• ROMAN_BIKE

    jen info, že se už můžete přihlásit ;-)

    http://www.cykloart.cz/drtic

    Jinak na titulní stránce je aktuální info a trasu fakt ještě nemáme z těch dvou variant vybranou… (jedna je klasická a druhá by byla úplně nová…)  Ale musím to do konce měsíce stihnout, kvůli grafice a výrobě map.

    Anketa: Přijedeš na Drtiče

    ANO
    21x
    75%
    NE
    0x
    0%
    0 0
    • mastihuba  

      až podle trasy, starou se mi už moc jet nechce. Chtělo by to osvěžit.

      0 0
    • Splinter  

      hlasuju za novou trať

      0 0
    • ananas  

      tak, tak, novou…

      0 0
    • TinkTink  

      Novááááá

      0 0
    • slou  

      Jsem jednoznačně pro novou, to bych i zkousnul že nemám najeto a šel bych se zdrrtit ;)

      0 0
    • pepe19  

      já tam ještě nebyl,tak je mi to fuk…pro mně každá nová:-)

      0 0
    • Martula  

      NOVOU ! :c)

      0 0
    • Darius  

      novou…

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        dobře, vidím že je vás hodně pro novou, tak budu prosazovat novou. Ono stejně každá trasa je nějaký takový kompromis mezi hromadou pohledů – aby to většina projela, aby se tam nikdo nezabil (popř. přidat alternatiuvy ve sjezdu), aby to nebylo moc na bloudění, aby se to dalo doznačit, aby to nevedlo přes soukromé pozemky agresivních chatařů, atd. atd. Kdyby se Drtič jezdil jen jako taková vyjížďka pro pár lidí (do stovky), tak by to bylo o dost extrémnější… Beskydy mají co nabídnout ;-)

        0 0
    • vlk  

      A nebylo by dobré ty 2 verze tras zveřejnit a dát hlasovat? Osobně bych byl více pro tu, která povede více terénem než po silnici, přestože letos pojetu s přítelkyní(za­čátečnicí).

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Byl by to nejlepší, ale zatím máme na těch 2–3 variantách „bílé místa“, tj. místa kde nevíme kudy to vést, aby to bylo dost atraktivní a současně „to prošlo“ (z těch x hledisek). Takže se taky může stát, že z našeho pohledu „vyhoví“ jen jedna varianta a nebude o čem hlasovat. A taky nás tlačí čas, není lehké projet tři asi 115km trasy :-) a do konce června odevzdat grafičce do shocartu návrh trasy, aby se to pak všechno stihlo dál, přes našeho grafika a tiskárnu…   Ale nebojte, ono to zase klapne ;-)

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          ps: ono je lehké postupně ty trasy projet, ale protože se mění podmínky, že někde začnou kácet, apod. tak to stejně necháváme na červen…

          0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Ahoj všichni, vidím že jste jednoznačně pro novou trať, to mi dělá radost, protože tu novou, řekněme třeba 3.verzi, se snažím prosadit už pár let.....  a doufám že pokud se pojede, že budete po dojezdu stále nadšení… ;-)

      Jinak první dvě varianty tras jsou obecně známé, prohazujeme je s drobnými obměnami vlastně pořád dokola – jedna varianta je přes Lysou horu a druhá s hřebenovkou Bumbálka-Soláň (a popř. až do Bystřičky).

      0 0
      • TinkTink  

        Tam uz to vsichni zname…to chce jinam :)

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          teď se nám honí v hlavách 3 varianty, při kterých by mohla trať vést i přes 50% místy, kde se doposud nejel žádný Drtič a to s ohledem na to, kde všude už Drtič vedl, je myslím hodně vysoké číslo ;-)

          0 0
    • ROMAN_BIKE  

      POZOR, můžete ovlivnit to, jaký obrázek bude na přední straně trička UAX-Drtič, tedy hlasujte prosím jen tehdy, pokud si tričko budete objednávat

      http://www.cykloart.cz/drtic/

      0 0
      • Luka  

        ja se prihlasovala prevcirem, ale nejak jsem nevedela ze bude i triko.. mam doposlat k prihlasce i objednavku?

