sporttester pro začátečníka - prosím poraďte

51 nepřečtených
  • Mofo

    Zdravím všechny, chci si co nejdřív koupit nějaký tepák a začít trénovat aspoň trochu efektivně, pro začátek bude stačit něco jednoduchého (nevím, jak dlouho mi to vydrží :-) …). Předesílám, že historii sem si procházel, něco sem se dozvěděl a něco ne, proto následující dotazy…

    Jak sem tak projížděl eshopy, zaujaly mě tři konkrétní modely:

    1. Sigma PC-15
    2. Sigma Fit Watch
    3. Ciclosport CP 13, popř. CP 13i

    Nejdřív se chci zeptat, jestli víte, jaký je rozdíl mezi těmi dvěma Sigmami, resp. mezi těmi Cyclosporty. V obou dvou případech je tam rozdíl v ceně kolem tří stovek, ale v popisu sem žádné rozdíly neobjevil…

    1. Jaký je rozdíl mezi analogovými a digitálními snímači u hrudních pásů nebo co funguje líp?
    2. Který z výše uvedených tepáků byste mi doporučili (klidně i nějaký jiný, ale v podobné cenové relaci, tj. kolem 1500,–)? Zajímá mě taky, jak jsou na tom s vodotěsností…

    Díky moc za Vaše rady

    0 0
    • BB  

      „…rozdíl mezi analogovými a digitálními snímači u hrudních pásů…“ To fakt existuje ? Já myslel, že snímače jsou všechny stejný, založený na stejném principu jako EKG.

      0 0
      • Mofo  

        no na stránkách Pellsu, kde prodávají Ciclosporty, sem mezi příslušenstvím našel jak analog, tak digitál snímače…

        0 0
      • Mamutt  

        Netýká se to samotného snímání, ale kódování přenosu do přijímače (hodinek). Digitál = jedny hodinky a jeden pás, za žádných okolností by neměl komunikovat s jiným. Polary jsou analogové – hodinky se chytnou (nějakého) pásu při startu, zapamatují si kód, a pak už berou jen od něj. Tak se navzájem neruší sporttestery lidí jedoucích v balíku, ale pokud budou tři lidé s Polary stát u sebe a jen jeden bude mít pás, všechny troje hodinky se ho chytnou.

        0 0
        • jecnak  

          S tim Polarem – cemu to vadi? Kdyz si zapinam tepak, tak to delam uz dlouho pred startem. Pak uz se vzajemne nerusi, protoze si kazdy tepak „pamatuje“ svuj hrudni pas.

          0 0
          • Mamutt  

            Startem jsem myslel ťuknutí do červeného knoflíku, kdy se právě prvně najde. Nevadí to samozřejmě ničemu, psal jsem to jen pro ilustraci, jak to funguje :o)

            0 0
            • jecnak  

              Jasne, ja jen, ze tohle (digital / nalog) neni dulezity parametr.

              0 0
              • Mamutt  

                V tom se shodneme. Ale když se Mofo ptal, někdo mu to musel nejdřív napsat, ne? :o)

                0 0
          • BB  

            nejde jsem cetl, ze vygeneruje nahodne cislo od 1 do 32 a tim nejak „moduluje“ svuj signal. V pripade peletonu 33 lidi s Polarama se urcite alespon jedna dvojice bude rusit (v idealnim pripade).

            0 0
            • jecnak  

              Jo, tak nejak to je, ale aby se opravdu rusili, tak musi jet v tesnem baliko, jelikz dosah vysilani je dos maly a hodne smerovy.

              0 0
          • Medunka  

            Proste jsou spolu srdecne spajti

            0 0
    • rarášek1  

      Digitální snímač není rušen žádnými jinými vlivy. Ladí se přístroj na konkrétní hrudní pás. U analogu občas dojde k rušení např. v okolí silných vysílačů. Pro normálního smrtelníka je ale anolog dostačující. Žena používá Sigmu FitWatch- desing hodinek je dámský.Tepy, pásmo tepů,maximální tep, alarm pro dané pásmo, stopky, kalorie, hodinky, datum. Bezproblémů. PC 15– velmi slušně vybavené pro trénink, bez zbytečností jako jsou třeba kalorie.Znám pouze s katalogu. CP13 jsou opět takové dámské modely, nemají kalorie ale mají graf srdečního tepu. Stejně jako Sigma 15. Kluk používá CP29. Velmi dobrý tepák, ale háklivý na baterky. Digitál zachytí i nepravidelné ozvy, takže občas se děsím i z toho, že má max.250 HR/mim.Má ale tréninkového asistenta. Nastavíš si rozsah tepů a dobu v nich a pak nemusíš nic hlídat. Pípaním tě upozorní že jsi pod pásmem nebo nad. Po určené době se přepne do dalšího pásma a znovu makáš. Sám používám od ECHOWELLU ELITE T-301. Uživatelsky velmi komfortní, civilní design. Problém začal po výměně baterek. Nějak blbě ukazuje. Ale myslím si, že to bude tím, že je každá baterka jiná.

