Kopřivnický DRTIČ 11.8.2007, již 10.ročník!!!

319 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Ahoj!!!!!!!!!! Zdravím všechny bikery a příznivce Drtiče obzvlášť, přiznám se, že letos mám(a máme) v přípravách trošku skluz, ale to nevadí. Do dne „D“ bude vše standartně připravené. Přihlašování už je v plném proudu, ale placení jsme rozeběhli až ode dneška, čekal jsem až se domluvíme ve firmě UAX na tričkách – z přední strany bude jejich nový cyklo motiv a ze zadní motiv k Drtiči. Jsem zvědavý, jaký to bude mít ohlas. Chtěli jsme spíše něco kvalitnějšího, aby se s tím člověk pak nestyděl jít i někam do společnosti.

    Jinak Drtič se letos jede přes LYSOU HORU, nemusím říkat jaké je to riziko, může se to takto jet naposledy.

    Taky nemusím připomínat, že je to jediný maraton v ČR, při kterém se dostanete do výšky nas 1300 metrů nad mořem, jen výjezd na tento kopec má převýšení více než 1000 výškových metrů (celý maraton přes 3200), že jako jediný maraton máme nejdelší časové limity, 11 hodin do tomboly (a pak 13 hodin), takže opravdu na to máte dostatek času, že Drtič není závod, že je tím nejpohodvějším maratonem kde si vychutnáte výhledy do širého okolí, při ideálních podmínách uvidíte Jeseníky a Vysoké Tatry, jede se podle map, každý dostane kvalitní barevnou mapu o vel. A3, sbírají se razítka z hospod a hledají tajné kontroly :-) , spaní ve stanech je zadarmo, po dojezdu vapka a sprchy pro všechny, medaile pro všechny, atd. atd. atd.

    Myslím že to už tady všichni dobře znáte, každý rok jezdí na Drtiče hodně lidí z Bikefora a každý rok je tu dost ohlasů (a mě těší že kladné převládají – stačí když si dáte vyhledat slovo Drtič :-)

    Jo a kromě triček další změna – medaile bude mít nový vzhled! kovové ozubené kolečko s motivem uprostřed… dám ještě obrázek na web.

    Anketa: co ty na to?

    26x
    63%
    6x
    15%
    0 0
    • kámen úrazu1  

      Jasně že jedu. Z naší party pojedou minimálně tři kousky. Moc se těším.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Ještě mám dotaz k tričkám – budou k dispozici i dámský verze, případně majinkatý pánský? Představovala bych si civilní dámský střih podobný těm, co se nabízí v Jestřebkách, jejich trika jsou fajn a nemusím je nosit jen jako noční košili.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Pěkná přezdívka :-) Už jsem poslal dotaz do uaxu, tak uvidím.. . doufám že jo.

        0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Ahoj „kámen úrazu“, přišla mi tato odpověď – „navrhujeme triko SKRATDA – můžu nabídnout pouze barvu voskově žlutou, cena pro zákazníky po slevě 10%…405,–kč.Dej vědět“

        tzn. pouze ta barva co píše a motiv vepředu i v zadu by byl stejný jako na pánských trikách (které budou mít barvu… jednu takovou…, zveřejním ji na webu do úterka)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Děkuju Ti, Romane, za ochotu. Počkám si na barvu pánskýho trika a podle toho se rozhodnu. :-)

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            chci aby mi poslali obrázky obou dvou triček v těch barvách, tak bych to hned dal na web.

            0 0
            • Luka  

              no ja se taky pridavam, jestli bude damska verze, tak pujdu do damske :)

              0 0
              • ROMAN_BIKE  

                Pro kámen úrazu a pro Luku, dámské trička budou, holky mrkněte jestli se vám líbí ta barva (sice nevím jestli by jsme ještě stihli domluvit jinou… kvůli dovoleným..)

                vše je na stránce Drtiče a větší foto v propozicích www.cykloart.cz/…ropozice.htm

                0 0
                • Luka  

                  barva dobra :) takova nenasilna :) beru!

                  0 0
                  • ROMAN_BIKE  

                    přesně tak jsme to vybírali… aby se líbila ;-)

                    0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Barva pěkná, taky beru. Ještě se poptám, co chtějí či nechtějí další dva kamarádi a hromadně nás přihlásím a hned zaplatím.

                      0 0
    • pened  

      cau Romane, jak to myslis s tou Lysou (myslim s tim rizikem). Vis neco co nevime? Nebo mas jenom obavu z hromadneho prejezdu?

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        s tou Lysou to myslím obecně, prostě že hrozí riziko že přibude nějaká další zakázaná stezka… a že už by se tam nedalo v terénu (např. přes Ivančenu) jet. Pořád beru že jsou v Beskydech asi jen 2 zakázané místa pro bikery a to z vrcholu Lysé červená znečka směr Ostravice a pak vrchol Čertův Mlýn (no vedle Kněhyně, u Pusteven) a prý i vrchol Smrku, snad i se sedlem, ale to nevím jistě. Samozřejmě Drtiče nevedeme někde, kde jsou zákazy, nebudeme přece hnát účastniky do nějakých konfliktních situací a nebo do pokut. A prostě když člověk někde slyší hlasy ochranářů, kde všude by se ještě měly zakázat horské kola… tak si říká, jestli se ta Lysá nepojede naposledy. A taky proto, že další 2 roky by jsme vedli trať zase jinudy a co bude v r.2010 je zatím ve hvězdách ;-)

        0 0
        • pitos  

          I ten Smrk se sedlem je v rezervaci. A pak ještě pár míst by se našlo.

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            Jo jo, o tom jsem taky slyšel, byl prý o tom i článek někde v novinách… člověk nikdy neví, kdy kde přibude další oblast…

            0 0
    • ROMAN_BIKE  

      tak tady je fotka nové medaile www.cykloart.cz/…/medaile.jpg

      0 0
    • piskot  

      bohužel je ve stejný termín Bike Adventure, takže snad jindy…

      0 0
    • Daník  

      zase se chystá úkryt kontroly kvůli těžbě dřeva?Pokud to bude takový orienťák jako loni na Ondřejníku, chtělo by to podrobnější mapky;-)

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        vím vím… že to byl náš největší trapas za posledních..... x let :-) Tomu našemu kamarádovi, který se v tu chvíli rozhodl že si místo pro vyvěšení cedule určí sám, tak mu už to bylo za ten rok tolikrát vytknuto :-) že už je dost poučen a myslím že letos ji umístí už dobře – ale neřeknu kam :-) to by přece nebyl Drtič ;-)

        0 0
    • jimmek 2  

      Ahoj, velice dobrý maraton, super trasa, okamžitě bych jel. Jenže bohužel letos stavíme barák, máme dvouměsíční dítě a při tomhle není času na zbyt, navíc, jestli mám letos díky tomu všemu kvapu najeto 500 km tak to ještě přeháním. Škoda, ale napřesrok už budeme zabydlení v novém, kluk bude mít přes rok a hurá na kopce.

      0 0
    • medved.m  

      Ahoj, dovolim si na tomto threadu prizivit se „seznamkou“, snad mi odpustite: chysta se jeden ci vice pohodaru z Brna? Ac pomerne nesoutezivy typ, jezdici sam a nesnasejici masove a organizovane akce, byl jsem presvedcen kamosem, ze aspon na Drtice bych s nim, ja poprve, letos vyrazil. Ted to ovsem on zrusil ze zdravotnich duvodu, ale mne – jak tak navic ctu o tom vyhaneni bajkeru odevsad – to naopak laka cim dal vic. Nemam ale dalsi/-ho do auta (ne, diky predem za radu, nevyjedu o den driv z Brna na kole :-) ani dohodnuty nocleh, a uprimne, sam bych asi nevyrazil – do Koprivnice, natoz na trat. Tak leda kdybychom se s nekym dohodli. Jak rikam, jezdim spis v klidu, pro radost, mam letos asi 2500, pokud to jen trochu jde, mimo asfalt. Toz kdyztak mi napiste sem ci na mail v profilu.

      0 0
      • Bobesss  

        nebál bych se že nebudeš mít s kým jet. Na startu je dost pohodových lidí, vždycky je se ke komu přidat. my tam jedeme 2–3 lidi, loni jen ve dvou a bylo to v klidu.

        0 0
      • Bobesss  

        nebál bych se že nebudeš mít s kým jet. Na startu je dost pohodových lidí, vždycky je se ke komu přidat. my tam jedeme 2–3 lidi, loni jen ve dvou a bylo to v klidu.

        0 0
      • Bobesss  

        nebál bych se že nebudeš mít s kým jet. Na startu je dost pohodových lidí, vždycky je se ke komu přidat. my tam jedeme 2–3 lidi, loni jen ve dvou a bylo to v klidu.

        0 0
      • medved.m  

        Jo, prihlaseny jsem a pokud mne nesebere cert nebo nejaka voskliva nemoc, vyrazim. Nechce se teda nekdo z Brna a okoli svezt do Koprivnice spolu?

        0 0
        • Bobesss  

          No a dnes nám vybouchl kámoš.Nějaká nechuť a prý pracovní povinnosti, takže asi jedem jen ve dvou. No však se uvidí

          0 0
    • chupas  

      porad mi neprislo cislo! … ale jedu

      0 0
      • homat  

        číslo ti příjde nejdřív příští týdem Roman je na dovolené, podívej se na stránky Drtiče, jsou tam bližší informace.

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          s čísly mám VELKÝ zásek :-(((( a to není vše, vrátil jsem se po dovolené a vyvalilo se na mě tolik mailů, že jsem se zmohl jen na to, že všem (snad všem), co jsem jim nestačil poslat účastnické číslo, jsem (předevčírem a včera) poslal info, ať platí rovnou, var. symbol si něco vymyslí a to mi napíšou. Napsal jsem to i na web Drtiče. Prostě taková improvizace… a já se teď, v těchto dnech s těmi maily musím poprat… a pak hned ještě posílat potvrzení každému o tom, že mi došly jeho peníze, ale to začnu rozesílat asi až o víkendu

          0 0
    • mastihuba  

      tak asi jo. Ale zřejmě naposledy. Už je těch lidiček na mne nějak moc pohromadě.