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          S tebou si klidně můžu mailovat každý den ;-) takže mi to můžeš posílat po kouskách :-D

          (autor příspěvku si dal pivečko ;-)

          0 0
      • kámen úrazu1  

        Šlo by udělat i individuálně? V babských vede kočka, ta se mně vyloženě nelíbí a do pánskýho nechci. Brala bych prostřední motiv a dámský triko, ale jak se zatím z hlasování zdá, mám smůlu. A stejně se mně, návrhy nenávrhy, víc líbil loňský motiv - byl jednoduchý a přitom bylo znát o co jde. :-) Tyhle mtoivy jsou buď na první rychlý pohled neznatelný tématikou (první varianta) nebo přeplácaný – druhý motiv a nemluvě o kočce.

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          a aby toho nebylo málo, tak je ta kočka ještě zahryznutá do ryby… :-)

          tak na rovinu, nechtěli jsme to stejné, ALE, když jsme se podívali na motivy BIKING, viz http://shop.uax.cz/potisk.php?… a dalli jsme pryč motivy, které jsou spíše pro silniční kola, tak jsme vybrali asi to, co by jsme sami brali.

          Jinak nic slíbit nemůžu (to by se za chvíli ozvalo dalších 20 až 70 lidí, že to taky chtějí individuálně ;-) ale když čtu tvou přezdívku a kdybych byl grafik, tak bych speciálně pro tebe vzal to prostřední logo a místo extreme tam dal tvé „kámen úrazu“ ;-)

          0 0
          • ROMAN_BIKE  

            PS: jak je ten odkaz, tak na te stránce si přepni vlevo pod obrázkem to TRAVEL na BIKING

            0 0
          • Luka  

            nejlepsi je bikerace, kocicka je fakt priserna…

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              bikerace zase můžem zařadit o hlasování další rok…  (na to jsem zas slyšel, že to jsou silničáři… :-) ale tričko s tímto motivem jsem si sám koupil)

              jinak jestli je ta kočka příšerná nebo ne, je otázka, třeba je, ale současně taky jednoznačně vede hlasování o obrázek na dámské tričko…

              0 0
              • Luka  

                no práááávě ;)

                ale co, nosit budu sokoli, hlavne ze to bude z drtice :)

                0 0
              • kámen úrazu1  

                Jenže se podívej na počet hlasujících. Tolik bab Drtiče nikdy nejelo. Takže hlasujou pravděpodobně i chlapi nebo baby, který Drtiče nepojedou a triko si nekoupí. :-/

                0 0
                • ROMAN_BIKE  

                  souhlasím že je to nedokonalé. Prostě hlasují i chlapi (asi  že to chtějí vidět na ženských, ten obrázek…). Holt chlapů je plno, mohou ovlivnit výsledek u žen, ale vy zas těžko u chlapů.

                  A taky je to blbé v tom že mohou hlasovat ti, co si tričko neobjednají a nebo dokonce ani nepojedou… ale na druhou stranu, je to nesrovnatelně jednodušší, než aby mi všichni psali mailem co chtějí a já to dával dohromady…

                  0 0
                  • TinkTink  

                    Staci e-mail a v subjektu musi byt neco konkretne presneho – tim se Ti to bude tridit primo do slozek ktere na to urcis a je to…pak z tama vyselektujes chlapy a je to…

                    Kdy bude znama trasa?

                    0 0
                    • ROMAN_BIKE  

                      no jo, ale stejně je to práce navíc, pár lidi to splete a ti co prohrají budou pochybovat, jeslti to bylo spravedlivé a to nemám zapotřebí. Jsem raději, když to hlasování probíhá někde jinde online a před očima ostatních.

                       

                      Nevím, možná se orzhodnem, že to necháme jako překvapení… ;-) jak jsme to už jednou udělali ;-) prostě takové překvápko u prezentace ;-)

                      0 0
                  • kámen úrazu1  

                    To určitě. Perfektní je už jen to, že jste ochotní dělat si práci navíc. A ještě tak hodní, že máme na výběr. To nikdo jiný nenabízí.

                    0 0
                    • Pebe  

                      Ono je to ve výsledku stejně jedno, pokud tedy nezvítězí zrovna Tebou vybraný motiv.

                      0 0
                      • ROMAN_BIKE  

                        úplně jedno to není, na Drtiči si už účastníci sami rozhodli o řadě věcí, kdy se má startovat (7,30 byl kompromis), jako dlouho po startu má být tombola, rozhodli jestli mají být medaile pro všechny za cenu vyššího startovného, atd. atd.