      0 0
    • gersa  

      Rozhodoval jsem se mezi uvedenymi modely po smrti VDOcka a vyhrala PC15ka. Stala me cca 1300kc a za dany peniz asi nej model

      0 0
      • Mofo  

        Čau Bono, tak to si mě potěšil, byl to můj tajný favorit. Funguje be z problémů? Jak je na tom s vodotěsností? Co pás, jak je velký a je elastický nebo se nějak utahuje? The Edge :-)

        0 0
        • gersa  

          Problem sem zadny zatim nezaznamenal, ikdyz starsi modely se dost k***i. Vodotesnost jsem zatim overil jednim zmoknutim. Zatim OK. Pas je takovej rekl bych stejnej jako u vseho, co jsem mel driv. Plastovej predek, zbytek z gumy, de nastavit obvod. Muzu to vyfotit

          0 0
          • Mofo  

            a jak ho máš dlouho, resp. jak často ho používáš?

            0 0
          • Mofo  

            jo, ještě něco, de ten pás nějak čistit (od potu apod.)? Pokud je celý gumový, tak by to neměl být problém…

            0 0
            • gersa  

              Mam ho nekdy od rijna, tusim. Pouzivam ho vzdy, kdyz razim na kolo/bezky/or­bitrack. Omyvani neni prolem, je gumovej. Pas od VDO jsem obcas i vypral. BTW, uplne stejnej pas sem poridil i mlade. Nejvic ji uchvatilo, ze ma na displeji jmeno se srdickem :)

              0 0
        • macikm  

          hrudni pas = dva dily – www.bike-eshop.cz/…etrum-sigma/?…

          mam taky od Jeziska PC15, zatim v akci nevyzkousene nosim je jako normalni hodinky jedina vada zatim – docela se osoupava ta stribrna barva okolo displeje a to je nijak brutalne neopotrebovavam :-(

          0 0
          • Mofo  

            hmmm, to je docela na h… :-)

            0 0
            • Paja  

              PC 15 mam od srpna, nekvalitni povrchovou upravu – stribrna barva muzu potvrdit, jinak funguje spolehlive. Pokud ho nechces kupovat okamzite, je dobra volba skoro o 1000 levnejsi Run tec z Lidla, nevim presne jestli ma uplne stejny funkce, ale z nekolika zdroju potvrzeno ze funguje dobre. Bohuzel ho tam mivaji tak 1× rocne.

              0 0
            • Loner  

              Eště taky bacha na nošení na ruce s báglem – když jsem se soukal do popruhů tak jsem za popruh úrval packu do které je zasazena řemínková oska. Náhradní díl stojí přes 500 Kč. (U CP 10)

              0 0
    • ada  

      Cauky, cca mesiac mam CP13sis, je pekny (najsamdolezitejsia vec, chcela som to nosit stale i ako hodinky :-)), funguje ok, pas si musim vzdy trosku navlhcit vodou, aby snimal tep, ma to sikovne zapinanie remienku. Male chybky, co mi trosku vadia: pamata si to len poslednu vyjizdu (zakazdym to musis vynulovat), tep to nacitava po cca 5 sekundach (lidlovy cca 2sek), dost to skace i o 20–30tepov (to bude tymi nepravidelnymi ozvami ako pise rarasek) a ovladanie vsetkych funkcii len dvoma tlacitkami je take neohrabane. Keby som sa mala nanovo rozhodovat, pockala by som na Lidlacky, alebo sla do Sigmy PC15. Za tie prachy, malo muziky. Jo a ten pekny farebny graf je na hodinkach stale, len sa to podla tepu prekryva ciernymi kvadrikmi.

      0 0
      • ada  

        tak opravujem, tych 5sek je moc, exaktne som to nemerala. :-) Bude to okolo 3–4sek. Od Runteca bol rozdiel 2sek.

        0 0
        • ada  

          Oprava c.2. Vsetko spatne. Meria to i po sekunde. Len ked som to sledovala vzdy predtym, mala som vyrovnany tep, a tak sa menil v dlhsich intervaloch. Zmiatlo ma to, ze to pravidelne nepreblikuje ako Run tec. Takze sorry za ten blud vyssie.

          0 0
      • Paja  

        Takze vyberove rizeni uz bylo ukonceno:o) PC 15 ma o zonu vic. Jak je na tom CP s povrchovkou? CM434, kterou mam je delana uplne stejne jak PC15 (mlecne bily plast s stribrnou barvou, sice je to odolnejsi nez barva na PC 15, ale po roce a pul uz je taky castecne osoupana). P.S. mas peknou fotku v katalogu :oD

        0 0
        • ada  

          jj, nakoniec som si vybrala Ciclosport, hlavne kvoli velkosti a predajni tu v Brne. Maly, ale šikovný. Pre moje bicyklovanie pre radost je akurat. :o) Povrchovka zatial drzi, vonku na kole som bola len raz, inak to nosím stale ako hodinky a doma na trenzeri.

