• rbcrx9

    Pustil jsem dnes v práci ČR Radiožurnál a poslouchal zprávy. KRNAP ve spolupráci s čendou, kterou snad dokonce navrhl KRNAP, chtějí zřídit jiné cyklostezky, než které v parku jsou. Mluvil tam P.Slavík a mluvčí parku a má se budovat cesta mimo cesty označené a široké, veřejnosti přístupné. Asi z této debaty vypline další singl, protože mluvčí parku , mimo jiné, řekl, že lidi musí poznat přírodu i z jiné strany, né jen po značených cestách, chtéjí-li v ní žít.

    0 0
    • Pijer  

      Doufám, že z to vzejde něco pro bikery použitelného, že Čemba prokáže schopnost prosadit/navrhnout pěkný singl i bez nutnosti budování nového prostřednictvím Kvasičkova s.r.o. a že se to tu zase nezvrhne v protičembí onanii některých notoricky profláknutých odpůrců ;-) Jinak držím palce, Krkonoše jsou pro mtb čím dál tím míň zajímavé, tak snad je to blýskání na lepší časy.

      0 0
    • Radez  

      Předpokládám, že do zitra tu bude min. 582 příspěvků :-).

      0 0
    • speedy gonzales  

      Ja to jen upresnim.

      V KRNAPu se nebude budovat. Vytipovavaji se stavajici prirodni stezky, ktere by byly pro bajkery vhodne. Nasledne bude CeMBA spolecne se Spravou parku tyto moznosti vyhodnocovat, z cehoz by melo v idealnim pripade vzejit nekolik okruhu. Ty by se mely skladat z useku uzkych prirodnich stezek a spojnic lesnich cest.

      Musim take upozornit, ze nejde cekat zazraky na pockani. Je to beh na dlouhou trat. Protoze je to prulomova aktivita, musime postupovat hodne opatrne.

      0 0
      • Sobi  

        A za kolik mega pro singltrek s.r.o. bude ten „inženýring“?

        0 0
        • Pijer  

          A je to tady, trvalo to lehce přes hodinu a půl :-(

          0 0
        • StuntJ  

          ale no tak, každý potřebujeme odkládat na důchod a když je to legální, tak proč to nepraktikovat ?

          0 0
      •  

        si to trochu obrátil né, aktivita je to Správy parku, né Vaší s.r.o., tak prosím pidiskupinku jmenuj příště na druhým místě, každopádně zpřístupnění vítám, že to bude ve spolupráci s s.r.o. ve mně budí značnou nedůvěru

        0 0
      • karliner  

        Zdá se, že lobby majitelů hotelů a restaurací začíná fungovat, umravnila militanty z Krnapu a Krkonoše se pro cyklisty začnou otevírat.

        0 0
        • McBlacky  

          spíš bych řekl, že to vyšlo jako aktivita z Kraje. Jak dostat lidi do regionu. Ale jasný, že lobby poskytovatelů ubytování hraje v tomhle extrémní roli. Znám to z jiného regionu osobně

          0 0
          • Sobi  

            Jenže se pak neobjevené krásné, stane přeplněné a zničené… :-(

            0 0
            • goofy  

              Toho bych se zase nebal. jenom to treba udelat dobre. A holt spolehat na slusnost lidi (ano vim, ze je to problem), ale kdyz to jde jinde ve svete, tak proc ne tady? jsem zvedavy co z toho vyleze.

              0 0
              • Sobi  

                Já právě v tomhle jsem skeptik, když vidím jak se někteří bikeři chovají tak mám strach, že to dopadne špatně. Nemyslím si že jsme ještě na tohle připravený…

                Ale třeba budu příjemně překvapen! :-) Je to opravdu jen o slušnosti a užívání mozku! :-)

                0 0
    • Sobi  

      Pokud jde o zpřístupnění cest biketům, tak to bude super. Cest je tu mnoho, tak doufám, že tam zase někdo nezačně pokusně budovat…

      Dobré vytipování a značení by stačilo, jen mám strach aby to zase zbytečně nezatížilo ty stezky a cesty, které na to nebyly budované. Problém je v tom že pro masivní využití potřebuješ jiné stezky a nevím jestli to v krnapu cesty zvládnou.

      Je to dvojsečné, na jedné straně zpřístupnění a na druhé ochrana přírody, a najít kompromis je těžký oříšek.