                        Myslím že se hlasovalo skoro po každém ročníku a minulý rok jsme kromě spokojenosti navíc zase zjišťovali jestli nechcete posunout start, nebo tombolu. Ukázalo se, že většina to tak chce nechat. viz

                        http://www.cykloart.cz/…7/ankety.htm

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Kdy přibližně bude zveřejněna trať? Přemýšlím o účasti a poloha tratě a možné zkratky jsou hlavní na čem stojí moje účast. Přes 100km určitě nezvládám :-)

                          0 0
                          • ROMAN_BIKE  

                            možná že trasu ani nezveřejníme a necháme ji jako překvapení až ke startu, teda k prezenčce, kde si vyzvednete mapu ;-)

                            ještě se rozhodnem. Jinak myslím, že s nejkratší zkracovačkou by to mělo být 60–70 km, což by za 11 hodin měl zvládnout snad každý (někteří i kdyby to běželi ;-)

                            0 0
                            • nox159  

                              No já bych byl radši kdyby ta trasa byla známá předem, protože jak to pojedu poprvé uplně neznámou trat  tak z mojim štěstím a orijentačníma schopnostma nemám šanci dojet :-D rači bych si to jestě předem projel

                              0 0
          • kámen úrazu1  

            :-)))

            0 0
          • kámen úrazu1  

            Tak ještě jednou k tričku, protože opravdu vyhrála ta strašná nevkusná číča. (Tímto děkuju všem, kteří hlasovali a přitom dámský triko neplánovali koupit).

            Romane, šlo by udělat triko bez obrázku, jen vzadu s logem Drtiče? Nebo s přesunem loga dopředu? Vím, že jsem moc náročná, jenže já bych ráda měla i na letošního Drtiče památku v podobě trika, v kterým bych se cítila dobře.

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              Napiš mi na mail, jaké máš tričko, jakou velikost. A nebo jaké účastnické číslo. Zeptám se co se dá dělat.

              Ale fičím teď na 4 dny pryč, vrátím se v neděli, tak až pak nebo v pondělí to pozjišťuji.

              0 0
    • ROMAN_BIKE  

      trochu jsem vylepšil archív Drtiče, vylepšil tu tabulku, myslím že teď je to přehlednější

      http://www.cykloart.cz/…z-archiv.htm

      je tam vše od r.1997.

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      no… s jednou novou trasou jsou problémy, kvůli některým obtížně sjízdným úsekům, jako že by se muselo jít dost velký kus do kopce pěšky…   zkusíme najít nějakou alternativu, navést to jinudy. Pokud se to nepodaří, tak by jsmte zařadili trasu, která by byla nová jen asi ze 20 místo 50 % …

      0 0
      • mastihuba  

        20% je málo :) na to mne nenalákáš

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          hlavně nechci nikoho lákat na něco, co by jsme pak nesplnili…  do týdne se ale musíme rozhodnout, tak to bych mohl spočítat a zveřejnit bližší údaje o trati. To kde se ale pojede, to necháme letos asi jako tajemství k prezentaci ;-)

          0 0
          • mastihuba  

            abych řekl pravdu tak výběr trasy u mne dělá cirka 40% rozhodování, spíš už mi přijde že těch lidí už  je na trase moc. První ročníky to bylo takový pohodovější. Holt daň za to že jste dobří.

            0 0
            • ROMAN_BIKE  

              o tom jsem už myslím v minulosti několikrát psal… jakou cestu zvolit, jestli to nějak omezit (na 300? na 200?), ale „bohužel“ se při těch letech zvedl trošku standart, např. sprchy pro všechny, což na lyžařské chatě nebylo a nevím jeslti by se dnes ještě dal udělat takový „krok zpátky“ – pokud by jsme omezili počet lidí, tak by se nemusel zaplatit stadion, přesunuli by jsme se někam jinam, třeba zase na lyžařskou chatu a dělali to po staru, třeba i bez cedulek.. a třeba i více techničtějších úseků… ale dneska je to stejně těžší, těch zákazů prostě přibylo a přibývá… už i v Beskydech, přitom ještě před pár lety to bylo jinak…  Prostě bylo by to celé na delší diskusi, jestli ten krok zpátku udělat nebo ne… Obě dvě možnosti mají své výhody i nevýhody.