          No a s tou fotkou? Diky diky, pan fotograf sa snazil. :o) Dufam, ze ma nezazalujes kvoli autorskym pravam. Kolega to tam supnul, ani som o tom nevedela. Len som mu ukazala, kde v PC mam fotky z vyjizdiek, nech sa tym prehrabe… a hned poznal kvalitu. :o)

          0 0
          • Paja  

            Zalovat to ne, ale az s vama jednou nekam pojedu budu vyzadovat zamestnaneckou slevu:o))

            0 0
        • Mofo  

          jak to myslíš, že má o zónu víc? myslel sem, že jak CP13, tak PC15 mají nastavitelné dvě hranice, tudíž tři zóny. U PC 15 dou nastavit zóny čtyři???

          0 0
          • Paja  

            U PC 15 se nastavuji 3 hranice, tudiz mas 2 zony mezi tema hranicema + 2 zony okrajove(pod nejnizsi hranici a od nejvyssi do max. tepu)

            0 0
            • Mofo  

              tak to je v poho, protože u ostaních tepáků v podobné cenové relaci sou jenom myslím dvě hranice, aspoň teda myslím… Jak to tady tak čtu, tak až na tu povrchovou úpravu by měl být skoro dokonalý… Snímač má asi analogový, že?

              0 0
              • Paja  

                Nevim, ale asi analogovy. Nosim ho i jako hodinky, takze mi jeste trochu vadi, ze neukazuje den v tydnu (misto toho ukazuje pomerne zbytecne rok) a coz uz mi vadi min neukazuje vteriny, ale jen hodinu a minutu, jinak je az na tu slabsi stribrnou povrchovku v pohode.

                0 0
            • orca  

              A můžeš mi prosimtě vysvětlit naco potřeba 2 zony ?? Dle mého je klíčová ta ve které se máš pohybovat a ty okrajové ti říkají že máš buď zrychlit a nebo zpomalit ..

              0 0
              • Paja  

                Muzes si nastavit spodni dve hranice na vytrvalostni zonu kolem AP a horni hranici na ANP.

                0 0
                • orca  

                  Ono je celkem problém se držet v jedné zoně , zvláště pokud je terén kopcovitej natož sledovat dvě zony . Asi mám za to že to už je pro opravdové borce než pro hobbíky. Stejně na tréninku jedeš v zoně a na akci jededeš nad zonou prakticky celej zavod.

                  0 0
                  • Paja  

                    Pokud nepouzivas zvukovou signalizaci prekroceni hranice(ja ne vadi mi to neustaly pipani:o), tak ty zony maji vyznam spis pokud chces trenink nejak hodnotit zpetne. Za jizdy v podstate pro hlidani sama sebe staci aktualni tep a hranice si pamatovat, na rovine se snazim drzet v pasmu kolem AP a v kopci nelezt pres ANP (na normalni vyjizdce/treninku), pokud bys chtel trenovat kopce nad ANP, silu nebo v zavode, muzes si nastavit hranice jinak (treba AP, ANP, vrsek „zavodni zony“ 5–10 tepu pod max. TF......vice www.kpo.cz:o)

                    0 0
                    • orca  

                      jasně tohle chápu , taky mi to nepípá . A zase tak vědecky to neberu , v tréninku mi jde jet v pásmu AP a při akci se nezakyselit v prvním kopci , o nic víc neusiluji

                      0 0
                      • Paja  

                        Vsak ja taky ne, jenom ta treti zona ti navic rekne jak dlouhos byl nad ANP, coz ma na „zakyseleni“ vliv.

                        0 0
    • orca  

      Už jsem to tady psal , nemášli vyloženě závodní ambice je škoda za to vynakládat prachy , Za třetinu ti udělá stjnou službu jakejkoliv noname tepák z Liedlu či jinahé marketu. Já sice mám sigmu ale mamina noname a obou to běží stejně jen cena je 1:3 :-(

      0 0
      • pepino  

        Zrovna včera jsem viděl v Intersparu za 499,–, to bych do něj asi i šel.

        0 0
    • Mofo  

      mohl byste někdo ještě jednou shrnout rozdíly mezi Sigmami PC15 a Fit Watch? Rozdíl je v ceně a designu, to vím, ale zajímájí mě rozdíly ve funkcích a celkové funkčnosti (má Fit Watch taky nastavení tří hranic jako PC15 apod.) Nevím, pro který se rozhodnout…

      0 0
      • ada  

        www.sigmasport.de/…pline/pc_15/?…

        na pravo je cerveny odkaz „Open other info“ a tam Comparation table......

        0 0
        • Paja  

          Z cehoz plyne, ze lepsi je PC 15:o)

          0 0
          • Venda  

            Já mám ciclo cp10l a jsem spokojenej. Stály mě 1200 Kč, mají sice jen minimum funkcí, ale nikdy jsem nic víc nepotřeboval. Jen když třeba běhám v zimě, tak ze začátku ukazuje kraviny. Je to tím, že se pomaleji potím, takže přenos stahů srdce na pás tolik nevodí. Ale jen co se spotím je vše ok.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.