      0 0
      • Luka  

        letos jich nebude snad tolik… :)

        0 0
        • mastihuba  

          a to je kolko? :)

          Kanibali chytia Americana, Rusa a Slováka. Nácelník hovorí: „Máte týzden na to, aby ste mi povedali také císlo, aké som este v zivote nepocul. Inak vás zozerieme.“ Po týzdni predstúpi American a vraví: " 500 miliónov kvardiliriárd biliónov." Nácelník: „Uff, to bolo dobré, ale uz som to pocul, preto ta zozerieme.“ Rus: „Nekonecno tri.“ Nácelník: „No, to bolo lepsie, ale aj to som uz pocul, preto aj teba zozerieme.“ Slovák: „Po *****.“ Nácelník: „Po *****? A to je kolko?“ Slovák: „To je odtialto az hentam do pice.“

          0 0
        • kovar  

          už teď je jich moc

          0 0
        • Motyll  

          treba je odradi pocasi: www.novinky.cz/…5_q7qhq.html

          ikdyz zatim prselo pokazdy co jsem jel a dojel :)

          0 0
          • Bobesss  

            Viz loni…posledních snad 50km v dešti, supéééér

            0 0
            • Luka  

              nam prselo az tesne pred poslednim „hupikem“ u Koprivnice, takze se to dalo :)

              0 0
              • Motyll  

                no nam az pri stoupani na Knehyni (bo jak se ten kopec pise). to byl ten „hupik“?

                0 0
                • mastihuba  

                  poslední hupík je janíkovo sedlo ne? :)

                  0 0
                • Luka  

                  :)Knehyne byla trochu vetsi hupik .))) Myslela jsem ten posledni pidi kopecek, co se z nej pak sjelo ke stadionu, prakticky presne to, kudy se startovalo.

                  0 0
                  • Bobesss  

                    No tak to jste byli v cíli brzo, my jsme se docela párkrát zakufrovali, přece jen jsme to jeli poprvé a dorazili na stadión v podvečer.

                    0 0
                    • Luka  

                      my jsme to jeli tak, abysme tam byli brzo, protoze vsichni porad basnili jak super bylo dojet do cile a bavit se se vsema tema lidma (ktery jsme diky nasim pozdnim prijezdum nikda nevideli, tak jsme to loni naplanovala tak, aby sme to videli, ale priste zkusime lepsi verzi: proste vic casu byt na trase a moc nezkracovat. Ten smazenej kvetak, kterej byly vlastne zampiony, za to nestal :)

                      0 0
                      • mastihuba  

                        jasně! žádný zdržování a flákání po hospodách!!! v 15:00 ať to máte všeci vobjetý a mužem začit afterparty. :)

                        0 0
                        • Luka  

                          :DDDD vtipalku… mym prumerem 10,5kmph to mam tak na 13hodin bez zastavek v kuse… takze kdyz tam na me nekdo pockate..... :DDD

                          0 0
                          • Krutor  

                            Hele, to je ideál. NA afterparty dojdeš až to bude rozjetý. Žádný zbytečný prostoje !!!! :-))

                            0 0
                            • Luka  

                              no jak jsem videla, tak afterparty se rozpadla uz v devet a vsichni se nekam vyparili… :)

                              0 0
        • Honza z H  

          Tak jsem byl včera přihlásit a nebyl jsem sám, takže když to posčítám, tak cca 200 místních + 300 z internetu + něco telefonem + něco na startu = 600 Začíná to být masovka, chtělo by to prodloužit trasu :-))

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            Ne ne, to je fáma :-))) Drtič nebude mít 600 lidí, to bych se i vsadil :-) Navíc tolik ani nebudeme mít medailí a map, atd. na to se nepřipravujem.

            Info z prodejny bylo možná „nepřesné celkem“, nebo nevím jaké, teď jsem tam volal a mají v prodejně přihlášených asi 60–70 lidí, po telefonu to jsou jen 2 lidé (bohužel každý večer nejsem doma) a mailem přesně 334, a asi 10 lidí z našeho klubu, takže celkem 416 lidí. Zkušenosti říkají, že třeba 50 z toho nepřijede a naopak 50–100 přijede bez předchozího přihlášení, takže teoretická prognóza je, že letos bude počet účastníků mezi 416 až 466 bikery. Ale do toho musíme ještě započítat počasí… takže klidně může přijet 300 lidí a nebo taky těch 500.

            0 0
            • Luka  

              no, hlasili meteorologove ze nejvic naprset ma mezi 8.-10.8. … takze se vsichni pripravte na blativeho drtice :))))

              0 0
      • ROMAN_BIKE  

        možná že letos tolik lidí nebude… předminulý rok bylo asi 550, minulý rok 450 a uvidíme jestli to bude mít stejně sestupnou tendenci i letos… možná že nás bude „jen“ 350, kdo ví… :-) možná je to i tím, že neinzerujeme, nedáváme reklamy… ale na druhou stranu je to i pro nás pak méně práce a více pohody, nad 500 lidí už bylo dost a letos nám přibude u prezentacei vydávání triček… tak to bude práce navíc a ještě něvím jak to rychle bude odsýpat…

        Nebo co si myslíte, máme trička vydávat při prezentaci a nebo až po dojezdu do cíle? asi při prezentaci… nebo podle přání..

        0 0
        • TinkTink  

          Osobne si myslim, ze cim min, tim lip :-)

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            jako že by jsme skončili na počtu 2? (ty a já? :-)))))

            jinak jasně, kdyby nás bylo 50 až 100 lidí, tak to má zase své výhody, mohlo by se to udělat na lyžařské chatě (neplatil by se nájen na letním stadioně, ale zas by nebyly sprchy…) a hlavně v malém počtu bych zařadil na trati více singletracku… byla by to více techničtější a agresivnější trať… možná i sjezd z Pusteven kolmo dolů po modré apod. prostě tam kde ani náhodou 300 až 500 lidí nechci poslat, protože by se několik zrakvilo a minimálně jeden skončil v nemocnici.

            0 0
            • TinkTink  

              Tyyyyyy a jaaaaaa :-))))

              Hihi…hele ja si stejne tu trasu letos zas upravim,tak aby nevypadala jako minulej rok, ale vetsina je vetsina :)

              0 0
              • ROMAN_BIKE  

                trošku srandy ;-) jo, klidně si ji uprav, ale riskuješ že přijede s menším počtem kontrol… ale to ti myslím nevadí :-)

                0 0
            • pitos  

              No to by bylo super a hned bych se určitě přihlásil:)

              0 0
        • homat  

          Trochu nevím co budu s tričkem po prezentaci dělat, pokud příjdu na prezentaci ráno, s tím, že pak rovnou na start. Přijedeme v pátek v noci a ubytovaný budem mimo areál startu, takže bych uvítal možnost vyzvednout tričko po dojezdu. Tedy jestli cíle dosáhnem, alespoň to bude pro nás další „motor“ :-)

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            právě na to jsem myslel, někteří přijeou po vlastní ose, nebo vlakem… takže to necháme na přání každého, aby si tričko mohl vyzvednout předem nebo po dojezdu.

            0 0
    • ROMAN_BIKE  

      . . . TAK POZOR – dnes 31.7. je poslední možnost si zaplatit tričko a tím si jej zajistit. A kromě toho taky levnější startovné.

      Jinak kdo zapaltí tričko až zítra, tak riskuje, že jej nebude mít, to by jsme mu ty peníze samozřejmě vrátili. A kdo se rozhodne ještě více později, tak má jistotu, že tričko nebude mít.

      0 0
      • wertigo  

        dotaz: neni problem se prihlasit az v sobotu rano, v den zavodu, primo na miste?

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          není, ale je lepší přijít raději před sedmou. A nebo se dá až nakonec, před 7,30 , ale to člověk riskuje že nestihne start těch v 7,30. Ale některým to nevadí, už jsem zažil že i před osmou přišel člověk, zaregistroval se a vyjel. Prostě pohoda.

          Jinak v tom frmolu ráno (od 6,45 do 7,30) je největší zdržení s těmi, co se nepřihlásili, prostě jak začnou hlásit jméno, ročník, město, kolo… než se to zapíše tak to trvá. Proto je lepší, že pokud si člověk myslí že přijede, tak se přihlásit dopředu, třeba mailem (ještě i ve čtvrtek to jde), tím získat účastnické číslo a to ráno nahlásí, dá 200,–Kč, vezme si mapu, atd. a je to všechno rychle vyřešené.

          0 0
          • wertigo  

            dik za info, kdyz tak zvolime to prihlaseni zkrz mejl at to nekomplikujem.

            0 0
      • Polka  

        Toz ja mam taky dotaz: na ucet jsem poslal 150,– a az pak sem si vsiml tech 10kc za „ucetni polozky“ :-) Mozu to doplatit az u prezentacky?

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          stejně jako TinkTink nebo někdo kdysi :-) asi takhle, klidně to tak můžeme nechat být, když jednotlivec zapomene, tak se nic neděje. Tu částku jsme kdysi zařadil, když mi ve spořce řekli, kolik to všechno dělá (za příchozí částku, řádek na výpisu, výběr těch peněz, apod.) no prostě 6 ze stejné a nebo z jiné banky 8 nebo 9 Kč. I kdyby zapoměl každý desátý, tak se to pokryje z těch ostatních částek :-)

          0 0
          • Polka  

            Smysl tech 10,– chapu a je to ok, jen jsem videl na webu velky cerveny 150,– a hned sem to vodentroval :-)

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              nic se neděje, jak jsem psal, nejde o 10 korun, ale pokud by zapoměli všichni, tak už to jde bohužel do tisíců…

              0 0
          • TinkTink  

            No dovol :-)))…ja myslim ze jsem vzdy platil predem :)

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              jo jo, vždy jsi platil předem, dokonce jsi chtěl platit jako první a jednou jsi se mě ptal už v lednu, nebo někdy v zimě že chceš zaplatit :-) a já ti psal, že tak brzo ještě ne :-) No a někdo, myslel jsem si že ty, se taky kdysi s těmi 10,–Kč spletl a pak mi to dával jak jsem něco hlásil do mikrofonu :-)

              0 0
          • TinkTink  

            BTW.vsechny tydle poplatky jsou stejne strasna kravina…

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              souhlasím a uvažuji o změně banky, ale ještě nemůžu (z jiného důvodu)

              0 0
              • TinkTink  

                Muzes… :-)…teda pokud Ti nevadi mit vice kont… :)

                0 0
                • ROMAN_BIKE  

                  Tak to by nešlo, jsem celkem spořivý, takže 2 účty ne. Ale jen pro zajímavost, kamarád má přibližně stajný počet trvalých příkazů jako já (cca 10), vybírá přibližně stejně z bankomatu jako já a já u Spořtielny to mám na popletcích, která na konci výpisu sečtu a mnohdy fakt nevím za co to proboha je, tak takových 140 až 170 Kč každý měsíc a on má účet jiné banky, taky internetové bankovnictví a platí jen kolem 40–50 Kč. Jméno banky napíšu, ať se tui tu nezvthnu v posuzování která banka je lepší a která ne, to sem do této diskuse nepatří, ale hlavní je to, že se tam neplatí nic za příchozí platby!, Jen asi za řádek, ale tím by se to už snížilo o hodně, takže pokud si tam převedu účet, tak bych příští rok těch trapných 10,–Kč odboural (teda trapných pro vás, významných pro mě)

                  0 0
                  • TinkTink  

                    Ja myslim ze pro Tebe nejsou vyznamne. Vyznamne jsou pro ty lidi v CS…ja po svych problemech s CS jsem tam zrusil ucet a od ty doby jsem tam nebyl…

                    0 0
                    • ROMAN_BIKE  

                      myslel jsem to jinak, ze pokud dopredu zaplati treba 300 lidi na ucet a pokud za kazdeho je to prumerne 7 Kc nakladu na polatky kolem uctu, na kazdeho, tak to je 7×300 = 2100,–Kc, ktere bych bud musel vzit bud z rozpoctu Drtice (ale to mi proste dalsi dva spoluporadatele uz drive neschvalili :-) a nebo zaplatit ze sveho a to se mi samozrejme nechce. Proste jednou je to bezvyznamna castka, ale u takoveho mnozstvi to uz „leze do penez“.