              0 0
    • ROMAN_BIKE  

      takže POZOR, POZOR, POZOR – info ke trase

      Původně jsem si vyhlídli jednu oblast, jeden takový úsek a chtěli zkusit udělat úplně novou trasu, a předem ji nezveřejňovat, nechat ji jako překvapení. Jenže tam probíhají nějaké stavební úpravy a objížděním by to nebylo ono… no prostě necháme ji jako tajnou na příští rok a na letošek kamarád Dan (traťák, co navrhuje trasu Drtiče každý rok), navrhl úplně jinou trasu…  no jak jsme to slyšel, tak jsem si řekl že buď nás za to pochválíte a nebo vynesete v zubech :-)

      Takže nejdelší trasa by měla cca 125km…

      Z Kopřivnice klasicky Ondřejník, Lysá hora, Visaláje, Bílý Kříž, to z Drtiče znáte, ale dál až úplně na Bílý Kříž, po hranici vlevo na Polom, a pak po červené značce celou hřebenovku přes Slavíč, Ropici až na Prašivou. No a pak… no to ještě ladíme… prostě návrat zpátky, do Kopřivnice.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Jé, to zní úžasně. Hlavně na u hřebeovku se těším, Luka a Habib o ní bájí. :-)

        0 0
      • pitos  

        Myslím že trasa je perfektní…hodně lidí přijíždějících ze západu do Beskyd se věčinou motá jen mezi  Radhoštěm a Lysou a vůbec neví že pořádné hřebeny jsou až na východní straně:)

        Troufám si tvrdit že si nikdo nebude muset stěžovat.

         
        0 0
        • Andrzej  

          s prvni casti uplne souhlasim, ale s tim stezovanim to tak jednoduche nebude, drtice jsem jel jenom jednou, a nemuzu zapomenout na neuveritelne ohlasy na bikeforu, ze to jako pry bylo moc technicky narocne, na cestach bylo kameni apod… :) (mylsim ze to bylo o dost jednodussi nez tohle)

          0 0
      • ananas  

        tak hřeben z bíleho kříže na prašivou je opravdu super…, ale dostat ze zpět do kopru to bude asi oříšek…

        0 0
        • jIrI___  

          Uveďte mě prosím někdo do obrazu. Cestu z Lysé na Bílý kříž znám. Prašivá je kterým směrem? Po červené na Bumbálku nebo na druhou stranu (tuším směr Mosty u Jablunkova)?

          0 0
          • Běžec  

            Směr Jablunkov – na Malý Polom a přes Ropici.

            0 0
          • ROMAN_BIKE  

            ano, z Bílého Kříže, ze Sulova po hranici vlevo, na východ, směr Mosty u Jablunkova, je to kousek po hranici asi 5km ke kopci Malý Polom a pak zase do vnitrozemí, po červené značce Slavíč a dál Ropice, Ropička a až Malá Prašivá. Na hřebenovce jsou, jestli se nepletu, 4 horské chaty.

            0 0
            • jIrI___  

              Hmm, teď jsem mrknul na mapu a vypadá to zajímavě, tím směrem jsem nikdy nejel. Pomalu zvažuju svoji první účast na Drtiči, ale zatím se mi nepodařilo přemluvit nikoho kdo by jel se mnou – takže singl :-))

              0 0
              • ROMAN_BIKE  

                když už jede člověk sám, tak je dobré se aspoň k někomu připojit, aspoň na ty sjezdy…  to ale není při Drtiči problém, lidí je po trase dost (tam kde je většina)

                0 0
                • jIrI___  

                  S tím připojením se k někomu počítám. A taky jsem místní, takže vím jakž taký co mě čeká a teoreticky jsem na místní terén zvyklý :-). Ale jistota je jistota.

                  0 0
              • pitos  

                bydlíš skoro(nebo) v Beskydech a neznáš nejlepší lokality pro ježdění tady?účast na Drtiči  klidně zvaž ale určitě si něco tady naplánuj sám,stojí to zato:)

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak já znám spíš jížní cíp Beskyd (Vsetínsko, část Hostýnek). Na sever se dostanu max. na Bumbálku, Radhošť, atd. Odtud ještě víc na sever jezdím už jen vyjímečně – třeba na Lysé jsem byl letos poprvé v životě na kole :-). Je to pro mě prostě už mimo dosah.

                  0 0
                  • pitos  

                    no vidíš a právě více na východ začíná ta nejzajímavější část Beskyd ,zejména kvůli dlouhým hřebenům…to západní Beskydy nabídnout nemohou.

                    na západě Beskyd je také nádherně ale ježdění je prostě lepší na východě:)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Když tu teď čtu tolik informací o Beskydech (nejen v tomhle vlákně), tak se na srpnových 14 dní bikování v Beskydech těším čím dál více.

