostou. myslim, ze ked sa chce, da sa vzdy nieco najst.

                      0 0
                  • Dijck  

                    To nepochopis.:)

                    0 0
              • saldi  

                neviem, ci by mi ho niekto pochvalil keby som sa s nim postavila pred Polus alebo Aupark.. ale toto naozaj nechcem a nepotrebujem riesit!

                0 0
                • vifon  

                  Ak sa nahodis do gala…A co tak nejakeho Lapierrika?

                  0 0
    • MlokCZ  

      To se takhle obecně říct nedá. Ve výběru je více výborných kol, ale s poměrně odlišným chováním.

      Tedy můžu říct, co bych vzal já pro sebe dle mojich požadavků, ale to vůbec neznamená, že to bude ideální pro tebe. Já bych vzal pro sebe určitě Stereo, zatím nevím o žádném kole, které by lépe splnilo moje požadavky (teď s upraveným tlumičem je to přesně co chci).

      A třeba mi nesedí vpp. To ale nic neříká o tom, že by bylo špatné a komu sedne vpp, tak zase pro něj může být výborný.

      K Intense 5.5 jak už bylo zmíněno bych přidal Blura LT, nevýhoda v ceně, obě ty kola vyjdou určitě dráž než Stereo.

      Tady by to chtělo i nějaké osobní testy, třeba Blur/Intense se bude chovat výrazně jinak než Stereo, je tam jiné vše (tedy jiný průběh zadní stavby, jiný systém, jiný pedalkick).

      Yeti se kupodivu bude chováním docela blížit Stereu, má docela podobný průběh. Stejné to ale nebude, jen průběh není vše, pořád je to jiný systém.

      A další podstatná věc u všech těch kol je tlumič, většinou tam bude Fox a tady zcela zásadně rozhoduje interní nastavení tlumiče (compression tune). Samozřejmě pokud bude nevyhovující, tak je možno vždy nechat upravit tlumič u TF tuned, ale už je to pro někoho třeba komplikace.

      0 0
      • MlokCZ  

        A pokud Stereo, tak si hodně dobře vyzkoušet posez, musí při tom úhlu sedlové trubky sednout přesně. Tedy pokud je někdo někde mezi dvěma velikostmi, tak je většinou problém a dobře mu nesedne ani jedna.

        0 0
    • macina  

      Co takhle VOTEC, mrkni se na jejich stránky.

      www.votec.com

      0 0
    • Kinetic  

      Sice se mi takhle moc nelíbí, ale rám vypadá že snese nevjíc… A má osvědčenou čtyřčepovou nejlepší konstrukci. Jinak Cube je fakt pěknej.

      0 0
      • Kinetic  

        Měl jsem tedy namylsi to pro které jsem hlasoval ,tedy prostě SPEŠL. Já mu věřím..

        0 0
        • saldi  

          dnes som na nom sedela a paci sa aj mne, no kedze mam spesla – hoci som spokojna – chcem nieco ine. pokial mi nebude sediet ani jeden z ostatnych, ostanem u spesla. no rada by som, aby sa zapacil iny

          0 0
      • MlokCZ  

        Kdybych měl hodnotit obecně nezávisle na tom co sedí mě konkrétně, tak Safire má ze všech těch kol průběh zadní stavby jasně nějhorší a jako jediný bych ho z výběru škrtnul. Ale aby to zase nevypadalo, že vůbec nefunguje, to zase ne, jen ve srovnání s těmi ostatními koly. Takže nejlepší osvědčenou čtyřčepovou konstrukci bych tedy tak rozhodně neviděl.

        0 0
    • Madrid  

      Pokud by ti sedlo Mko, vzal bych v úvahu tento Scott Genius MC 40 2007:

      http://www.cykloexpert.cz/…tail/9126599

      Osazením je až na drobnosti stejný jako letošní MC 30, který ale stojí 70, tento 2007 model ale jen 49…

      Na Geniusy většinou uslyšíš chválu, především kvůli jejich zadnímu tlumiči (viz historii a přidám se i já, jezdím letošní MC 30), teda kromě ceny, ale ta je v tomhle případ pořešená.

      V obchodech, co prodávají Scotty, jde většinou otestovat Aspect, který má úplně stejnou geometri (ale propastně horší tlumič i vidli).

      0 0
    • Dijck  

      Z toho co mas vo vybere by som volil 5.5 fro, ide za pedalom, je to lahucke, ma to image a nema blbo umiestneny tlmic(ako CUBE).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.