      0 0
      • MirkoCarver  

        V Krkonoších je cyklistů velmi málo, přeci jen to jsou kopečky nevhodné pro rodinky s dětmi. Pokud to nepovede od horní stanice lanovky k dolní, tak bych se přetíženosti a devastace stezek a cest nebál :-)

        0 0
        • Sobi  

          No nevím, až se to otevře tak tam najede spousta bikerů, i mne to zláká :-) a co si budeme říkat, prostě jsou mezi námi dobytci a prasata a čím tam bude více bikerů tak tam bude i větší podíl těch co poznáš i po měsíci že tam byli.

          Ale jak z toho ven. Dokázal bych si představit např. povolenky na datum ( limit bikerů by se stanovil objektivním posouzením ). Tím můžeš eliminovat přetížení. Něco podobného funguje na horní Vltavě pro vodáky. Ikdyby se za to platila třeba 20kč za den Krnapu, tak by mi to vůbec nevadilo.

          0 0
          • Pijer  

            Co se děje? Začínáš psát příspěvky nezkreslené nenávistí jsou rozumné a mají hlavu a patu. Jen tak dál.

            0 0
            • Sobi  

              To jsem měl vždycky! :-)))))))

              Jen jsem více bojoval proti čendě, teď už všichni ví co je to za béčka a co to bylo za zástěrku k byznysu TK. Už to vyšlo najevo, tak nemá cenu vést nějaký velký boj, nějaké křižácké tažení. Už se to prostě ví a je to potvrzeno a ten kdo to podporuje ještě v týhle době je u mě déčko a tomu to nevysvětlíš! :-)

              Tak a tím to ukončuji. Protože už k tomu není momentálně důvod to rozvíjet! :-)

              0 0
    •  

      jenom jsem se kouknul na Tvoje www stránky co máš v profilu a už je mi jasný od kud vítr vane, to musí mít z tebe osvícenej radost jakou mu tady děláš reklamu?, no jo už dlouho tady byl klid a na uzavřeným fórku už to taky moc nejede,že by málo oveček?

      0 0
      • Pijer  

        tak to mi fakt uniká, suvislost s odkazem v jeho pofilu s Čembou, potažmo Kvasničkou – už z toho máš krapet schýzu, ne?

        0 0
        •  

          profil,www,partneří a hned se vidí ke komu kdo patří no a o pidiskupice se tady pár tejdnů moc nemluvilo, tak každej důvod je dobrej, nebo né???..

          0 0
          • piskot  

            vezmi si nějakej prášek, už ti ta paranoia zase leze na mozek :)

            0 0
          • Lišák  

            Ne ne, vsadím se, že to není čemboun, ale „rádiojižan“ a tady se snaží nekalým způsobem dělat reklamu pro pidirádio, co nikdo neposlouchá. Tak to zkusil přes KRNAP a ČeMBu, když už se to snaží propagovat na foru zaměřeném na jezdění na kole v přírodě.

            0 0
            • McBlacky  

              tak Tour de France taky založil novinovej plátek na podporu prodeje :) :) :)

              0 0
      • misak.kadlec  

        Už i sobi tu napsal celkem rozumný příspěvek (myslím ten o pár řádků výš) a to je co říct, ale ty si stejně nedáš pokoj. Chtělo by to corridu zakázat nejen ve Španělsku ale i tady, protože ty jak vidíš někde čemba, stane se úplně to samé jako když býk vidí červenej prapor. Netuším proč máš potřebu rejpat i do tvoření tras v Krnapu, je to tam opravdu potřeba protože pro člověka kterej to tam nezná tam pojem teréní cyklistika prakticky neexistuje.

        0 0
        •  

          do zpřístupnění tras bikerům v Krnapu nereju,reju do pidispospolku neb to opět zavání s.r.o., pochybuju že osvícenému jde o blaho bikerů, za mně než někde čembu (s.r.o.) tak ať to zůstane tak jak to je

          0 0
          • drbo  

            a proc rejes v tomhle vlakne ktery neni zalozeny za ucelem rejpani do Cemby ? I Sobi to pochopil, coz ja osobne ocenuju.

            0 0
        • maajkee  

          Chtěl bych upozornit, že býci jsou barvoslepí a býk neví, že ten prapor je červený :)

          0 0
    • czcore  

      teda já začal víc na biku jezdit todle léto, a tak sem občas zajdu…a musím říct, že mi s tím neustálým kňouráním kolem čemby uplně všude lezete těžce krkem.

      opravdu někdo už vám to musí říct – smiřte se s tím a, s odpuštěním, už konečně na todle téma držte hubu.

      nechť si každej ponechá svůj názor, já osobně mám radost z toho, že v Krkonoších něco takovýho vznikne a je mi úúúúúplně volný kdo to postaví a kolik si na tom urve, protože v takový době žijeme a kapitalismus funguje i čechách.