                      Doufám, že jsem neudělal moc chybu a neměl vybrat ubytování ještě více na východ. Budeme bydlet ve Starých Hamrech (jižní cíp Šancí). Dojezd nebudeme mít moc velký, neplánujem příliš dlouhé vyjížďky (ale kdyžtak se dá třeba některá etapa vzít po silnici tam i zpět až na Bílý kříž). Ale zase jedu na kola do Beskyd prvně (a ostatní co jedou tak také), takže to snad vadit nebude a ještě tam určitě někdy vyrazíme více na východ.

                      0 0
        • ROMAN_BIKE  

          nazval jsi to přesně – oříšek. Nad tímto jsme přemýšleli a diskutovali nejvíce, ohledně návratu… bohužel nejde vymyslet nic co by bylo pořád mimo asfalt a současně „super“ a „úchvatné“, takže návrat je takový kompromis…

          a taky návrat byl jeden ze dvou argumentů, proč jsme tuto hřebenovku nezařadili dříve. Letos jsme prostě jen měli více odvahy…

          Doufám že pozitiva z trasy po Prašivou předčí některé nudnější úseky návratu…  ale na druhou stranu, půjde o návrat, tak snad to klapne.

          0 0
      • Andrzej  

        jo, to bude moc pekne, ale trosku mi je lito, vest trasu masove akce takovou peknou prirodou, aby to pak nemelo nejake negativni dopady.....

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          hodně lidí jezdí na Drtiči trasu do 100km a musím přiznat na rovinu, že nevýhoda letošní trasy je to, že je „natáhlá“ na východ, takže pokud pojedou na Lysou horu a nazpět, je to asi 85 km a to budou mít někteří dost…  další se mohou odpojit od Visalájí (Masarykovým údolím), nebo Bílého Kříže (přes Švarnou Hanku nazpět) a další v půlce té hřebenovky, do Slavíče do údolí, takže tu hřebenovku určitě nepojedou všichni. Navíc to bereme jako experiment, vyjímečnost, pravděpodobně se to pojede jen jeden rok…

          0 0
          • kovar  

            a co takhle přemístit start a cíl blíže k horám? samé pozitiva a jen malá změna názvu – už by to nebyl kopřivnický Drtič , nýbrž jen Drtič :-)

            0 0
            • Martula  

              To už je velké šibování… buďmě rádi za to, co máme ;)

              Myslím, že to bude opět supr akce… a snad nezabloudím :)

              0 0
              • kovar  

                tak dobrá. No a nebylo by teda aspoň možno ty nezáživné části (Kopřivnice – úpatí Beskyd a zpět) jet autem?

                0 0
            • mastihuba  

              to je zajimavý že zrovna todle mne napadlo taky :)

              0 0
          • Luka  

            to je kazdy rok. Kdyby se drtic jel v kruhu okolo Koprivnice, muze si kdokoli kdykoli zkratit. Jenze jakmile se dostanes na drtici do urciteho bodu, mas uz jedno, jestli zkracujes, nebo jedes cele, i tak nakroutis hodne a zkratka to moc neni… takovej roznov by byl nejlepsi misto startu a cile, ale to by, jak se pise vyse, uz nebyl Koprivnicky drtic. Uvidime, snad to letos prezijeme :)

            0 0
            • Andrzej  

              houby roznov. nechtel jsem se pridavat k pitosovym recem, ze na vychode jsou beskydy nejbeskydovatejsi, abychom to tu meli cele pro sebe a ta divocina s nadechem vlhkych kanadskych pralesu zustala zachovana pro bikery znale. ale tohle uz je moc, dyt na tech pustevnach a okolo uz ted jsou miliony lidi, tak co vas tam furt tak tahne?

              0 0
              • jIrI___  

                Kolem Rožnova nejsou jen Pustevny ;-).

                0 0
                • Andrzej  

                  jasne, myslel jsem to tak, ze tam je spousta turistu ze zapadu s kolama, kdezto tech 50km na vychod uz nikdo z prazaku (a ted zjistuju i moravaku) nedojede.

                  0 0
              • pitos  

                jen poopravím,říkal jsem že jsou vhodnější pro bike ne že jsou nejlepší,nejpěk­nější  a nebo dokonce nejbeskydovatější:)

                0 0
    • Buf  

      Trasa z Prašivé do Kopřivnice. Romane dalo by se to natáhnout podél Morávky a Ostravice, jsou tam pohodové singly a dojedeš až do Hodoňovic . Pak na čupek a přes Ondřejník nebo Kozlovickými , nebo Palkovickými hůrkami. To je nejsnadější cesta . Spoj se s Romanem Švarcem, ten ti udělá trasu kolem morávky , lze ******** i Skaličák ( bikerská oblast FM  pro FR a DH ).  Můžu ti to ukázat i já, není problém, pojedeš přes Frýdek Místek , ale o město nezavadíš, jezdím tady denně do práce a je to super. kolem řek je to po rovině , takže to odsýpá. Sám to asi nenajdeš, hlavně z Dobré přes Nošovice to chce místní lidi…