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Jo jo…vubec nechapu, jak nekdo muze zpoplatnovat prichozi platbu…to mi hlava nebere.

                        0 0
                        • ROMAN_BIKE  

                          na západě tohle prostě není, už o tom bylo napsáno x článku, že u nás jsou banky jedny z nejdražších. Pěkně po korunce za jakékoliv operace a miliardy jsou vydělané. Jinak to není vše, prostě poplatek za příchozí platbu, menší z vlastní a vyšší z jiné banky, pak poplatek za „řádek v účtu“ nebo za operaci, to teď nevím, pak že ty peníze vyberu a ještě se mi zdá, že mi vyúčtují beztak i to, že výpis účtu bude mít „trošku“ více listů… kdysi jsem to všechno sečetl, rozpočítal a zvolil těch 10 korun. A dokonce mě dva pořadatelé jiných mtb maratonů z okolí, když jsme s nimi o placení startovného mluvil, dost odrazovali, že s účtem měli vždy problémy a dohady a radili mi abych vybíral peníze jen přes složenku… Tak to zas musím uznat, že v tom mám pořádek a že u prezentace nemáme dohady, jestli někdo převodem zaplatil nebo ne. Daří se mi v tom udržet pořádek.

                          0 0
          • Medunka  

            Mam dotaz, kdyz ti poslu penize dnes na ucet, dorazi ti az nekdy ve CT, platim tech 160,– nebo uz 200,– ?

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              Ano, kdo pošle startovné převodem 31.7. klidně večer ve 23,59 hod. tak je to pořád 160 a až peníze posíláné 1.8. 210,–Kč.

              0 0
    • Motyll  

      Jeste jeden „nebikovej“ dotaz. Je povolen vstup pro psy? Mam na mysli samozrejme pod dohledem, na voditku, venceni mimo areal atd.

      0 0
      • mastihuba  

        a pokud ne. Mám vzit nějaký grilovací koření?

        0 0
        • Martula  

          Ty tomu vždycky dodáš kapku… :)

          0 0
        • Luka  

          cesnek a sul bohate staci :)

          0 0
        • Polka  

          Jee, psa sem este nezral, uz se tesim…ja vedel, ze muj prvni Drtic bude necim vyjimecnej :-DDD

          0 0
        • Motyll  

          Volove :) Nase pesova stejne neni jedla – jednak uz ji bude 7 a jednak je kost a kuze. Vemte si konzervy!

          0 0
          • Luka  

            to jsou konzervy psi, ty na cloveka nejdou :)

            0 0
          • Polka  

            Ja nic, ja si jen s mou bujnou fantazii predstavil, jak toho pseka honime po stadionu s pumpickama…:D

            0 0
          • homat  

            S tím vstupem to bude horší, co já vím, tak chrti maj na start vstup přísně zakázán :-)

            0 0
          • Motyll  

            OK – vytiskl jsem si vase fota z profilu a nelepim ji je na misky. At trenuje.

            0 0
      • Bobesss  

        Psa tam loni někdo mě a nevšiml sem si, že by to někomu vadilo

        0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Jestli je na letní stadión vstup se psy nebo ne, nevím, zjistím to. Myslím si ale, že je… ale raději to zjistím.

        0 0
    • raceman  

      zdarec, sice letos nejedu, ale chtěl bych ti něco doporučit..

      Mohl by si dát echo do větších hospod po trati, protože například loni na lysé servírka vůbec neměla páru, že se něco takového bude dít a měla tam málo lidí a pod.. tak aby se mohli dostatečně připravit a předzásobit ;-)

      0 0
      • Vevoda  

        Není nad pořadný zázemí.

        0 0
      • ROMAN_BIKE  

        ohledně hospod, kde si účastníci dávají razítka to děláme (nebo u většiny děláme, pokud někdo nezapomene…) ale taky se nám stalo že jsme se setkali s takovými, co o tom nechtěli ani slyšet… že tam žádné lidi navíc nechtěji, to jsme byli překvapeni. Tak jsme kvůli tomu tehdy tam neudělali kontrolu.

        Jinak máš na mysli nějakou konkrétní hospodu?

        0 0
        • jecnak  

          Musim rict, ze kapitalismus na severni Morave doted nechapu. Kazdy rok se divim spouste veci.

          0 0
          • Aja  

            Hmmm, ja se zase divim spouste veci v Praze, to je vec zvyku.

            0 0
          • Medunka  

            Severni Morava je jeste v poho, ale Slovensko je nejak mimo.

            0 0
            • homat  

              S tímhle přesvědčením jsem odjížděl na jaře bikovat do okolí Liptovské Mary a vracel jsem se s úplně opačným názorem, a to že nic nefunguje u nás.

              0 0
              • Medunka  

                Kolem LM je to v poho, pak ruzny chaty, boudy ve VT jsou rady za klienty, ale hospody ve vetsich mestech jako Poprad, Kosice, bohuzel i Blava, na klienty kaslou a musim rici, ze to neni jen jejich obcasny „odpor“ k cechum, chovaji se tak k svym ;-(

                0 0
            • jecnak  

              Jo to uz je kapitola sama pro sebe.

              0 0
          • ROMAN_BIKE  

            za chování některých hospodských (číšníků, servírek, apod.) v některých horských chatách v Beskydech se upřímně stydím. A jak jsem psal, jak jsme se kdysi jednou setkali u jednoho přímo s odporem vůči bikerům, tak jsme raději změnili o kousek trať… než tam riskovat nějaký konflikt. Bohužel situace je taková. Na druhou stranu jsou ale Beskydy dost svobodné, co se týče pohybu na horských kolech, jsou jen ty 3 místa/oblasti, kam je zákaz, jinak pohoda.

            0 0
            • Pablo  

              V neděli nám jeden hospodskej na Oldřichovskym sedle (Liberecko) při otvírání řekl „no jo, cyklozmrdi, vy si stejně nic nekoupíte“ – všude se někdo najde.

              0 0
          • TinkTink  

            Jenze v cele CR zadny kapitalismus neni…todle co tu je, je hodne posahany pokus o kapitalismus…tzn­.socialismus v prevleku…

            0 0
            • Luka  

              socialismus s lidskou tvari? to uz tu bylo… ;)

              0 0
              • Bobesss  

                Nechte tu politiku do jiné diskuze. Je to na hovno, každej to ví, tak proč to řešit tady???

                0 0
                • Luka  

                  zes nam tu sahodlouhou debatu teda utnul! ..... :///

                  0 0
                  • Bobesss  

                    Tak to se omlouvám, ale co tak jiné téma…třeba co myslíte, jaké na Drtiče vyjde počasí? Nechci zase moknout :-)))

                    0 0
                    • faster  

                      Hm ja taky ne,ten dešť mně děsně sral.zmokl sem jak pes

                      0 0
                    • Luka  

                      chcete presnou predpoved? .. neni problem… cely patek tam bude lejt jako z konve. v so 3:00 zacne dest ustavat. Rano v 6:00 bez deste. 9:00 mozna prehanka, ale spis jen zatazeno, 12:00 bez deste, 15:00 bez deste, 18:00 bez deste. (bez deste znamena, ze prsi tak malo, ze se to neda merit na mm/m2)… staci? :)

                      0 0
    • mastihuba  

      Dybyste někdo měl z Brna flek v sobotu ráno tak by se mi šiknul. Pokud ne tak mám 3fleky volný.

      0 0
      • medved.m  

        Ahoj mastihubo, psal jsem tu nabidku uz docela davno :-) Byl jsem domluvenej s jednim kamosem – odrekl – pak s dalsim – zbabele vzdal – tak ted zase vypada ze jedu z Brna sam. Urcite se muzem domluvit. Mohl bys jet uz v patek navecer? Jestli tedy bude souhlasit Honza z H, ktery nam slibil nocleh v Hranicich a pripoji se tam. Plati?

        0 0
        • Honza z H  

          Plati to tak, jak jsem ti psal v mailu. Jak budete definitivne dohodnuti, tak mi dej vedet na mail.

          0 0
      • Motyll  

        ???

        0 0
    • kolda  

      nejedete někdo z OL? pojedu asi v pátek navečer, zpět v sobotu večer. místo v autě mám. můžu vzít 3 kola.

      0 0
    • Bobesss  

      Zdar, když už je tu ta burza volných míst…Jedeme z Krnova, kdyby někdo po cestě chtěl vzít…Stačí napsat :-))

      0 0
    • foxhound  

      zdar, tak s kým se sejdu na startu? ;-)

      0 0
    • BOBEK  

      Poradil by mi někdo bikový program na neděli ? Jelikož se společně s dalšími do Beskyd potáhnu z Pardubic (jistě, mnozí budou vážit i delší cestu), rád bych se po Beskydech projel i v neděli. Samozřejmě bude záležet na mnoha okolnostech, nevyjímaje fyzický/psychický stav po sobotě, stav kola a v neposlední řadě přízeň počasí. Moje dosavadní idea je taková, že bych v neděli přejel do Rožnova, odtama cyklobusem do Horní Bečvy a dále už v sedle bika. Nasměroval by mě někdo z tohoto bodu, kudy bych to měl nejlépe vzít abych se nepřipravil o skýtané fajnovosti ? ;o) Předem díky !

