Koupit tachák + tepák nebo 2v1?

24 nepřečtených
  • Featherbed

    Zdravím, chystám se pořídit si tepák a v současné době nedisponuju ani tachometrem, tak bych se rád zeptal, jestli máte někdo zkušenost s kombinací obojího v jednom a případně jaké… ted jsem koukal na sigmu 2006, líbí se mi, že má i výskoměr, ale odstl idí nadává na spolehlivost a ohledně tepáku umí jen průměrnou, aktuální a maximální tepovku, i když i to bych možná zkousnul… Jelikož jsem chudý student, je pro mě dost rozhodujícím kritériem finanční stránka, nemám limit, ale dát za to 5000 fakt nechci, řekněme tak max. do 3000… doted jsem počítal s variantou nějakej obyčejnej tachometr (maximální a průměrná rychlost, čas, vzdálenost za den a od doby, co ho mám) a sigmu onyx fit… hledal jsem něco, co by je spojilo do jednoho, ale kromě již zmíněné sigmy 2006 jsem nebyl moc úspěšný, tak bych byl moc vděčný za vaše tipy :)

    Předem moc dík.

    0 0
    • Dalas  

      mám tachák od sigmy 906 a tepák sigmu onyx easy-a vše bez problémů. Přenos je digitální, čistý, nevynechává. Jinak taky jsem se koukal po 2v1, ale za 2–3 táce bych do toho asi nešel a ty lepší jsou o dost dražší a já osobně raději ještě nějakou dobu počkám, než se vychytají případné jejich muchy a ceny :)  Připadá mi to jako mobil, kde je všechno..uděláš s tím fotku, atd..ale nic moc. Jinak když bych chtěl běhat a podobně, tak je lepší mít každé zvlášť..

      0 0
      • Honza z H  

        Polar CS100 už se dostane i za skoro 2000, je to základní model, ale má všechno potřebné, kódovaný přenos a dobře čitelný displej. Pokud si nepotřebuješ hrát se záznamy v PC, grafy, nastoupanými metry apod., bohatě stačí. Co se mi na něm líbí, je že se dá úplně vypnout, takže šetří baterie.

        0 0
        • MlokCZ  

          I pod 2tis. se dá koupit, třeba na bike24. Akorát CS100ka má nevýhodu obyč pásu. Já jsem všechny CS100ky kvůli tomu kupoval v ČR o něco dráž (kolem 2400Kč). Za ty prachy jsem měl ale i vyměněný pás v balení za Wearlink, což za to určitě stojí. Na bike24 netuším, zda by byli ochotni za nějaký menší příplatek vyměnit pás v balení za Wearlink.

          0 0
          • Bonebiker1  

            Pod tohle se klidně podepíšu. CS100 jsem na netu sehnal za 2100,– Naprostá spokojenost. Mě teda ani nevadí ten hrudní pás. Buď jsem si už tak zvykl, ale ani o něm nevím, že ho mám.

            0 0
    • kesu  

      co hac 4 black line?

      0 0
      • Featherbed  

        Tak ten vypadá co se týče funkcní moc hezky, máš ho? Funguje bez problému?

        0 0
        • kesu  

          ja mam hac5 a ten funguje bez problemu,teda pokud neberu uplne debilni soft na profili trate se kterym ted valcim..

          0 0
    • Featherbed  

      Ted jsem narazil ještě na tohle.

      Podle popisu bude tachometr s drátem, ale za ty peníze bych neváhal, jenže mi přeci jen přijde poněkud podezřelá ta cena – má někdo zkušenost?

      0 0
    • deyv  

      Já jezdím každé zvlášť, tachák Sigma 906 a tepák Sigma ONYX PRO   Móc velká spokojenost. Možná si to jen namlouvám, ale když ti odejde jedna věc, tak musíš dát pryč i tu druhou, když odejde např. tepák, tak tachák maká dál. Jsem prostě zastáncem „každé zvlášť“ :o)

      0 0
    • Featherbed  

      Nakonec jsem našel ten Polar CS100 na kupkolu za 2100, pokud budou souhlasit s výměnou snímače za wearlink tak objednávám tam. Všem díky za rady.

      0 0
      • Featherbed  

        Ale za Wearlink pás chtějí litr připlatit, což se mi moc nelíbí. Kde jsi ho kupoval ty, Mloku, že byl za 2400 i s Wear­linkem? Tepák jsem nikdy neměl, tak vim v čem se liší normální a wearlink snímač jen podle popisu na netu, takže kdyby bylo nejhůř, koupil bych to se standardním, snad bych si zvyknul… Kdybyste někdo věděli, kde by se dal sehnat i s tím wearlinkem nějak rozumněji, byl bych moc rád, kdybyste se o to podělili :)

        0 0
        • MlokCZ  

          Kupoval jsem více kusů tady. Mám tam už nějakou slevu za větší množství nákupů. Poprvé bez slevy jsem to tam měl za cenu uvednou + 100Kč příplatek za výměnu pásu. A už jsem tam bral 4 kusy CS100 a vždy s Wearlinkem. Tohle je jeden z obchodů, kde jsem opravdu spokojen, s Pavlem Šáchou je vynikající jednání (např. při jedné objednávce se sám nabídnul, že zrovna jede do Plzně a předá osobně, aby se ušetřilo poštovné; reklamaci jsem už také řešil a vyřízená byla velmi rychle a bezproblémově).