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Ahoj Bufe, bohužel už je asi pozdě… teď jedu na dovolenou, trasa je už u grafičky v Shocartu, ta ten grafický podklad předá našemu grafikovi, který dělá mapy…  Bohužel na to letos nebyl čas, celou dobu jsme plánovali a chystalo úplně jinou trasu a toto byla taková rychlá změna na poslední chvíli…

        0 0
        • tomek  

          Snad mi to letos vyjde… ve čtvrtek přijedu z Itálie, v pátek orazím a v sobotu pojedu..

          Konečně se jede v naší části Beskyd!!!

          Jsem zvědav co na to řeknou pánové z CykloArtu Míra, Hyna a Jára…

          0 0
        • Black knives  

          Zavolej mi kdykoli, pojezdíme okolí. A jistě by se nechal ukecat i Buf.

          0 0
    • Corbett  

      Minimálně 5 roků každé jaro hledám kličky ve svém pracovním kalendáři, abych se této akce zůčastnil. Nikdy mi to nevyšlo. Letos mám konečně volno, budu doma a já bych to málem zazdil. Trkla mě do očí pozvánka na akci v levém sloupečku B-F, super.

      Vezmu Jardu a rád přijedu, už se těším :)

      0 0
    • jIrI___  

      Teď jsem se díval na mapu Drtiče. Kolik zhruba km by mohla mít nejkratší trasa (s využitím značených zkacovaček)?

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        Letos to je s nejkratší variantou drsné.. je to vlastně na Lysou horu a zpět, cca 85 km

        0 0
        • obda  

          Tak to je drsné. Chtěl jsem si to zkusit jako svůj první maraton, ale vidím, že při své výkonnosti z Beskyd moc neuvidím (letos mám najeto kolem 1000). Tam a zpátky to samé není úplně ono. Škoda, loňskou/předloňskou trasu bych jel radši. No nic, asi to nechám na příští rok.

          0 0
          • kochese  

            Niceho se neboj, letos uz mas pres 600 km a jedu, v podstate to mas (az na par brdku)z Lyse az do cile z kopce, a kdyz si to das pres ten Slavic, je to jen o 40 km dal, ale ten hreben je nadherny a pres ty brdky pojedes taky.

            0 0
    • jecnak  

      Muzu se zeptat kolik % tam letos bude asfaltu a kolik % sotoliny? Uz mi to moc neprijde jako terenni akce.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        čistě terén tedy bude po startu z Janíkové louky do Vlčovic, pak od Kozlovic do Lhotky a pak nad Lhotkou po Ondřejníku, sjezd na Frýdlant, pak výjezd na Lysou a sjezd po červené, pak bude terén celá trasa na Visaláje, Bílý Kříž a celá ta hřebenovka na Prašivou, z ní bude možnost výběru, takže sjezd terénem bude možný, pak asfalt přesun a po boku lysé šotolina nebo rozbitá cesta, pak přesun přes Malenovice a Frýdlant a nazpět, tj. Onřejník zas terén atd. až výjezd na Janíkovku terén. Procentuálně přesně nevím, ale se šotolinami a špatnými asfaltkami že by 70–80% ?

        0 0
        • jecnak  

          A skutecneho terenu – cesticky a stezky? Jezdit po sirokych sotolinach za teren moc nepovazuju.

          0 0
          • pitos  

            Celý hřeben B. Kříž -Prašivá vede terénem,tedy cestičky a stezky.Jezdím tama často i když raději to mám obráceně:)

            0 0
            • Black knives  

              Pán je masochista? Dvakrát za život jsem se nechal ukecat jet to zespoda na Prašivou,a dál na Polom. Furt do kopce…

              0 0
              • pitos  

                Tak musím to trochu upřesnit.Prašivá -V. Lipový je více do kopce a od tama na B.Kříž to je zase více z kopce.