      0 0
      • Vevoda  

        Z Rožnova na Bečvy je to po rovině, dá se to ujet není to daleko.

        0 0
      • pitos  

        Jelikož chceš vyjíždět z Bečvy tak ti neporadím. Tuto část Beskyd sice také znám ale zase né tak dobře abych mohl radit. Nejlepší ježdění v Beskydech se podle mě nachází ve východní části. Kdybys chtěl poradit něco od tama tak klidně napiš.

        0 0
        • BOBEK  

          Určitě dám na radu místně ostřílených borců – můj plán není dogma. Takže to hrň na mě ;o) Dík !

          0 0
          • pitos  

            Nevím kde budeš ubytovaný a tedy odkud můžeš vyjet, tak ti tady napíši zhruba nějaké trasy které jde různě upravit a kombinovat. Celý hřeben od Prašivé,přes Ropičku,kolem Javorového,Kalužný ,Slavíč,Malý Polom,Bilý Kříž,Konečná. Nebo třeba B.Kříž,M.Polom,Vel­ký Polom,Severka Dále pak V.Čantoryje,Velký Stožek,Bahenec Pokud bych věděl odkud můžeš přesně vyjet a o co bys měl z tohoto zájem tak mohu napsat k trasám více.

            0 0
            • BOBEK  

              Moc hodnej, díky ! Ubytovaný budu v Rožnově. Vyrazím tedy buď z Rožnova nebo se přesunu cyklobusem kam bude potřeba (kam doporučíš), viz. link s jeho trasou. Ještě jednou moc díky ! www.beskydy.cz/…/clanek.aspx?…

              0 0
              • pitos  

                Ono z Rožnova to je dost daleko,ten cyklobus taky není nejideálnější protože asi nejlepší „starty“ by byly někde kolem Javorového nebo B.Kříže. Ty máš blíže ten Kříž tak bych se zaměřil na něho. Z Konečné na B.Kříž a dále M.Polom,Slavíč a podle chuti,můžeš pokračovat po hřebenu,Kalužný ,Velký Lipový,Ropička. Nebo ze Slavíče si zajet na na Kozubovou či Ostrý a zpět. Nebo z toho M.Polomu pokračuj na ten V.Polom až Severka.To se ale ocitneš na druhé straně pokud by ses nechtěl vracet stejnou trasou tak jedině od tama nějak vlakem.Ale je to hřeben nádherný:)

                0 0
              • pitos  

                A vypadá že na toho Drtiče taky přijedu,sice mě maratony a podobné akce moc neoslovují ale jak nebude přšet tak tam budu. Největší chrůzu mám z obraceného tempa maratonu,jezdí se rychle do kopce a pomalu dolů:)

                0 0
                • BOBEK  

                  Super, ukotvím pro mě zatím nic neříkající termíny (fakt to tam neznám, pardon) do mapy a rozhodnu se. Proč obrácené tempo maratonu ?

                  0 0
                  • miche  

                    ad tempo – asi narazka na chrtaky na HT :-)))

                    0 0
                  • pitos  

                    No vždyť sem to napsal,na takových akcích se jezdí rychle do kopce no a pomalu z kopce.V trochu náročnějším terénu se dokonce tlačí dolů. Já jezdím přesně obráceně a proto mi to nevyhovuje. Vím jak to chodí,já do kopce pustím každého kdo mě bude chtít předjet,klidně i zastavím. Jak jedeš dolů tak se ti tam všichni motají,plno jich tě nepustí.

                    0 0
                    • medved.m  

                      Vím jak to chodí,já do kopce pustím každého kdo mě bude chtít předjet,klidně i zastavím. Ja klidne pustim jeste Tebe, aby Ti to nebylo lito (22–32, muj oblibeny prevod. A hlavne kochat se :-)

                      0 0
                      • Luka  

                        to je zajimavy, ze ja tyhle „kochaly“ nikdy nepotkam na trase Prevod mam pravda 22–34, ale i tak… :´-(

                        0 0
                        • medved.m  

                          :-) To bude určitě tím, že vloni jsem nejel. Ale vážně – nechápu, jak jsem mohl léta všecko trhat jen na prostřední placku. Pak jsem objevil kouzlo 44-ky, ale když jsem definitivně pochopil, že rozpálená silnice není pro mne a z kiláku lesním technickým trečíkem je možno mít větší radost než z dvaceti asfaltovým mořem, nalezl jsem největší zalíbení v „podšálku“. Pokonverzovat s děvčaty venčícími na stezce své pejsky, pochválit rasu (a skrze sůl v očích nepřehlédnout, že děvče je ve skutečnosti chlap a naopak pes jeho odskočivší si děvče :-) … jen té techniky i vytrvalosti kdyby se více dostávalo…

                          0 0
                    • pened  

                      souhlas, zkusenost hlavne z lonskeho rocniku. A nektere typy maji talent tlacit ty kola v te nejlepsi stope – a jeste se divi co po nich chces, pokud maji uhnout.

                      0 0
                    • kámen úrazu1  

                      Proč by Tě měli pouštět? Snad jen pokud tlačí, ale když jedou… Pokud je chceš předjet tak si musíš najít stopu sám. Vím, jak je situace, kdy musím kvůli tomu přede mnou být pořád na brzdách, nepříjemná. Kola se začnou smekat, je to míň stabilní. Ale buď mám na to, abych ho bez ohrožení předjela nebo držím hubu a krok. Nemůžu přece po jedinci technicky slabším víc než jsem já žádat, aby se kvůli mně klidil z lepší stopy a tak při sjezdu ještě víc riskoval. Nechci to ani když někoho vyjímečně předjíždím do kopce. Buď na to mám, abych ho předjela horší stopou nebo zpomalím a počkám si na místo, kde to půjde líp. Něco jinýho to je u tlačících. U nich mě štve, když zaberou lepší stopu a nejeví ochotu uhnout.

                      0 0
                      • Luka  

                        rozumny nazor, a vidim to stejne. a nepredjizdim :) A kdyz to jde, uhnu a necham predjet. Nejsem zavodnik, nemam potrebu zdrzovat rychlejsi a nesnasim, kdyz me nekdo „tlaci“ pred sebou.

                        0 0
                      • JSt  

                        pokud je slusny, mel by te pustit. je to opravdu jen o slusnosti. i v f1, kdyz slabsi jezdci dostavaji kolo, tak uhybaji. rozhodne se mi ale dela zle, kdyz nekdo pokrikuje neco ve smyslu uhni pi*o aspod. (videl jsem na vlastni oci).

                        0 0
                        • kámen úrazu1  

                          Bavíme se o stejný situaci? Mám na mysli technický sjezd či výjezd, kde je mnohdy jedna stopa víceméně jednodušší a tou se většina snaží jet. To se má pomalejší ze slušnosti vyhnout na horší stopu a riskovat, že si nabije? To u mě nehrozí, neuhnu, když si myslím, že bych tím sebe ohrozila. Stejně jako nepředjedu, když nevidím před sebe, nemám důvod nikoho ohrožovat, sebe ani předjížděného.

                          Ve F1 jezdí i na singlíku a po kamenech a kořenech? Na široký cestě se uhnu a problém mně to nedělá, ani na mě většinou nemusí nikdo houkat, stačí slyšet řachtání kola silnějšího jedince. A klidně se vyhnu na horší stopu, třeba na šotolinu a nechám chrtovi ujetou hlínu. Pokud mě dojíždí z dlouhý trati tak je to u mě pravidlem.

                          0 0
                          • Pablo  

                            Máš naprosto správný pohled na věc! A srovnání s F1 dost kulhá, tam jde o to „dostávají kolo“ ale nikdo v žádných závodech neuhýbá, když je ve stejnym kole, což je náš případ. Je na technicky/fyzicky vyspělejším závodníkovi, aby si našel vhodný místo a bezpečně předjel. Tlačení je jiná, tam je to jasný, kdo tlačí, má jít ze stopy.

                            0 0
                            • JSt  

                              no, ja parkrat na nejakym xc uhybal borcum, co mi to kolo nalozili O:-). jinak souhlasim s kamenem. zalezi na situaci…

                              0 0
                        • vlk  

                          Pokud je opravdu o tolik lepší než ten koho předjíždí, tak si ho objede i horší stopou. Je to jen o technice, zkušenostech a schopnostech. Také předjíždím převážně z kopce a nikdy po nikom nechci, aby mi uhýbal, jen ho upozorním z které strany jedu, aby si dal bacha, nelek se a nezmatkoval.I v těch nejtěžších technických sjezdech jsem předjížděl třeba i tandemy, a to už není vzhledem k délce sranda a nikdy žádný problém.

                          Do kopce, zase většinou bikeři předjíždí mě. V předjíždění jim nebráním, ale také kvůli nim nejedu ve škarpě.Nikdy si nikdo neztěžoval a človíček, co chce, abych mu mimo stopu vyhnul, tak nemá na to, aby mě předjel.Někdy mu sám uhnu a to tehdy, když se na mne moc lepí a znervózňuje mě to.

                          0 0
      • pened  

        pokud pojedes z Roznova smerem na Becvy, doporucuji (silne) dotahnout to az na Trestik, prip. Bumbalku. Odtud je pekny hreben Bumbalka – Trestik – Solan – Tanecnice – (tedy se muzes rozhodnout podle chuti atd.) – (a) smer Roznov – das se doprava – a pokracujes na Hazovske dily – Roznov (b) smer Vsetin – smer na Ptacnici. Po dojeti na Ptacnici bud odbocis k chate anebo pokracujes k hospode u Busu (pekne sjezdy). Od Busu pres kopec a jses v Roznove. Jsou to jedny z nejhezcich hrebenovek v Beskydech. Cestou na tu Bumbalku muzes vyuzit cyklobus (kolem 8.30 jede z Roznova)

        0 0
    • kolda  

      budete někdo v pátek na místě? přemýšlím, že bych dorazil už v pátek večer a přespal v areálu stadionu ve stanu. parťák přijede až v sobotu ráno, tak bych rád zašel na pivo a seznámil se zase s pár lidmi z b-f:)

      0 0
      • JSt  

        ja zatim vypadam, ze dorazim uz v patek na stadion.

        0 0
      • Luka  

        no, my budem uz od patka, ale parit by se melo v roznove, bo tam mame ubytko :)

        0 0
      • Martula  

        Taky razím určo v pátek… postavím stan…a pak se uvidí :)

        0 0
        • kolda  

          já bych navrhl pevný sraz v pátek večer pro všechny, co by měli zájem.