      0 0
      • rbcrx9  

        Tvůj názor Ti nikdo nebere, ale v rádii řekl mlivčí čenďák, že zastupují a mluví za horské cyklisty. Jak může někdo mluvit za obrovskou masu lidí, když nemá jejich mandát a díky těmto lidem už nikdy nic podobného nevznikne, myšleno skupinu lidí, kteří budou opravdu hájit pozice cyklistů.

        0 0
        • Sobi  

          Nebudem to rozebírat! ;-) Ty víš, já vím, ostatní ví. Škoda úhozů do klávesnice! ;-)

          0 0
        • speedy gonzales  

          jardo, bavime se o teto zprave – http://www.rozhlas.cz/…isty–764219

          opravdu by me zajimalo, kde tvrdim, ze cemba zastupuje a mluvi za horske cyklisty.

          byl bych moc rad, kdybychom se tady mohli o teto veci normalne bavit bez prekrucovani, vymysleni lzi a podrazeni nohou.

          diky

          0 0
          • Sobi  

            Už jenom názvem a tím že používáš výrazi „bikeři“ a ne „členové čemby“

            A teď tady píšeš jako:

            a. čemboun

            b. tiskový mluvčí čemby

            c. tiskový mluvčí singltreku pod smrkem-singltreku s.r.o.

            d. tiskový mluvčí meride bike víkendu

            e. tiskový mluvčí jednoty v Ronově nad Doubravou?

            f. něco jiného!? prosím doplň! ;-)

            0 0
            • Black knives  

              Ono je to fuk. Ale pobavilo mně to. Jisté je, že Krkonoše jsem znal jen jako sjezdař, hoblujíc trať ve Špindlu. Pokud bude možnost projet se po stávajících starých lesních cestách a stezkách, je to přínos. Ale jako člen čemby bych přeci měl mít tuto informaci dříve, než bikeři nečlenové,že? A ono je to tak, že nás docela hodně členů si myslí, že si vedení peče na svém písečku, něco dělá(a nikdo nevíco..)a pak si třeba můžeme přečíst v tisku, že bylo nějaké jednání, kde prý u toho byla čemba. A hodně členů toho má plné zuby. A výroční členská schůze se blíží…Hádej, o čem mezi sebou mluvíme…

              0 0
              • Sobi  

                To byl takový jízlivý ftip.

                Jo je pravda, že například o vzniku s.r.o. apod se dozvídáte od nečlenů a to by mne dost štvalo, ať je to jakákoliv organizace.

                Hádej, proč jsem změnil taktiku! Proč asi…

                ;-)

                0 0
      • Sobi  

        Je zajímavé že jsi se založil, jenom za účelem aby jsi nám vysvětlil, že máme držet hubu.

        Nemáš vyplněný profil, skrýváš se a jenom vyvoláváš konflikt na další koleji… tak kdo tady kňourá!?

        0 0
        • czcore  

          momentálně bohužel ty. ano, založit jsem si profil abych mohl postnout příspěvek výše. za nic se neskovávám, jestli cheš tak mi pošli PM a stav se na pivo.

          0 0
          • karliner  

            za nic se neschováváš, jen si nezveřejnil ani jméno, ani věk, ani bydliště, ani svůj email :-)))

            0 0
    • tonik666  

      Četl jsem článek a iniciativa zní dobře.

      Jen nejsem zatáncem jednosměrnosti. Singl je z každé strany úplně jiný, zejména techničtější části, třeba výjezd jedné části jinak náročný než její sjezd. Pokud bude singl jednosměrný, tak se tím množství tras krátí na polovinu. Ospravedlnitelné by to bylo jedině kdyby byl provoz opravdu hustý, třeba o víkendu nebo mimo sezónu (mimo sezónu stezky obousměrné, jinak jednosměrné).

      A se značením – předpokládám, že se jedná o v současnosti neznačené stezky, které pokud budou desgnovány jako cyklistické označený budou :)

      0 0
      • Sobi  

        Já mám radši širší cca 80–120cm prože se tam dobře vyhneš, nevadí ti když potkáš někoho kdo dupe proti tobě, můžeš tam zablbnout, jednou kámen přejedeš, podruhé objedeš, potřetí skočíš. A pak krátký rychlý singl a hurá dál.

        Mne vadí to svazování, jednosměrnost, jedna stopa, je to takový prostě moc pro konzumenty. Mám rád freeride v přírodě, rád improvizuji a vybírám si cestu až když jsem na křižovatce.