                A důležité info je také že to nikdy nejezdím v celku,převážně jen ve směrech „z kopce“:)

                0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Jen info – dnes, v patek 25.7. je posledni moznost:

      1. na objednani si tricka na Drtici (dnes se musi i zaplatit)
      2. na levnejsi startovne, 150,–Kc
       

      (ale to se zas tak moc nedeje, kdyz se pak da o 50 Kc vice, ale to tricko pak uz nejde objednat, pocet vyrobenych uz bude uzavreny)

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      jo a jeste jsem do propozic pridal detailní mapu od Shocartu

      http://www.cykloart.cz/…ropozice.htm

      0 0
    • Luka  

      takze si me i Habiba skrtnete. Letos, po 4 letech, nejedeme. Duvodu je vice, kazdopadne hlavni je „zkratka“ na lysou a zpet stejnou trasou a pri svem momentalnim stavu nemam sanci objet celou trasu, cimz mi z drtice vznikne docela nezazivne a jiz projete torzo. Docela je mi to lito, ale uz je rozhodnuto.

      Hezky si to uzijte a Kameni drzim pesti k vytouzenemu triku :)

      0 0
      • vlk  

        jj osobně mi to připadá také jako blbost ta Lysá hned na začátku a ta 1 tzv záživná zkracovačka. Ještě by měli možnost otočit trasu a jet to obráceně, na konci by se každý mohl rozhodnout zda na Lysou nebo ne. Vzhledem k nedávnému cyklistickému zranění přítelkyně to také u nás nevypadá na celou trasu. Když už ale máme zaplaceno, tak to zkusíme.

        0 0
        • tomek  

          a co tak minout Lysou a pokračovat dál… Ten hřeben od Bílého Kříže na Prašivou přece stojí za to!!

          0 0
    • Bobesss  

      No letos to jak vidím taky nepojedu.Pracně sem ukacal kámoše co zase tak moc nejezdí, ale nejkratší trasa přes 80 by na něj mohlo být dost. Tak příští rok

      0 0
      • jIrI___  

        Tak, tak. Přes 80km a navíc v tom ještě započítaná Lysá mě taky odradila.

        0 0
    • Splinter  

      Aspoň je Drtič zase Drtič:)

      0 0
      • tarmin1  

        Tak tak, nevim co tady tolik lidi breci, lysa je nadherny kopec a zazitek…navic, kdysi byvala taky jako prvni…uz se tesim jak maly kluk, skoda, ze nestihnu do ty doby nasadit novy ram…

        0 0
        • Splinter  

          podle mne je špatná cesta „přizpůsobovat“ závod lidem..

          Lidi by měli uvážit zda to zvládnou, nebo ne…

          A to myslím zcela obecně k jakémukoli závodu ne jen k Drtiči…

          Protože Drtivá většina jezdí na Drtiče protože je to něco jinýho…

          Sudety se jedou taky proto, že jsou to Sudety :)

          0 0
          • obda  

            Ale jo, s tím se nedá než souhlasit. Ostatně lidi uvážili a nikdo nevolá po změně trasy :) V tomto případě jde spíše o to, že minulé ročníky se dala i se zkracovačkami projet větší část závodu. No a někteří si mysleli, že to letos bude podobné. Avšak teď je nejkratší trasa dojet po „rovině“  pod Lysou, pak nahoru a zase zpátky. Tudíž dost velká změna pro ty, co nechtěli jet celého Drtiče.

            To, že je Drtič o něčem jiném, byl i důvod, proč jsem se chtěl přihlásit a jet. Dokonce jsem (na základě starších map) ukecal i kamaráda, ovšem ten by jel jen nějakou kratší variantu. Já nemám moc natrénováno, navíc bych musel jet sám, což prý v Beskydech není dobrý nápad. Nejezdím s žádnou partou a z ostatních účastníků by mně skoro všichni brzo ujeli když ne cestou nahoru, tak v prvním větším sjezdu. Po těch superlativech, co jsem na Drtiče slyšel zde na foru, mne to trošku mrzí. Na druhou stranu uznávám, že se to jmenuje Drtič a tudíž by to mělo být trochu drsné :) Určitě to bude opět skvělý závod. Holt na příští rok musím víc natrénovat :) a sehnat někoho, kdo by to byl ochotný se mnou jet. Další motivace :)

             
            0 0
            • Martula  

              Pojedeme na pohodu, na dojetí a na hezké zážitky… žádná štvanice… :)

              0 0
              • mastihuba  

                akorát by tě měl někdo pohlídat, abys zas nevrazila hlavou do tribuny, bo mi přijde že to trochu zanechalo následky :)

                0 0
              • obda  

                Jasně :) Když jsem na jarře jel s klukama na Šmelc, pochopil jsem, že výkonostně jsem dost nižší kategorie. Už se to trochu zlepšilo, ale vaše „na pohodu, na dojetí“ je moje podlaha. Pravda, zážitek nemusí být pěkný, hlavně když je silný :)