          0 0
      • kochese  

        Stavet stan je ztrata casu, stejne jako loni budeme spat na tribune, veci v aute a kolo uvazane retezem k zabradli. Pred spanim pivko v utrobach tribuny.

        0 0
        • Dr.Drejg  

          No my už sme trochu zhejčkaný a stan postavíme. Kolem čtvrtý vyrážíme z Prahy, tak doufam, že dorazíme co nejdřív, ať ještě stihnem zajít někam na pivko.

          0 0
      • ROMAN_BIKE  

        přímo v tribuně letního stadionu, jak bude probíhat prezentace, tak čepované pivko určitě bude, s jídlem nevím, to bych např. doporučil restauraci AS u zimního stadionu, k ní se jede kolem kostela parkem, pak vlevo a tam to je, naproti vchodu od zimaku.

        0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ještě bych chtěl všechny varovat, bohužel se už jednou stalo že bylo na Drtiči ukradeno kolo, prostě účastník dojel, už za tmy, asi po deváté, jen se šel nahlásit že dojel a někdo toho využil ad dveří mu vzal kolo. V tu chvíli tam asi kromě zloděje nikdo nebyl. Prý ale policisté toho zloděje za pár dnů našli a kolo vrátili. Tak si dávejte pozor, i na chatách a raději jeďte po dvojcích nebo po skupiných a vždy někdo kola hlídejte.

      0 0
    • Habib  

      Se trochu prizivim. Kudy na Drtice autem z Prahy? Jedu tam po ctvty a furt nevim…Zkousel jsem to pres Hradec, ale tam byl silenej provoz prave za Hradcem…brnenska je zase sazka do loterie co se prujezdnosti tyka…prazaci, poradte :) P.S. jsou na brnensky nejaky vetsi uzavirky?

      0 0
      • Honzas  

        jel jsem minulej patek po D1 za Brno a jedinej problem byla bouracka v Brne. takze se stalo skrz mesto. jinak to jelo celou cestu plynule, bylo dost aut. uzavirky si myslim, ze zadny nejsou. vyjizdel jsem z Prahy kolem 4 a jeste jezdilo i dost kamionu. od 5 maj zakaz a nektery to i dodrzujou, tak pak to bude si myslim o neco lepsi.

        0 0
        • Honzas  

          jo akorat najizdim u Jesenice, takze se mne netyka ten pruser u Chodova.

          0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Nejjednodušší a nejrychlejší je to klasicky pořád po dálnici – Praha, Brno, Olomouc, Hranice, Nový Jičín a pak zkratkou přes Rybí na Kopřivnici a nebo trošku naokolo přes Příbor, to je už skoro jedno.

        Teda my tak z Kopřivnice do Prahy jezdíme a myslím že nikdy jinak.

        0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Jinak jak píšu na webu www.cykloart.cz/drtic

      tak 500 bikerů se již přihlásilo a konečný limit 560 účastníků se blíží.

      Nejdříve jsem totiž vyhlásil stop stav při 500 přihlášených účastnících, ale pak jsem dostal info, že medailí bylo vyrobeno více, tak jsem ještě přiobjednal počet cedulek a zjistil počet map a stanovil nový limit, „přes který nejede vlak“. Prostě 560 lidí je to největší maximum.

      Nyní se přihlásilo asi 510 bikerů, ale stává se že 50 přihlášených běžně (a i více) na Drtiče nepříjde.

      0 0
    • Bobesss  

      Krom počasí samé „dobré“ zprávy…Aktuálůní info že mi vyhořel parťák, střevní viróza. Takže to vypadá že pojedu sám,pokud jedete někdo taky sami a nechcete být v první desítce,protože to chci jet fakt na pohodu,dejte vědět. Jinak na místě budu už v pátek viz sraz na www.bike-forum.cz/…9/forum.html#…

      0 0
    • Martula  

      Tak pomalu zabalím a razím… zatím čau… :)

      0 0
    • Hynas  

      :o))) Tak jsem dojel na pátém/šestém místě. Polozávod byl skvělý!!! Díky Romane a všem pořadatelům…:o)))

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ahoj všichni, tak máme po Drtiči, jsem zvědav na vaše názory. Na stránku Drtiče jsem už dal nějaké fotky, zatím jen ze startu, jedno video a ankety, kde si můžete zahlasovat jak jste byli spokojeni.

      Roman, pořadatel www.cykloart.cz/drtic

      0 0
      • Pablo  

        Někde ve sjezdu z Lysý jsem přišel o zadní destičky, takže všechny ty následující bahnitý sjezdy jsem jel jen s přední brzdou, po cestě defekt (neměl jsem náhradní duši, trochu jsem se prošel), doma jsem zapoměl flašky na kolo, takže jsem táhnul jednu petku v batohu co celou cestu tlačila, ale přesto se mi Drtič opravdu líbil, na lidech bylo vidět, že se jede nezávodně a všechno bylo mnohem víc v pohodě než na klasických maratonech. Trochu mě mrzelo, že i tak si to někteří zkracovali po asfaltkách, čekal jsem víc tajných kontrol, který by to výsledkově oddělily. Možná by to chtělo taky ještě jednu wapku. Ale celkově spokojenost, organizace zvládnutá parádně, díky.

        0 0
        • pitos  

          S tím zkracováním a usnadněním si trasy po asfaltu souhlasím. Osobně jsem nechápal jak plno bikerů dává přadnost asfaltu před terénem.Já to objížděl v terénu co to šlo takže více tajných kontrol by se hodilo. Jinak akce super,počasí divoké ale nakonec to vyšlo parádně. Nejnáročnější bylo stoupání na Kněhyni kdy jsem toho měl už dost a neměl vodu. Special děkovačka "fasterovi"za nabídnutý chleba s řízkem,asi bych umřel hlady:)

          0 0
          • faster  

            to Pitos neni zač po minulem drtiči sem si raději vzal vice jidla než miň.tež mně s toho baglu boli zada.jinak supr dojezd do cile 3bikeři na fulech.biku zdar

            0 0
      • kámen úrazu1  

        Moc se mně to líbilo. Počasí vyšlo perfektně, výjezdy i sjezdy jsem si užívala, pohoda, pěkná amtosféra při prezentaci i na trati, od Kociánky jsme si s kamarádkou užívaly příjemného pánského doprovodu. :-)

        Romane, jak dopadl biker, který nezvládl sjezd do Černý a rozrazil si ret, máš nějaký zprávy, bude v pořádku? Pohled to nebyl pěkný, ale držel se statečně. Ještě jsem zaslechla něco o zlomené ruce nebo noze… bohužel tomuhle sportu se úrazy nevyhýbají. :-(

        0 0
        • riku  

          Byl jsem jeden z toho „doprovodu“, byť až z Pusteven. A měl jsem co dělat, abych udržel tempo…

          Drtič forever…

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Říkala jsem si, že jsme se na Pustevnách asi rozmnožili. :-)

            Na hřebeni za Švarnou Hankou se ke mně hlásil další bikeforák. Jestli prý nejsem Lucka. Možná myslel Luku, holt je slavná. :-) Ale můj nick taky znal. Já bohužel zapomněla s kým jsem měla tu čest. Jsem ostuda.

            0 0
            • Krutor  

              Tak to sem byl určitě já. A spletl sem si tě s Lukou. No stává se, nakonec, my z veteránský kategorie na to máme občas i právo :-)))

              0 0
            • medved.m  

              Jestli's to byla ty, „vudkyne“ skupiny, co odjizdela kolem sedme z Pusteven, dve holky obklopene bandou samcu, tak jsi taky slavna :-) Mas cervenyho autora s otocenym predstavcem, a jak jsi nekde psala, ac na fotce v profilu vypadas vyssi, ve skutecnosti jsi drobna stihla postavicka. Ta Tva kamaradka s nadherne jemnym hlaskem o Tobe mluvila jako o Katce a hned jsem si myslel, ze to budes Ty. Nespletl jsem se? Pak Vas obe pozdravuju :-)

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Nespletl ses. :-) Marice pozdrav vzkážu hned zítra, jedem se večer trochu projet. Tož ahoj (nejdýl) na příštím Drtiči!

                0 0
      • slou  

        Tož letošní Drtič byl o5 fajn.

        Trošinku jsem by zklamán když po dojezdu pod Kněhyni nikde nebyla tajná kontrola :) tam by byla zasloužená a asi by ji nikdo nepřehlídl díky rychlosti :) Počasí bylo vlastně taky vcelku dobrý … žádný hic, sice ráno trochu prádelna :) ale potom pohoda. Odpolední deštík byl osvěžující a bez něj bych si to asi ani tak neužil ;) Dobrý bylo, že se do cíle pěkně protrhaly mraky a vylezlo i slunko. Letošní sjezdíky jsem si pěkně užíval, byly výživné a mokré kořeny nedávaly moc odpočinku. Odklon trasy pod Kněhyni oproti loňsku byl povedený.

        Takže příští rok (s novou trasou?) zase.

        0 0
        • faster  

          kotnik na třikrat zlomeny biker v tunelu nezvladl sjet,kluzko…skončil v peči zach.služby

          0 0
      • Splinter  

        Tož Drtič opět supr:) Akorát vybaven předpovědí, že když začne pršet tak snad ani nepřestane sme to vzali od Bílé kolem Šance a směr Kopřivnice… Trochu jsem pak litoval, protože se to roztrhalo a nakonec bylo hezky ale i tak zase fajn zážitek a trasu sme nakonec měli taky pěknou:) Cca 2300 převýšení a 100km.

        Za rok zase a trasu celou a novou:) Už se těším…

        0 0
    • kolda  

      taky se přidám ke spokojeným komentářům. deštík mě chytl v půlce, nejdřív mě to rozladilo, ale trať dostala novou dimenzi a aspoň mě to donutilo jet rychleji do cíle :)

      jediná připomínka – taky si myslím, že u Kněhyně by měla být kontrola. když nic, tak jako „odměna“ pro ty, co si nezkracují..

      tak příští rok zase!!

      0 0
    • kolda  

      taky se přidám ke spokojeným komentářům. deštík mě chytl v půlce, nejdřív mě to rozladilo, ale trať dostala novou dimenzi a aspoň mě to donutilo jet rychleji do cíle :)

      jediná připomínka – taky si myslím, že u Kněhyně by měla být kontrola. když nic, tak jako „odměna“ pro ty, co si nezkracují..

      tak příští rok zase!!