        To okruhování považuji za svazování. Ale pokud se v krkonoších zpřístupní jakékoliv cesty budu rád. Hlavně žádné milionové stavby od nikud nikam a dokola jedním směrem. To by mne fakt naštvalo. Všude je spousta cest, jen je stačí objevit a vyznačit a na to miliony nepotřebuješ! :-)

        0 0
        • Black knives  

          Ono to zase není nic nového. Někde v souvislostí s IMBA jsem četl už dávno výraz „dabltrek“. Když to má šířku jeden metr, je stezka jednosměrná. Když dva a více metrů, je stezka obousměrná. Je potřeba toto rozdělení, kvůli možným střetům uživatelů.

          0 0
          • Sobi  

            Jasně úzká stezka má smysl opravdu tam kde jezdí málo bikerů, někde vysoko v horách. U nás díky velké popularitě bikingu a dostupnosti spíš má smysl širší cesta.

            To ovšem neznamená že to musí být vyluxovaná pěšina, náročnost může být na stejné úrovni.

            Podle mne v čechách je jiná situace než v zahraničí a podle mne se k tomu musí přistupovat. Cest tu máme mraky, jen to zlegalizovat, na to miliony nepotřebuješ, jen čas a iniciativu.

            0 0
            • goofy  

              Tak tady si dovolim nesouhlasit. Zalezi jak kde, a jaky ucel ma mit stezka, ale treba v takovych Rychlebach by to vylozene byla blbost, kdyby byla obousmerna (chapu, ze to je zas trochu jiny pripad).. Ale proste nekdy se rad projedu po technictejsi veci, kde vim, ze mi v protismeru nebode supet nejaky chrt pres celou cestu. Na nejaky rovnejsich a spojovacich usecich proc ne… Nerikam, ze same jedno smerne singly, ale bez toho bych totaky nedelal.. Zalezi taky jake treba zrovna tady v tech Krkonosich budou moznosti, ze jo…

              0 0
              • Sobi  

                Ano přesně o to jde, o smyslu té cesty, jeho účelu a k tomu pro koho má být.

                0 0
            • Black knives  

              Ale o tom ta čemba původně měla být. Legalizace vhodných stezek pro bikování. Dobrovolnická práce na jejich údržbě, spolupráce s ochranou přírody, vyjednávání se státní správou. A bylo by fér říct, že se dost z toho i děje. I když za zády členů, kterým se toto nelíbí. A to může vyvolat i změny v čendě. Možná to pak nebude lepší, ale nikdo nebude vodit lidi za nos.

              0 0
              • Sobi  

                Z toho důvodu jsem do ní vstupoval, ale když jsem pochopil skutečnost, ukončil. Teď už mají tak pošramocenou pověst, že už jim to nepomůže.

                U mne slovo čenda vyvolává dva pocity: 1.soukromý byznys TK a 2.propagační kanál Meridy. Ale jako zástupce českých bikerů jí rozhodně nevnímám, a jako česká mount. asociace by tak měla být vnímána.

                0 0
          • karliner  

            Asi si slovo „dabltrek“ zaregistruju…

            0 0
            • Sobi  

              A ja tritrek ( tam budou dva stoupající jeden pro náklaďáky a jeden pro rychlíky ) :-)))

              0 0
            • Black knives  

              A budeš na to mít i s.r.o jako Osvícený?

              0 0
              • Sobi  

                Karliner není žádný troškař!!!

                a.s. s volně obchodovatelnýma akciema na trhu! :-))))

                0 0
            • McBlacky  

              například

              Porc Rim doubletrack, Moab

              je jich hromada je to starý roky…

              0 0
              • nara  

                Srovnávat ráz krajiny kolem Moabu a v Krkonoších je trochu dost obtížný…

                0 0
    • Pi†el  

      Hhhmmmmm. Pro zacatek by stacilo, kdyby tato prevazne dementni zelena organizace sundala tuny nesmyslnejch zakazu vjezdu pro cyklisty a prestala ****** paradni singly, z kterych dela stetovane dalnice, hodici se mozna do prazskeho parku.. A ze uz jich nekolik znicila. Zmrdi !

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      úvodní zpráva zní optimisticky, jako že se blýská na lepší časy,

      ALE kdoví, jak to dopadne… třeba to taky může trvat několik desetiletí, než se něco změní. A jeden ukázkový singltrek zase není důvod, aby tam člověk přijel jezdit např. na 4 dny.

      0 0
    • weekend warrior  

      nějaká ta diskuze by třeba mohla proběhnout i zde, na fejsku čemby

      0 0
    • xshreck  

      Kde?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.