                0 0
                • Jaroslávek  

                  jo tak to jsi byl ty. A co myslíš, že já s něma jezdím? Podlahu jaxviňa a ještě na mě čekají. Jo a letos jedu drtit taky, podlahu.-(( 

                  0 0
            • Paja  

              Ja bych to tak nedramatizoval, 2× uz s nami byl na Drtici svara, kterej moc nejezdi (pochybuju, ze pred nekterou ze svych ucasti mel najeto vic jak 500km) sice dojizdeli vzdycky az za sera, ale pokazde objel celou trasu. Pokud jedes svym tempem, je to spis o vuli a chteni to ujet, protoze jestli mas najeto 500 nebo 1500 km je uz celkem jedno.

              0 0
              • obda  

                Ještě chvílu a ukecáte mne :) Každopádně to ještě neřeší problém, že bych to musel jet sám :( Navíc nerad někoho brzdím.

                0 0
                • Honza z H  

                  Loni jsem se 3 Brňákama jel, jestli chceš dám Ti kontakty, jestli se třeba nechystají i letos…

                  0 0
                • Jaroslávek  

                  IMHO se dycky někdo najde.

                  0 0
                  • Paja  

                    Treba Maňas, Martula…my jezdime kazdej rok ve 2 ruzne rychlych skupinkach a pokud nebude nejaka zmena, tak v pomalejsi by meli byt aspon 2 bikeri.

                    0 0
          • Habib  

            No ja bych skoro rekl, ze problem je v Koprivnici  samotne..beru ze tam je zazemi, stadion a tak, ale jako idealni misto na start zavodu me moc dobry neprijde…tak nejak moc na okraji.

            Na druhou stranu, byl jsem  na drtrici 3× a az budu mit najezdeno a nebo bude trasa vhodnejsi memu momentalnimu stavu, tak rad dorazim :)

            0 0
        • kovar  

          n krát opakovany zážitek po nplusprvní už začíná být docela všední, Lysá neLysá, něco jako třeba cesta do práce

          0 0
    • ROMAN_BIKE  

      tak ted je pořad o Drtiči v rádiu

      Český rozhlas Ostrava, 30.7., v 10,05 hod.

      možno pustit i na intetrnetu, třeba tady

      http://www.play.cz/…hlas-ostrava

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      tak letos se s cenami roztrhy pytel… myslím že tolik cen ještě nebylo…

      kupon CK Kudrna na cyklozájezd u Zell am See, cca 5 dní, volitelný termín, např. i příští rok, cena až 6 tisíc Kč kupon CK Kudrna na 3000,–Kč na jakýkoliv zájezd 5× ceny od Maxcursor, kosmetika a energetické tyčinky za cca 1500,– Silvini 6× cyklistické kalhoty a 2× dámské dresy překvapení od cykloservisu Prašivka (dort to prý letos není) dres Spurt mobil Samsung hliníkový držák na kolo na střechu auta za 2500,– Camel Back M.U.L.E za 1999,–Kč Camel Back Rogue za 1396,–Kč pedálky Cranbrothers Mallet C, šlehače, za 1999,–Kč 3× různé přední světla, CatEye, Sigma,..  290 až 399,–Kč computer Sigma BC1606L za 1860,–Kč computer CatEye Cordless7 za 1450,–Kč pulsmetr za 1700,– čistící a mazací sada Motorex za 199 + 189 + 199 Kč multifunkční nařadí plášť Rubena

       
      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      to počasí snad není možné…  včera na Drtiče tak hnusně, trvalý déšť, navíc občas přívalový a dnes celý den slunko…

      jinak dnes dávám na web fotky, ohlasy a výsledovku

      http://www.cykloart.cz/drtic

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Romane, sobotní počasí nás odradilo. Umím si představit lepší věci, než deset hodin na kole s zadkem odřeným z mokra. Škoda, snad příští rok. Pokud to s trikem vyšlo, poslal bys ho? Pošlu Ti peníze na účet + něco navíc pro poštu. Díky. A pokud to nevyšlo, i tak Ti děkuju za nesmírnou ochotu, která se jen tak nevidí. Díky, Romane.

         
        0 0
      • filo  

        Letos paráda…nová trať taky dobrý a počasí, no bylo trochu vlhko…:-))

        Nebýt té držky na těch kořenéch pod Ondřejníkem…ale o tom to všechno je, ne ?

        0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.