      0 0
      • Bobesss  

        S těma kontrolama souhlasím, když sem od manželky v tel. slyšel, v kolik už byli někteří v cíli, nechce se mi věřit, že si to fakt nikde nezkrátili. Jinak byl Drtič fakt super a déšť tomu dal grády, protože některé rozbahněné úseky byly fakt bezvadné

        0 0
        • Habib  

          A proc by si to proboha nezkratili? My jsme jeli prakticky polovinu trati jinudy a nestidim se za to…Drtic prece neni o nejakym umisteni a „chrteni“…alespon tak to vidim ja…

          0 0
    • Medunka  

      Bylo to fajn, přežila jsem, ujela jsem to celé. Dík Ječňákovi, že nakonec odolal touze být ve 2 na stadioně a fotit a na misto toho se ploužil se mnou. Škoda těch tajných kontrol, když už se člověk škrábe na kopec, je fajn odměna mít razítko navíc ;-)

      0 0
      • faba  

        Nenašel někdo cestou na Pustevny červené brýle? Povedlo se mi je ztratit nahoře v tom výjezdu a už se mně nechtělo vracet dolů a hledat je. :-(

        0 0
        • Medunka  

          nasla jsem jen cire ve sjezdu za prvni tajnou kontrolou a ty jsem odevzdala v cili

          0 0
      • jecnak  

        Nakonec si slecna vyplouzila 3. misto v zenskejch :-P

        0 0
    • Luka  

      Musim pochvalit uzasnou akcicku… Uz v patek to zacalo predzvesti, ktera nam naznacila kam se letosni drtic bude ubirat: pri preprave z Prahy doslo k ohnuti patky prehazovacky Vizlika. Po narovnani jsme spolu s Vvychodoceskou bandou vyrazili v pul desate do hospody na veceri, kde nam predhodili jidlo a v deset nas zkasirovali a prakticky vyhodili, ze uz zaviraj. Rano probehlo celkem prijemne, az na parkoviste, ktere nejaky zdatny zemedelec posypal konskym hnojem (asi aby asfalt dobre rostl). Dojezd ke startu vtipne Habib zahajil nevycvaknutim s novymi kufry ze starych pedalu a epesne „ulehnul“ na bok. Start, první kopec… letos potkavam i lidi – wow! Vyjezd na Ondrejnik ukazal, ze s mym pochroumanym kolenem je to horsi, nez si snazim namluvit. Slapu jen levou nohou. Jupi, tajna kontrola. A potkavame dalsi drtice, konkretne TinkTinka, Hanze a spol. Bleskove se domlouvame a skupina 2nemocnych frirajderu, jednoho fullisty, jedne slecny v plne sile, druhe slapajici jen jednou nohou a jejiho zdatneho doprovodu vyrazi trochu jinudy rovnou na Pustevny. Sjezd ze Skalky byl hodne zajimavej. Zjistuji, ze nejen ze nejde jet, ani stat v pedalech, ale dokonce uz nemuzu z kopce ani jit. Bruslim tedy levou tretrou v kameni a opiram se celou vahou o kolo. Kopec na Pustevny se mi nejakym zazrakem podarilo vyjet „priskoky“.. 20m jizdy, 20m chuze, odpocinek, svacina v podobe lesnich plodu. Z Pusteven to valime po silnici, ale kluci si dali sjezdarskou trasicku (zelenou z Radhoste). Na singliku do Raztoky muj prvni – a jediny – pad. Slapat jen jednou nohou a zkouset manevrovat na namoklych korenech statneho parezu se ukazalo jako spatny napad. Leham si za Tinkova halekani „ja to videl! Ja to videl!“ primo na parez… Hm, parada, vycvakavam chore zbytky sveho tela a potupne tlacim. Odhodlavam se k navratu po silnici. Posledni kopec byl prilis silne lakadlo dokazat si, ze i jednou nohou to jde. Zjistuji, ze do kopce nemuzu uz ani jit. Zatinam zuby a upinam sluch ku stadionu, nic.. jen zrychlujici chrti kteri kolem me tlaci rychleji sve ore nez ja mi naznacuji, ze uz je to opravdu ten nejposlednejsi kopecek. Prehoupnuti pres vrchol, sjezd do cile a huraaaaaa!!! Sumasumarum: 2 razitka, 60km, koleno ve fazi rozkladu, sedrena noha a na stehne ukazkovy pekne vyvedeny bifťour… dojmy?? Jako kazdy rok paradni, letos jeste umocnene tim, ze to pro me byl opravdu zdrcujici drtic.. takze hura hura, a pristi rok zas!

      0 0
      • faster  

        Počkej ty si jela 60km,ten zbytek si jak .....?ja dikybohu sem neměl ani jeden pad i když z Pusteven ten sjezd po zelene sem balancoval na šutrech už jsem se viděl dole.pak jsme s pitosem a bradkinem dojely společně do cile on udělal sveho „supermana“…letos jsem to zvladl rychleji jak minuly rok.bajkeři tak za rok v Kopru…na Drtiči :-))

        0 0
        • Luka  

          no proste dalo nam to 60km tim, ze jsme to strihli z Ondrejniku pres Skalku na Pustevny a pak do cile primo po trase (ci velde po silnici)…

          mozny to je, ze to byli nasi kluci :) oni byli moc hodni, vazne, do kopce me setrili a z kopce dole vzdycky cekali, hlidali me a i kdyz videli, ze toho mam plny zuby, byli zlati: timto jim dekuji a i Bublikovi samozrejme!

          0 0
      • Bobesss  

        Klobouk dolů.V takovém stavu bych se na to asi víš co. Míjeli jsme nějakou skupinku co kluci čekali na holku, co ji bolelo koleno. Možná si to byla ty, nevím.Ale i tak máš můj obdiv

        0 0
      • Daník  

        co ti závidím, je optimismus – na tvém místě bych asi zvažoval, jestli se takhle zmrtvit nedá za nižších nákladů někde v okolí Prahy ;-)

        0 0
      • Medunka  

        Na stadione si pak byla docela v pohode, to te necim Habib nadopoval ne?

        0 0
        • Luka  

          nojo, kdyz sedim, jsem v pohode :)) a doping byl jen dzus :) a vidina vany a postele

          0 0
    • Tomin  

      Můj druhý drtič.Zážitky super až na to že bych uvítal svou daleko lepší fyzickou připravenost.Na Kněhyni už jsem se prostě vyškrábat neuměl takže jsem minul odbočku a valil po asfaltu(nekamenujte mě) až do Kopru. Sjezdy byly naprosto famózní a ikdyž mě při brždění neskutečně bolelo zápěstí tak jsem si je užíval jak to jen šlo…POnaučení pro další ročník:Musím hodně jezdit,hodně jezdit…

      0 0
    • Martula  

      Letošní Drtič se povedl moc! Zrovna jsem dokončila zprovozňování kola :) V pátek večer jsem zabuchala kolíky od stanu, pak začalo pršet, takže načasování akorát :)

      Diskotéka u koupaliště byla hoodně hlasitá..tož jsem usla až kolem 3. hodiny ráno.. v 5 už jsem zase nemohla spát, asi nedočkavostí :)) Tak jsem koukala do stropu stanu, převalovala se.

      Poslední úpravy a vyrazilo se na start :) Úderem půl osmé se vyrazilo. Na Lysou jsem to letos vyšlápla o hodinu a půl dříve než minulý rok..nevím čím to..asi tou saunou okolo, mám ráda rozmanité počasí a „extrémy“ :) Tam se trošku ochladilo, tak jsem se přioblékla a mazala dále, hodinku vydatněji pršelo, pak se to počasí rozmyslelo a vykouklo i sluníčko a modrá obloha. Občas v dálce zaduněl dajaký hrom. Ale nespadla už ani kapka. Maximálně mně z nosu jak jsem urputně spěchala do cíle :) Blatíčko bylo tady vydatné, ale všechny sjezdy i tak šly sjíždět.

      Kněhyni jsem už odmítla jet, prostě jsem si řekla, že už na ni nemám, tak jsem odbočila na Martiňák, o pár serpeninek dříve než byla odbočka na Kněhyni. Drápala se po žluté, tlačila a na Martiňáku dalších 8 km na Pustevny.. Na výběr bylo ze zelené a červené.. tak jsem se vydala po červené běžkařské.. pak byla odbočka kamsi do lesa (prý 3 km na Pustevny-hore do lesa-kolo na hřbet), na to už jsem neměla, tak jsem pokračovala dále po vrstevnici a dorazila na silnici. Hlava mi řekla dolů…Chyba! Cedule Prostřední Bečva-myslela jsem, že mě omeje! ..Dolní Bečva-Rožnov pod Radhoštěm!! Vytahuju vyplý mobil, který zprovozňuju usazená na autobusové zastávce a volám: ,,No kde seš? V Rožnově! Co tam děláš?.. No jsem tady! Jak de to daleko do Kopřivnice??? 30 km! To si děláš srandu!…Ne." Pokládám mobil, zděšena… Nasedám na kolo a šmrdlu na Pindulu, do Frenu, na kruháči potkávám lidi s cedulkama!! Hurá! Je to Motýl a Martin!-(kamoši:)

      Jsem už úplně vycuclá, poslední kopeček před cílem už motám nohama jak duch. Byli hodní a počkali na mne.. Poslední sjezd a jen vidím jak Martin se smíchem mizí v křoví v pravotočivé zatáčce..vše dopadlo dobro :) Zahučel tam pěkně, ale nic se mu nestalo. Stadion! Hurá! „Rožnovačka je tady“..... 130 km, 9:40 h. v sedle.

      Supr akce, příští rok se těším zase! Biku zdar :) a Romanovi a ostatním díky!

      0 0
    • miche  

      Vynikajici byla rano ta pani, co stala hned za kluzkym podchodem, nabizejici casopis „Probud se“ :-))))

      0 0
      • Tomin  

        Jooo,ta byla úžasná…:-)

        0 0
      • Tomin  

        Jo a když už jsme u různých individuí které jsme po cestě potkali, potkali jste někoho kdo by vám nadával nebo jinak lamentoval nad touto akcí.Já teda jo.Bylo to při jednom sjezdu (tuším do Starých Hamer,ale nejsem si jist) kdy turistická stezka vedla po trávě kolem několika chalup.No a jeden frajer zaparkoval svou RAV4 na NĚMECKÝCH značkách přímo do trasy,samozřejmě mohl kdekoli jinde,tak,že se nešlo jinak vyhnout než zastavit a opatrně se proplazit kolem auta abych jej nepodřel.Komentoval to slovy že tohle musí skončit,tam se na kole prostě jezdit nebude,je to turistická stezka a je jen pro pěší a pro auta…Jéééé jak já mylujy takové člověk… :-))))

        0 0
    • Palo TT  

      S Drticom klasicky velka spokojnost. Aj to pocasie nakoniec celkom vyslo. Minule dva rocniky som uplne premokol a premrzol v silnom dazdy (2005 na Javorniku a 2006 na Pustevnach). Teraz len cca. 30 minut miernejsie prsalo (Visalaje – Hanka), ale potom vyslo aj slnko.