          Ten obyč pás je samozřejmě také použitelný. O něco se přizpůsobuje tělu, nemá výměnou baterku (mění se pak celý pás) a přijde mi i méně příjemný.

          Nebo taky třeba varianta CS100 bez pásu na bike24 + Wearlink, což ale zas tak zázračně cenově nevychází, dohromady za 100euro. To už pak možná CS200tku z bike24 za 106ero. CS200tka je už standardně s Wearlinkem.

          Všechny varianty jsou pořád levnější než CS100 s Wearlinkem za 3100Kč.

          0 0
          • Featherbed  

            To už se všechno znatelně prodražuje, asi spíš vezmu ten z kupkola se základním pásem… už jen ten Polar je dost na krajní hranici peněz, které jsem do toho ochoten vrazit, tak se mi nechce ještě dál připlácet… nebo je podle tebe v těch snímačích takový rozdíl, že se vyplatí si připlatit? Nevíš jak dlouho by tak mohla vydržet baterka v tom pásu?

            0 0
            • MlokCZ  

              Baterka vydrží poměrně dlouho v tom klasickém, ale přesně netuším. Jsem dřív přešel na Wearlink než to stihnul zjistit u toho jediného obyč pásu, co jsem měl. A jestli to stojí za ty prachy si každý musí rozhodnout sám. Někomu třeba sedí ten obyč velmi dobře a ani nemá potřebu mít Wearlink a naopak jsem zažil, že s normálním pásem to díky stavbě těla neměřilo vůbec, i při větším utažení elektrody dosedaly špatně (s Wearlinkem pohoda). Ale to byl opravdu extrém, to se běžně nestává.

              Za sebe můžu říct, že bych si určitě připlatil.

              0 0
          • Dave.6  

            jen tak orientacne se zeptam, ty mas zkusenosti s nakupovanim na bike24? Taky jsem tam zamyslel jeden nakup, ale odrazuje me metoda platby? Nemaji paypal a k prime platbe kartou pres internet jsem krajne neduverivej… :)

            Diky

            0 0
            • MlokCZ  

              Ano mám, tam nakupuju možná nejvíc ze zahraničí eshopů (tedy asi i o něco více než na CRC a wiggle). S placením kartou nemám žádný problém (delší čas jsem platil i na obchodech, kde vedou paypal raději kartou kvůli kurzu, protože mi před nějakým časem nefungovalo u paypalu použít kurz banky a nutilo mi to používat ten jejich horší kurz). Ale jak už jsem tu určitě i někde psal, tak mám na tohle nakupování speciální pouze el. kartu (chová se jako MC), kde nemám moc velký limit + ta karta má automatické zamykání (po platbě se sama zamkne a před další platbou je nutné ji odemknout). A protože umožňuje tahle karta pouze online transkakce, tak to zamykání je ochrana velmi dobrá proti zneužití.

              Každopádně bike24 bych se nebál, nejsem jediný z BF, kdo tam nakupuje.

              0 0
    • Featherbed  

      Polar jsem po měnších útrapách namontoval a byl ho projet, je normální, že se aktuální rychlost obnovuje po poměrně dlouhém časovém úseku? Od oka bych odhadnul tak 3 sekundy… a nejsem si uplně jist správností montáže na řidítka – dává se první taková podelná gumová vychytávka, na ni taková ta gumička pod držák a na to držák s polarem a všechno se to upevní jen jedním párem těch stahováků, které vedou z té spodní gumové vychytávky? Nebo jsem to nějak zprznil? Přijde mi to divné, protože držákem polaru mi vůbec žádný stahovák nejde… nakonec jsem to udělal takhle, protože při nacvaklém polaru se ty stahováky tím držákem protahovaly opravdu dost špatně, po chvíli trápení jsem jeden stahovák protlačil tak daleko, že vykouknul na druhé straně a pak jsem ho tahal kleštěma… když je tam provlíknu se sundaným polarem, tak už ho pak nenacvaknu… upřímně řečeno jsem z toho dost zmaten :)

      Doufám, že jsem to napsal aspon trochu srozumitelně a předem děkuju :)

      0 0
      • Featherbed  

        Po tom co jsem dneska místo tepáku sundal z řidítek tepák i s držákem už jsem si jist, že to dobře není :)

        Našel by se tu někdo, kdo by byl ochoten vyfotit upevnění polaru CS100 na řidítkách? v našich bajkách jsem to projížděl a nepomohlo to… předem moc díky.

        0 0
        • Pebe  

          na řidítka dáš gumovou podložku, na to plastový držák a po stranách stáhneš dvěma páskama

          0 0
          • Featherbed  

            Díky moc.

            Přesně takhle když jsem se to snažil dát na představec, tak mi šel nacvaknout polar jen tak, že byl celej kolmo ke mně, ne tak jak měl bejt… asi jsem málo zkoušel :) nakonec jsem ho dal na řidítka a tam drží bez problému, tak už to asi nechám :)

            0 0
            • Pebe  

              tak to jsi borec :-)))))))))) ten držák je tak univerzální, že jde použít všesměrově, ve 4 pozicích :-))))

              0 0
              • Featherbed  

                Tak to jsem asi mentál nebo nevim :D no na řidítkách už to drží, tak to nechám bejt radši :)

                0 0
    •  

      Baník pyčo!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.