Kompatibilita:Sram kliky a přesmyk.,Shimano převodníky

1 nepřečtený
  • Shreder

    Ahoj, prosím poraďte:

    Odjel jsem svoje 3×10 Sram převodníky (v sadě se Sram/Truvativ klikami a X9 přesmykačem a řazením) a jako levnější varianta náhrady se jevily převodníky od Shimana. V servisu mě ubezpečili, že je to to samé a malé rozdíly se nepoznají. Proběhla výměna (takže aktuálně Sram X9 3×10 kliky, přesmykač a řazení a Shimano převodníky) a ejhle, napůl to funguje a napůl ne.

    Přesněji, zdá se, že to k sobě nejde správně seřídit. Buďto padá řetěz při přehození ze střední pily na malou, nebo o přesmykač chrastí kombinace 2×1 (PxZ), nebo to samé u 3×10 a případně 1×1. Popřípadě kombinace více zmíněných problémů naráz.

    Zatím mě napadly tyto možné příčiny:

    • obecně mají tácy od shimana jinou šířku a tak se to pere s indexací Sram páky
    • 2. převodník je moc „vně“ a to že dělá hlavní nepořádek.
    • já ani servis to neumíme seřídit

    Napadlo mě, jestli by to nespravilo dát 2. převodník origo Sramový, nebo zkusit trochu ovlivnit polohu 2. pily aby to snad lépe sedlo (podkládání/fréza) nebo vyhodit v pořádku kliky a místo nich nabrat XTčkové (Prala by se indexace?)

    Myslíte, že je nějaká možnost, jak tyhle mršky k sobě spárovat, nebo že je jedinou cestou shánět hooodně těžko dostupné a drahé zmíněné Sramy 3×10, nebo že půjde koupit XT kliky jako cenově střední cesta?

    Díky všem za rady, postřehy a zkušenosti.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.