      Potesila aj moznost parkovat autami a stanovat v zadnej casti stadionu.

      Defekt nebol ani jeden, len po dojazde do ciela som nasiel v zadnom plasti odznak s celkom vystiznym textom. Po jeho vybrati plast vyfucal. A ako bonus na druhy den rano bola prazdna aj predna pneumatika :) Dan za krasny technicky zjazdik po zelenej z Pusteven som zaplatil stratenim blatnika :) Takze sa tesim o rok na novu trasu.

      0 0
      • Bobesss  

        Nebyl si tam náhodou na tom Trancovi?

        0 0
        • Palo TT  

          Pokial myslis ten Trance vo velkosti XL, tak som to bol ja.

          0 0
          • Bobesss  

            No jestli seš to ty, co tam montoval ten blatník, tak asi jo. Jak si dojel,dobrý? Já když dorazil, už si tam nebyl :-)

            0 0
            • Palo TT  

              Dosiel som v pohode, len blatnik som stratil – asi v tom technickom usek (tusim zelena znacka) pod Pustevnami, lebo hore som ho este mal. Mal som ho namontovany 1 krat, ale ten trail za to stal :) Domov som utekal narychlo a necakane – likvidovat skody po privalovych dazdoch.

              0 0
              • Bobesss  

                že sis tam nedal ty šroubky, co jistí ty přezky proti otevření?

                0 0
                • Palo TT  

                  Nedal, ale tam problem nebol, lebo som to omotal snurkou od topanok :) Odpadli 2 blatniky z toho druheho klbu, drziak ostal :) www.sks-germany.com/sks.php?… To bolo prvy krat, co som si povedal – je to plast, nebudem to dotahovat extra silno :) Ale aj tak, bolo to dotiahnute dost silno.

                  0 0
                  • Bobesss  

                    Zkus napsat na stránky Drtiče, moje říkala, že tam hlásili, že tam někdo blatník našel a asi dovezl do cíle.Třeba ho budou mít. Mě se to povolovalo taky,tak sem ty šroubky zakápl tím zajišťovacím lepidlem na závity a je klid.

                    0 0
    • Motyll  

      Kladnych ohlasu je tu spousty, vicemene se s nimi ztotoznim. Takze napisu jen ty negativni dojmy :)

      1. trasa – pro me jako jezdce byla (skoro) super. Ale mel jsem diky tomu, ze jsme startovali az po 8 hodine moznost videt co zanechava za sebou prujezd 500 hlaveho pelotonu. Exemplarni priklad byl sjezd po druhe tajne kontrole, kdy pesinka loukou dolu pripominala motokrosovou trat 2 metry sirokou. Bylo me tech chaluparu uprimne lito. A o kus dal po najezdu do lesa to kde kdo bral pres zmlazeni. A takovych useku tam bylo vicero. Skodime tim sami sobe.
      2. znaceni – letos jsem nemusel (vyjma kontrol) vytahovat mapu z batohu, vsude byly znacky. Trosku to tim ztraci svoje kouzlo a pripodotek „poloorientacni“. Skoda. Zaroven se divim hlasum, ktere chteji oznacit „nebezpecne“ zatacky, nebezpecne sjezdy atd… IMHO kazdy ma jet tak, na co staci. To znamena, ze se neritim jak bezmozek do zatacky, kdyz nevim, jak je ostra. Zvlast kdyz nejde o cas.
      3. kontroly – bylo mi lito, ze nebylo vicero tajnych kontrol. Knehyne uz tu byla zminena, ale hlavne ten posledni kopecek, ktery spousta lidi vypustila, by si TK zaslouzil. Proste trasa je nejakym zpusobem naplanovana, s nejakou obtiznosti a kdo ji nezmakne celou, neni Drtic :)

      Jinak to bylo fajn :)

      0 0
      • homat  

        k bodu 1 naprostý souhlas. Tak jak tady většina udává jak si užila bahnitý sjezdy, měl jsem opačný pocit. Bylo mi toho lesa líto.

        0 0
        • Motyll  

          Pokud je to po ceste, at bahnite nebo kamenite, nemam vyhrad. Tady to byly pesinky, ktere se po nasem prujezdu zmenily v bahnita koryta. To je apel na poradatele. Proste nelze poslat 500 lidi na uzkou rozbahnenou pesinu nebo louku. Musi si vybrat, bud bude poradat megaakci pro x-set lidi a povede to po cestach ktere jsou na to pripravene (typu vyjezd na Lysou z Malenovic) nebo bude poradat akce v komornejsim duchu a omezi pocet ucastniku, kterym ale zase muze doprat pesinky. Holt nas je moc a prirody malo. Bohuzel.

          0 0
          • JSt  

            imho to nebyla zadna tragedie. ty sjezdy jsme stejne jeli v potoku stekajici vody, takze skoda minimalni. tohle bych vubec nezminoval. navic i sami lesaci treba v okoli brna nastavuji limit na tech 500 ucastniku. zeptam se te jinak. jels ty bahnite sjezdy nebo jsi to objizdel, pripadne snasel ;-)? neber to nejak spatne. jen je zbytecne hledat problemy, kde nejsou.

            0 0
            • Motyll  

              Ani neobjizdel, ani nesnasel. Na takovy atrakce nemam kolo :) Precti si prosim, co jsem napsal. Pokud je to po ceste (bahno nebo kameni) nemam vyhrad. Kritizoval jsem pesinky a rozjizedeni pesinek do stran pres zmlazeni atd.

              0 0
          • vlk  

            Já jsem za to omezení počtu účastníků a výběr těch uzších pěšinek a technických sjezdíků a co nejméně asfaltu.

            0 0
          • jecnak  

            Nebyl jsi nahodou host Ester Kocickove v diskusnim porade o BIOzivote? Moc jsme se pri tom nasmali.

            0 0
    • mastihuba  

      ve mmě ten celkovej vztek postupně graduje, protože opět sem viděl obaly od tyčinek a karbogelů. Nebylo jich mnoho, ale byly. Když sem pak viděl týpka ve sjezdu z Ondřejníku jak se nevybíravě cpe dopředu v tom nejužším místě před vjezdem na širokou cestu, kde všichni ostatní jeli vklidu za sebou…(Moc mi nejde do hlavy proč má někdo potřebu se takto předvádět) Pro mne to byl asi Drtič poslední.

      Zas aby to nevyznělo nějak uplně skepticky, tak sem si celkem užil výjezd na Pustevny a sjezd po zelené. Krom toho jsem snad poprvní netlačil Janíkovo sedlo, což znamená že na tu zkracovačku sem odbočil asi pouze z lenosti. Nicméně jsem aspoň využil tu mapu. najeto 109km/3080m

      0 0
      • pened  

        no k tomu sjezdu napr. z Ondrejniku – otazka je cemu rikas bezhlave nebo nevybirave se cpat dopredu, kdyz ostatni jedou v klidu. Priznam se, ze sam jsem byl z tech co se celkem v tech sjezdech nesetrili a uzivali si je. Vzdycky jsem houknul kudy pojedu a bylo to. Problem je v tom, ze i ten technicky sjezd chce mit svou rychlost. Tam kde nekteri jedou temer na nulu, protoze to bud neznaji, neumi nebo se proste boji, ale je kolem nich misto,tak proc je neobjet. To bys opravdu temer ve vsech sjezdech bud tlacil nebo padal, protoze byly proste ucpane. A v tech sutrovych sjezdech to kolo proste musi frcet, pokud se tam nechces trapit – nejpomaleji neni vzdy nejbezpecnejsi.

        0 0
        • JSt  

          souhlas. nektere smotky, co jsem videl byly evidentne z prislisneho brzdeni. sklouzlo predni kolo a bylo vymalovany… abych byl uprimny, tak o sobe ve sjezdu nemam valne mineni (kor v blate O:-) ), ale co tam nekteri predvadeli… :-).

          0 0
          • Motyll  

            … nebo z nezkusenosti. Treba ten sjezd ze Svarne Hanky tlacilo dolu spousta lidi. Pritom to bylo nadherne jetelne. Tam jsem si dost uzival :)

            0 0
            • Martula  

              Ten sjezdík byl supr :) všechny byly jetelné s troškou obratnosti a opatrnosti, podle mně..

              0 0
            • JSt  

              ono to nekteri snaseli i z toho ondrejniku. jak rikas nezkusenost, nevyjezdenost. ale to bych spis cekal na nejakych tech padesatkach nez v beskydech na 120km nezavodu ;-).

              0 0
              • JSt  

                na druhou stranu tam vetsina ucastniku byla na slusne a jeste slusnejsi urovni ;-).

                0 0
        • mastihuba  

          aha tak to bych tě taky moh pokládat za někoho kdo to kolo nemá uplně pod kontrolou. :) Pustim to a ono to nějak vyjde že. :)

          0 0
    • medved.m  

      Jel jsem Drtice poprve a dal mi toho hodne poznat: Mam radost, ze to nejen ze jde – ze ja sam to dokazu. I kdyz asi pripraven lip nez jine roky, hrabl jsem si poradne (teda hrably si hlavne moje mythosy; priste budu muset obout lip). Beskydy jsou opravdove Hory s velkym „H“ a ten pocit, slezt na Lyse ze sedla, se fakt neda s pesim vyslapem srovnat a slovy popsat (a co jeste kdyby promluvil muj zadek po tom asfaltovem trhaku :-) Diky znova te mlade dame, jejiz pritomnost mi nejen nedovolila zbabele slezt a dat vlkovi odpocinout, ale primela jeste vrazit o ctyri zuby tezsi prevod :-) Nejakou dobu mi ted bude me vikendove skotaceni v Moravskem krasu pripadat jen jako lehke zpestreni vyletu na pivo. I kdyz mne se, az na jednu sklopku ve stoupani, havarky a defekty nastesti vyhnuly (tuky-tuk), poznal jsem, ze lidi, co se nikdy nevideli, si nevahaji pomoct s lepenim a podelit se o cokoladku a posledni vodu pod trekem na Knehyni (tam snad dosla kazdemu :-) To je fajn pocit. Poznal jsem ale taky, jak dokaze petset (vlastne tisic) kol, nektera zablokovana, za den zrusit rozblacenou stezku. To, o cem tu nejaky cas teoretizujeme, bylo ve sjezdicich z Grune nebo z Javorinky videt in natura. A taky, atsi Roman vsechny prosil jak chtel, nemalo sustaku od tycinek, nemluve o te spouste „flitru“ – stribrnych supinek uzaveru z lahvicek energydrinku a carbogelu nebo kyho certa se vsecky jmenuji. No a mrzi mne samozrejme i kvuli jejimu bolavymu kolenu nesplneny slib, ze se potkame pri nekterem vecernickovskem vyslapu s Lukou :-( Snad priste – a prisaham, ze budu-li jen trochu moci, napresrok vyrazim zas :-)

      0 0
      • MattyLXV  

        Tak nám zas rezervuj místo v autě. Dnes jsme s Lopézem zahájili přípravu na další ročník. Bukovinka – Jedovnice – Nový hrad – atd. A ještě jednou moc dík za odvoz.

        0 0
      • Luka  

        Jasnacka, jestli se nic nesemele, pristi rok jsme tam zase :)

        0 0
      • -Lopéz-1  

        Ahoj vsem! Na Drtici jsem byl letos poprve a byl to muj prvni (dlouhy) cyklomaraton vubec. Celkovy dojem z nej mam velmi pozitivni, jsem moc rad, ze jsem jej dojel cely vporadku (i pres 2× pichle kolo a nekolik lehlych padu). Zazitky mam velmi intenzivni (z nekterych sjezdu) a taky me potesilo, ze jsem se nikde nesetkal s aroganci ostatnich bikeru – ani tehdy, kdyz jsem nekomu spadl do cesty (timto se jim omlouvam). Mozna jsem mel stesti, ale tam, kde jsem jel ja, vladla pohoda a dobra nalada. A ten dest a bahno ve tvarich ma taky neco do sebe … Poradatelum diky! A taky Medvedovi za dopravu a Honzovi za perfektni nocleh a „hak“ na trase …! Takze pristi rok snad na videnou!

        0 0
        • Honza z H  

          Hlavně se líp zahákni já nebýt Tvé Margotky, tak jsem asi ještě na trase :-)) Vlastně abych pravdu řekl jsem se ještě doteď pořádně nezregeneroval a když vidím kopec, tak obracím kolo :-).

          0 0
        • medved.m  

          Chichi, 'se nedivim, ze jsi rad zes dojel v poradku, kdyz uz tady (www.carlsbadteam.me.cz/…SCI0037.html) jsi tlacil :-) Mam pro tebe furt v kufru ty flasky, snad uz se dostanu.

          0 0
          • -Lopéz-1  

            No jo – uz jsem se poznal … Dost trapas, no – co uz .. :) Kolegáčkovi přede mnou vypadla na tom brodu flaška, zabrzdil, já jel až moc těsne za nim – strhnul jsem kolo doleva – a zrovna jak naschvál na tom betonovým panelu bylo něco strašně klouzavýho. Takže v době, kdy všichni ostatní byli ještě relativně suší a čistí, tak už jsem měl koupel …Obdivuju toho, co jel za mnou, ze to ustál! Jinak ta láhev nespecha – pokud Ti nepřekáží.V neděli ráno asi pojedu na Prygl, tak bych se pro případně stavil. Domluvíme se mailem.

            0 0
    • Polka  

      Tak ja taky neco napisu. Na Drtici jsem byl letos poprvy. Co me vylozene nasralo bylo pocasi. Radeji bych se potil ve 35 stupnovym vedru nez v ty pradelne a naslednym destu. Naopak mi naladu spravila vyhra v tombole :) Kvuli desti jsme vymekli a neobjeli celou trasu, tak snad jindy a za peknyho pocasi, aby byly taky naky ty panoramata, ze.

      Kazdopadne sjezd po cerveny z Lyse byla parada. Projizdeli jsme kolem pesaku, kteri skoro s radosti uhybali, my jim dekovali, babky nas pozorovali s usmevem a rikali „At zije cykloturistika“…s tim sem se jeste nesetkal a je videt, ze kdyz se chce, tak to jde. Nejde to jen s tema ostatnima kretanama, kterych je bohuzel vetsina.

      0 0
      • Polka  

        jezis…pozorovalY s usmevem a rikalY

        0 0
      • Motyll  

        Jak pravi klasik: Neni spatneho pocasi, to jsi jen zvolil spatne obleceni…

        0 0
        • Bobesss  

          Ono špatně ani zvolit nešlo, neviděl sem nikoho, kdo by se nepotil jak dveře od chléva :-))) A bylo fuk, co měl na sobě. Prostě to tak vyšlo.

          0 0
        • Polka  

          Cekal jsem podobnou odpoved. Me normalne dest a bahno nevadi, ale jednou jsme vymokli v srpnu v Rohacich a vod ty doby mam na dest v horach nakou averzi proste.

          0 0
      • Splinter  

        Jj, docela mě to potěšilo… Je vidět, že turisti a cyklisti můžou vedle sebe fungovat normálně.....

        0 0
    • ROMAN_BIKE  
      dnes jsem rozeslal tento infomail

      Zdravím všechny účastníky letošního Drtiče, na adrese www.cykloart.cz/…7/ankety.htm v těchto dnech hlasujete, jak jste s čím spokojeni. Aby jste viděli že to tam nedávám jen tak, že nad tímpřemýšlíme, tak vám píši pár svých postřehů k tomu:

      Několik anket vychází tedy jednoznačně, některé méně. 1.anketa – těší nás že jste hodně spokojeni, 81+12= 93% z vás chce určitě přijet a dalších 5 % nejspíš také 2.+3.anketa – většina z vás ujela 111 a 120 km, tj. 74% a ale „jen“ 67% získalo 5 razítek, tj. i ti, co nejeli celou trasu přes Pustevny, tak ujeli často přes 111 km, např. blouděním a nebo si trasu někde možná schválně prodloužili. 4. 76% z vás by chtělo více než 3ks tajných kontrol ! dalších 22% považuje 2 až 3 ks za dostatečný počet. 5. nejvíce se vám z celé trasy líbila hřebenovka Švarná Hanka, Gruň – možná proto, že Lysá hora byla v mraku a tato hřebenovka je mírně z kopce a jsou z ní pěkné výhledy. 6. se zázemím byla polovina z vás spokojena, resp. bralo to za dostačující (29+21 = 50%), ale hodně lidí bylo nespokojeno s vapkou (36%) prostě jedna vapka je málo, pokusíme se na příště zajistit dvě, tedy nejdříve vyzkoušet, protože jednou to už bylo zkoušeno a prý nestačil pro dvě vapky tlak vody… tak doufám že to příště klapne. Také poměrně dost z vás bylo nespokojeno s občervením, doufám že jen se vzhledem baru v tribuně a s obsluhou, protože naštěstí to hlavní, jídlo, bylo dle mého vyzkoušení a ohlasů z okolí výborné, naštěstí byl aspoň kuchař dobrý (a ne naopak). 7. šipky – 70% z vás by pár přidalo a 24% to stačilo. Otázka je co si kdo představí pod pojmem „pár šipak“, zase nechceme to značit až až moc, aby se mapa nestala zbytečným kusem papíru, ale aby i nadále byli účastníci přinuceni se do ní mrknout a opravdu jet podle mapy 8. medaile – ti kteří jeli poprvé, těm se medaile líbila a naopak ti z vás, kteří už mají doma nějakou z předchozího ročníku se více líbila ta starší (34% vs. 24%). 9. Jsme rádi, že většině z vás se technické problémy vyhnuly úplně (59%) a dalších 24% (10+8+6) potkaly jen drobnosti. Prostě chce to rezervní duši (nebo dvě), lepení, olej sebou na řetěz a do Beskyd více přifouknout gumy. 10. Také jsme rádi, že se většině z vás (82%) se nic nestalo, i když se někteří ustlali. Bohužel ale letošní Drtič zaznamenal po nějaké době opět návrat k zásobování nemocnic… kdy minimálně 3 účastníci skončili v nemocnici. Jeden biker spadl v poslední zatáčce a zakrvavený dojel do cíle a pak jsme se doslechli, že si další zlomil kotník a další nohu. Tak doufám že se všichni rychle a hlavně úplně vyléčí. 11 a 12 – tyto ankety jsem zařadil jen pro jistotu, protože každý rok slyšíme od pár jedinců, že se startuje příliš brzy a nebo příliš pozdě..... Takže podle většiny z vás to má zůstat tak jak to je. Naopak mě překvapilo, že vedle většiny z vás (54%) kteří chcete i stejně tombolu v 18,30 hod. je poměrně velká skupina (37%), kteří by chtěli tombolu o hodinu později. Proti sobě tady stojí dvě skupiny, někteří co dojeli mezi 14 až 16 hodinou a nechtějí déle čekat a rádi by už jeli co nejdříve domů a ti co by se rádi po 12-ti hodinách na trase zúčastnili losování.

      Jinak pro porovnání, takto dopadlo vaše hlasování v roce 2004 www.cykloart.cz/…c/ankety.gif kdy byla velká nespokojenost s ubytování na lyžařské chatě, kde celý Drtič probíhál (např. v chatě došla úplně voda…)

      Roman L. pořadatel Drtiče

      0 0
      • wertigo  

        ad bod 7 sipky – nejsem sice ucastnik drtice, ale pohybuju se v tom terenu celkem casto, prosim nekreslete po cestach uz vice znacek, jezdim nektere useky tras a je to dost spatny pohled, tech znacek drtice je fakt hodne. drtic je vyhlasen jako poloorientacni, tak at si nekdo dokoupi orig. mapu a jede podle ni, zabloudit muze kazdy, ale resit to znackou v kazde zatacce ???!!! a oznacovat nebezpecne zatacky – no tak to uz je uplna kravina.

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Ad 7) Souhlasím s předchozím příspěvkem, i když nejsem z Beskyd a nevyznám se tam. Šipek je možná už moc. Šipky v městě a na neznačených cestách úplně stačí, těch druhých bych klidně i ubrala. Rozhodně bych nedávala šipky na místa, kde se jede po turistických značkách.

        Ad 10) Bohužel se staly minimálně čtyři vážné úrazy. Čtvrtý je dost rozseklý a zdeformovaný horní ret při sjezdu do Černý. Snad to šlo sešít a zbyde jen malá jizva.

        0 0
    • Luka  

      V dojezdovy listine a na webu… dotaz: jakto, ze pises, ze se drtice letos zucastnilo 433bikeru, a ja jsem v dojezdove listine na 482. miste? :DDD Ze vy ste nepocitali holky!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.